Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Bachmann: Η Αμερική θα είναι ‘καταραμένη’ από το Θεό, αν απορρίψει το Ισραήλ


Σε εκδήλωση του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού στο Λος Αντζελες, (τον Φεβρουάριο του 2010), η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Michele Bachmann, πρόσφερε μια ειλικρινή άποψη των θέσεών της για το Ισραήλ: Η υποστήριξη του Ισραήλ από τις ΗΠΑ, ‘έχει δοθεί από τον Θεό’ και εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρουν την στήριξή τους, ‘η Αμερική θα πάψει να υφίσταται’.

Ο Ρεπουμπλικανικός Εβραϊκός Συνασπισμός (Republican Jewish Coalition) είναι ο ίδιος οργανισμός που πρόσφατα προσέλαβε τον πρώην γερουσιαστή Νορμ Κόλμαν. Η εμφάνιση της Bachmann έγινε στις 1 Φεβρουαρίου και αποτελεί μέρος μιας σειράς εθνικών εκδηλώσεων της Bachmann.

Παρακάτω κάποιες από τις παρατηρήσεις της στην εκδήλωση του RJC:

Είμαι πεπεισμένη στην καρδιά μου και στο μυαλό μου ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αποτύχουν να σταθούν δίπλα στο Ισραήλ, αυτό θα είναι το τέλος των Ηνωμένων Πολιτειών. . . Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι, ότι ως έθνος έχουμε ευλογηθεί, λόγω της σχέσης μας με το Ισραήλ, και αν απορρίψουμε το Ισραήλ, τότε υπάρχει μια κατάρα που μπαίνει στο παιχνίδι. Και ο άντρας μου κι εγώ είμαστε και οι δύο χριστιανοί, και πιστεύουμε πολύ έντονα στο στίχο από τη Γένεση [Γένεση 12:03], πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα έθνη έχουν επίσης ευλογίες καθώς ευλογούν το Ισραήλ. Είναι μια ισχυρή και όμορφη (θεϊκή) αρχή.

Αυτή τη στιγμή στις δικές μου προσωπικές στιγμές που διαβάζω την Αγία Γραφή μου, βρίσκομαι στο βιβλίο του Ησαΐα. . . και συνεχώς επανέρχομαι σε αυτό που ο Θεός έδωσε στο Ισραήλ αρχικά, που ήταν η Τορά και οι Δέκα Εντολές, και έχω ένα υπέροχο απόσπασμα από τον John Adams, (υπήρξε ο 2ος πρόεδρος των ΗΠΑ), από την επιστολή του προς τον François Adriaan van der Kemp, στις 16 Φεβρουαρίου του 1809:

Θα επιμείνω ότι οι Εβραίοι έχουν κάνει περισσότερα για να εκπολιτίσουν τους ανθρώπους από οποιοδήποτε άλλο έθνος. Αν ήμουν άθεος, και πίστευα στην τυφλή αιώνια μοίρα, θα εξακολουθούσα να πιστεύω ότι η μοίρα έχει διατάξει τους Εβραίους να είναι το πιο σημαντικό όργανο για τον εκπολιτισμό των εθνών. Αν ήμουν ένας άθεος μίας άλλης αίρεσης, οι οποίοι πιστεύουν ή προσποιούνται ότι πιστεύουν ότι όλα έχουν γίνει από τύχη, θα πίστευα ότι η τύχη είχε διατάξει τους Εβραίους να διατηρήσουν και να διαδώσουν σε όλη την ανθρωπότητα το δόγμα ενός ανώτατου, ευφυούς, σοφού, παντοδύναμου κυρίαρχου του σύμπαντος, ο οποίος πιστεύω ότι είναι η μεγάλη βασική αρχή όλων των χρηστών ηθών, και κατά συνέπεια όλων των πολιτισμών.

. . . Έτσι, αν και υπάρχει ένας πολύ μακρύς δρόμος για να απαντήσω στην ερώτησή σας, πιστεύω ότι υπάρχει ρητή δήλωση εκ μέρους μας για την υποστήριξή μας προς το Ισραήλ καθώς συνδέεται με την αμερικανική ασφάλεια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ/ Πηγή

Σχ. Κ.Ο.:

* Η Michele Marie Bachmann (γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1956), είναι βουλευτής της Μινεσότα και είναι δυνάμει υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ του 2012. Είναι η πρώτη γυναίκα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που εκπροσωπεί τη πολιτεία στο Κογκρέσο.

Η Bachman υποστηρίζει το κίνημα του Tea Party και έχει ιδρύσει το Tea House Tea Party Caucus.

* Σύμφωνα με άρθρο του TVXS η Bachmann, είναι μια εμφανίσιμη μελαχρινή γυναίκα, μητέρα πέντε παιδιών, η οποία δηλώνει «τρελή με τον Χριστό». Οι απόψεις της για τον Barack Obama, είναι ακραίες και ιδιαίτερα επικριτικές. Τον αποκαλεί «σοσιαλιστή» και «επικεφαλής μιας γκανγκστερικής κυβέρνησης», ενώ έχει μιλήσει ακόμα και για την πιθανότητα συγκρότησης από τον Λευκό Οίκο «στρατοπέδων κατήχησης» της αμερικανικής νεολαίας. Οι απόψεις της για τα κοινωνικά θέματα ακραίες επίσης, καθώς έχει ταχθεί ανοιχτά κατά των αμβλώσεων και κατά των γάμων ομοφυλοφίλων.

* Οι παραπάνω δηλώσεις της περί ‘ευλογίας του Ισραήλ’ είναι σαφώς επηρεασμένες από τον λεγόμενο ‘Χριστιανικό Σιωνισμό’ οι διδαχές του οποίου έχουν απήχηση σε ένα μεγάλο ποσοστό των μελών της κοινότητας των Αμερικάνων ευαγγελικών / πεντηκοστιανών. Οι χριστιανοί σιωνιστές χρησιμοποιούν κατά κόρον το χωρίο από το βιβλίο της Γένεσης 12:3 που αναφέρεται στον Αβραάμ «και θα ευλογήσω εκείνους που σε ευλογούν, και θα καταραστώ εκείνους που σε καταριούνται· και μέσα από σένα θα ευλογηθούν όλες οι φυλές τής γης.", το οποίο κατ’ αυτούς ερμηνεύεται ότι οι χριστιανοί πρέπει συνεχώς να «ευλογούνε» τον Ισραήλ με κάθε τρόπο, (οικονομικό, άσκηση πολιτικής πίεσης κλπ) για να έχουν την εύνοια του Θεού...

2 σχόλια:

H.Bogart είπε...

Θυμάμαι μια αντίστοιχη ομιλία της Ηillary clinton πριν μερικά χρόνια που προειδοποίησε τους εχθρούς του Ισραήλ.
Υπάρχει και ένα πολύ καλό βιβλίο του Κώστα Μπαρμπή «Η Εβραϊκή Αμερική και η Σιωνιστική Απειλη» αν και η Βίβλος τα λέει όλα ξεκάθαρα. Πρέπει όλα τα έθνη να υποταθούν στον αγαπημένο λαό του Γιαχβέ .

Ανώνυμος είπε...

Ωραία μάτια,διαταραγμένες σκέψεις.