Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Άρθρο στην Haaretz: "Οι επιθέσεις του Τραμπ κατά των antifa είναι επιθέσεις κατά των Εβραίων"


Σε άρθρο γνώμης της ισραηλινής Haaretz, ο αρθρογράφος Ari Paul, θεωρεί ότι οι Εβραίοι της Αμερικής δεν μπορούν να υποστηρίζουν τον «πόλεμο του Τραμπ κατά του αντι-φασισμού» και τις θεωρίες συνωμοσίας του για το «κρυφό χέρι» πίσω από τις «νόμιμες διαμαρτυρίες».

Αρχικά το άρθρο αναφέρεται σε συλλήψεις «ακτιβιστών» οι οποίοι ρωτούνται για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και την στάση τους «απέναντι στον αντιφασισμό», σύμφωνα με καταγγελίες δικηγόρων ακτιβιστών, ενώ στην συνέχεια ο αρθρογράφος αναφερόμενος στην ανακοίνωση Τραμπ ότι θα αναγνωρίσει την Antifa ως "εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση", θεωρεί ότι η δήλωση Τραμπ είναι παράλογη, και δεν έχει δικαίωμα να το κάνει, καθώς η Antifa δεν είναι μια οργάνωση, αλλά μια φιλοσοφία που καθοδηγεί την αντιφασιστική οργάνωση του δρόμου.

Εν συνεχεία ο αρθρογράφος αναφέρει ότι «η θεωρία ότι οι αντιφασίστες είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος και το κρυμμένο χέρι πίσω από τις ταραχές είναι εγγενώς αντισημιτική».

Και συνεχίζει:

Όπως ανέφερε το ADL, οι συνωμοσίες για τον George Soros δίνουν τροφή στην αντισημιτική Αμερικανική ακροδεξιά.

Στο Fox News ακούστηκε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί τους αντίφα και πρέπει να απελαθεί επειδή είναι η «καταστροφή του πολιτισμού μας και ένας σαφής και σημερινός κίνδυνος για τη χώρα μας».

Ο παρουσιαστής του Fox News, Tucker Carlson, ο οποίος έχει κατά καιρούς εκφράσει ακραίες αντι-μεταναστευτικές απόψεις και φλερτάρει με τον λευκό εθνικισμό, κατηγόρησε τον Τραμπ για την αδράνεια του να απαντήσει στις ταραχές, κατηγορώντας για την αδυναμία του Λευκού Οίκου τον γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, τον πιο εξέχοντα Εβραίο της κυβέρνησης. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα ο Τραμπ επαίνεσε τις «καλές γραμμές του αίματος» του θαυμαστή των ναζί, περίφημου αντισημίτη Henry Ford.

Όταν η δεξιά κακολογεί την Antifa, οι Εβραίοι θα πρέπει να θυμούνται ποιος πραγματικά τους προστατεύει όταν οι ρατσιστές βρίσκονται στους δρόμους. Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, κατά τη διάρκεια του διαβόητου συλλαλητηρίου του Charlottesville όταν λευκοί εθνικιστές φώναζαν «οι Εβραίοι δεν θα μας αντικαταστήσουν», οι τοπικοί αστυνομικοί αρνήθηκαν να προστατεύσουν μια συναγωγή και αρκετές εκκλησίες από πιθανή βία. Ακτιβιστές Antifa, ωστόσο, το έκαναν.

Για πολλούς λίμπεραλ  και κεντρώους Εβραίους, το ότι η Antifa είναι αναμφισβήτητα μια ιδεολογία που βρίσκεται στην άκρα αριστερά, μαζί με εικόνες αναρχικών με κουκούλες που επιτίθενται στα ΜΑΤ, δημιουργεί δυσφορία, αν όχι σκεπτικισμό. Εξέχοντες κεντρώοι καταγγέλλουν ταυτόχρονα και τις πολιτοφυλακές των λευκών εθνικιστών και τους αντίφα.

Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων αντιτίθεται στον δεξιό εξτρεμισμό που τους έβαλε σε προηγούμενες γενιές σε στρατόπεδα θανάτου. Μπορεί να μην διδάσκεται επαρκώς σε αμερικανο-εβραϊκά σχολεία, αλλά τα αριστερά αντιφασιστικά κινήματα ήταν μια υπεράσπιση για τους Εβραίους όταν οι παραδοσιακές φιλελεύθερες κυβερνήσεις τους απέτυχαν.

Όπως διευκρίνισε η Εθνική Συντεχνία Δικηγόρων στην καταγγελία τους για τη δήλωση του Τραμπ: «Ο όρος Antifa προέρχεται από τη δεκαετία του 1930 όταν προοδευτικοί ακτιβιστές οργανώθηκαν για να αντιταχθούν στον ακροδεξιό αυταρχισμό που αναδύονταν σε ολόκληρο τον κόσμο… Δεν είναι σαφές ποιος ή ποιοι είναι οι στόχοι μιας ομοσπονδιακής έρευνας για την Αντίφα και αν μια τέτοια προσπάθεια θα ήταν νόμιμη".

Όταν οι δεξιοί μιλάνε για να βγάλουν εκτός νόμου την Antifa αυτό συχνά σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν όλες οι αριστερές πολιτικές. Είναι μια ένδειξη ότι η Δεξιά του Τραμπ θέλει να απαγορεύσει - ή τουλάχιστον να βλάψει – κάθε πολιτική στα αριστερά του κέντρου..

Ο Mark Bray, ιστορικός του Πανεπιστημίου Rutgers που έχει γράψει βιβλίο για τους αντίφα, σημείωσε ότι ένα μεγάλο μέρος της ακροδεξιάς, πιστεύει στην συνωμοσίας ότι οι ακτιβιστές αντίφα πληρώνονται από τον Soros και αυτό βασίζεται στη ρατσιστική αντίληψη ότι οι μαύροι δεν θα μπορούσαν ποτέ να οργανωθούν μόνοι τους χωρίς κάποιον να τους καθοδηγεί και ποιος άλλος είναι αυτός παρά ο Διεθνής Εβραίος.

Το άρθρο καταλήγει ότι αυτός είναι ο λόγος "για τον οποίο κάθε Εβραίος στην Αμερική πρέπει να αντιταχθεί στις επιθέσεις του Τραμπ κατά του αντι-φασισμού".

ΚΟ / από εδώ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη η κυβέρνηση νετανιαχου δεν έχει πολλούς εξτρεμιστές δεξιούς δυο σύνδεσμοι για το κυβερνών κόμμα στο ισραηλ

https://en.wikipedia.org/wiki/Herut

https://en.wikipedia.org/wiki/Likud

https://en.wikipedia.org/wiki/Movement_for_Greater_Israel

https://en.wikipedia.org/wiki/Lehi_(militant_group)

https://en.wikipedia.org/wiki/Brit_HaBirionim

όλα αυτά τα κόμματα στηρίζουν τον νετανιαχου μάλιστα τα δυο τελευταία ήταν φιλο-φασιστικα που ήθελαν την επιστροφή των εβραιων στην παλαιστινη και μάλιστα ευθύνονται για μεγάλα εγκλήματα κατά άμαχου πληθυσμού είχαν συνεργασίες με την φασιστική ιταλια και την ναζιστική γερμάνια αφού μιλάμε για εξτρεμισμό και συνωμοσίες μου ήρθε αμέσως αυτά στο μυαλό μου.Ανώνυμος είπε...

https://nowhere.news/index.php/2020/02/06/unholy-alliance-the-historical-links-between-zionism-and-fascism/?fbclid=IwAR1DClThmIcUVUSxemOYlYi6o7rnmnL1BU8fY-Dw73OcIE_cy3GKp657Q9M

Άμα θέλει ο διαχειριστής και έχει χρόνο ας μετάφραση αυτό εδώ το άρθρο ελπίζω να μην το φάει η μαρμάγκα ιστορική αλήθεια που κάποιοι της θάψανε για ευνοήτους λογούς που δεν θα κατσω να γράψω

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΚΙ ΣΑΣ ΠΛΑΝΑ ΟΛΟΥΣ...