Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Οι αναγνώστες μας βαρέθηκαν με την «διαφορετικότητα» στα κόμικς μας, λέει ο αντιπρόεδρος πωλήσεων στην Marvel


O αντιπρόεδρος του στούντιο πωλήσεων της Marvel λέει ότι ορισμένα καταστήματα του έχουν πει ότι οι άνθρωποι «έχουν βαρεθεί» από νέες γυναίκες και εκπροσώπους «εθνοτικών μειονοτήτων» να υποδύονται χαρακτήρες της Marvel.

Ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της Marvel ρίχνει το φταίξιμο της μείωσης των πωλήσεων των κόμικ στις προσπάθειες που κάνει το στούντιο για αύξηση της «διαφορετικότητας» και των γυναικείων χαρακτήρων, λέγοντας ότι οι αναγνώστες δείχνουν να δυσφορούν στην «ποικιλομορφία» και δεν θέλουν γυναικείους χαρακτήρες.

Τα τελευταία χρόνια, η Marvel κατέβαλε προσπάθειες για να συμπεριλάβει πιο «ποικιλόμορφους» χαρακτήρες και περισσότερες γυναίκες, εισάγοντας νέες επαναλήψεις αγαπημένων επεισοδίων καθώς και έναν θηλυκό Θωρ, την Riri Williams, μια μαύρη έφηβη η οποία ανέλαβε την ιστορία του Iron Man ως ‘Ironheart’ τον Miles Morales, έναν διαφυλετικό Spider-Man και την Kamala Khan, μία μουσουλμάνα πακιστανή έφηβη που είναι η τρέχουσα Ms Marvel.

Αλλά μιλώντας στο συνέδριο πωλητών της Marvel για την πτώση των πωλήσεων του κόμικ από τον Οκτώβριο, ο David Gabriel είπε ότι οι πωλητές του λένε ότι οι οπαδοί είναι προσκολλημένοι σε παλιούς αγαπημένους χαρακτήρες. «Αυτό που ακούσαμε ήταν ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν πια άλλη διαφορετικότητα», είπε. «Δεν θέλουν γυναικείους χαρακτήρες. Αυτό ακούσαμε, είτε το πιστεύουμε είτε όχι».

Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτό είδαμε στις πωλήσεις ... Σε κάθε χαρακτήρα που ήταν εκπρόσωπος «διαφορετικότητας», κάθε χαρακτήρα που ήταν νέος, ή γυναίκα, κάτι που δεν ήταν ο γνήσιος χαρακτήρας της Marvel, οι άνθρωποι έδειχναν να δυσφορούν».

Ο Gabriel έσπευσε αργότερα να κάνει «διευκρινιστική» δήλωση, λέγοντας ότι υπάρχει και ένα κοινό που είναι «είναι ενθουσιασμένο με αυτούς τους νέους ήρωες», όπως η Ms Marvel και ο Miles Morales.

ΥΓ: Η 15χρονη μαύρη ‘Riri Williams’ ως “νέος Iron Man”, ήταν έμπνευση του εβραϊκής καταγωγής συγγραφέα της Marvel, Brian Michael Bendis. Δες κι εδώ. (Αλλά και εδώ κι εδώ)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν ο κόσμος σταματούσε να υποστηρίζει με τα χρήματα του τις εταιρίες που παράγουν και προάγουν την συνειδησιακή αλοίωση, τότε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
Αλλά στον άνθρωπο της τηλεόρασης δεν υπάρχει η σκέψη. Εχει αντικατασταθεί απο την απάθεια.

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝΕ ΟΙ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ. ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΑΦΕΝΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΛΥΣΣΑΞΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΑΧΤΑΡΜΑ, ΠΑΛΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΚΤΙΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΛΩΣΣΑ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΕΘΝΟΣ, ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά, δεν πρέπει να αγοράζουμε τίποτα από δαύτους!
Αλλά κοντεύει τρέλα με τις "political correct" επιλογές, και συγκεκριμένα θα ήθελα να αναφέρω για την διαφήμιση αναψυκτικού (pepsi) που ξεσηκώθηκαν όλοι οι "political correct" και λένε ότι δεν θα έπρεπε μία λευκή να δίνει αναψυκτικό σε επίσης λευκό αστυνομικό (στην διαφήμιση) γιατί ΥΠΟΝΟΟΎΝ ότι μιά μαύρη δεν θα μπορούσε να φέρει ειρηνικά αποτελέσματα όπως η κίνηση της λευκής!!!!
Έλεος πιά...
Άντε να δείχνουν μόνον μαύρους για να μην γίνονται παρεξηγήσεις....
Υ.Γ. Δεν μου αρέσει η pepsi, παλιά αγόραζα coca cola, αλλά μετά τους βομβαρδισμούς της Σερβίας τα έκοψα και ΑΓΟΡΑΖΩ μόνον ΕΨΑ ή ότι άλλο Ελληνικό!!!

Ανώνυμος είπε...

'Οχι πως η DC είναι καλλίτερη που διέγραψε μονοκοντυλιά τους περισσότερους λευκούς χαρακτήρες και ειδικά εκείνους που ήταν παντρεμένοι οικογενειάρχες.
Οι υπερήρωες των κόμικς δημιουργήθηκαν κατά ένα μεγάλο μέρος από μετανάστες εβραϊκής καταγωγής όπως ο Bob Kane, ο οποίος συν-δημιούργησε τον Batman, και γεννήθηκε Robert Kahn. Ο Stan Lee γεννήθηκε Stanley Martin Lieber και ο μεγαλύτερος δημιουργός υπερηρώων στην ιστορία που θεωρείται ιερή αγελάδα στο χώρο είναι ο Jack Kirby που γεννήθηκε Jacob Kurtzberg. Ο κατάλογος ατελείωτος.
Σύμφωνα με τον Danny Fingeroth, «Λόγω των διαφόρων τύπων προκαταλήψεων, οι πόρτες στην αγορά εργασίας ήταν κλειστές για τους Εβραίους κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Ίσως είναι δύσκολο να το πιστέψουμε τώρα, αλλά οι Εβραίοι δεν έγιναν δεκτοί από πολλούς εκδοτικούς οίκους και διαφημιστικές εταιρείες. Υπήρχε μεγάλη προκατάληψη. Δεν υπήρχαν επίσημες πολιτικές, όπως «Δεν επιτρέπονται Εβραίοι» αλλά θα μπορούσε κάποιος να συμμετάσχει σε αμέτρητες συνεντεύξεις και μολαταύτα να μην προσληφθεί παρ'ότι είχε υψηλά προσόντα.»
Τα κόμικ, ωστόσο, παρείχαν τη διέξοδο για την εισαγωγή του εβραϊκού στοιχείου σκέψης στην επικρατούσα αγορά μυθιστοριογραφίας.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, το κόμικ ως μέσον έκφρασης τέθηκε υπό την κυριότητά τους, επειδή ήταν φθηνό στην παραγωγή του και οικονομικά προσιτό στο κοινό. Έτσι, έγιναν μια τέλεια διέξοδος για τους εβραίους καλλιτέχνες και συγγραφείς οι οποίοι, όπως ο Fingeroth το θέτει, «... καθόμασταν σκεπτόμενοι, πώς μπορώ να βγάλω τα προς το ζήν και να ανεξαρτητοποιηθώ από τους γονείς μου ή να βοηθήσω οικονομικά τους γονείς μου; Πώς μπορώ να επιβιώσω μέσα στην ύφεση ως ένα δημιουργικό πρόσωπο, όταν δεν υπάρχουν πολλές επιλογές;»
«Το αποτέλεσμα: Είχατε μια ομάδα νέων ανδρών των οποίων οι γονείς ήταν μετανάστες, γράφοντας ιστορίες για έναν πολύ εξιδανικευμένο κόσμο, όπου η δύναμη που ασκείται με σύνεση και οι άνθρωποι κρίνονται από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους, όχι από αυτό που είναι ή που οι γονείς τους ήταν. Έτσι θα μπορούσε κανείς να αποκωδικοποιήσει την μυστική ταυτότητα των ηρώων ως αλληγορίας της ισχύος της εβραϊκής ταυτότητας των δημιουργών που θεωρούνταν λαπάδες και δειλοί στα μάτια των αγέρωχων λευκών αμερικανών. Με τη λογική των κωμικογράφων συντάσσονταν ατομικά και ως ομάδα, από την ανιδιοτελή επιθυμία τους να κάνουν το καλό.»

Ανώνυμος είπε...

Το απαύγασμα της εβραϊκής μπουρδολογίας ο Superman ή αλλιώς εξωγήινος Kal-El του πλανήτη Krypton και της γενέτειρας πόλης Kandor (Cantor και chazzan είναι η επωνυμία του αρχιψάλτη στις συναγωγές και τα ονόματα των κρυπτονιανών αντρών όλα λήγουν σε Ελ αναφορά σε παραμύθια των Νεφελίμ εν κρυπτώ). Οι Joe Shuster και Jerry Siegel με τις οικογένειές τους έχουν πνιγεί στα φράγκα με το Superman.
Ακριβώς και η Marvel και η DC είναι σφηκοφωλιές πλύσης εγκεφάλων μικρών και μεγάλων. Επιδιώκουν τη διαγραφή των πατροπαράδοτων μύθων των λαών και την αντικατάστασή τους με αηδιαστικά αποκυήματα που έχουν σπόρους διαολοκαμπαλισμού, δαρβινισμού, μαρξισμού και παντώς εσμού. 'Ολοι οι χρυσοί ήρωες της Marvel πρώην Avengers κατά το πλείστον λευκοί είναι κατεστραμμένοι τώρα. Ο Ant-Man Hank Pym τρελλός από τα πειράματά του, έδερνε τη γυναίκα του Janet, την απατούσε και τελικά ενώθηκε με το ρομπότ του Ultron και γενοκτόνησε γαλαξίες. Ο Iron Man Tony Stark αλκοολικός, ανάπηρος, υιοθετημένος και τώρα σε κώμα αφού τον λιάνισε η Carol Danvers Captain Marvel που την χτυπούσε ο πατέρας της από μωρό και ο μελλοντικός γιός της ταξίδεψε στο παρελθόν να τη σαγηνέψει και να τη βιάσει για να γεννήσει τον εαυτό του. O Hulk Bruce Banner νεκρός να τον έχει αντικαταστήσει Κορεάτης, ο Thor να είναι ανάξιος να σηκώσει το Mjolnir και να το έχει η θνητή πρώην του Jane που πάσχει από λευχαιμία, ο Captain America Steve Rogers ο υπερπατριώτης που πολέμησε τους Ναζί τώρα να είναι αρχιναζιάρης και να υπηρετεί τη σατανιστική σέχτα της Hydra και η Wasp Janet Pym ζωντοχήρα με τα δυο της παιδιά στο έγκλημα και τον άντρα της Hank σκέτο τρελλοκομείο. Ωραία ηθική και διδάγματα. Ενώ η DC αλλάζει μονίμως τις φυλές των χαρακτήρων της από άσπρους σε μαύρους σε κίτρινους κτλ παράδειγμα ο τρίτος δημοφιλής Flash Wally West που παρολίγον να τον κάνουν Kanye West αφού πρώτα εξαφάνισαν τον ίδιο τη γυναίκα και τα δίδυμα παιδιά του.
'Ενα αναμάσημα εμετού τα κόμικ που αποκαλύπτει συνάμα τα βρόμικα σχέδιά τους για την ανθρωπότητα εάν έχεις το στομάχι να τα διαβάσεις. Ο προπάππος του Batman ήταν ιδρυτικό μέλος του Δικαστηρίου των Γλαυκών - Court of the Owls (Μολώχ) που είναι μυστική κοινωνία που διοικεί υπόγεια κάτι σαν Illuminati αποτελείται από βιομήχανους, πολιτικούς και άλλους επιφανείς και χρησιμοποιεί ζόμπι δολοφόνους που αναβιώνουν με μεταγγίσεις από εξαφανισμένα άτομα (MK Ultra αμερικανοί στρατιώτες) ακριβώς ό,τι είναι η Hydra της Marvel.