Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ο Gerald Smith και ο Χριστιανικός Εθνικισμός


Ο Gerald L. K. Smith (27 Φεβρουαρίου 1898 - 15 Απριλίου 1976) ήταν Αμερικανός φονταμενταλιστής προτεστάντης κληρικός και εθνικιστής πολιτικός, ιδρυτής της «Χριστιανικής Εθνικιστικής Σταυροφορίας» (Christian Nationalist Crusade) και του κόμματος “America First”, το οποίο το 1948 μετονομάστηκε σε «Χριστιανικό Εθνικιστικό Κόμμα» (Christian Nationalist Party). [Ως «απόδειξη» ότι ο Τραμπ είναι «φασίστας», πολλοί liberals θεώρησαν το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε στις ομιλίες του την φράση “America First”, που παρέπεμπε στον Smith]. Ο Smith, που γεννήθηκε στο Pardeeville του Wisconsin, σε μια θρησκευόμενη οικογένεια με ρίζες από το Νότο, θεωρούσε την Χριστιανική Εθνικιστική Σταυροφορία, «ένα πανεθνικό πολιτικό κίνημα, αφιερωμένο στην κινητοποίηση των πολιτών που σέβονται την αμερικανική παράδοση και των οποίων ο ιδεαλισμός βασίζεται στις χριστιανικές αρχές». Θεωρούσε τα δύο μεγαλύτερα σύμβολα της Αμερικής τον Σταυρό και την Σημαία. Το περιοδικό του εξέδιδε από το 1942 και είχε 25.000 συνδρομητές, λεγόταν “The Cross και The Flag” (Ο Σταυρός και η Σημαία). Ο Smith ήταν ένας χαρισματικός και δυναμικός ρήτορας. Ο H.L. Mencken, δημοσιογράφος, σατιρικός και συγγραφέας που είχε μεγάλη επιρροή στον καιρό του, έγραψε ότι ήταν «ο μεγαλύτερος ομιλητής από όλους». Ο Gerald Smith ήταν ένας παραγωγικός συγγραφέας καθώς έγραψε πάνω από πεντακόσια διαφορετικά βιβλία, βιβλιαράκια και φυλλάδια. Έγραφε σχεδόν όλα τα άρθρα στο περιοδικό του “The Cross και The Flag” και εκτιμάται ότι συνολικά τα γραπτά του ξεπερνούν το μήκος της Εγκυκλοπαίδειας Britannica. Για τους οπαδούς του, ο Gerald L. K. Smith ήταν ένας «πατριώτης» και ένας «προφήτης». Για τους εχθρούς του ήταν ένας «ιεροκήρυκας μίσους», ένας «ακροδεξιός» και ένας «αντισημίτης».


Στο άρθρο του This Is Christian Nationalism, αναφέρει ότι πιστεύει ότι η μοίρα της Αμερικής σε σχέση με τη διακυβέρνησή της πρέπει να βρίσκεται στα χέρια του λαού της και δεν πρέπει ποτέ να κυβερνηθεί από αλλοδαπούς. «Πρέπει να ελέγξουμε τα δικά μας χρήματα και το δικό μας αίμα. Με άλλα λόγια, πρέπει να είμαστε πιστοί στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Αυτός είναι ο εθνικισμός», έλεγε. Δηλώνει ότι δεν θα υπήρχε «πραγματική Αμερική που την αγαπάμε και για την οποία είμαστε πρόθυμοι να πεθάνουμε αν δεν υπήρχε Χριστιανισμός. Έτσι, όταν ένας χριστιανός είναι εθνικιστής γίνεται αναγκαστικά χριστιανός εθνικιστής». Στην συνέχεια παρέθεσε τις 10 αρχές του Χριστιανικού Εθνικισμού, οι οποίες είναι:

1. Η πρώτη αρχή είναι ότι η Αμερική πρέπει να διατηρηθεί ως ένα Χριστιανικό Έθνος έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι υπάρχει μια εξαιρετικά οργανωμένη εκστρατεία να υποκατασταθεί η χριστιανική μας παράδοση από την εβραϊκή παράδοση. Ας μην ξεχνάμε ότι η ισχυρότερη εβραϊκή οργάνωση στην Αμερική είναι η Anti-Defamation League, η οποία ξεκίνησε μια εκστρατεία για να αφαιρέσει από όλα τα δημόσια σχολεία κάθε βιβλίο μουσικής που περιέχει χριστουγεννιάτικα κάλαντα ή οποιονδήποτε άλλο ύμνο που αναφέρει το όνομα του Ιησού Χριστού.

2. Η δεύτερη αρχή είναι η μάχη κατά του κομμουνισμού. Πρέπει να τον ξεσκεπάσουμε, να τον πολεμήσουμε και να τον καταστήσουμε παράνομο.

3. Η τρίτη αρχή είναι η οικοδόμηση του κινήματός μας σε όλη τη χώρα και διαφύλαξη των συνταγματικών μας ελευθεριών ενάντια στην απειλή ενός αμερικάνικου γραφειοκρατικού φασισμού.
 
4. Η τέταρτη αρχή είναι ότι θέλουμε μια κυβέρνηση που θα έχει συσταθεί από την πλειοψηφία, δεν θα καταπιέζει καμία μειονότητα, αλλά ούτε θα καταπιέζεται από καμία μειονότητα. Μια κυβέρνηση που θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Το Σύνταγμα εγγυάται ότι κάθε πολίτης θα απολαμβάνει τα προνόμια που ορίζονται σε αυτό. Κανένας δεν πρέπει να στερηθεί αυτά τα προνόμια με τη βία ή ακόμα και με την δύναμη της πλειοψηφίας. Αλλά σήμερα στην Αμερική έχουμε μια τυραννία που έχει δημιουργηθεί από τη χειραγώγηση των μειονοτήτων. Οι ανατρεπτικές δυνάμεις, εκμεταλλευόμενες την δύναμη του συναισθήματος, απειλούν να μολύνουν την φυλή μας, να καταστρέψουν τον φυλετικό μας αυτοσεβασμό και να υποδουλώσουν τον λευκό άνθρωπο.

5. Η πέμπτη αρχή είναι η προστασία και η διάθεση των εθνικών μας πόρων πρώτα για τους πολίτες μας. Η οικονομία μας χρεοκόπησε. Το δημόσιο χρέος μας, τα χρέη του κράτους και της κάθε τοπικής κυβέρνησης, καθώς και τα προσωπικά μας χρέη υπερβαίνουν κατά πολύ την εκτιμώμενη αξία κάθε ορατού κομματιού ιδιοκτησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η επιδημία της οικονομικής αιμοδοσίας άρχισε σε μια εποχή που οι Εβραίοι διεθνιστές χρησιμοποιώντας την δύναμη της προπαγάνδας, σχεδόν έπεισαν την πλειοψηφία του λαού μας ότι είναι κακό να λέμε «Πρώτα η Αμερική».

6. Η έκτη αρχή είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την εξωτερική πολιτική του George Washington για φιλία με όλα τα έθνη, για εμπόριο με όλα τα έθνη και για συμμαχίες με κανέναν. Η αποτυχία μας να ακολουθήσουμε την πολιτική του George Washington έχει φέρει την εικόνα του χάους που απεικονίζει τώρα η εξωτερική μας πολιτική.

7. Η έβδομη αρχή είναι να αντιταχθούμε σε μια παγκόσμια κυβέρνηση και ένα Υπερ-κράτος. Ζητούμε την κατάργηση των Ηνωμένων Εθνών, γιατί πιστεύουμε ότι ολόκληρο το έργο του ΟΗΕ είναι μια ανατρεπτική συνωμοσία που ζητεί να καταστρέψει την ανεξαρτησία μας και να υποδουλωθούμε τελικά σε μία Παγκόσμια Κυβέρνηση και ένα Υπερ-κράτος.

8. Η όγδοη αρχή είναι ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο επιχειρηματίας, ο βετεράνος, ο άνεργος, ο ηλικιωμένος και ο ασθενής να μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερα προνόμια από το παραδοσιακό αμερικανικό σύστημα και όχι από άλλο ξένο σύστημα. Όποιος επιδιώκει να καταστρέψει την οικονομική μας παράδοση της αφθονίας πρέπει να θεωρηθεί  εχθρός της Αμερικής.

9. Η ένατη αρχή είναι να διαφυλάξουμε την παράδοση της Αμερικής σε σχέση με τη μετανάστευση. Οι ίδιοι συνωμότες που θα θέλουν  να καταστρέψουν το έθνος μας από μέσα ή με την ίδρυση μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης, είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα σύνορα και να δεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Αυτή η εκστρατεία υποστηρίζεται από κάθε εβραϊκή και κομμουνιστική οργάνωση στον κόσμο.

10. Η δέκατη αρχή είναι η εφαρμογή του Συντάγματος όσον αφορά το νομισματικό μας σύστημα, απελευθερώνοντας το έθνος μας από το χειραγώγηση των αργυραμοιβών και δημιουργώντας ένα νομισματικό πρόγραμμα σε πλήρη εναρμόνιση με τις συνταγματικές διατάξεις.

ΚΟ / από εδώ, εδώ κι εδώ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ή ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ? ΔΙΑΛΕΞΕ . ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ. δεν χρειαζεται ιδιαίτερη ευφυία να το καταλαβει κανεις, ακομα και οι ναζι το κατανοουσαν και εχθρευοταν τον χριστιανισμο. μαλιστα φιλοδοξουσαν να "τελειωνουν" με τον εορτασμο των χριστουγεννων απο το 39 και μετα...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό πες το στους Ντεγκρέλ,Κοντρεάνου και Ριβέρα.Μάλλον ήταν χριστιανοί "ανθρωπιστές" αντι-εθνικιστές αυτοί...
Ε ρε με τον κάθε άσχετο που γράφει ότι του κατέβει στο κεφάλι...

Unknown είπε...

Κατ αρχάς διευκρινησέ μας τι εννοείς όταν γράφεις για Χριστιανισμό. Το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού ή το ιερατείο; Αν είναι το δεύτερο είμαι κι εγώ μαζί σου, για λόγους που δεν χρειάζεται να εξηγήσω. Αν όμως μιλάμε για το θρησκευτικό συναίσθημα τότε αλλάζει. Καλώς ή κακώς ο χριστιανισμό πορεύεται με τον λαό μας εδώ και 15 αιώνες και για να μπορέσει να εδραιωθεί έκανε σημαντικές παραχωρήσεις. Υιοθέτησε ήθη, έθιμα, δοξασίες, σύμβολα. Σήμερα, η "ορθοδοξία" περισσότερο μοιάζει με την αρχαία θρησκεία πάρα με αυτή του απ. Παύλου. Αν μπορούσε να αναστηθεί για μια ώρα και να περπατήσει στον ελληνικό χώρο θα είχε την εντύπωση ότι η θρησκευτική του μεταρρύθμιση απέτυχε. Επομένως οποίος μιλάει για διαχωρισμό ελληνισμού - χριστιανισμό είναι το λιγότερο αφελής. Η δύναμη που προωθεί την εν λόγω ατζέντα επιδιώκει να απομακρύνει τον λαό από το αίσθημα της θεοσέβειας και να τον ρίξει στην αθεΐα και τον υλισμό. Λέγεται cultural Marxism και εφαρμόζεται λίγο πολύ σε όλα τα έθνη του δυτ. κόσμου.

mnk είπε...

Σύμφωνα με το newspeak, όποιος λέει την αλήθεια είναι «φασίστας».

Ανώνυμος είπε...

@ 8 Μαΐου 2018 - 2:53 μ.μ.

Εχεις καποιο εγκυρο αποδεικτικο στοιχειο για τα οσων λες περι Ναζι και Χριστιανισμου;
Γιατι απ' οτι μας εχουν πει στο δημοτικο σχολειο οι εβραιοι μπολσεβικοι γκρεμιζαν τις Χριστιανικες Εκκλησιες στην Ρωσσια αλλα οχι τις συναγωγες στην ....μεγαλη Ωχτοβριανη επανασταση των λαων.



ΠΣΦ Fraternity (για τους αμαθεις)

Ahoy είπε...

2.53 μ.μ.Διαφωνω καθετωςκαι οριζοντιως. Το Εθνος προυπαρχει και η πιστις ακολουθει. Τα (δι)εθνιστικα προσταγματα του Χριστιανισμου εφαρμοζοντε εντος του Εθνους πρωτα. Ο Χιτλερ δεν ηταν ουτε εθνικιστης ουτε χριστιανος ηταν Νεοταξιτης. Ακριβως οτι ειναι σημερα οι Κισσινγκερ, Σορος κλπ. Η προσπαθεια και του ενος και του αλλου ηταν και ειναι η δημιουργια ενος Εθνους ζομπι υπο την ηγεσιαν του ενος ΟΦΘΑΛΜΟΥ. Ανθρωποι με οραμα οπως αυτος ο Αμερικανος λειπουν σημερα να οδηγησουν τα Εθνη σε πραγματικο ανθρωπινο πολιτισμο.

mnk είπε...

@ Ανώνυμον, 8 Μαΐου 2018 - 2:53 μ.μ
Οι Ναζί δεν ήσαν εθνικιστές, αλλά εθνοΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ. Καλόν θα ήτο να μάθεις και ποιοί τους χρηματοδότησαν απ' την πρώτη στιγμή και καθ' όλην την διάρκεια του Β'ΠΠ.

Ανώνυμος είπε...

Εσένα ποιος σου είπε ότι οι ναζιστές ήταν χριστιανκί; Και βέβαια εχθρεύονταν τον Χριστιανισμό για τον απλούστατο λόγο ότι ήτανε εβραίοι και μάλιστα εβραιοσιωνιστές!

Ανώνυμος είπε...

Αλλο χριστιανισμός,άλλο εθνικισμός. Το μύνημα του χριστιανισμού του πρώτου έτσι όπως ιδρύθηκε ήταν οικουμενικό.Δυστυχώς μετά από τους πρώτους αιώνες οι διάφορες εκκλησίες(ιδιαίτερα οι ορθόδοξες και οι μονοφυσιτικές) άρχισαν να συνδέονται έντονα με τα έθνη στα οποία επεκτεινόταν η δικαιοδοσία τους και να αποκτούν στοιχεία ταύτισης με την εκάστοτε εθνικότητα χάνοντας κατά πολύ το οικουμενικό τους μύνημα. Αυτό είναι κάτι που δεν επηρέασε το Ισλάμ γιατί στο ισλάμ υπάρχει απλά μια θρησκεία ενιαία κι όχι διάφορες εκκλησίες. Στην Μέση Ανατολή οι μουσουλμάνοι λένε ότι είμαστε Μαρωνίτες, είμαστε Κόπτες κτλ δεν λένε απλώς "είμαστε χριστιανοί". Οι μουσουλμάνοι λένε σκέτο " είμαστε μουσουλμάνοι ".Οι χριστιανοι πρέπει επιτέλους να βάλουνε την θρησκεία τους πάνω από την εθνικότητα τους κάτι που οι σημερινές εκκλησίες κυρίως οι ανατολικές Ορθόδοξες και μονοφυσιτικές ΔΕΝ κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως δηλώνω και Χριστιανός Ορθόδοξος, και Εθνικιστής, και μια χαρά συμβαδίζουν. Παρακαλώ αν πιστεύεις το αντίθετο πες συγκεκριμένα το πώς αντικρούονται.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ή το ενα ή το άλλο; Για εξήγησέ μας το λίγο. Πώς αποκλείονται; Να είσαι συγκεκριμένος παρακαλώ.