Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Η κυβέρνηση καταστρέφει τις παραγκουπόλεις των χριστιανών αφήνοντας εκατοντάδες άστεγους πριν από τα Χριστούγεννα

 

ΚΟ: Διαβάστε την παρακάτω είδηση έχοντας στο νου ότι σε λίγες ημέρες η «γιορτινή» Πλατεία Συντάγματος θα γεμίσει, όπως και πέρσι, με τους γνωστούς «Αθηναίους» που θα ξεφαντώνουν. Έχοντας επίσης στο νου και τους διάφορους «ευαίσθητους» χριστιανούς (επώνυμους και ανώνυμους) που θα τηρήσουν ευλαβικά την γνωστή τους σιγή ιχθύος, επιδιδόμενοι από την άλλη σε "εορταστικά" κηρύγματα και λογίδρια περί του «άλλου» που είναι ο Χριστός…

Οι αρχές της πακιστιανικού κράτους CDA και ICT κατέστρεψαν με μπουλντόζες 115 σπίτια χριστιανών που ζουν σε παραγκούπολη της αποικίας Nawaz Sharif στο Ισλαμαμπάντ.

Οι αρχές άφησαν ανέγγιχτα όλα τα σπίτια των μουσουλμάνων στην ίδια παραγκούπολη, ενώ στόχευαν τα σπίτια των απόρων χριστιανών που εργάζονται στην αποχέτευση και την καθαριότητα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εργάτες κατεδαφίσεων έκλεψαν υφαντά σαρπάι (κρεβάτια από σχοινί), κουβέρτες, μαγειρικά σκεύη και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί είπαν στους χριστιανούς ηγέτες ότι σχεδιάζουν να επαναλάβουν την επιχείρηση αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

 

 

Πάνω από 115 οικογένειες αναγκάστηκαν να ζουν σε σκηνές και σε άλλα αυτοσχέδια καταλύματα μέσα στο τσουχτερό κρύο του χειμώνα του Ισλαμαμπάντ.

Στις 18 Οκτωβρίου 2022, αξιωματικοί του CDA και ICT του Ισλαμαμπάντ ξεκίνησαν μια καταστολή σε παράνομες χριστιανικές παραγκούλες στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, με αποτέλεσμα, χωρίς καμία προειδοποίηση, χριστιανοί που προετοιμαζόντουσαν για την δουλειά τους, να βρεθούν αντιμέτωποι με ομάδες ανδρών με αξίνες, σφυριά, μπουλντόζες και γερανούς. Όλοι αυτοί είχαν την πρόθεση να καταστρέψουν τα σπίτια που είχαν χτίσει με τα χέρια τους οι Χριστιανοί εδώ και πολλά χρόνια. Στην πραγματικότητα, κάθε χριστιανική οικογένεια είχε χτίσει τα δικά της σπίτια χρησιμοποιώντας τσιμεντόλιθους.

Τα σπίτια που κατεδαφίστηκαν βρίσκονταν στην αποικία Shahbaz Sharif στα περίχωρα της αποικίας Rimsha. Η ομάδα κατεδάφισης καθοδηγήθηκε από τον Αναπληρωτή Διευθυντή Καταπάτησης και Αστυνομικό Επιθεωρητή Dost Muhammad, ο οποίος είχε εξουσιοδοτηθεί να λάβει αυτή τη δράση κατά των Χριστιανών, αλλά φαίνεται ότι οι εντολές τους απαιτούσαν να αγνοήσουν όλα τα μουσουλμανικά σπίτια στην παραγκούπολη.

115 τέτοια σπίτια κατεδαφίστηκαν σε μια μέρα αφήνοντας αβοήθητες περισσότερες από 115 οικογένειες. Ακόμη χειρότερα, όλοι αυτοί που εμπλέκονταν στην καταστροφή των σπιτιών τους, τους αφαίρεσαν όλα τα τιμαλφή τους και τους κατέστρεψαν ό,τι άλλο είχαν.

 

 

Οι χριστιανικές οικογένειες έχουν πλέον καταφύγει σε σκηνές και σε αυτοσχέδια σπίτια φτιαγμένα από σεντόνια, κομμάτια πλαστικού και άλλο υλικό που μπόρεσαν να σώσουν. Τώρα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν έναν τσουχτερό κρύο χειμώνα χωρίς κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα.

Μια κάτοικος της περιοχής, η Sabra Saeed, μίλησε με τη Βρετανική Ασιατική Χριστιανική Ένωση και είπε:

«[Οι αρχές] έχουν αφήσει ανέπαφα τα μουσουλμανικά σπίτια και στοχεύουν μόνο τα χριστιανικά.

«Οι χριστιανοί βρίσκονται σε καθεστώς παρίας στο Πακιστάν.

«Ήμασταν πάντα η πιο μισητή κοινότητα, αλλά αυτή η ενέργεια προκαλεί πεποίθηση.

«Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι η κυβέρνησή μας θα μπορούσε να μας το κάνει αυτό – ήταν τόσο αποθαρρυντικό.

«Τα παιδιά μας δεν μπορούν να κοιμηθούν, οι μητέρες κλαίνε απαρηγόρητες και οι άντρες μας θα έχαναν κάθε ελπίδα αν δεν ήταν η πίστη μας στον Θεό».

Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, οι αρχές έχουν ήδη διακόψει όλη την παροχή νερού και το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια από αυτήν την κοινότητα, από τον Οκτώβριο. Ένας ντόπιος που επέλεξε να αποκρύψει την ταυτότητά του, περιέγραψε πώς επιβιώνουν οι οικογένειες. αυτός είπε:

«Κόβουμε ξύλα από τα δέντρα μιας τοπικής ζούγκλας, για να ανάβουμε φωτιά για το μαγείρεμα και τη θέρμανση των σπιτιών μας.

«Κινδυνεύουμε κάθε ώρα να μας συλλάβουν για κλοπή ξύλου από τη ζούγκλα.

«Τι άλλη επιλογή έχουμε;»

«Δεν ξέρουμε αν τα παιδιά μας θα έχουν στέγη πάνω από το κεφάλι τους όταν επιστρέψουμε από τη δουλειά.

«Ακόμα χειρότερα, τα παιδιά μας είναι τώρα ευάλωτα και θα είναι εύκολη λεία για σεξουαλικά αρπακτικά, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εμπιστευόμαστε τον Θεό.

 

Το 2015, η Αρχή Ανάπτυξης Κεφαλαίου μετά από καταγγελίες από ντόπιους μεγαλόσχημους μουσουλμάνους ξεκίνησε τη διαδικασία έξωσης όλων των χριστιανών από τις φτωχογειτονιές, λόγω φόβων «τελετουργικής ακαθαρσίας».

Το CDA υπέβαλε αίτηση κατά των χριστιανικών καταληψιών στο Ισλαμαμπάντ η οποία απορρίφθηκε από το Εφετείο του Ισλαμαμπάντ τον Απρίλιο του 2021 όσο είχε απορριφθεί και από το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν τον Αύγουστο του 2015. Δεν είναι γνωστό εάν τα δικαστήρια έχουν εγκρίνει τις πρόσφατες κατεδαφίσεις, αλλά αν έχουν κάνει φαίνεται ότι η έγκριση ισχύει μόνο για σπίτια που ανήκουν σε χριστιανούς.

Οι οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους μετά από επίθεση από όχλους δεν έλαβαν καμία αποζημίωση.

Οι Χριστιανοί εγκαταστάθηκαν στις φτωχογειτονιές της πρωτεύουσας για ευκαιρίες απασχόλησης κάνοντας τις χαμηλότερα αμειβόμενες δουλειές που οι Μουσουλμάνοι αρνούνται να κάνουν. Εργάζονται κυρίως ως οδοκαθαριστές και εργάτες αποχέτευσης.

ΚΟ / πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν Χριστιανοί στο Πακιστάν και εμείς "εισάγουμε"μουσουλμάνους;Είμαστε η δεν είμαστε άκρως ρατσιστες για να μη πω κάτι αλλο.Αυτους τους Πακιστανούς Χριστιανούς θεωρώ αδελφούς,αυτούς με χαρες και με τιμές καλοδέχομαι στη πατρίδα μου,σε αυτούς συναινώ να δοθεί άμμεσα αορίστου χρόνου άδεια παραμονής και οικονομική βεβαίως βοήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Όντως τραγικό.
Δε νομίζω να αναφέρθηκε σε κανένα από τα συστημικά μμε.
Αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν εν ζωή αλλά επιμένοντας στην πίστη τους κερδίζουν επάξια την θέση τους στην Ουράνια Βασιλεία.
Αλίμονο σε εμάς τους ολιγόπιστους δυτικούς "βολεμένους" Χριστιανούς.
Τάσος.