Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα στην Πράγα. Αυτά που είχαμε και χάσαμε...

Οι Γερμανοί (και γενικώς οι βαρέως πολυπολιτισμικοποιημένοι πολιτικά ορθοί δυτικοί - ημών συμπεριλαμβανομένων) με πόνο βλέπουν στην ανατολική Ευρώπη αυτό που κάποτε είχαν και το πέταξαν…

"Η Πράγα είναι όπως κάποτε ήταν και τα δικά μας μέρη" - Οι σκέψεις ενός βερολινέζου στην χριστουγεννιάτικη Πράγα

Του Egri Nök (Vlad Tepes) / ΚΟ

Ένας φίλος που ζει στο Βερολίνο μου έστειλε αυτό το σημείωμα από την Πράγα:

Απόψε, πήγα με τα πόδια σπίτι από ένα μπαρ, μεταξύ 4 και 5 ώρα το πρωί, περπατώντας για μισή ώρα, μόνος, σε όλη την πόλη. Η πόλη ήταν ήσυχη. Ούτε σκουπίδια, ούτε ουρλιαχτά. Σε σημαντικά κτίρια, υπήρχε κάποιος περιστασιακός αστυνομικός, που δεν μου έδινε καθόλου σημασία. Στον μεγάλο δρόμο στην παλιά πόλη, υπήρχε άλλος αστυνομικός, που καθόταν παγωμένος και βαριεστημένος στη μέση του δρόμου, αλλά ήταν εκεί. Οι διάφοροι που έβγαιναν από τα μπαρ πέρναγαν μπροστά μου, με πολιτισμένη συμπεριφορά. Ένας ηλικιωμένος άνδρας είχε βγάλει βόλτα τα σκυλιά του. Ένιωσα ασφαλής σε όλη την διαδρομή, δεν κουβαλούσα τίποτα στις τσέπες μου (κανένα σπρέι πιπεριού), χάζευα εδώ κι εκεί ​​και απολάμβανα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στο λόφο του κάστρου. Όλα ήταν απλά μαγευτικά, με μία ειρήνη μέσα σε ελευθερία. Καλαίσθητα χριστουγεννιάτικα στολίδια κρέμονταν ακόμη και έξω από τα παράθυρα ισογείων, μικρά δέντρα με μπάλες και φάτνες στέκονταν απευθείας πάνω στον πεζόδρομο ή στα κατώφλια. Προφανώς, κανείς δεν περιμένει εκεί κλοπές, βανδαλισμούς, ταραχές.

Η Πράγα είναι όπως ήμασταν εμείς παλιά.

"εορταστική" Γερμανία 
Υπήρχαν μόνο συμπαθητικοί, πολιτισμένοι άνθρωποι στο μπαρ, οι περισσότεροι Τσέχοι, και ένας μόνο μαύρος ανάμεσά τους που προσπαθούσε να δείξει ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος. Νωρίτερα αυτό το βράδυ ένας φίλος μου είπε για το Mannheim, όπου, αν είσαι γυναίκα, δεν πας πουθενά μόνη τα βράδια πια. Και εμείς κάνουμε μαθήματα στις χώρες του Βίσεγκραντ [Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία - τα «κακά» παιδιά της ΕΕ]; Για πιο πράγμα; Λίγα τα λόγια σας!


ΚΟ / Πηγή

6 σχόλια:

Allotrios είπε...

Διορθωσε το υμων με "η"

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι είδους Χριστούγεννα γιορτάζουν εκεί στην Πράγα όταν είναι γνωστό ότι είναι η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό αθέων και αθρήσκων στην Ευρώπη. Την πληροφορία αυτή μου την είπε ξεναγός τσεχικής καταγωγής σε επίσκεψη μου με group ελλήνων τουριστών στην πόλη αυτή το 2008. Η εκκλησία του Αγίου Βίτου περισσότερο ως μουσείο λειτουργεί παρά ως ναός που λειτουργείται.Γενικά οι Τσέχοι ήδη από την εποχή του Διαφωτισμού και κυρίως από το 1945 και μετά διατηρούν χαλαρή έως ανύπαρκτη σχέση με την Εκκλησία. Επομένως τα Χριστούγεννα που θα γιορτάσουν θα είναι καθαρά κοσμικά χωρίς ίχνος πνευματικότητας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ CNN ΠΡΟΩΘΕΊ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=YD6IklZ684Y

Ανώνυμος είπε...

@ ανωνυμον 20 Δεκεμβρίου 2017 - 10:27 μ.μ.

Επομενον δεν ειναι;
Φαγανε την αθεη εβραιο-μπολσεβικοκομμουνιστιλα για σχεδον εναν αιωνα φιλε μου!
Σιγα-σιγα να επαναΧριστιανιζεται η Ευρωπη ΚΑΙ η Ελλαδα.
Η δεν συμφωνεις;



Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Ahoy είπε...

Φιλε Π. Στετσωνη αναφορικα με το σιγα-σιγα επαναΧριστιανιζεται η Ευρωπη και η Ελλαδα, εχω σημειωσει κατι αλλο. Προσφατως, η Πολωνια περασε ενα νομο Ολα Κλειστα τις Κυριακες και στις αντιρησεις του Παπα ο Επισκοπος της Πολωνιας του ειπε να κοιταει τη δουλεια του, εμεις εδω τα θελουμε ολα κλειστα.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Ahoy οπου ναναι ερχονται ΠΑΛΙ....εννοω τα Εθνη και οι Λαοι στην Ευρωπη την οποια σχεδον "καποιοι" ακομα παλευουν να την διαλυσουν ακομα και μετα απο δυο Παγκοσμιους Πολεμους.
Και τουτη την φορα η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ.
Δεν θα επαναλειφθουν λαθη του παρελθοντος. Θα καθαρισει η Ανθρωπωτης μια για παντα απο την Ριζα του Κακου, ετσι ωστε' να πορευθουν τα Εθνη και οι Πολιτισμοι, οπως το θελησε Εκεινος που τα δημιουργησε μεσα απο τους αιωνες και οχι οπως θελουν μερικα ερπετα....

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και με ΥΓΕΙΑ ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.


Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης



ΥΓ
Κι ασε μερικους ....αντιδραστικες που δεν τους αρεσει ο Ταδε η ο Δεινα στα Εθνικιστικα κινηματα. Το ζουμι ειναι, οτι το ρυακι γινεται γοργα χειμαρος κι ο χειμαρος ποταμι. Κι αλλοιμονο οποιος σταθει στο διαβα του. Πιστευω οτι θα ευτυχησουμε να δουμε με τα ιδια μας τα ματια το οραμα να γινεται πραγματικοτητα.