Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Θρήνος και οργή από χιλιάδες χριστιανούς στην κηδεία των 25 νεκρών της βομβιστικής επίθεσης

Χιλιάδες Αιγύπτιοι Κόπτες Χριστιανοί συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Καΐρου την Κυριακή, μετά την βομβιστική επίθεση στον κεντρικό καθεδρικό ναό της πόλης, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 πιστοί. Οι διαδηλωτές φώναζαν «φύγε, φύγε, φύγε» την ώρα που οι αστυνομικοί συνόδευαν τον υπουργό εσωτερικών ταγματάρχη Magdy Ibrahim. Ένας διαδηλωτής κρατούσε μία πινακίδα με εικόνες ενός μωρού που σκοτώθηκε από την έκρηξη, ένα από τα τουλάχιστον έξι παιδιά που σκοτώθηκαν στην επίθεση.


Τα φέρετρα τυλίχθηκαν σε αιγυπτιακές σημαίες. Ο Κόπτης Πάπας Tawadros ΙΙ (Θεόδωρος Β΄) πνευματικός ηγέτης των κοπτών της Αιγύπτου, και κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του στρατού παρευρέθηκαν στην κηδεία, η οποία πραγματοποιήθηκε εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

«Θεέ προστάτευσέ εμάς και τον λαό σου από τις συνωμοσίες των κακών ανθρώπων», είπε ο Tawadros στην προσευχή του κουνώντας το θυμίαμα πάνω από τα φέρετρα που είχαν σταυρούς από λευκά τριαντάφυλλα. «Είναι η μοίρα της εκκλησίας μας να προσφέρουμε μάρτυρες», είπε.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ ελ-Σίσι δήλωσε τη Δευτέρα ότι βομβιστής αυτοκτονίας ήταν αυτός που προκάλεσε την έκρηξη που σκότωσε 25 χριστιανούς κατά τη διάρκεια Κυριακάτικης λειτουργίας σε εκκλησία του Καΐρου δίπλα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, στην έδρα της αρχαίας Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου.

Αυτή ήταν μία από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις με στόχο πάντα την κοπτική μειονότητα της Αιγύπτου, η οποία αποτελεί περίπου το 10 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας και υποστήριξε σθεναρά τη στρατιωτική ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου το 2013, η οποία οδηγήθηκε από τον ελ Σίσι.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

«Οι άνθρωποι έχουν μέσα τους ένα ηφαίστειο θυμού», δήλωσε ο Nora Sedki, ένας Χριστιανός δημόσιος υπάλληλος ο οποίος συμμετείχε σε μια διαδήλωση αρκετών εκατοντάδων διαδηλωτών έξω από την εκκλησία.

«Το αίμα των αδελφών μας είναι αγαπητό», φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι έφεραν αιγυπτιακές σημαίες και σταυρούς από κλαδιά δέντρων.

Η Αίγυπτος έχει γίνει μάρτυρας ενός κύματος ισλαμικών επιθέσεων από το 2013, όταν ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Πολλοί υποστηρικτές του εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά των χριστιανών μετά την αποπομπή του, λεηλατώντας και καταστρέφοντας δεκάδες εκκλησίες και χριστιανικές ιδιοκτησίες στη νότια Αίγυπτο.

Για δεκαετίες, οι Χριστιανοί της Αιγύπτου υφίστανται διακρίσεις, καθώς δεν ε΄χουν πρόσβαση σε κορυφαίες θέσεις σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων και των δυνάμεων ασφαλείας. Κατηγορούν επίσης τις δυνάμεις ασφαλείας ότι δεν κάνουν αρκετά για να τους προστατεύσουν από τους μουσουλμάνους εξτρεμιστές, μια καταγγελία που συνεχίζεται και υπό την κυβέρνηση του ελ-Σίσι. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ, εδώ κι εδώ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ασφαλώς καταδικαστέο και άθλιο το γεγονός αυτο. Ο καθένας μας θα ένιωθε λύπη,οργή,θυμό.

Διερωτομαι ομως,αν το εξετάσουμε αποκλειστικά απο πνευματική σκοπια, ειναι σωστό να οργιζόμαστε και φανατιζόμαστε κατά των μουσουλμάνων που έκαναν την επίθεση; το σκέφτομαι αυτο ειδικοτερα σε αντιπαραβολή με τους πρώτους χριστιανούς οι οποιοι διώκονταν και ηταν ειρηνικοί. Που έτρεχαν στο μαρτύριο και φιλουσαν το χέρι του δημιου τους γιατί ηταν αυτος που θα τους έφερνε γρηγοροτερα κοντά στο σωτήρα τους. Θυμαμαι τον απόστολο Παύλο που τον είχαν καταδικάζει για θάνατο εντελώς άδικα και αυτος ενώ την επομενη μερα θα πεθαινε,κοιμόταν σαν να μην έτρεχε τίποτα το προηγούμενο βράδυ μέσα στη φυλακή.

mnk είπε...

Όχι μόνον αποτελούν το 10% του πληθυσμού, αλλα είναι οι μόνοι πραγματικοί Αιγύπτιοι. Φαίνονται άλλωστε διά γυμνού οφθαλμού, καθώς έχουν την ίδια σωματοδομή με τις αρχαίες αιγυπτιακές παραστάσεις και τα πορτραίτα φαγιούμ. Οι μουσουλμάνοι της Αιγύπτου είναι Άραβες εισβολείς, οι οποίοι διαχρονικά διώκουν τους γηγενείς για να διατηρούν την πληθυσμιακή υπεροχή.

Ανώνυμος είπε...

πότε έγινε αυτό ρε παιδιά;;;;;;;;
γιατί δεν μάθαμε τίποτα;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ερώτηση σχετική με την ανάρτηση.
Ο Κόκκινος Ουρανός υποστηρίζει την αμερικανοκίνητη αιγυπτιακή χούντα ?

Taliban

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε 13 Δεκεμβρίου 2016 - 1:26 π.μ.
Όλοι οι Χριστιανοί παγκοσμίως υφίστανται θρησκευτικό μίσος.Χριστιανοί σε όλη τη Γη σκοτώνονται,δολοφονούνται,λοιδορούνται για την πίστη τους και άλλα πολλά.Ο Χριστιανισμός,η μεγάλη θρησκεία της Ευρώπης,της Δύσης γενικότερα,ο Χριστιανισμός που άντεξε εδώ και 2.000 χρόνια τα πάνδεινα,θα βγει και πάλι νικητής.Όχι όμως με προσευχές,και με στάση τύπου ''σφάξε με να αγιάσω''.Πώς θα δείξεις ότι αγαπάς τη θρησκεία σου,άμα ανέχεσαι όλα όσα προανέφερα;Είναι και λίγο εγωιστικό,το να λέμε ''για να δείξω τι ''καλός'' Χριστιανός είμαι,χτύπα τη θρησκεία μου και εμένα όσο θες,προκειμένου εγώ να ''αγιάσω'',και εσύ συνέχισε τα χτυπήματα''.Δεν είναι λύση αυτή.Μέσα στις υψηλές ηθικές αξίες που φέρει ο Χριστιανισμός,υπάρχει και αυτό το μειονέκτημα.Το μειονέκτημα της ανεπτυγμένης συναισθηματικής νοημοσύνης,που διάφορες φυλές και θρησκείες δεν το κατανοούν.Για παράδειγμα,δε συγκρίνεται η διδασκαλία του Χριστιανισμού με το Ισλάμ.Πώς να το κάνουμε;Ο Χριστιανισμός πρεσβεύει ανώτερες αξίες,σε αντίθεση με το Ισλάμ.Παραδόξως όμως αυτή η υπεροχή του Χριστιανισμού,επιτρέπει στο ισλάμ να επιτίθεται στο Χριστιανισμό,τους φορείς και πιστούς του.Αλλά δε με ανησυχεί τόσο αυτό.Ο Χριστιανισμός άντεξες επιθέσεις μεγάλων μυαλών,μεγάλων φιλοσόφων όπως ο Νίτσε,ο Έβολα κ.α.Δε θα κατεδαφιστεί από θρησκείες και πιστούς φανατισμένους της ανατολής...Απλά οι Χριστιανοί,και δη της Ευρώπης,πρέπει να ξυπνήσουν.Επίσης ανέκαθεν ο Χριστιανισμός είχε πρόβλημα με τους εκπροσώπους του.Πέρα ελαχίστων εξαιρέσεων,δεν υπήρξαν φωτισμένοι εκπρόσωποι του Χριστιανισμού.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

κατάλαβα για την λογοκρισία...
Υποστηρίζεις την αμερικανοκίνητη χούντα της Αιγύπτου
και δεν θέλεις να το πείς.
Να είσαι καλά...

TALIBAN

ikonsgr είπε...

Αυτός ο συγκεκαλυμμένος σατανισμός, αυτή η βιομηχανία παραγωγής φανατισμένων, δαιμονισμένων δίποδων που λέγεται Ισλάμ, είναι το ΜΕΓΑΛΟ καρκίνωμα της ανθρωπότητας τελικά....
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αποτελεί την συντριπτικά προτιμητέα θρησκεία-κουλτούρα του κάθε άξεστου, βάρβαρου, αμόρφωτου 3κοσμικού υπάνθρωπου, ΑΦΟΥ ΜΟΝΟΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ "ΠΑΡΑΓΕΙ" Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ!
Και αναρωτιέμαι μερικές φορές, γιατί το ισλαμ φαίνεται να έχει τόση... "πέραση", σχεδόν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους ινδόγυφτους-άραβες, ΚΑΙ ΟΧΙ τόσο σε μαύρους,μογγόλλους και σχεδόν ΚΑΘΟΛΟΥ σε λευκούς.... Μήπως τελικά "παίζει κάτι" και στο DNA των ανθρώπινων φυλών, κάτι πέρα από φαινοτύπους και σωματικά χαρακτηριστικά, κάτι που ίσως να διαφοροποιεί την ροπή προς το κακό.....

Ανώνυμος είπε...

πότε έγινε αυτό ρε παιδιά;;;;;;;;
γιατί δεν μάθαμε τίποτα;;;;;;;;;;
13 Δεκεμβρίου 2016 - 9:04 π.μ.



Ανάμεσα στις πολλές γενοκτονίες των Χριστιανών.
Για την γενοκτονία των Χριστιανών στα αριστερά καθεστώτα ακούσατε ποτέ τίποτα;
Αναμείνατε στο ακουστικό σας…

Ο διωγμός των Χριστιανών εντείνεται σε όλη την Υφήλιο - Μίσος παντού

5 Νιγηρία
Ξέρατε ότι ισλαμιστές τρομοκράτες στη Νιγηρία έχουν σκοτώσει πάνω από 2.000 άτομα (οι περισσότεροι από αυτούς χριστιανοί), μέχρι τώρα το 2015; Γιατί αυτό δεν παίρνει περισσότερη προσοχή από τα παγκόσμια ΜΜΕ; …
Από την ίδρυσή της το 2009, η Boko Haram διέπραξε τη δολοφονία πάνω από 10.000 Νιγηριανών, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Χριστιανών. Μόνο φέτος, πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα των επιθέσεων της ομάδας και εκτιμάται ότι 750.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Ενώ οι περισσότερες από τις επιθέσεις έχουν λάβει χώρα στη βόρεια Νιγηρία, έχουν επεκταθεί σε Καμερούν και Τσαντ τους τελευταίους μήνες.
Νωρίτερα τον Ιούλιο, μουσουλμάνοι εξτρεμιστές ρήμαξαν τα βορειοανατολικά χωριά της Νιγηρίας, σκοτώνοντας εννέα χωρικούς και πυρπόλησαν 32 εκκλησίες και περίπου 300 σπίτια, σύμφωνα με τον Stephen Apagu, πρόεδρο μιας ομάδας αυτοάμυνας στην περιοχή Askira-Uba του Borno.

# 8 Ιταλία
Κανονικά δεν θα σκεφτόμασταν την Ιταλία ως ένα μέρος όπου διώκονται οι Χριστιανοί, αλλά χάρη στην ισλαμική μετανάστευση αυτό αλλάζει ταχύτατα…
Λογαριασμοί μουσουλμάνων μεταναστών χλευάζουν και ακόμα επιτίθενται εναντίον χριστιανών στην Ιταλία, κάτι που συνεχώς αυξάνεται. Νωρίτερα αυτό το έτος, ένας σταυρός καταστράφηκε βίαια κοντά σε πολυσύχναστο τζαμί και ένα άγαλμα της Παναγίας καταστράφηκε και μια ομάδα Βορειοαφρικανών το ούρησε.
# 9 Καναδάς…
# 10 Ηνωμένες Πολιτείες…

Σχεδόν πριν από 2000 χρόνια, ο Ιησούς μας είπε ότι οι οπαδοί του θα μισιούνταν και θα διώκονταν. Έτσι, τίποτα από αυτά δεν θα πρέπει να είναι έκπληξη για εμάς. Σκεφτείτε τι είχε πει ο Ιησούς στο κατά Ιωάννη κεφάλαιο 15 …

«Αν ο κόσμος σας μισεί, ξέρετε ότι μισούσε Εμένα προτού να σας μισήσει. Αν ήσασταν όπως ο κόσμος, ο κόσμος θα σας αγαπούσε σαν δικούς του. Αλλά επειδή δεν είσαστε όπως ο κόσμος, δεδομένου ότι σας επέλεξα από τον κόσμο, ο κόσμος σας μισεί, ως εκ τούτου. Θυμηθείτε τη λέξη που σας είπα: Ο υπηρέτης δεν είναι ανώτερος από τον κύριό του. Αν με καταδίωξαν, θα σας καταδιώξουν επίσης. Αν κράτησαν τα λόγια μου, θα κρατήσουν τα δικά σας επίσης».

Ακριβώς όπως είδαμε κατά την εποχή της πρώτης εκκλησίας, μερικές φορές η φωτιά του διωγμού παρέχει το ιδανικό καύσιμο για την ανάπτυξη της βασιλείας του Θεού. Και μερικές φορές οι διώκτες καταλήγουν να γίνουν εξαιρετικά ριζοσπαστικοί πιστοί.

http://www.pronews.gr/portal/item/%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%B3%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%86%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορεις διαβασε την αδελφικη διασκαλια του κοραη.Εκει βρισκεται η απαντηση σου....

Ανώνυμος είπε...

Βίντεο από την παλαιά Παλαιστίνη , πριν το 1948, με Ελληνικά και Χριστιανικά σχολεία και μοναστήρια.
Ξέρει κανείς εάν υπάρχουν ακόμα όλα αυτά;

https://www.youtube.com/watch?v=4jxTseoru6g

Palestine's Christians - Christian Palestinians
Μην μας ξεχνάτε…
https://www.youtube.com/watch?v=Y_lNVJqaCMg