Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ποιος φοβάται τον Gibson και τα «Τα Πάθη του Χριστού» νο 2;


Άρθρο της Shira Feder για την (Jewish Daily) Forward / ΚΟ

Ήταν ένα πολιτιστικό φαινόμενο που έφτασε στα 600 εκατομμύρια δολάρια στο box office και εξακολουθεί να είναι το υψηλότερο grossing R-rated φιλμ όλων των εποχών. Χρόνια αργότερα οι άνθρωποι εξακολουθούν να αμφισβητούν πόσο αντισημιτική ταινία ήταν τα Πάθη του Χριστού. Ο Μελ Γκίμπσον, το αστέρι που οδήγησε την ταινία στο αιματηρό, σαδομασοχιστικό του συμπέρασμα, αρνήθηκε να προσλάβει οποιονδήποτε Εβραίο σύμβουλο για να επιβλέπει την ταινία. Οι Εβραίοι στα "Πάθη του Χριστού" απολαμβάνουν να είναι σκληροί, κλωτσούν τον Ιησού όταν είναι κάτω, ενώ οι Ρωμαίοι της ταινίας εμφανίζονται περιστασιακά να συμπεριφέρονται με συμπόνια προς τον Ιησού. Υπήρξε ανησυχία για το πώς αυτό θα επηρέαζε τις δια-θρησκειακές σχέσεις, και απογοήτευση ότι η ταινία θα διαιωνίσει την αντισημιτική ιδέα ότι οι Εβραίοι σκότωσαν τον Ιησού.

Τώρα, ο Mel Gibson σχεδιάζει να το κάνει ξανά. Ο Jim Caviezel, ο ηθοποιός που έπαιξε τον Ιησού στην πρώτη ταινία, επιβεβαίωσε στο USA Today ότι θα επαναλάβει το ρόλο του στη συνέχεια. "Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να πω ότι θα σοκάρουν το κοινό", είπε. "Είναι υπέροχο. Μείνετε συντονισμένοι. "Σε μια συνέντευξη του Νοεμβρίου 2016 στο The Late Show με τον Stephen Colbert, ο Gibson ανέφερε ότι άρχισε ήδη να εργάζεται για την ταινία "Η Ανάσταση", όπως ονομάζει το sequel.

Ο Μελ Γκίμπσον δεν ήταν ποτέ ο μεγαλύτερος φαν του εβραϊκού λαού. "Οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για όλους τους πολέμους στον κόσμο!", φώναξε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του το 2006, καθώς οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Το 2011, δεν αμφισβήτησε τις κατηγορίες της φίλης του. Στην απολογία του στην τηλεόραση, ομολόγησε ότι «(η σύρραξη) Λίβανος - Ισραήλ ήταν εκείνη τη μέρα» και ότι «οι Εβραίοι δεν ήταν άμεμπτοι».

Ο πατέρας του Μελ Γκίμπσον, Χάτον Γκίμπσον, είναι ένας ειλικρινής αρνητής του Ολοκαυτώματος. Το 2003, δήλωσε στους New York Times «πηγαίνετε και ρωτήστε έναν εργολάβο κηδειών ή εκείνον που χειρίζεται το κρεματόριο, τι χρειάζεται για να απαλλαγεί από ένα νεκρό σώμα. Χρειάζεται ένα λίτρο βενζίνης και 20 λεπτά. Τώρα, 6 εκατομμύρια;" Ο Mel Gibson δεν κατήγγειλε ποτέ τα λόγια του πατέρα του.

Είναι ο κόσμος έτοιμος για μια συνέχεια των "Παθών του Χριστού"; Το πολωμένο πολιτικό τοπίο του 2018 είναι πολύ διαφορετικό από το περιβάλλον που δημιούργησε το blockbuster του 2004. Μπορεί μια τέτοια ταινία, που προωθείται από την δύναμη του star ενός ανθρώπου που είναι γνωστός για τις αντισημιτικές του απόψεις, να επιτύχει ποτέ το ίδιο επίπεδο παγκόσμιας αναγνώρισης της προκατόχου της;

"Δεν καταλαβαίνω γιατί μετά από 10 χρόνια αποτελεί ακόμα θέμα", παραπονέθηκε πρόσφατα ο Γκίμπσον στο Variety. "Είμαι στον χώρο αρκετό καιρό για να αναγνωρίσω ότι το Χόλιγουντ θα καλοδεχθεί όποιον μπορεί να φέρει ένα δολάριο", δήλωσε στο Post ο Joshua Malina, ηθοποιός της West Wing και ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Gibson.

«Τα Πάθη του Χριστού» διαπίστωσε ότι υπήρχε μια αγορά, τόσο αμερικανική όσο και διεθνής, για θρησκευτικές ταινίες. Στην πραγματικότητα δημιούργησε αυτή την αγορά, όταν έλαβε μια σειρά από εγκρίσεις από γνωστούς Αμερικάνους Χριστιανούς, συμπεριλαμβανομένου ενός αμφισβητούμενου από το Βατικανό.

Ο Γκίμπσον προβάλλει τις ταινίες του σε ευαγγελικούς χριστιανούς, οι οποίοι έχουν πρόσφατα ενδυναμώσει την θέση τους λόγω Τραμπ και διατρέχουν τον κίνδυνο να αποξενώσουν πιο μετριοπαθείς και liberal θεατές; Και το πιο σημαντικό είναι ότι σε αυτή την εποχή αυξανόμενου αντισημιτισμού και εχθρότητας προς τους Εβραίους χρειάζεται ο κόσμος καθόλου την "Ανάσταση";

Διάβασε:



ΚΟ / πηγή

8 σχόλια:

Lonewolf είπε...

-Εβραιοι: Άρον, άρον! (δηλ. σκότωσε τον σκότωσε τον!) σταύρωσε τον!

-Πιλάτος: Τον βασιλιά σας να σταυρώσω?

-Εβραίοι: Δεν έχουμε βασιλιά παρά τον καίσαρα!

-Πιλάτος: Δεν θα είμαι ένοχος για το αίμα αυτού του αθώου!

-Εβραίοι Τότε, ας είναι το αίμα του, κατάρα πάνω στα κεφάλια μας, και στα κεφάλια των παιδιών μας!

Από τον Αννα στον Καΐάφα στον Πιλάτο, στις περισσότερες από τις 7 δίκες που όλες ήταν ψεύτικες-άκυρες σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της εποχής, δεν έβγαλαν καταδίκη, η απλά κρίθηκε αθώος, Αλλά αλίμονο, οι 8 στους 10 Εβραίους ακόμα θα χαίρονται για την Θεοκτονία.
Πάντως, πρέπει να παραδεχτεις ότι έχουν πολύ συνεπεία στο να μην πέφτει καρφίτσα χωρίς να έχουν επιτήρηση της πτώσης της, και να έχουν κάτι να πουν, καθώς και στο να βγάζουν λεφτά χωρίς να χαλάνε το image τους.

Ανώνυμος είπε...

Εγω απο την αλλη πλευρα προβληματιζομαι.
Επι τελους ΠΟΤΕ οι εβραιοι θα ζητησουν ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ συγνωμη απ' τον Χριστιανισμο και τους Χριστιανους δημοσιως; αντι να προσποιουνται οτι δεν Σταυρωσαν Το Χριστο;
Χωρια που αρκετοι απο δαυτους ομολογουν οτι...."Ναι Τον Σταυρωσαμε κι αν χρειαστει θα Τον ξανασταυρωσουμε"
https://www.youtube.com/watch?v=GSrhJGGDqx0


ΠΣκΦ

Orthodox True είπε...

Η άποψή μου, πώς αυτή η ταινία θα είναι εντελώς βλάσφημη, σε σχέση με την προηγούμενη.
Θα "πάρει το αίμα της πίσω", με τα δηλητηρια που θα σπείρει.
Θα θέλει να διαλύσει κάθε μικρή φλόγα που τείνει να μεγαλώσει στις καρδιές των ανθρώπων που τείνουν πρός Τον Δεσπότη μας Χριστό.
Θυμηθείτε πως θα είναι μια βλασφημη συνέχεια αυτού που παίχτηκε στο Ακροπόλ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου δυστυχώς ούτε αυτό το έργο αντιπροσωπεύει τα πραγματικά γεγονότα και έχει πολλά κρυφά μασονικά / καθολικά μη χριστιανικά μηνύματα. Ο Gibson μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη συμπάθεια τους Εβραίους και το έχει δηλώσει ανακαλώντας το αργότερα για να μην εξαφανιστεί από το holywood. Στο βίντεο εξηγεί μια μια τις στημένες σκηνές.

https://youtu.be/I2y-rAK10Qg

Ahoy είπε...

Ο πατερας του Γκιπσον θετει ενα ευλογο ερωτημα γυρω απο τους αριθμους του Ολοκαυτωματος. Περαν τουτου ενα αλλο στοιχειο που εντυπωσιαζει ειναι ο αγων ο οποιος διεξαγεται δια να διατηρειται η μοναδικοτης του. Η σφαγη 30 εκ. Ρωσσων απο την Τσεκα δεν ηυαν Ολοκαυτωμα;;

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζοντας το αρθρο της εβραιας του Forward Shira Feder, διαπιστωσα το απυθμενο θρασσος της και κατ' επεκτασιν το θρασσος των ομοιων της.

Θα παραθεσω εδω μερικα παραδειγματα:

1) Γραφει η εβραια: Χρόνια αργότερα οι άνθρωποι εξακολουθούν να αμφισβητούν πόσο αντισημιτική ταινία ήταν τα Πάθη του Χριστού.

Δεν καταλαβα δηλαδη; Ποιοι ανθρωποι αμφισβητουν το ποσο αντισιμητικη ηταν αυτη η ταινια; Και γιατι δηλαδη να ηταν φιλοσιμητικη; Εγω στις παρεες μου και γενικωτερα στην κοινωνια που ζω δεν εχω ακουσει κατι για την ταινια αυτη του Γκιμπσον τα μετεπειτα χρονια.

.................................
2) Γραφει η εβραια: Ο Μελ Γκίμπσον, το αστέρι που οδήγησε την ταινία στο αιματηρό, σαδομασοχιστικό του συμπέρασμα, αρνήθηκε να προσλάβει οποιονδήποτε Εβραίο σύμβουλο για να επιβλέπει την ταινία.

Παλι δεν κατανοω το θρασσος της εβραιας "δημοσιογραφου". Οταν οι εβραιοι ιδιοκτητες του Χολλυγουντ, γυριζουν ταινιες για οποιοδηποτε θεμα προσλαμβανουν καποιον που ειναι γνωστης του θεματος ή παραχαρασουν την ιστορια υπερ των αποψεων και συμφεροντων τους;
Προσελαβαν καποιον ...Ναζι ας πουμε να τους συμβουλεψει οταν γυριζε ο εβραιος Σπηλμπεργκ την Λιστα του Σιντλερ;

.......................................

3) Επιμενει η εβραια και γραφει: ....θα επηρέαζε (εννοει την ταινια) τις δια-θρησκειακές σχέσεις, και απογοήτευση ότι η ταινία θα διαιωνίσει την αντισημιτική ιδέα ότι οι Εβραίοι σκότωσαν τον Ιησού.

Ποια διαθρησκειακη σχεση εχουν οι εβραιοι με τις υοπλοιπες θρηκειες; και επι τελους ΠΟΙΟΙ Σταυρωσαν Τον Χριστο; Οι Ρωμαιοι; Γιατι ψυθιριζεται και αυτο το οποιο κατα την γνωμη μου ειναι το αμεσως επομενο ανεκδοτο μετα αυτων με τον Τοτο.
....................................


4) "Ο Μελ Γκίμπσον δεν ήταν ποτέ ο μεγαλύτερος φαν του εβραϊκού λαού" μας πληροφορει η εβραια.

Και γιατι δηλαδη ο Γκιμπσον να ειναι "φαν" του εβραϊκου λαου; Ζητησε καποιος αλλος λαος την φιλια καποιου σκηνοθετη ή καποιου αλλου επωνυμου ανθρωπου; Τι κολλημα εχουν οι εβραιοι που απαιτουν ο υπολοιπος κοσμος να τους θαυμαζει και να τους αγαπα παρ'ολα τα εγκληματα κατα της ανθρωπωτητας που εχουν τελεσει και συνεχιζουν να τελουν;

.....................................

5) Και βεβαια εκτος του Γκιμπσον ανακατευει και τον πατερα του η αγαπητη μας εβραια και μας ενημερωνει: "Ο πατέρας του Μελ Γκίμπσον, Χάτον Γκίμπσον, είναι ένας ειλικρινής αρνητής του Ολοκαυτώματος."
Πως μπορει καποιος να ειναι αρνητης για κατι που δεν εχει γινει; Ενος φανταστικου γεγονοτος δηλ. που πλαναται ΜΟΝΟΝ στον νοσηρο εγκεφαλο των εβραιων αλλα και των εμμισθων πρακτορων τους;
..........................................

6) Μας γραφει παλι η εβραια: "Το πολωμένο πολιτικό τοπίο του 2018 είναι πολύ διαφορετικό από το περιβάλλον που δημιούργησε το blockbuster του 2004".

Για ποιας χωρας το πολωμενο πολιτικο τοπιο μας ενημερωνει; Των ΗΠΑ; του ισραηλ; και τι μας νοιαζει εμας τους Ελληνες ή τους Ελβετους ή οποιουσδηποτε αλλους λαους τι γινεται στις ΗΠΑ ή στο ισραηλ;

.....................................


7) Και τελος σαν γνησια εβραια ανακραζει μεσα στην χαβρα του εγκεφαλου της: "Και το πιο σημαντικό είναι ότι σε αυτή την εποχή αυξανόμενου αντισημιτισμού και εχθρότητας προς τους Εβραίους χρειάζεται ο κόσμος καθόλου την "Ανάσταση";

Να σου πω αγαπητη μου εβραια.
ΤΩΡΑ ειναι που ΟΛΟΣ ο κοσμος χρειαζεται την Ανασταση και Του Χριστου και Των Εθνων.
Αλλα κανε μου μια χαρη εκει που θα αναλογιζεσαι παλι στο μελλον για τον .....αυξανομενο αντισιμητισμο.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ;

Διοτι οταν κανεις αυτην την ερωτηση στον εαυτον σου ειμαι σιγουρη οτι θα βρεις και την σωστη απαντηση.




Φιλικα
Νενα Μακρη

Ανώνυμος είπε...

Μία διευκρίνισις δις Μακρή περί "σιμητων" και "αντισημιτισμού".
Όπως αναφέρεται ευρέως σε κάθε μη "πειραγμένο" λεξικό, "σιμήτης" είναι εκείνος ο οποίος ζει στην περιοχή της ΝοτιοΔυτικής Ασίας.
Ήτοι: Σιμηται είναι οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, δηλ. Άραβες και εβραίοι.
Τώρα αν υπολογίσουμε τον πληθυσμό των σιμητων αραβικής καταγωγής με τον αντίστοιχο των εβραίων, θα δούμε μία τεράστια διαφορά της τάξης του 90 προς 10 τοις %.
Όποιος λοιπόν κατηγορείται ως "αντισημίτης" θα πρέπει να μην συμπαθεί ούτε τους άραβες ούτε τους εβραίους. Κάποιος όμως που δεν συμπαθεί για τους δικούς του λόγους τους εβραίους, ενώ οι σιμητες άραβες του παραμένουν αδιάφοροι, γιατί να του καταλογίζεται αυτή η κατηγορία του.....αντισημιτισμού;
Βλέπουμε λοιπόν αποδεδειγμένα ότι και τον όρο "σιμητης" εχουν κατακλέψει μεταξύ άλλων οι εβραίοι κατά 90%.


ΠΣκΦ

Ahoy είπε...

Κατι ηξερε ο Gibson oταν μιλησε για τους πολεμους. Η Gutle Schnaper Rothschild συζυγος του Mayer Amschel Rothschild ειπε. *If my sons did not want wars there would be none*