Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Marion Maréchal Le Pen : «Πρώτο προτέρημά μας θα είναι η διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς»


Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Le Figaro, η Marion Maréchal Le Pen παρουσίασε ένα πειστικό επιχείρημα για την προστασία και την προώθηση της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της συνταγματικής μεταρρύθμισης και υπουργείων που θα είναι επιφορτισμένα με το έργο της διατήρησης της κληρονομιάς. 

Γράφει:

Αυτές οι προεδρικές εκλογές είναι μια πραγματική επιλογή πολιτισμού. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ορισμένοι υποψήφιοι περιορίζουν τις προκλήσεις για το μέλλον της χώρας μας στην ψηφιακή μετάβασή της ή στην κατάσταση των παγκόσμιων αγορών. Όταν συνέταξε την πολιτιστική της πλατφόρμα στις σκιές των λίθων του Mont-Saint-Michel και τη μονή του Conques, η Marine Le Pen έφερε στην εκστρατεία της την ενσαρκωμένη ιδέα του Έθνους.

Μπορώ ήδη να ακούσω την κοινωνία σαρκαστικά να μας περιγράφει ως πικραμένους κυνηγούς της νοσταλγίας. Στο τελευταίο βιβλίο της, “Le Crépuscule des idoles progressistes("Το λυκόφως των προοδευτικών ειδώλων"), η συγγραφέας Bérénice Levet, το συνόψισε έξοχα: «Το παρελθόν δεν είναι ένα πρόγραμμα, είναι μία πηγή». Το παρελθόν, στην πραγματικότητα, είναι μια πυξίδα νοήματος, ένα γόνιμο έδαφος εμπειριών, ένα λιμάνι στο οποίο μπορούμε να βρούμε καταφύγιο, ακόμα και παρηγοριά σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς. Και η δική μας κληρονομιά αποτελεί ακριβώς το ενσαρκωμένο παρελθόν, αυτή την «πετρωμένη ιστορία.»

Η Marine Le Pen στη μονή του Conques
Με την πλατφόρμα (της Marine Le Pen) θα διαιωνίσουμε το εθνικό σύμφωνο, αυτό που έχουμε κοινό με τους νεκρούς μας, τα όνειρά τους, τις ελπίδες τους και την ανδρεία τους. Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί από τους αντιπάλους μας, εκείνους που δεν πιστεύουν πλέον στη Γαλλία.

Σκέφτομαι τον Emmanuel Macron του οποίου το όραμα για την Γαλλία καταγγέλθηκε πρόσφατα από τον (φιλόσοφο) Alain Finkielkraut: είναι το όραμα για μια «χώρα / χώρο» όπου ο καθένας θα είναι ελεύθερος να έρχεται και να φεύγει, να επενδύει, να καταναλώνει, να πλουτίζει, να γίνεται εκατομμυριούχος και πάνω απ’ όλα ανασφαλής και άδειος να φεύγει χωρίς ποτέ να επιστρέψει. Το όραμά μας για την Γαλλία απαιτεί την προσθήκη μιας Ψυχής. Όχι, η Γαλλία δεν είναι ένα απλό «start-up», ένας πολυπολιτισμικός ανοιχτός χώρος, χωρίς τον δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Αγαπάμε τη Γαλλία γιατί μας επιτρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια, αλλά επίσης και τρέμουμε μπροστά στο μεγαλείο ενός πύργου της Αναγέννησης, στην επισημότητας ενός γοτθικού καθεδρικού ναού ή στην αγνότητα μιας ρωμαϊκής γέφυρας.

Οι νέοι βάνδαλοι, οι οποίοι έχουν αποικίσει τα υπουργεία μας εδώ και σαράντα χρόνια, θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε «την κουλτούρα της Γαλλίας», υπέρ μιας «κουλτούρας στη Γαλλία!»

Το όραμά τους για μια εκ-σαρκωμένη Γαλλία τους οδήγησε, και την ψευτο-Δεξιά και την αληθινή Αριστερά, να οργανώσουν την ιστορική αμνησία των παιδιών μας. Έβαλαν στόχο την άυλη κληρονομιά μας: ενστάλαξαν στο μυαλό μας τη ντροπή για τους προγόνους μας, αρνήθηκαν να μεταδώσουν την εθνική ιστορία στα σχολεία, στερώντας από τα παιδιά μας την γνώση της δικής τους γλώσσας ή εγκαταλείποντάς την για χάρη της «globish» (τα παγκόσμια αγγλικά, σύνθεση των λέξεων “global english”, μια διεθνής απλοποιημένη, «ντεκαφεϊνέ» εκδοχή της αγγλικής). Στη συνέχεια επιτέθηκαν στην υλική μας κληρονομιά, επιτρέποντας κάθε πέτρα και κεραμίδι να καταρρεύσει. Όλα τα στοιχεία της εθνικής μας ταυτότητας έγιναν το αντικείμενο των επιθέσεων τους. Ολόκληρη η αλυσίδα μετάδοσης της παράδοσής μας με αυτόν τον τρόπο έσπασε.

Ο προσδιορισμός αυτών των νέων βανδάλων είναι ορατός στην προγραμματισμένη καταστροφή των γαλλικών τοπίων: με τη μεταρρύθμιση των κωδίκων ιστορικών διατηρημένων και πολεοδομίας και το δίκαιο της ενεργειακής μετάβασης, το κράτος έσπασε εν γνώσει του τη σχέση μεταξύ των κτιρίων και του περιβάλλοντος, της αρχιτεκτονικής και της φύσης , υπέρ της αναρχίας, τα αποτρόπαια αποτελέσματα της οποίας είναι ορατά κατά την είσοδο σε όλες τις πόλεις μας και σύντομα σε όλη την ύπαιθρο μας.

Τόσος κόπος, ταλέντο και ομορφιά θα έπρεπε να αποτελεί τιμή για εμάς και κυρίως υποχρέωση για εμάς. Για μας τους πατριώτες η κληρονομιά μας είναι ένα προπύργιο ομορφιάς κατά της ασχήμιας που παραμορφώνει το τοπίο μας και τις πόλεις μας, της ασχήμιας που συμβάλλει στη διάλυση της ταυτότητάς μας. Αυτός είναι ο λόγος που η Marine Le Pen έχει δεσμευτεί ότι θα υπερασπιστεί και θα προωθήσει την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα από συνταγματικές διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι η προστασία και η προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, θα γίνει μια συνταγματική υποχρέωση, και ότι όποιο νομοσχέδιο θα έρχεται σε αντίθεση με αυτή την επιταγή θα καταδικάζεται από το Συνταγματικό Συμβούλιο. Επιπλέον, το μέτρο αυτό θα τερματίσει την συζήτηση σχετικά με την νομιμότητα του laïcité (κοσμικό κράτος) επιτρέποντας την αρχή του χωρισμού Εκκλησίας / Κράτους να συνυπάρχει με τη διατήρηση ορισμένων θρησκευτικών αναφορών σε δημόσιους χώρους που συνδέονται με τις χριστιανικές παραδόσεις μας, για παράδειγμα, η παρουσία των Φατνών στα Δημαρχεία ή χριστουγεννιάτικων δέντρων στα κυλικεία των σχολείων.

Τέλος, θα υπάρχουν και άλλα μέτρα: το υπουργείο εσωτερικών θα επιφορτιστεί με την συντήρηση ιστορικών τοποθεσιών, θα υπάρχει έλεγχος των ιστορικών χώρων, θα υπάρξει νόμος για τον προγραμματισμό της κληρονομιάς μας σε ψηφιακή μορφή με σαφώς οικονομικούς στόχους και δεν θα ξεχάσουμε τα ιδιωτικά μνημεία που συχνά δεν λαμβάνονται υπόψη. Τέλος, θα επιστρέψουν οι νόμοι για τη διατήρηση της κληρονομιάς μας, με την ανάπτυξη του Ιδρύματος Ιστορικών Κτιρίων, με την αποκατάσταση της φοροαπαλλαγής για μη προστατευόμενα μνημεία που καταργήθηκε το 2014. Η επιτακτική ανάγκη να μεταδοθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά με αυτόν τον τρόπο θα είναι σκαλισμένη στο μάρμαρο του κοινωνικού μας συμφώνου, γιατί έχουμε το καθήκον να κληροδοτήσουμε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

700 εκατομμύρια χρόνια να περάσουν, ο λαουτζίκος εκεί ασάλευτος να ψηφίζει αυτούς που το σάπιο κατεστημένο τους σερβίρει με καινουριο περιτύλιγμα. Πότε θα μάθει να ψηφίζει απλά αυτούς που το κατεστημένο με τα μέσα του αποσιωπεί την παρουσία τους και λυσσά να κρατ΄σει στην αφάνεια; Και κανένα απολύτως ό,τι προσωπείο και να φέρει; ΠΌτε θα καταλάβουμε ότι πρέπει να στείλει στον αγύριστο όλα τα ΄καθάρματα ανεξαιρέτως ΟΛΑ ΟΜΩΣ και να ψηφίσει εξωκοινοβουλευτικούς;

Ανώνυμος είπε...

Καλά εντάξει, μας έπεισε. Όλοι μόλις πιάνουν καρέκλα προσκυνάνε το σύστημα και γεμίζουν τσέπες.

Ανώνυμος είπε...

“εδώ και σαράντα χρόνια, …

Το όραμά τους για μια εκ-σαρκωμένη Γαλλία τους οδήγησε, και την ψευτο-Δεξιά και την αληθινή Αριστερά, να οργανώσουν την ιστορική αμνησία των παιδιών μας.”


Στην Γαλλία κατάλαβαν πως εδώ και σαράντα χρόνια δεν υπάρχει δεξιά στο κοινοβούλιο τους παρά μόνο αριστεροί.
Στο Ελλαδοσιοβιετισταν η ηγεσία της νουνού κάνει το παν να αποδείξει πως είναι αριστερή αλλά …τα ξυπνοπούλια επιμένουν να στηρίζουν τον “φιλελε δεξιο” κουλή , μοιράζοντας και σανό σε όποιον διαφωνεί με τους μαοϊκούς κομμουνιστές της νουνού και του λοιπού κομμουνιστικού τόξου.

Με στόχο την πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησε σήμερα κύκλο επαφών με πολιτικούς αρχηγούς.
Το μεσημέρι συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και, κατά πληροφορίες, συμφώνησαν πως η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το ταχύτερο δυνατό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί την Τρίτη, 4 Απριλίου, στις 12:00, με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, την Τετάρτη, 5 Απριλίου, στις 17:00, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ενώ εκκρεμεί και η συνάντησή του με τον γγ της

Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/mitsotakis-gennimata-i-kubernisi-prepei-na-fugei-to-suntomotero-dunato/2.115060

Στιγμές μεγάλης δόξας για το προλεταριάτο. Στο συνέδριο του παρευρέθησαν όλοι οι καπιτάλες μπουρζουάδες που πίνουν το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας.
Κακλαμάνης –συνεργάτης του “ακροδεξιού*” Σαμαρά με την πολιτική άνοιξη - πρώτο τραπέζι πΙτσα!

*Κατά τους αριστερούς επειδή ψήφιζε τα μνημόνια και εξοντωτικά φορολειστρικά μέτρα που στόχευαν και στην ατομική μας ιδιοκτησία. Και αντί να πουν τα ξυπνοπούλια πως η νουδου εφαρμόζει κομμουνιστικές πρακτικές –ως καθαρά κομμουνιστικό μαοϊκό κόμμα - καθόντουσαν και άκουγαν τους αριστερούς παπαγάλους που έλεγαν …θα μας έπαιρναν τα σπίτια οι κομμουνιστές και τα παίρνουν οι δεξιοί!!!
Αυτά είναι τα ξυπνοπούλια και όποιος διαφωνεί μαζί τους τρώγει σανό!!!

Το θέμα είναι η πολιτικΗ ενός κόμματος , όχι το όνομα του ,ούτε εάν είναι έσω η έξω κοινοβουλευτικό.
Πολλοί από τους αριστερούς που ήταν έσω και ανέβασαν στην κυβέρνηση τους σταλινικούς κομμουνιστές τώρα είναι έξω και περιμένουν την σειρά τους να εξαργυρώσουν τους αντίχριστους ανθελληνικούς αντεθνικούς αγώνες της αριστεράς των τραπεζιτών και των διεθνιστικών μονοπωλίων που διέλυσαν όλες τις εγχώριες εθνικές βιομηχανίες κρατικές η ιδιωτικές που πωλούνται τώρα με “πολύ κλάμα” από τους αριστερούς στα αφεντικά τους τους τραπεζίτες, όπως συνέβη και σε όλες τις πρώην κομμουνιστικές χώρες!!!

Τώρα που ξεπουλάμε τα πάντα , θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, όπως όταν θα ερχόντουσαν οι κομμουνιστές στην εξουσία!!!
Πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι…
Τώρα τα έσοδα στο κράτος θα προέρχονται από τους φόρους που θα πληρώνει ο ιδιώτης εργολάβος των εθνικών οδών όταν το κέρδος του θα είναι ανάλογο των προσδοκιών του.
Όταν το κέρδος δεν θα είναι το επιθυμητό , θα τσοντάρει η σύνταξη και ο κρατικός μισθός του προλεταριάτου!!!
Τα ίδια και με όλες τις υπόλοιπες ”ιδιωτικές” που όταν θα πέφτουν έξω θα αλλάζουν και αυτές όνομα – ως τα κόμματα – και ΠΑΜΕ για άλλα δάνεια από “άλλους τραπεζίτες”!!! Τα παλιά στην πλάτη του λαού που είναι στην εξουσία μέσω της κομμουνιστικής δημοκρατίας…

Και αυτό το ονομάζουν – νουδου πασοκ κκε - ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ και το πόπολο που μοιράζει και τον σανό κάθεται και τους παρακολουθεί έτοιμο να κατασπαράξει τους αριστερούς…εχθρούς του!!!

Ανώνυμος είπε...

Με την ψήφο μου μπορώ να αλλαξω τον κόσμο.Να τον κάνω καλλιτερο.
(...πρωταπριλιά σήμερα ότι θέλουμε λέμε.)