Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η Εκκλησία της Σουηδίας προσέλαβε Ιμάμη στο Κέντρο Νεότητας και τώρα απειλείται ως ‘αποστάτης’ από μουσουλμάνους


Οι Σουηδικές Μυστικές Υπηρεσίες, ή αλλιώς ‘Sapo’, έχουν εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλεια ενός Σουηδού ιμάμη που πρόσφατα προσέλαβε η Εκκλησία της Σουηδίας για να συνεργαστεί με τους εφήβους σε κέντρο νεότητας της Στοκχόλμης.

Ο Ιμάμης Al Othman Tawalbeh έγινε γνωστός στη Σουηδία την περασμένη εβδομάδα αφότου αποκαλύφθηκε ότι είχε προσληφθεί για να εργάζεται με τα παιδιά στο Fryshuset, ένα Κέντρο Νεότητας στην Στοκχόλμη, που διοικείται από την Εκκλησία της Σουηδίας.

Η ιδέα πίσω από αυτόν το διορισμό ήταν η παροχή «πνευματικής καθοδήγησης» για χιλιάδες παιδιά που έρχονται από μουσουλμανικό περιβάλλον και που επισκέπτονται τακτικά το κέντρο νεότητας.

Αλλά όταν υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών ανακάλυψαν δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο που απεικόνιζαν τον Al Tawalbeh σε ένα αρνητικό φως, ανέφεραν τις δημοσιεύσεις στην αστυνομία της Στοκχόλμης, η οποία ανέθεσε το θέμα στην Sapo.

"Είπαν ότι ανησυχούν για μένα και ότι λαμβάνουν στα σοβαρά το θέμα, είπε ο Al Tawalbeh στην τοπική εφημερίδα Helsingborgs Dagbladet.

Τα κείμενα, τα οποία είναι γραμμένα στα αραβικά και έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε αραβικές εφημερίδες, περιγράφουν τον Al Tawalbeh ως «αποστάτη», κάποιον που έχει αφήσει την αληθινή πίστη.

Σύμφωνα με τον Al Tawalbeh, ο συγγραφέας αυτών των κειμένων είναι ο Μαχμούντ Aldebe, επιφανής Σουηδός μουσουλμάνος που μπήκε στα πρωτοσέλιδα των σουηδικών εφημερίδων το 2006, όταν είχε υποστηρίξει την επιβολή του νόμου της Σαρία στη Σουηδία.

"Ισχυρίζεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι δηλητηριάζω την αληθινή μουσουλμανική πίστη, ότι θα προσπαθήσω να κάνω μουσουλμάνους νέους χριστιανούς και ότι τάσσομαι υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών," είπε ο Al Tawalbeh στην HD.

Ο Al Tawalbeh είπε ότι έχει συνηθίσει να επικρίνεται, αλλά ότι αυτή τη φορά είναι πιο σοβαρά τα πράγματα.

"Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου ανησυχούν και έχουν επικοινωνήσει μαζί μου για να μάθουν τι συμβαίνει», είπε.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η Sapo έχει έρθει σε επαφή με τον Al Tawalbeh, αλλά ότι είναι πολύ νωρίς για να πουν πόσο σοβαρή είναι η απειλή που αντιμετωπίζει.

Η Εκκλησία της Σουηδίας έχει επίσης επικριθεί για το διορισμό του Al Tawalbeh.

Την Κυριακή δύο Σουηδέζες γυναίκες ιερείς έγραψαν ένα άρθρο στην εφημερίδα Svenska Dagbladet (SVD) στην οποία αμφισβήτησαν τον διορισμό ενός ιμάμη σε ένα ίδρυμα που διοικείται από την Εκκλησία της Σουηδίας.

Η Annika Borg και η Johanna Andersson έγραψαν στο άρθρο ότι προϋπόθεση για την πρόσληψή κάποιου από την Εκκλησία της Σουηδίας ήταν μέχρι τώρα να μοιράζεται τις ίδιες θεμελιώδεις αξίες, είτε απασχολείται ως ιερέας είτε ως επιστάτης.“

"Κατά τη γνώμη μας, ο διορισμός ενός ιμάμη είναι ατυχής. Είναι ένα βήμα που έγινε πολύ βιαστικά και χωρίς την δέουσα προσοχή», έγραψαν στην SVD.

Παρά τις πιθανές απειλές, ο Al Tawalbeh είναι πρόθυμος να αναλάβει τη νέα δουλειά του και οι πρώτες προσευχές του έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν στο Fryshuset στη Στοκχόλμη την ερχόμενη Παρασκευή.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γυναίκες ιερείς κατέκριναν την πρόσληψη ιμάμη από τη Χριστιανική Εκκλησία Σουηδίας.Τι άλλο θα ακούσουμε;!