Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Εξομολογητικά...

"Αυτή η χώρα πεθαίνει λόγω έλλειψης Ανδρών, όχι προγραμμάτων". - Corneliu Zelea Codreanu

Την Κυριακή το πρωί έπεσα στον πειρασμό. Ντράπηκα για τον εαυτό μου. Καταδέχτηκα να αγοράσω μια από τις πολλές συστημικές φυλλάδες που απλώνονται πολυτελείς με πηχυαίους τίτλους και με «σούπερ προσφορές» στα περίπτερα και στα πρακτορεία της χώρας. Βλέπετε, έχω αποφασίσει από καιρό να μην τους χαρίζω όχι μόνο τον οβολό μου (τουτέστιν το ευρώ μου), αλλά ούτε και το βλέμμα μου. Ήταν δελεαστική όμως, η προσφορά. Η «Μάχη των Θερμοπυλών» έλεγε. Στο ιλουστρασιόν έλος που ονομάζουν «ενημέρωση» έλαμπε κάτι που δεν έπρεπε να είναι εκεί. Ο ήρωας. Οι ήρωες. Οι Έλληνες ήρωες. Οι «τρελοί» Έλληνες ήρωες μιας άλλης εποχής. Αυτής που μισούν.

Κάτι με έχει πιάσει τούτον τον καιρό. Ψάχνω ήρωες. Ήρωες μιας άλλης εποχής. Πρόσωπα υπαρκτά, όχι μυθικά. Ήρωες γήινους, όχι super heroes αμερικανικής κοπιάς. Ήρωες με σάρκα και οστά. Ήρωες που γεννήθηκαν και πέθαναν, συνήθως στο πεδίο της μάχης. Άλλες φορές σε ένα κελί δολοφονημένοι. Και πολύ συχνά ξεχασμένοι. Θέλω να διαβάσω για αυτούς. Να μάθω πως σκέφτονταν, πως δρούσαν. Είναι κατά κάποιο τρόπο ένα «αντίδοτο» για τις πολλές θανατηφόρες «ιώσεις» που κουβαλάει αυτή η εποχή. Η εποχή της μιζέριας, του ατομισμού, του υλισμού, του συμβιβασμού, της διαφθοράς και της ψευτιάς. Κυρίως αυτής.


Είναι στιγμές τελευταία, που δεν έχω όρεξη να κάτσω να γράψω και να παρουσιάσω κάτι στον ΚΟ. Νιώθω, πώς να το πω, μια εσωτερική εξάντληση. Τι να παρουσιάσω; Τι να πω; Ποιο είναι το νέο; Όλα μοιάζουν ίδια, πανομοιότυπα, επαναλαμβανόμενα και πλήρως προβλεπόμενα. Τι θα προσθέσει άλλη μία «είδηση - σοκ»; Αφού ο κόσμος μοιάζει να τα έχει αποδεχτεί ΟΛΑ. Να τα έχει καταπιεί όλα. Και να χωράει κι άλλα ο άτιμος. Ένα ζαλισμένο κοπάδι που του έχουν μάθει τι να λέει, τι να μην λέει, τι να αισθάνεται, τι να μην αισθάνεται, με τι να «θυμώνει» και με τι να μη θυμώνει. Υποκείμενα ενός πειράματος που δείχνει ότι πέτυχε. 

Πάρτε παράδειγμα αυτό που έγινε στην Γαλλία. Ήμουν σίγουρος ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε. Και άργησε κιόλας. Δεν χρειάζεται να είσαι «προφήτης». Δείτε ξανά προσεκτικά την ταινία «Τα Παιδιά των Ανθρώπων» και κυρίως την αρχή της και θα καταλάβετε. Αυτό το μέλλον ήθελαν. Αυτό το μέλλον ήρθε.

Κι όμως. Δεν πέρασε ούτε μήνας από την «σοκαριστική είδηση» και μοιάζει σαν να μην έγινε τίποτα. Η «ζωή» επανήλθε στους παλιούς γνώριμους ρυθμούς. Τα πρωτοσέλιδα δεν ασχολούνται με την ισλαμική τρομοκρατία. Ούτε με τους «ακραίους» μουσουλμάνους που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Και μάλιστα ως «ενσωματωμένοι» Ευρωπαίοι πολίτες. Ούτε αναρωτιούνται αν το πρόβλημα βρίσκεται τελικά, μέσα στην καρδιά της ίδιας της ισλαμικής θρησκείας. Δεν κάνουν συζητήσεις, αναλύσεις, προειδοποιήσεις. Το έχουν ρίξει στην αγαπολογία και στο τρία πουλάκι κάθονταν. Μια φυλλάδα από τις προαναφερόμενες, είχε άρθρο που παρουσίαζε τους «καλούς», «ειρηνικούς» και «χαμογελαστούς» μουσουλμάνους της Αθήνας και εξέδωσε μέχρι και βιβλίο για την «ισλαμοφοβία»!

Όλα αυτά στο βωμό της πολιτικής ορθότητας, για να χτυπηθούν λέει, τα «στερεότυπα» και να μην ενισχυθεί η «μισαλλοδοξία» και η «ρητορική μίσους». Και όλα αυτά όταν το αίμα των θυμάτων του Παρισιού δεν έχει στεγνώσει. Όταν οι αφιονισμένοι στρατιώτες του «προφήτη» (οι οποίοι αποδεδειγμένα είναι τίγκα στο μίσος και στην μισαλλοδοξία) υπόσχονται να ρεύσει κι άλλο αίμα «απίστων» στις αυλές της «ανεκτικής» Δύσης. Όσο για τον εκτός Δύσης κόσμο, (Ασία, Αφρική) έχουμε χάσει τον λογαριασμό (του αίματος). Και ποιος νοιάζεται άλλωστε;      

Είναι όμως, η ίδια φυλλάδα και οι λοιποί κλώνοι της ελεγχόμενης «ενημέρωσης» που πριν κάποιο καιρό, και για μήνες (!) ούρλιαζαν με τεράστιους τίτλους για «αυγά φιδιών», για «τάγματα εφόδου», για «αποθήκες όπλων» και χίλια δυο τρομολαγνικά «ρεπορτάζ» με τα οποία τάιζαν (και συνεχίζουν να ταΐζουν) το πόπολο προκειμένου να κάθεται «ήσυχο». Και να αφήνει και ήσυχο το κλεπτοκρατικό μεταπολιτευτικό σύστημα.

Ο «εχθρός» τότε είχε συγκεκριμένο όνομα και πρόσωπο. Όσοι εκδήλων την στήριξή τους στον «εχθρό» ήταν πίθηκοι, δεν ήταν άνθρωποι. Εκεί τα «στερεότυπα» έπρεπε να παραμείνουν στην θέση τους. Και να ενισχυθούν. Η ρητορική μίσους και η μισαλλοδοξία δεν ήταν πλέον αποκρουστικές πρακτικές, αλλά έγιναν χρήσιμα όπλα στα χέρια των αγαπολόγων «ανεκτικών». Αυτός ο «εχθρός» βλέπετε, δεν είχε καλούς ειρηνικούς και χαμογελαστούς ακόλουθους. Όχι. Είχε μόνο κάτι τέρατα που διψούσαν για αίμα. Που δεν μιλούσαν, αλλά «προκαλούσαν». Που δεν είχαν λόγο να εκφέρουν, αλλά μόνο «παραλήρημα». Που έπρεπε να «τσακιστούν». Διότι βγήκαν να μας χαλάσουν την «ηρεμία» μας. Και το κυριότερο, απειλούσαν την «δημοκρατία» μας. «Νοικοκυραίοι» και «δημοκράτες» ξεσηκωθείτε! Εξουσιαστές και κομισάριοι αναλάβατε δράση! «Αντιεξουσιαστές» και μεγαλοκαναλάρχες συνδράμετε!   

Ας γυρίσουμε στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κώμα. Ή ακόμα χειρότερα, έχει παραδώσει πνεύμα. Εξαίρεση ίσως, κάποιες χώρες του πρώην «ανατολικού μπλοκ». Έχει και ο καιρός γυρίσματα. Στην ουσία, αυτό που λέμε «Δύση» αυτοκτονεί. Αν δεν έχει ήδη αυτοκτονήσει. Οι ειδήσεις που παρουσιάζονται στον ΚΟ μοιάζουν με φωτογραφίες ενός πτώματος κατακρεουργημένου και σε αποσύνθεση. Αποκρουστικό θέαμα που δύσκολα το αντέχεις.

Και η καθ’ ημάς πραγματικότητα; 

Παρατηρώ με απορία και με λύπη, ότι ορισμένοι έχουν μεγάλη ιδέα για τον ΣΗΜΕΡΙΝΟ ελληνικό λαό. Μοιάζουν να ζουν σε άλλες εποχές. Ή να εκπέμπουν σε άλλο μήκος κύματος. Δεν τους αντιλαμβάνομαι. Πιθανόν να είμαι εγώ αυτός που φταίει και που εκπέμπει σε άλλο μήκος κύματος. Εμείς, λένε, δεν ανήκουμε στην «Δύση». Εμείς είμαστε Έλληνες, δεν είμαστε γαλλάκια. Ούτε φυσικά, αμερικανάκια. Χαζοβιόληδες που τα τρώνε όλα. Εδώ δεν περνάνε αυτά. Εμείς δεν τα σηκώνουμε αυτά. Θα ξεσηκωθούμε, θα κάνουμε, θα δείξουμε και λοιπά.

Που αγαπητοί, διαφέρει ο σύγχρονος Έλληνας από τα «γαλλάκια» και τα «αμερικανάκια», που τόσο πολύ υποτιμάμε;       

Όταν ξεκίνησε ο ΚΟ πριν από 8 χρόνια, έννοιες όπως «πολιτική ορθότητα» ήταν σχεδόν άγνωστες. Παρακολουθούσαμε μέσα από τα εκατοντάδες άρθρα την φιλο-ομοφυλοφιλική προπαγάνδα, την οργουελική νομοθεσία, την ισλαμοποίηση, την χριστιανοφοβία και άλλα φρούτα της νέας τάξης, να καλπάζουν και λέγαμε «κοίτα ρε φίλε, πως έχουν ξεφύγει αυτοί».

Και τώρα είναι εδώ.

Πολυπολιτισμικότητα εκεί; Πολυπολιτισμικότητα κι εδώ. Γκετοποίηση εκεί; Γκετοποίηση κι εδώ. Ισλαμοποίηση εκεί; Ισλαμοποίηση κι εδώ. Τζαμιά εκεί; Τζαμιά και εδώ. «Αλληλέγγυοι» εκεί; «Αλληλέγγυοι» κι εδώ. «Αντιρατσιστές» εκεί; «Αντιρατσιστές» κι εδώ. «Gay pride» εκεί; «Gay pride» κι εδώ. «Αντιρατσιστικοί νόμοι» εκεί; «Αντιρατσιστικοί νόμοι» κι εδώ. «Πολιτική ορθότητα» εκεί; «Πολιτική ορθότητα» κι εδώ. Ελεγχόμενη ενημέρωση εκεί; Ελεγχόμενη ενημέρωση κι εδώ. «Μεγάλος Αδελφός» εκεί; «Μεγάλος Αδελφός» κι εδώ. «Κοινωνική μηχανική» εκεί; «Κοινωνική μηχανική» κι εδώ. Η λίστα είναι ατελείωτη. Που είναι λοιπόν η διαφορά;

Τι κατήντησε να βλέπει ο σημερινός Έλληνας...
Και σε εμάς μάλιστα, που «δεν είμαστε Δύση», τα πράγματα είναι τρισχειρότερα. Γιατί εμείς έχουμε plus: Γείτονες που ενισχύουν τον εθνικισμό – αλυτρωτισμό τους και θέλουν να μας καταβροχθίσουν + κοσοβοποίηση Θράκης + στίφη από όλες τις φυλές τις γης που θέλουν να περάσουν στα εδάφη μας + εκατομμύρια λαθρομετανάστες που ήδη είναι εδώ + «ελληνοποιημένους» αλλογενείς - εχθρικούς προς την Ελλάδα + τουρκοσήριαλ + προπαγάνδα στα σχολεία + εθνομηδενισμό + Τασία + παραχάραξη ιστορίας + φτωχοποίηση + υπογεννητικότητα + πρωτιά (!) στις εκτρώσεις + + + + +  

Και; Η επανάσταση μπορεί να περιμένει. Ή αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα, όπως ήταν ο τίτλος μιας παλιάς ταινίας.

Τζαμιά, κατάληψη πόλεων από «παράτυπους», παραχάραξη ιστορίας, κουρελοποίηση Συντάγματος, σύμφωνα συμβίωσης για ομοφυλόφιλους, κατάργηση κυριακάτικης αργίας, ψηφιακή υποδούλωση, τραπεζικός μεγάλος αδελφός, κάρτες πολίτη και τόσα άλλα πέρασαν ή θα περάσουν χωρίς μαζική δυναμική αντίδραση του λαού. Πέρα από κάποιες μεμονωμένες φωνές (για την κυριακάτικη αργία φωνάζουν πιο πολύ οι… οπαδοί των ποδοσφαιρικών ομάδων) και κάποιες ξώφαλστες μπαλωθιές, ο Δράμαλης περνάει ατουφέκιστος*.

«.... Πότε η Ελλάς παρεδόθη αμαχητί;», αναρωτιέται ο Γεώργιος Βλάχος, ιδρυτής της «Καθημερινής», σε άρθρο του στις 29 Οκτωβρίου 1940, μία ημέρα μετά το «ΟΧΙ».

Και συνεχίζει : «Πότε ενικήθη πριν ποτίση το χώμα της με την τελευταίαν ρανίδα του αίματός της;… Κράτος μικρόν με ιστορίαν μεγίστην, μήτηρ θηλάσασα την υφήλιον, φάρος λαμπροτάτου φωτός, η Ελλάς, καταυγάσασα τους αιώνας, έδωσεν εις όλην την ανθρωπότητα όχι μόνον την ζωήν, το φως, τον πολιτισμόν, τα γράμματα και τας τέχνας, αλλά και το παράδειγμα της αυτοθυσίας και του ηρωισμού, την Σαλαμίνα, τας Θερμοπύλας, το Ζάλογγον, το Σούλι, το Μεσολόγγι.....»

Άρθρα ανάλογου περιεχομένου που τότε απηχούσαν τις απόψεις και τα συναισθήματα της πλειοψηφίας του λαού μας, και ενίσχυαν την φιλοπατρία και την εθνική υπερηφάνεια, σήμερα θα αντιμετωπίζονταν το λιγότερο με χλευασμό και το περισσότερο με καταδίκη ως «εθνικιστικά», «διχαστικά» και «ρατσιστικά» παραληρήματα σε μια Ελλάδα της «διαφορετικότητας» και της «ανεκτικότητας». Μια Ελλάδα των Μπουτάρηδων, των Ρεπούσηδων και των Φίληδων. Μια Ελλάδα γαλουχημένη στην νοσηρή υπο-κουλτούρα που συστηματικά έχτισαν επαγγελματίες (γραβατωμένοι ή αγραβάτωτοι) πολιτικάντηδες, καλοπληρωμένοι μεγαλο-ρυπαρογράφοι και πανομοιότυπες χαζο-τηλεπερσόνες. 

Πόσο «Δύση» είμαστε ή δεν είμαστε, ας το αναλογιστεί τελικά, κανείς μόνος του. Όσον για μένα, δεν μπορώ να δραπετεύω πια από την πραγματικότητα με «πύρινα» διαδικτυακά άρθρα, ανούσιες υποσχέσεις, εβδομαδιαίες προφητείες και χιλιαστικές ουτοπίες. Αυτό που βλέπω καθημερινά με θλίβει.

Ας επανέλθω. Αναζητώ ήρωες. Δεν περιμένω «Μεσσίες». (Θα έρθει η ώρα που τα σκοτεινά ιερατεία της νέας τάξης θα τον παρουσιάσουν και τον «Μεσσία» τους). Ούτε ψάχνω για «τέλειους». Τέλειος άνθρωπος ή τέλεια κοινότητα ανθρώπων δεν υπάρχει.

Υπάρχουν όμως κάποιοι που μπήκαν μπροστά. Που προτίμησαν να μην «κάτσουν ήσυχοι». Που δεν κοίταξαν να συμβιβαστούν. Που είδαν το «θηρίο» και δεν σκιάστηκαν. Που είδαν τον γίγαντα και άρπαξαν την σφεντόνα.

Υπάρχουν οι δικοί μας ήρωες, που πάντα μιλάνε στην ψυχή μας, αρκεί να τους αφήσουμε και να τους ακούσουμε. Και πρέπει να τους κάνουμε να μιλήσουν και στην ψυχή των παιδιών μας.

Όμως μέσα σε αυτά τα 8 χρόνια, περιδιαβαίνοντας ιστοσελίδες και διαβάζοντας βιβλία, βρήκα και κάποιους άλλους, που ειλικρινά, δεν τους γνώριζα.

Ένας από αυτούς είναι ο σπουδαίος Ρουμάνος εθνικιστής Κορνήλιος Κοντρεάνου. Και ένας άλλος ο Ισπανός Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι. Αλλά αυτοί οι δύο με έχουν κερδίσει. Και οι δυο τους ήταν νέοι. Και οι δυο τους ήταν δικηγόροι (!) Και οι δύο –κατά συγκυρία – δολοφονήθηκαν Νοέμβριο! Στις 30 Νοεμβρίου 1938 ο Κοντρεάνου. Στις 20 Νοεμβρίου του 1936 ο ντε Ριβέρα. Και οι δυο τους κατηγορήθηκαν ως «συνωμότες εναντίον της δημοκρατίας». Και οι δυο τους ήταν θερμοί Χριστιανοί. Ο πρώτος Ορθόδοξος, ο δεύτερος Καθολικός. Γιατί χωρίς ΠΙΣΤΗ τέτοια μονοπάτια δύσκολα τα παίρνεις. Και εννοώ πίστη στον Θεό. Όχι στο μηδέν, στο τίποτα ή στο αφηρημένο. Και φυσικά αγάπη, θερμή και έμπρακτη για την Πατρίδα και το Γένος.

«Από τις διασκεδάσεις και την ανεμελιά των παιδιών του, ποτέ δεν κέρδισε τίποτα το Γένος, ενώ από τα βάσανά του πάντα δημιουργήθηκε κάτι καλύτερο», είπε κάποτε ο Κοντρεάνου στον ιερέα που τον επισκέφτηκε στην φυλακή.

Και ήταν αυτά τα 8 χρόνια, μέσα στα οποία αυξήθηκε ο θαυμασμός μου και μια ακατανόητη αγάπη για τους Νότιους, την ιστορία τους, τον ευγενικό σκοπό τους και τον ηρωικό και νόμιμο αγώνα τους για Ανεξαρτησία.  

Ο ατρόμητος στρατηγός τους Stonewall Jackson, πιστός χριστιανός κι αυτός, έλεγε: "Το καθήκον είναι δικό μας. Οι συνέπειες είναι του Θεού".

Και σε αυτό το κάλεσμα του καθήκοντος συμμετέχουν και άλλου είδους ήρωες. Οι πολεμιστές του πνεύματος και οι μπουρλοτιέρηδες της ψυχής. Που κι αυτοί έχουν σιγήσει επικίνδυνα.

«Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια. Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε…. Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια», έγραφε ο στρατηγός Μακρυγιάννης.

* Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχουν Έλληνες που είτε μεμονωμένα, είτε δρώντας συλλογικά πολεμάνε με το «θηρίο». Από κάθε μετερίζι και χωρίς να συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους. Αυτό όμως, συμβαίνει και στην «Δύση». Το ότι η φωνή τους όμως δεν ξεσηκώνει ένα μεγαλύτερο τμήμα του λαού μας, και μάλιστα υπό τις σημερινές φρικτές συνθήκες, είναι ανησυχητικό.   

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

41 σχόλια:

Unknown είπε...

Το σκοτάδι της παγκόσμιας δικτατορίας έχει απλωθεί παντού και σε μια παγκόσμια δικτατορία δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερο κράτος. Η ουκρανία που τόλμησε να πεί όχι στην ευρώπη δέχτηκε τις συνέπειες και η Συρία ένα απο τα λίγα πλέον κράτη που η τράπεζες τους δεν είναι διασυνδεδεμένες με την παγκόσμια τράπεζα δέχεται εδώ και χρόνια σκληρή επίθεση με πρόσχημα τι άλλο? "Την εγκαθύδριση δημοκρατίας"...
Ο Σουν Τζού είχε πεί: "Ο πόλεμος βασίζεται στην εξαπάτηση" και είχε δίκιο και ο πόλεμος εναντίον της ανθρωπότητας βασίζεται στην εξαπάτηση. Στις σκοτεινές εποχές που ζούμε οι λέξεις όπως "δημοκρατία", "ελευθερία", "πρόσφυγας", "λαθρομεταναστευση", "Εθνικισμός" και άλλες, εχοντας διαστρεβλώσει την πραγματική σημασία τους χρησιμοποιούνται απο την παγκόσμια δικτατορία ως "όπλα" εναντίον των Εθνων, εναντίον των ελευθερων ανθρώπων που χειραγωγημένοι απο τα MEGAλα "ΜΜΕ" είναι ανήμποροι να αντιδράσουν. Έτσι και στην Ελλάδα μας, όταν όλες οι εξουσίες ελέγχονται απο την δικτατορία (Νομοθετική, Εκτελεστική, Δικαστική και τα MEGAλα "ΜΜΕ") κάθε αντίδραση πνίγεται εν τι γενεση της. Ο λαός κάτω απο καθεστώς φόβου (Η θεωρία του "Σοκ" σε εφαρμογή) είναι ανήμπορος να αντιδράσει και είναι πλήρως ελεγχόμενος απο το ανθελληνικό καθεστώς...
Η μόνη μας ελπίδα φαίνεται να είναι ο παγκόσμιος πόλεμος που έρχεται γρήγορα, ένας παγκόσμιος πόλεμος που εδώ και χρόνια μαινόταν στα "κρυφά" γιατί γινόταν με "πληρεξούσιους" δηλαδή μισθοφόρους που ενώ αποτελούν μια οργάνωση, η προπαγάνδα των ελεεινων MEGAλων "ΜΜΕ" τους χωρίζει σε πολλές (ISIS, Al nusra, Αλ κά'ι'ντα, επαναστάτες κάποιας "άνοιξης", η δήθεν ουκρανοί΄"νεοναζί" κτλπ, κτλπ) τώρα πλεον θα γίνει στα φανερά γιατί τους νεοταξίτες τους τελειώνουν οι "πληρεξουσιοι", ίσως με αυτόν τον πόλεμο δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να ξεσηκωθεί ο Έλληνας γιατί όπως Κ.Ο. αναγράφεις στην σελίδα σου τα λόγια του μεγάλου Ιωάννη Μεταξά : "Μόνον ο κίνδυνος ο μεγάλος, ο βαθύς, ο τρομερός, ανοίγει τα μάτια διάπλατα στην αλήθεια"

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα

"Άρθρα αναλόγου περιεχομένου.......τηλεπερσόνες":
εύχομαι ολόψυχα να έχεις ΑΔΙΚΟ, διότι στο ίδιο αυτό έρεβος διαβιούμε όντως, και την ίδια αποφορά νιώθουμε πράγματι, ΟΜΩΣ (το λέω και για τον εαυτό μου)
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ και ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να πιστέψουμε πως περάσαμε "έτσι απλά, ήσυχα και όμορφα" από το 'οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅπλα τὰ ἱερὰ...' στο ...σήμερα --

ούτε και πως αυτή η θορυβώδης λοιμώδης φούσκα ισούται με την τωρινή Ελλάδα: αυτοί βέβαια κάνουν ό,τι μπορούν (άλλωστε ο εχθρός πάντοτε βρίσκεται μέσα) και η κατάπληξη/απόγνωση/κόπωση είναι θεμιτή, ΟΜΩΣ --όσο κι αν είναι δύσκολα ορατό εκεί έξω, στην αληθή ζωή-- η ισχυρότερη βιομηχανία μας δεν είναι ο τουρισμός αλλά η παραγωγή ΗΡΩΩΝ΄ π.χ. από τον Βαγορή (+1957, άρα όχι και τόσο παλιός) έως τους πεσόντες σε διάφορα θερμά επεισόδια΄ και φυσικά τους τωρινούς άφθονους ήρωες της κάθε μέρας΄ η παραγωγή δέν έχει σταματήσει, άλλωστε κι απ' αυτούς κανένας δεν είχε προαποφασίσει τίποτα΄ απλώς το κύτταρο μίλησε όταν έπρεπε, κι αυτό ήταν αρκετό΄

τώρα, οι δυνάμεις του κακού είναι προετοιμασμένες και αδίστακτες΄ οι δυνάμεις του καλού το αντίθετο΄
και η λύση λοιπόν;... ποιός ξέρει΄ ο νυν πόλεμος είναι ασυνήθιστος και μπερδεύει, είναι για πολλούς αόρατος΄ μα και το κύτταρο, θα πεις, είναι αόρατο (δεκτόν)΄ αλλά όχι νεκρό: είναι ζαλισμένο εν πολλοίς, έχει βληθεί από δεκαετίες, δέχεται διαφόρων επιπέδων πλήγματα (κάποια αόρατα κι αυτά;..), ΟΜΩΣ την ίδια στιγμή

κάτι σοβεί΄ κάτω από την περιρρέουσα βαβούρα, κάτι υποφώσκει΄ Σκέψεις ματώνουν΄ το πολυχιλιόχρονο (αντικειμενικά, όχι υπερφίαλα) γονιδίωμα μελετά και θυμάται΄ το Δέον Γενέσθαι ψάχνει τον δρόμο του, ρεαλιστικά και όχι αυταπατώμενο΄ και θέλει να πιστεύει ότι η επίφαση της πραγματικότητας δέν είναι η πραγματικότητα΄ και κάθε ένας που το αντιλαμβάνεται αυτό, είναι δυνάμει ήρωας΄ ίσως ο αμέσως επόμενος.

γιατί δέν γίνεται να είναι διαφορετικά.

ΥΓ. ένα κείμενο δέν είναι οπωσδήποτε απόδραση.
μπορεί να είναι και η παραπέρα σκυτάλη που κρατάει το φως αναμμένο.

Άλεξ

Ανώνυμος είπε...

Με συγκίνησες, ρε όρνιο!

konion είπε...

Μὴν βιάζεσαι, ἔχει ὁ καιρὸς γυρίσματα.

Φοινικας1957 είπε...

Καλέ μας φίλε, να ξέρεις είμαστε πολλοί και σε διαβάζουμε ανελιπώς. Το ότι κουράστηκες , είναι που νομίζεις πως είσαι μόνος σου σε αυτό που γίνεται νιώθεις και αντιλαμβάνεσαι. Δεν είσαιόμως μόνος σου, είμαστε πολλοί , και αγαπάμε την πατρίδα μας, αγαπάμε τους προγόνους, αγαπάμε την ιστορία μας.
Έχουμε την ύδια αγωνία με σένα, και ψάχνουμε τρόπο και λύση να ξεφύγουμε από την δαγκάνα που έσφιξε γύρω μας.
Αλλά πάντα έτσι ήτανε για εμάς.
Πάντα λίγοι ελάχιστοι εναντίον στιφών αγράμματων βαρβάρων , ανθρωποειδών σε σώματα ανθρώπινα. Μόνοι μας να υπερασπιζόμαστε Την Ελευθερία.
Βαρύς ο σταυρός μας, μα θα αντέξουμε άλλη μια φορά. Ο Θεός δεν μας εγκατέλειψε ποτέ, ούτε τώρα θα το κάνει. Μας κύκλωσαν τα παιδιά του αντίχριστου μα εμείς στα όπλα να υπερασπιζόμαστε βωμούς και εστίες.
Αν δεν είχαμε τον αγώνα αυτόν, τι νόημα θα είχε η ζωή μας.
Ήρθαμε ζυμάρια και θα φύγουμε ατσαλωμένοι. Περνάμε όσα πέρασε κι ο Ηρακλής. Δεν διαλέξαμε τον εύκολο δρόμο, γι αυτό και γεννηθήκαμε εδώ.Περνάμε αγκάθια, μα τα πόδια μας θα γίνουνε σφυριά που θα πατάνε τα φίδια.
Μη σκας για τίποτε. Και στο στρατό περνάνε εκπαίδευση και γίνονται πολεμιστές , Σπαρτιάτες. Και εμείς γεννηθήκαμε εδώ για να μάθουμε να πολεμάμε , να αντέχουμε.
Αυτά που γίνονται τώρα είναι η παγίδα τους που θα πέσουνε μέσα οι ίδιοι τους. Μας σκάψανε τον λάκκο, μα αυτοί θα πέσουνε μέσα. Το αύριο γράφτηκε και το γνωρίζουμε. Το θηρίο ξέρει πως ήρθε η ώρα του και τρελλάθηκε.
Σε λίγο θα δούμε πράματα και θάματα !
Υπομονή μονάχα ! Υπομονή !

ΠΑΡΙΣ είπε...

Δυνατή εξομολόγηση. Δε πιστευω να είναι κάποιο προοίμιο αποχώρησης του Κ.Ο από το δίκτυο. Όποιος σκέφτεται στοιχειωδώς στην Ελλάδα καταλήγει σε αυτά τα οποία αποκρυστάλλωσες εξαιρετικά. Η δουλειά που κάνεις είναι σημαντική, αν μη τι άλλο, όποιος σε διαβάζει δουλευει μέσα του τον σπόρο της αμφισβήτησης. Στην έλλειψη στρατηγών, τουλάχιστον ας στοχεύσουμε στην δημιουργία φαντάρων με ανοιχτά μάτια που θα αντιληφθούν τον ηγέτη μόλις αυτός εμφανιστεί.
Καλά το πάς.

polycmike είπε...

Αγαπητέ ΚΟ,
αν και σε διαβάζω εδώ και λίγο καιρό,θα πρέπει να ομολογήσω πως έχεις κεντρίσει το ενδιαφέρον μου. Στα περισσότερα γραφόμενά σου, σε βρίσκω πολύ εύστοχο. Παράλληλα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για αυτόν τον "απλόχερα προσφερόμενο θησαυρό" που περιλαμβάνει το ιστολόγιο σου.

Θα ήθελα επίσης να σου πω, πώς η θεματολογία του ιστολογίου σου, συζητιέται σχεδόν παντού σε "κεκλεισμένων των θυρών" συναθροίσεις (για ευνόητους λόγους). Επιπλέον κανένας δεν κρύβει την αγωνία του για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. Υπάρχει "συνωμοτική" (πλησιάζει η ώρα) επαγρύπνηση στην κοινωνία.

Μπορεί να άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, αλλά είναι ακόμα νωρίς για να πούμε πως το παιχνίδι έχει χαθεί.

Συνέχισε να μοιράζεις και 'σύ τις δάδες της επανάστασης από το μερτικό σου όπως και ο καθένας μας, και τότε να είσαι σίγουρος πως όταν θα έρθει η ώρα ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ - ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σε διαβάζω χρόνια, οι θέσεις σου είναι όχι μόνο όπως πρέπει αλλά και χρονικώς τείνουν πάντα να είναι μπροστά από τα γεγονότα κι αυτό δείχνει-αν μη τι άλλο- μία διορατικότητα ή τουλάχιστον μία βαθεία γνώση της ιστορία και το πόσο αυτή επαναλαμβάνεται... ΕΥΓΕ ΣΟΥ και μην σταματάς.΄Οι καιροί είναι δύσκολοι...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου(πώς να σε ονομάσω;φίλο;δεν σε ξέρω,αδελφό;ίσως ακούγετε παράξενα αυτή η λέξη σήμερα αν και είναι τόσο ωραία λέξη)! Λυπάμαι για τη θλίψη σου(αν είναι αληθινη) που είναι δικαιολογημένη θα έλεγα,όμως,η γνώμη μου είναι πως πρέπει να ελπίζουμε. Μην κανεις τη χάρη στους λίγους που με την πολλή διαφήμηση φαίνονται πολλοί.Τη Ρωμιωσήνη μη την κλαίς..., όχι γιατί είμαστε άξιοι σήμερα των προγόνων μας αλλά γιατί υπάρχειή προσευχή των αγίων μας,η σκέπη της Παναγίας μας και η αγάπη του Θεού που θα φροντίσουν και τους ανόητους που καταπίνουν προπαγάνδες και τους φρόνιμους που ανέχονται εώς την ώρα του χάους που θα βλέπουν μπροστά στα μάτια τους. Τότε θα ξυπνήσουν όλοι. Μακάρι να συνέλθουμε γρήγορα.Η σαπίλα φέρνει θάνατο και τότε ίσως Αναστηθούμε.Ας δώσει ο Θεός,δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και δι'ευχών των αγίων μας(και ιδιαίτερα των αγίων Κοσμά του Αιτωλού,΄΄΄΄΄πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου. Αμήν!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ελπίδα... Κάντε υπομονή και το έθνος θα ξαναμπεί κάτω από την σκιά του Τιμίου Σταυρού...
Μπόρα είναι και θα περάσει όπως έλεγε και ο Όσιος Παΐσιος.
Εμείς να κοιτάξουμε να οπλιστούμε πνευματικά και τα άλλα θα τα αναλάβει ο Θεός.

Unknown είπε...

Συνέχισε και μην μασάς.Είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι.Που θα πάει θα ξεστραβωθούμε έστω και στο "και πέντε" και θα τους πάρει ο διάολος.

Ρωμανός είπε...

Όσοι σε παρακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια μοιραζόμαστε θαρρώ και τις ίδιες ακριβώς ανησυχίες ΚΟ. Είναι πραγματικά ένας σπόρος ιδεών το ιστολόγιό σου, σπόρος που όπου βρει πρόσφορο έδαφος θα βλαστήσει. Και όσο και αν απογοητεύεσαι που και που, να θυμάσαι οτι χαμένη μάχη είναι μόνο αυτή που δεν δόθηκε (η εγκαταλείφθηκε...)

Ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουμε από στάχτες, έχω βαθιά την πίστη μέσα μου οτι υπάρχει η μαγιά στους λίγους Έλληνες που έχουν απομείνει για να διεκδικήσουν ξανά την αναγέννηση του Έθνους... Κι αν απογοητεύεσαι με αυτά που βλέπεις και ακούς γύρω σου, να θυμάσαι πως οι φελλοί και οι ακαθαρσίες επιπλέουν, ενώ τα διαμάντια στέκονται στον πάτο του βαρελιού.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε φιλε,
το σκοταδι της ΝΤΠ εχει πλυμμυρισει το μυαλο και τις καρδιες ολων μας,οι περισσοτεροι απο εμας που εχουμε ξυπνησει απο το ληθαργο εδω και πολλα χρονια και πριν ακομα φτιαξεις το λυχναρι που φεγγει μεσα στο ερεβος του Νεο-Μεσαιωνα που ζουμε ιστιολογιο σου,υποφερουμε βουβα και νιωθαμε την καρδια μας σφιγγεται ολο και περισσοτερο μερα με την νερα.ομως αχτιδες φωτος εχουν αρχισει να ξεπροβαλλουν δειλα δειλα σε πολλα σημεια του πλανητη-παρακολουθω καθημερινα τα σχολια σε δεκαδες δημοφιλη και μη σαιτ ολλων των θεματων και διαπιστωνω με μεγαλη ανακουφιση οτι οι σποροι της επαναστασης εχουν αρχισει να φυτρωνουν- ο κοσμος αρχιζει να αμφισβητει,αρχιζει και καταλαβαινει οτι πλεον ζουμε σε μια παραλληλη πραγματικοτητα ,σε μια αλλοκοτη ζωνη του λυκοφωτος,φτανει να συνεχισουμε ολοι εμεις που κουβαλαμε το βαρυ φορτιο της γνωσης να ποτιζουμε τα βλασταρια μεχρι να μεγαλωσουν και να δωσουν τους πρωτους καρπους-μη χανεις το κουραγιο σου αδερφε μου,ο αγωνας σου και καματος σου δεν πανε χαμενοι,ισα ισα που τωρα πρεπει ολοι μας να ανεβασουμε περισσοτερες στροφες μεταδιδωντας τη γνωση και τις πληροφοριες-αυτα ειναι τα οπλα μας...

Ανώνυμος είπε...

Κόκκινε Ουρανέ,

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!

Η απέραντη αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο δεν γνωρίζει εκπτώσεις.
Οι Άγιοί μας τα έχουν πει όλα για το άμεσο και το μακρινό μέλλον αυτής εδώ της ευλογημένης και ποτισμένης με αίμα Χώρας. Φυσικά έχουν εισπράξει ειρωνείες, κοροϊδίες και ‘πολιτικά ορθή’ σάτιρα σε βαθμό βλασφημίας. Το τίμημα όλον αυτών ο Πανάγαθος το ξεπληρώνει σε στεφάνια επουράνια .
Μέσα μου γνωρίζω, όπως πιστεύω (με τα γραφόμενά σου και τον αγώνα σου) και εσύ αλλά και ο κάθε Έλληνας, ξέρει ποιο είναι το καθήκον του και πια είναι η αλήθεια (με την Πλατωνική έννοια του όρου).

Δεν σου έκανε εντύπωση το 61,31% του ΟΧΙ που είπαμε στο δημοψήφισμα;

Ακόμα κρατάμε και ο Θεός προγνωρίζει αλλά όπως λένε οι Άγιοι Πατέρες αλλά δεν προκαθορίζει, αυτό είναι δική μας δουλειά. Τα ανθρωπίνως δυνατά σε εμάς και τα υπερφυσικά στο Θεό, θυμήσου τον Ιησού μπροστά στον τάφο του αδελφικού του φίλου Λάζαρου. Τον ανέστησε ενώ ήταν νεκρός επί 4 ημέρες ( η σήψη είχε αρχίσει) όμως πριν φτάσει στο Θαύμα, έδωσε εντολή σε ανθρώπους να μεριάσουν την πέτρα που σφράγιζε τον τάφο.

Πιστεύω με βεβαιότητα ότι θα Αναστηθούμε ως Έθνος! Αλλά όπως λέει και το γνωστό το μοναχικό ρητό : ‘αν πεθάνεις πριν πεθάνεις δεν θα πεθάνεις όταν πεθάνεις’.

.+.


Ανώνυμος είπε...

KOKKINE OΥΡΑΝΕ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙΣ…
http://www.paraxeno.com/31866/kokkine-oirane-min-figis/

Ηράκλειτος είπε...

Καλησπερα και απο εμενα...Και εγω και αλλοι σε διαβαζουμε εδω και πολλα χρονια δυστηχως ειμαστε χρονια σε αυτον τον τιτανιο αγωνα κατα της φθορας ως επικινδυνοι μισαλλοδοξοι ''εθνικιστες''...Η απαντηση σε ολα αυτα που περιγραφεις καλε μου φιλε ειναι η Πιστη στον Θεο σε συνδιασμο με τον εθνικισμο.Ξερω οτι πολλοι θα σχολιασουν διαφορα εξαλου εγω και τυπικα ειμαι εδω και χρονια ενας απλος bad ''χρυσαυγιτης''και οντως ειμαι ...Αυτο που θα σου πω λοιπον εγω ειναι ενα χρειαζομαστε ανθρωπους σαν εσας και πρεπει απαντες να συνειδητοποιησουν οτι παρα τα πολλα λαθη μας δεν εχουμε περιθωρια σαν εθνος πλεον διαχωρισμου των γνησιων πατριωτικων δυναμεων...Δινουμε την μαχη μας,πολεμαμε και αγωνιζομαστε για μια καλυτερη Ελλαδα σιγουρα δεν ειμαστε τα χερουβειμ ουτε οι τελειοι εθνικιστες αλλα να ξερεις κατι και εσυ και αλλοι δεν θα τα παρατησουμε !!Το εχουμε ορκισθει στους νεκρους μας και στους αγεννητους..!!ΠΙΣΤΗ λοιπον και πολεμηστε ο καθενας απο το μονοπατι του αν και υγειης φωνες οπως η δικη σου παψουν ειμαστε χαμενοι απο χερι απεναντι στο σκοτος που απλωνει τα διχτυα του απειλητικα...Και για να προλαβω κακεντρεχεις οσοι ασχολουμαστε με τον εθνικιστικο χωρο εν ελλαδι εδω και δεκαετιες ξερουμε πολυ καλα πως ειναι να εχεις ''ταμπελα''.Ευχαριστως δεχομαστε αυτην την ταμπελα και το βαρος αυτης λοιπον οι Ελληνες εθνικιστες! Αυτο που ζηταμε απο ολους εσας που πιθανον να σας καταηγορησουν οτι εμμεσα μας σιγονταρετε ηδη συμαβαινει αλλωστε ειναι ενα και απλο...«Η ζωή είναι πόλεμος. Η γη σου είναι φρούριο και χρέος σου η ΝΙΚΗ»...
Μη μιλάς, να σκέπτεσαι, ν’ αγαπάς, να μην πονάς. Ένας είναι ο σκοπός σου: ο ΠΟΛΕΜΟΣ. Πολέμα για τα ιδανικά σου, για τα Ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού. Πολέμα για τη μεγάλη ΕΛΛΑΔΑ.
...Άνδρες που περπατούν στη ζωή ευθυτενείς και με γαλήνη, μαθημένοι να πονούν χωρίς να υποφέρουν, να νικούν χωρίς να θριαμβολογούν, να νικώνται χωρίς να μοιρολογούν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί άνδρες, θεμέλια γενεών. Αυτοί είναι οι Ευέλπιδες, οι αυριανοί ηγήτορες του Έθνους.
Π.Μελάς...Αγωνιστειτε αδελφε λοιπον απο το δικο σας μονπατι αγωνιστειτε στην οικογενεια στην γειτονια σας αγωνιστειτε παντου μεχρις τελους μεχρι ενος..!!Σε ευχαριστω για τον χρονο σου-σας ηθελα πολλα χρονια να γραψω αλλα δεν ηθελα ποτε να σε συσχετισουν μαζι μας βλεπεις δυστηχως ειμασταν και ειμαστε το κοκκινο πανι και θελει πολλα αντερα...

Ανώνυμος είπε...

@redsky
Αυτοί του Μαύρου Κρίνου γιατί τα βάζουν με την Εκκλησία και την Ορθοδοξία; Δεν τους άρεσε ούτε ο μακαριστός Χριστόδουλος που μιλούσε για χαμένες πατρίδες, υπερασπίστηκε την αυτοσυνειδησία μας απέναντι στις προκλήσεις της ΝΤΠ. Είναι έλληνες αυτοί;

Διηνέκης είπε...

http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2015/12/blog-post_19.html

Ανώνυμος είπε...

"Κάνε αυτό που πρέπει, κι ότι θέλει ας γίνει"
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα πάντα είναι προσχεδιασμένα εδώ και δεκαετίες αλλά επειδή τα κλεφτρόνια τσακώνονται πάντα στη μοιρασά στο τέλος κάτι θα στραβώσει και δε θα τους κάτσει

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελληνας εχει αντισταθει απο την πρωτη στιγμη αυτης της δικτατοριας που πιο ξεκαθαρα φαινεται να ξεκινα απο την μεταπολιτευση και μετα.Καταργηση πολυτονικου ρημαγμα και κυνηγι των των μεγαλων εταιρειων το 80 ,προσπαθεια ξεπουληματος δημοσιων εταιρειων με επιτυχια συχνα.,και μετα 2008 ξεκαθαρα το παρακρατος δαγκωνει.Απο το 2010 εκτος απο τους αγανακτησμενους ,ο Ελληνας πηγε δικαστικα απειρες φορες καποια απο τα ατελειωτα αντισυνταγματικα νομοσχεδια.Και σιχνα επετυχε νικες εστω και ηθικες μονο.
Υπηρξαν ομως και νικες με σημαντικο αποτελεσμα ,η καταργηση του νομου του εβραιου Ραγκουση που επετρεπε στον καθε πακιστανο να αποκτα Ελληνικη ιθαγενεια
,αν ειναι δυνατον.
Ουτε ομως οι γελοιοτητες της υπαλληλου του Σορος ,Ρεπουση δεν περασαν,και σιγα σιγα η ειδεχθης ΤV εγκαταλειφθηκε απο το κοινο.Μονο 18% βλεπει ΤV!
Οσο για το νεοταξικο σινεμα ,παει και αυτος...
Η πλυση εγκεφαλου δεν περασε
Ας μην ξεχναμε και το 62%!
Ο αγωνας συνεχιζεται με ολους τους Ελληνες ενωμενους

Ανώνυμος είπε...

Οι σκέψεις του Κόκκινου Ουρανού είναι και δικές μας σκέψεις, βγαλμένες από το συλλογικό υποσυνείδητο της Φυλής μας.
Κόκκινε Ουρανέ, έχεις αφυπνίσει πολλούς Έλληνες. Και μην ξεχνάς: Ο κάθε ένας από εμάς αξίζει όσο μύριοι από τους εχθρούς.

Ανώνυμος είπε...

Προς "Ἡράκλειτο":Άλλο Χρυσή αυγή και άλλο πατριώτης και χριστιανός.Ο εθνικισμός μόνο υποτίμηση είναι για τους Έλληνες.Σταματήστε να προσπαθήτε να μας βάλετε ταμπέλα που συμφέρει μόνο τους εχθρούς των Ελλήνων.

SkyWatcher είπε...

Επειδή δεν θέλω να πω κάτι κοινότυπο, για αυτό αρκούμαι στο ό,τι ένιωσα έκπληξη (φυσικά ευχάριστη) για τα τόσα πολλά σχόλια (και e-mails) και ειδικά για το περιεχόμενό τους. Νιώθω ΤΙΜΗ ο ΚΟ να έχει τέτοιους αναγνώστες (και ας υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ τους/μας, δεν πειράζει). Δεν υπάρχει απόφαση να σταματήσει ο ΚΟ. Μοιάζει όμως να είναι λίγο "βαρύς" το τελευταίο καιρό.

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι ο Θεός να σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις το έργο που επιτελείς. Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όσα μας έχεις ήδη προσφέρει, για το ξεστράβωμα που χρειαζόμαστε:)
Να είσαι πάντα γερός και δυνατός φίλε μου.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ……4 Δεκεμβρίου 2015 - 9:25 π.μ.


Στην χώρα μας δεν υποφέρουμε λογά έλλειψης γνώσης όπως αυτή που προσφέρει ο Κ.Ο. αλλά από διάλογο.
Την θέση της κριτικής την έχει πάρει η ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ!
Μας έχουν αναγκάσει να είμαστε ΑΝΤΙ , αντί σε οτιδήποτε δεν αρέσει στην νέα τάξη.
Απολαμβάνεις την αμέριστη συμπαράσταση των νεοταξιτων εάν είσαι διεθνιστής κοσμοπολίτης ,αλλά εισπράττεις την χλεύη πάντων εάν προσδιοριστείς εθνικιστής.

Υποθετικά εάν θελήσεις να απελευθερωθείς από τα δεσμά της δουλείας που μας έχουν επιβάλλει οι διεθνείς τραπεζίτες μαζί με όλα τα υπόλοιπα ,εξαφάνιση του Ελληνικού έθνους των πατροπαράδοτων παραδόσεων μας της Χριστιανικής ορθόδοξης θρησκείας μας ,της Ελληνοχριστιανικής παιδείας μας , την κατάργηση των φόρων μέσω των οποίων γινόμαστε προλετάριοι (πληβείοι) και όσα άλλα πολλά ξέρεις εφόσον επισκέπτεσαι ιστοσελίδες ως τον Κ.Ο. , ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ Η ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ – ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗ;

Απάντησε σε παρακαλώ στο ερώτημα με την ψυχή σου και την καρδία σου!
Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου, είμαστε σε πόλεμο φαντάζομαι να το έχεις αντιληφτεί!
Όταν τελειώσει ο πόλεμος μπορούμε κάλλιστα να φιλοσοφούμε σε υγιείς όμως βάσεις σε ένα ελεύθερο και πραγματικά δημοκρατικό κράτος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκόσμια!
Τότε ίσως να μην χρειάζεται κανείς εθνικισμός διότι η ίδια η δημοκρατία θα προστατεύει τα έθνη δεν θα απεργάζεται την καταστροφή τους όπως συμβαίνει σήμερα!

Ο μεγαλύτερος πόλεμος είναι αυτός της …ΝΕΑΣ ορολογίας!

Διάβασε εδώ τι σημαίνει εθνικισμός σύμφωνα με την ΠΑΛΑΙΑ ορολογία και γράψε εάν θελες που διαφωνείς.
Κρίση ΟΧΙ στείρα κατάκριση.
Φιλικά!

https://arxaios.files.wordpress.com/2013/07/ceb5ceb8cebdceb9cebaceb9cf83cebccebfcf83-ceb5ceb8cebdceb9cf83cebccebfcf83.pdf


“Ο εθνικισμός μόνο υποτίμηση είναι για τους Έλληνες”.

Γράψε εάν θέλεις γιατί είναι υποτίμηση , συμφωνά με τον ορισμό που εύχομαι να κάνεις τον κόπο να τον διαβάσεις, ανεξάρτητα από την γνώμη σου για οποιοδήποτε κόμμα!

Τα κόμματα διχάζουν το εθνος ενώνει!

Ηράκλειτος είπε...

Προς τον φιλο ανωνυμο ακου καλε μου φιλε δεν εκανα καμια διαφημιση και ουτε θελω να κανω τωρα το τι ειναι ο καθενας μας θα το κρινει ο Μεγαλοδυναμος και ο αμεσα κοινωνικος μας περιγυρος χρονια υπαρχει αυτη η συγκρουση μεταξυ των ζωντανων ακομα Ελληνων εθνικιστων ,πατριωτων ,χρυσαυγιτων ,ανεξαρτητων,αυτονομων κτλκτλ Ουτε θα μπω λοιπον σε αναλυσεις επι αναλυσεων για πραγματα χιλιοειπωμενα φθανει ποια..Οποιος αντιλαμβανεται σε τι κατασταση ειναι το Εθνος μας οπως προειπα ας κανει αυτο που μπορει μονο να το κανει πραξη..Εγω και οι συναγωνιστες μου κανουμε τον αγωνα μας και κρινομαστε για αυτο οπως ειπα δεν ειμαστε τα χερουβειμ ειμαστε ανθρωποι..Απο εκει και περα για να μην ξεφυγουμε προσωπικα και εγω και αλλοι χαιρομαστε να βλεπουμε φωνες σωστες και με πληρη επιχειρηματολογια πραξεων και ιδεων και αυτο ακριβως ειναι το κατορθωμα του συγκεκριμενου μπλοκ και αυτο δεν ειναι κολακεια ειναι πραγματικοτητα.Η ουσια λοιπον παραμενει και ειναι μια το Εθνος μας εχει ολους αναγκη δεν ειμαστε και πολλοι αυτα και ευχαριστω για τον χρονο σας προς Θεου δεν θελω κανεις να νομιζει ο οτιδηποτε αλλα θα υπερασπιστω τις αποψεις μου και το ειναι μου μεχρι τελους και για αυτο ξεκαθαρισα πληρως τι ειμαι και που ανηκω εκφραζοντας την αποψη μου χωρις να θελω ουτε να υπονοησω ουτε να χειραγωγησω αλλα ουτε και να διαφημισω..Απλα θα πω και κατι τελευταιο καλο να ριχνεις μια ματια γενικα στην ''πολιτικη ορθοτητα''σκεψεως και χειραγωγησης που μας εχουν επιβαλει..Ειμαστε στο εμεις οχι στο εγω και που ξερεις ισως δεις λιγο διαφορετικα τα πραγματα καποια στιγμη. Αυτα και και να ειστε καλα ολοι συνεχιστε οπως μπορει ο καθενας και κυριως στην πραγματικη ζωη και στην καθημερινοτητα μας..

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι ο μόνος που αισθάνεται σαν να έχουμε φτάσει σε τέλμα τους τελευταίους μήνες. Με πίστη και συνεχή προσωπικό αγώνα συνεχίζουμε.

Όσο για τους εθνικισμούς και τους λοιπούς ορισμούς που ενδεχομένως κάποιοι επιλέγουν να ακολουθούν, πρέπει να καταλάβουν οτι ο Ελληνισμός είναι αρκετά ώριμος για να μην ταυτίζεται με κανέναν ορισμό και καμία ταμπέλα. Αυτά τα χρόνια πέρασαν αγαπητοί.

mnk είπε...

Σταθερά είμαστε όλοι ΕΔΩ,
στον Κόκκινο Ουρανό.

Ωρες-ώρες, φυσικό είναι να πέφτεις μ΄όλη αυτή την παρακμή γύρω μας. Μην δίνεις σημασία, μπόρα είναι θα περάσει. Υπομονή.

Ανώνυμος είπε...

Τα Σέβη μου... Συνεχίζουμε!

Orthodox True είπε...

Το ότι υπάρχουμε ως Εθνος και Ελληνορθόδοξη Πατρίδα είναι γιατί μας αγαπάει ο Χριστός μας και η Παναγία μας που λόγω και Αγίου Όρους καταλογιζεται Ελληνίδα.
Υπάρχουν γνωστοί ήρωες όπως ο Σολωμός Σολωμού, Ευαγορας Παλικαρίδης, αλλά καί πολλοί αφανής ήρωες πού ζούνε στην πνευματική φτώχεια καί κλίνουν γόνυ το βράδυ στις Άγιες Εικόνες καί τις ποτίζουν με πολλά δάκρυα, δάκρυα γιά την Ελλάδα, καί γιά τούς Έλληνες, πού δοκιμάζονται σκληρά λόγω της Παγκόσμιας εφαρμογής της νέας τάξης πραγμάτων.
Θάρσει οι εν Ελλάδα Άγιοι είναι δίπλα μας καί μας ακουμπάνε, για να μας δώσουν κουράγιο δύναμη ελπίδα. Θάρσει το dna των ηρώων υπάρχει δεν χάθηκε, και σύντομα η Ελλάδα θα γράψει πάλι λαμπρες σελίδες ιστορίας και λεβεντιάς.
Ει ο Θεός μεθυμών υμών ουδείς καθ υμών.

Stradioti είπε...

ΚΟ. Ο πόλεμος έχει ήδη αρχίσει. Ας διαλεξουν οι Ελληνες γρήγορα στρατόπεδο. Γιατί μόλις ξεκινήσουν οι μάχες θα είναι πια αργά....

citizenbasil είπε...


Έλα ρε Skywatcher, μην αποθαρρύνεσαι. Άσε τους αντίχριστους να χαίρονται για τις λίγες μάχες που κερδίζουν, και κάτσε αναπαυτικά στην καρέκλα σου να δεις πώς, τελικά, θα κερδίσει ο Θεός τον πόλεμο.

Κάνεις ένα σπουδαίο έργο που θα έπρεπε να κάνουν άλλοι. Θα έπρεπε να το κάνουν αυτοί που εκπροσωπούν θεσμούς, που η θέση τους επιβάλλει να φωνάζουν, που πληρώνονται παχυλούς μισθούς για να φωνάζουν, σαν τα τσομπανόσκυλα το λύκο. Κι εσύ τους βλέπεις - φυλασσομένων των εξαιρέσεων - στην καλύτερη περίπτωση να κοιμούνται και στη χειρότερη να στηρίζουν τους αποδομητές των ιερών και οσίων του έθνους, τους βλέπεις να ανοίγουν την πόρτα στους λύκους.

Είναι φυσικό να σε πιάνει το παράπονο. Για να λέμε την αλήθεια αναρωτιόμουν πώς άντεχες, πώς δούλευες με αυτούς τους ρυθμούς, πως κατάφερνες να αγωνίζεσαι ακόμα.

Ωστόσο, η Ελλάδα πάντοτε κάπως έτσι ήταν. Δες τί γινόταν στην αρχαία Ελλάδα, δες τί γινόταν στην ελληνική επανάσταση, δες τί γινόταν πάντοτε. Λίγοι ήρωες και πολλά λαμόγια. Πάντα, κάπως έτσι ήταν, και πάντοτε ο Θεός βοηθούσε και επιβιώναμε και με το παραπάνω.

Τα αδύνατα παρά τοις ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστί.
Βάλε εσύ το λιθαράκι σου, που δεν είναι λιθαράκι, γιατί κάνεις σπουδαιότατο έργο, βάλε τέλος πάντως τον αγώνα σου, και Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ.
ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ.

Μην αποθαρρύνεσαι λοιπόν. Συνέχισε τον αγώνα σου. Ξαναπιάσε λίγο το ψαλτήρι, έχει πολλά ωραία, όπως το ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΜΑΘΕΤΕ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.... Ο ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝ ΟΥΡΑΝΟΙΣ ΕΚΓΕΛΑΣΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ.

Γνωρίζοντας την αγάπη σου για τον αμερικάνικο νότο, αν και, προσωπικά, πιστεύω πως τον αδικείς τον Εημπ, θα σου δώσω κάποια λινκς, να πάρεις λίγο τα πάνω σου. Να ανέβεις!

(
https://www.youtube.com/watch?v=eOJaux8lnRk
ΚΑΙ
https://www.youtube.com/watch?v=jLM9-q3hOPo
)

Πάντοτε και ειλικρινά δικός σου,

CitizenBasil

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΚΟ, δεν είστε ο μόνος σίγουρα που νιώθετε έτσι.
Ό,τι είπε ο Όργουελ και ο Χάξλεϋ είναι σε εφαρμογή. Το πιο πιθανόν είναι ότι τα φαινόμενα της πολιτικής ορθότητας, δηλ. του αριστερισμού (= αντι-παράδοση) θα ενταθούν με δεδομένο την αμερικανική και ευρωπαϊκή κατεύθυνση και το κόμμα που είναι στην κυβέρνηση σήμερα στην Ελλάδα. Υπάρχει μια σχετική εξωτερική συμμόρφωση ή ανοχή. Αυτό δεν σημαίνει και εσωτερική υποταγή. Επίσης μεγαλύτερη σημασία δεν έχει τι πάνε να μας επιβάλλουν οι άλλοι, δηλ. τι κάνουν οι άλλοι, αλλά τι κάνουμε εμείς. Επίσης η απαισιοδοξἰα δεν είναι χριστιανικό χαρακτηριστικό.

με εκτίμηση

Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο και συνολικά για το ιστολόγιο.Εύχομαι να το διαβάσουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι συμπατριώτες μας.Καλή Δύναμη και καλό Αγώνα

Andrew είπε...

Η πανούργα δικτατορία της Ν.Τ.Π. βάλει πανταχόθεν τους ανθρώπους που βρίσκονται μακριά από τα μυστήρια της εκκλησιάς διότι καθίστανται πνευματικά απροστάτευτοι στις δαιμονικές πνευματικές επιθέσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής και του ψυχολογικού εκβιασμού της «πολιτικής ορθότητας». Μέσα σε αυτή την δίνη Ο Κ.Ο. είναι ένα σημαντικό εργαλείο για εμάς τους Έλληνες Χριστιανούς πατριώτες. Έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές τα άρθρα του για να αποστομώσω κακοπροαίρετους αριστερούς ανθέλληνες αλλά και για να από-συσκοτίσω καλοπροαίρετους παραπληροφορημένους Έλληνες όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Σε διαβάζει πλέον ακόμα και ο πεθερός μου που είναι κομουνιστής!

Συνέχισε τον αγώνα, «ουκ ελάττω παραδώσω».

Ακάδημος είπε...

Αγαπητέ Κόκκινε Ουρανέ
Η απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα σου βρίσκεται κρυμμένη στο ίδιο σου το άρθρο.
Αναλογίσου, αυτοί που όρθωσαν το ανάστημα τους απέναντι στο κάθε λογής θηρίο.

οι Ήρωες που αναζητείς, ήταν πάντα λίγοι, οι πράξεις τους όμως αλλάζουν τον ρου της ιστορίας.

300 Σπαρτιάτες, λίγοι ψυχωμενοι στα Δερβενάκια,μερικοί τρελοί στα οχυρά του Ρούπελ.
Όλοι αντιμέτωποι με υπέρτερες δυνάμεις, με εχθρούς που έμοιαζαν ανίκητοι.
Τους καθήλωσαν τους νίκησαν ή μάτωσαν το θηρίο και έδωσαν κουράγιο στις μάζες που είχαν πέσει στα γόνατα και άλλαξαν την ιστορία.

Πάντοτε, ιστορικά, μια μικρή ομάδα ανθρώπων με πίστη και όραμα αποτελούν την σπίθα για την φωτιά της ανατροπής.
Πάντα θα υπάρχουν αυτοί οι ωραίοι "τρελλοί" τους οποίους τρέμει το σύστημα διότι δεν μπορεί ποτέ να τους εντοπίσει και να τους εξουδετερώσει.

Ελπίζω να έχουμε ψυχή και πίστη όταν κληθούμε να εκπληρώσουμε το καθήκον μας.
Υπερ Βωμών και εστιών έτσι απλά, για την οικογένεια μας, τα παιδιά μας, την πίστη μας.

Ανώνυμος είπε...

Η παρακμιακή συμπεριφορά μας είναι αποτελεσμα μια συνδυασμένης και μελετημένης επιθεσης που υφίσταται ο μεσος ανθρωπος σε ολα τα μέτωπα και απο οτι δείχνει με ρυθμους και συνδυασμούς που μονο διαβολικός εγκεφαλος και σχεδιασμός μπορει να συλλάβει.
Ειναι εμφανες ότι το κυριο μεσο που χρησιμοποιειται ειναι τα μεσα μαζικης υποβολης.
Για αυτο τα μεσα εντυπα και ηλεκτρονικά και οι υπαλληλοι τους ελεγχονται αποκλειστικα απο βαρωνους του χρηματος.
Το μονο που θα μας σωσει ειναι η απληστία τους.
Οσο για μας "το σίδερο ατσαλώνει στην φωτιά"
Γέννα χωρις πονο δεν γίνεται

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τα σχόλια μου φαίνεται οτι κανείς δεν διαθέτει μία πειστική απάντηση. Όλοι λέμε το ίδιο. "Κάνε κουράγιο", "μη μασάς", "είμαστε λίγοι, αλλά είμαστε θαραλλέοι" κτλ. Προσπαθώντας ν'αλλάξω λίγο τη γραμμή, θα επισημάνω το εξής. Έχετε προσέξει οτι τώρα τελευταία η έμπνευση πολλών έχει στερέψει; Λίγο υποτονικό δεν έχει γίνει το κλίμα; Ένα λαός που τα τελευταία χρόνια σύρεται κάθε λίγο σ'εκλογές και οτιδηποτε και να ψηφίσει βγαίνει εις βάρος του, έχει κουραστεί και έχει χάσει την ελπίδα του. Σκέφτηκε ποτέ κανείς μας οτι η θεωρία μας αφήνει αδιάφορους και οτι πλέον χρειαζόμαστε πράξεις και όχι λόγια; Οτι τα λόγια έχουν χάσει το νόημά τους; Η προπαγάνδα του συστήματος έχει δώσει νέους ορισμούς και έχει διαστρεβλώσει τις έννοιες των λέξεων. Πόσα πια να πούμε και να γράψουμε; Γράφω στο διαδίκτυο από το 2003. Ο επαναστατικός λόγος που μετά βίας ακουγόταν τότε, απέκτησε δύναμη, όχι λόγω της ίδιας της επαναστατικότητάς του, αλλά διότι εκείνοι που έγραφαν ήταν ανεξάρτητοι. Είχαν καταλάβει έναν καινούργιο χώρο και έγραφαν ανεξάρτητα από συμφέροντα. Αυτό ήταν το πραγματικά επαναστατικό.

Ο ΚΟ είναι ανεξάρτητος και γράφει επαναστατικό περιεχόμενο. Ένας από τους λίγους. Ο καιρός πέρασε όμως και ο χώρος στον οποίο βρίσκεται βρώμησε, γι'αυτό και είναι μόνος ανάμεσα σ'ένα πλήθος που μένει αδιάφορο για τα όσα εξαιρετικά έχει να πει. Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι χάθηκαν και το πλήθος έπεσε θύμα της προπαγάνδας αφού το σύστημα εκτόπισε τους ανεξάρτητους.

Πριν μερικά χρόνια ο ΚΟ με ενέπνευσε να γράψω το δικό μου blog. Μέσα στο 2015 όμως, σταμάτησα να γράφω και τα διέγραψα όλα. Γιατί; Διότι πρέπει αγαπητοί φίλοι να πάμε ένα επίπεδο παραπάνω και να τους προσπεράσουμε. Αφού αυτοί κατέλαβαν τα blogs, πρέπει εμείς να τους το ανταποδώσουμε. Και τώρα που ο κόσμος έχει κουραστεί και έχει ανάγκη από ιδέες και πρότυπα ο καιρός μοιάζει ιδανικός. Επειδή ακριβώς ο καιρός είναι ιδανικός, πολλοί ανεξάρτητοι αισθάνονται πως φτάσαμε σε τέλμα και αρχίζουν να αμφισβητούν την ορθότητα όσων πράττουν. Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Σημαίνουν οτι ο καιρός πέρασε και οτι πολλοί καταλαβαίνουν οτι πρέπει πλέον να δράσουμε. Χρειαζόμαστε δυνάμεις και αυτό είναι που θα κάνουμε από δω και στο εξής. Θα συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και θα ξεκινήσουμε τη νέα μας προσπάθεια με την ελπίδα και κυρίως την πίστη, οτι αυτή τη φορά θα χτυπήσουμε αυτούς τους δειλούς και θα τους ρίξουμε κάτω, έστω και για μία φορά.

Π.

Ανώνυμος είπε...

“Νιώθω, πώς να το πω, μια εσωτερική εξάντληση. Τι να παρουσιάσω; Τι να πω;”

Εάν απογοητευόμαστε εμείς τώρα που η αφύπνιση των Ελλήνων , αλλά και όλων των Ευρωπαϊκών εθνών , είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την εποχή που τα έγραφε ο Άγιος Παΐσιος , Αυτός τι θα έπρεπε να είχε κάνει;
Να πάμε ακόμα πιο πίσω ; Όχι και πολύ! Όλα αυτά που θα ζήσουμε τα έγραφε ο Πατήρ Φλαμιάτος από το 1846, προσπαθούσε με τα γραπτά του να αφυπνίσει τον Ελληνικό Χριστιανικό Ορθόδοξο λαό να αντιδράσει στα επερχόμενα. Έγραφε και κατήγγειλε με ονόματα την Αγγλική μασονική επίβουλη, η οποία θα κατασπαράξει και θα αλλοιώσει το Ελληνικό γένος!

Τελικά τον δολοφόνησαν!
Και όμως η Πίστη του δεν τον άφησε να απογοητευθεί και να τα παρατήσει, συνέχιζε με κάθε τρόπο να μας ενθαρρύνει και να παλεύει να μας αφυπνίσει.

Μην απογοητεύεσαι …ΠΟΛΕΜΑ!
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ , Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ!
Είναι μια μεγάλη και άνιση μάχη ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι!
Ποτέ αυτός ο πόλεμος δεν κερδήθηκε εύκολα ΑΛΛΑ και ποτέ δεν νίκησε το σκοτάδι το φως!
Φέρε στο νου σου, πότε άναψες ένα μικρό κεράκι μέσα σε ένα τεράστιο σκοτεινό δωμάτιο και δεν κατάφερε αυτό το μικρό κεράκι να νικήσει το σκοτάδι;

«Πάντοτε να είσαι σταθερός. Αρχή και τέλος να είναι το θυσιαστήριο του Ιησού Χριστού, ακόμη και αν αυτοί που σήμερα σε χειροκροτήσουν αύριο σε λιθοβολήσουν» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε πως «οι δυσκολίες που θα έρθουν στη ζωή της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας θα είναι σκληρές και δύσκολες γιατί αυτές οι δυνάμεις που τότε λέγονταν Διαφωτισμός, σήμερα λέγονται με άλλα ονόματα και κρύβουν μέσα αυτό το μήνυμα το μισητό ότι δηλαδή «ο άλλος άνθρωπος είναι η κόλασή μου, η καταστροφή μου» δεν μπορούν να ακούσουν τη γλυκιά έκφραση του Οσίου Σεραφείμ ότι «ο άλλος άνθρωπος είναι ο παράδεισος, είναι η χαρά μου». Σε αυτόν τον κόσμος καλείσαι να αγωνιστείς. Δυσκολότερες θα είναι οι μέρες που θα έρθουν, αλλά δε πρέπει να φοβηθούμε, η νίκη θα είναι δική μας. Όποτε το σκοτάδι σε περικυκλώνει άναψε ένα κερί. Ακόμη και ένα μικρό κερί μπορεί να νικήσει το σκοτάδι».
- See more at: http://ekklisiaonline.gr/ekklisisiaellados/item/2220-na-dioxnei-to-skotadi-me-to-anamma-enos-kerioy-symvoylefse-to-neo-mitropoliti-neas-krinis-o-arxiepiskopos#sthash.AdWho7V4.dpuf

Πάντα επίκαιρος…
Ο Γέροντας Παΐσιος στα θέματα της Πατρίδος δεν ήθελε οι Χριστιανοὶ να είναι αδιάφοροι. Πολὺ λυπόταν που έβλεπε πνευματικοὺς ἀνθρώπους νὰ επιζητούν να βολευθούν οι ίδιοι και να μην ενδιαφέρωνται για την Πατρίδα.

Έλεγε: «Σε μια εποχή που ο Σατανάς οργιάζει και οι άνθρωποί του οργανώνονται, οι Έλληνες βρίσκονται σε νάρκη. Τον εαυτό του μόνο κοιτάει να βολέψη ο καθένας και τίποτε περισσότερο. Και ό,τι να τους κάνεις, όσο κι αν τους κουνήσης, με τίποτε δεν ξυπνούν».

Ο καημός του και η απορία του ήταν πως οι υπεύθυνοι δεν αντιλαμβάνονται που ὁδηγούμαστε. Ο ίδιος από παλαιά διέβλεπε την σημερινή κατάσταση και ανησυχούσε, αλλά δεν διέσπειρε τις ανησυχίες του στον κόσμο. Έδινε ελπίδα και αισιοδοξία. Έλεγε…

«Απὸ το κακό που επικρατεί σήμερα θὰ βγει μεγάλο καλό. Βλέπω μια ελιά. Το ένα της κλωνάρι έχει ξεραθεί, το άλλο το τρώγει η κάμπια και θα ξεραθή και αυτό. Αλλά πετιέται ένα άλλο βλαστάρι από κάτω που έχει πολύ θυμό (δύναμη) και αναπτύσσεται γρήγορα»…

Πονούσε για την πνευματική κατάπτωση των πολιτών. Έλεγε: «Η Ελλάδα έχασε τον δρόμο της. Η αμαρτία και η ασωτία βασιλεύουν στους ανθρώπους, αλλά μας αγαπά ο Θεός και περιμένει την μετάνοιά μας».

Μιλούσε αυστηρά για αυτούς που ψήφιζαν αντιχριστιανικούς νόμους…
Κάποιος Πρωθυπουργός, του οποίου κατεδίκαζε δημοσίως ενέργειες επιζήμιες για το Έθνος και την Εκκλησία, ζήτησε να τον συναντήση στην Σουρωτή. Ο Γέροντας απάντησε: « Ας έρθη, θα του τα ψάλω και μπροστά του». Είχε το ψυχικό σθένος αυτός ο πτωχός καλυβίτης να υψώνη την φωνή του άφοβα μπροστά στους ισχυρούς της ημέρας.

Ιερομονάχου Ισαάκ, Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, εκδ. Στ΄, Άγιον Όρος 2008, σελ. 741-743

Solo machos είπε...

Ποια μαγια; εκατο ατομα σε ολη τη χωρα; Αλλο ξερω τι συμβαινει, αλλο προσπαθω, αλλο προσπαθω πολυ, κ αλλο ειμαι μαγια.....Βαρυ κ πολυτιμο..... Μη γελιομαστε ποιος σπο μας μπορει ν πει οτι εινσι μαγια; Και τί να περιμένουμε, ποια καθαρση κ ποιον πολεμο, ποιες σταχτες κ ποια ανασταση; Εχουμε χασει την αληθινη αισθηση της ζωης κ μιλουμε με σημεια, με το θεωρητικο νοημα των λεξεων , οχι με την καθ ολοκληριαν αληθεια.Αλιμονο, οταν οντως ερθει ο πολεμος , τί μας περιμενει! Θα πρεπει να λυγισουν κ οι σκληροκαρδοι, αλλα οι περισσοτεροι απο αυτους, δε θα λυγισουν, τουλαχιστον οχι ευκολα. Ολοι νοιαζομαστε γ τα λεφτα μας το φα ι μας κ τον υπνο μας. Αυτα ηταν ηδη πριν πολλες δεκαετιες(χιλια εννιακοσια ποσο....) σημερα, προοδευσαμε, αφου ηδη το 70-90, οι Ελληνες ειχαμε τις αξιες:σεξ, αυτοκινητο, αδειες παντος τυπου,ραχατι, ψωνια, δικαιωματα με το τσουβαλι, μικρη προσπαθεια, μεγαλοι βαθμοι, μεγαλα κερδη......Σημερα; Δε ξερω.... ουτε καν αυτα....το μηδεν στο τετραγωνο! Η ζαλη, ο ληθαργος; η μεταλλαξη που ειν πια οριστικη κ οδευει προα αλλη μεταλλαξη; Για την ακριβεια επικρατει το απολυτο τιποτα.....ουτε κρυο ουτε ζεστη, ουτεμπρος ουτε πισω......το ΤΙΠΟΤΑ......ειμαστε μηδεν....το ον, χωριζομενο απο τον Δημιουργο του, τεινει στο μηδεν, απο το οποιο προηλθε καποτε.......