Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Απέλυσαν υπάλληλο γιατί απαντούσε στο τηλέφωνο λέγοντας «Ο Ιησούς σας αγαπάει»


Δικαστήριο της Γερμανίας δικαίωσε μια εταιρεία τηλεπωλήσεων η οποία απέλυσε έναν νεαρό υπάλληλο της επειδή αποχεραιτούσε τους υποψήφιους πελάτες με τη φράση «Ο Ιησούς σας αγαπά. Σας ευχαριστώ που ψωνίζετε από την QVC και να έχετε μια καλή ημέρα».

Το δικαστήριο στο Hamm, αποφάσισε την απόλυση ενός βαθύτατα θρησκευόμενου υπαλλήλου σε τηλεφωνικό κέντρο, ηλικίας 29 ετών από το Bochum. Το αμερικάνικο κανάλι τηλεπωλήσεων QVC, έδειξε την πόρτα της εξόδου στον υπάλληλό της στις αρχές του 2010 επειδή έλεγε στους πελάτες στο τηλέφωνο συνεχώς την φράση: «Ο Ιησούς σας αγαπά».

Η εταιρία άσκησε είχε ασκήσει έφεση καθώς πρωτόδικα το Εργατικό Δικαστήριο είχε κρίνει, κατόπιν προσφυγής των εργαζομένων στο Μπόχουμ, ότι η πίστη και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του ανθρώπου υπερισχύουν της επιχειρηματικής ελευθερίας του τηλεφωνητή.

Η εταιρεία, ωστόσο, είναι της γνώμης ότι απλώς δεν μπορούσε να αντισταθεί στην επιμονή του με την πίστη του στην εργασιακές οδηγίες.

Ο εργοδότης άσκησε έφεση κατά της αποφάσεως αυτής. Οι δικαστές στο Hamm έδειξαν την Τετάρτη ότι δεν πείστηκαν ότι ο 29χρονος θα ερχόταν σε σύγκρουση συνείδησης, αν είχε παραλείψει να λέει αυτόν τον αποχαιρετιστήριο τύπο.

Μόλις πρόσφατα, μια παρόμοια υπόθεση απασχόλησε το ομοσπονδιακό δικαστήριο εργατικών διαφορών, αλλά με διαφορετική κατάληξη. Στην περίπτωση αυτή, απολυμένος επικαλέστηκε την θρησκευτικότητα του: Ένας εργαζόμενος μουσουλμάνος που αρνήθηκε επικαλούμενος τη θρησκευτική του ελευθερία, να μεταφερθεί σε ένα κάποιο άλλο τμήμα που οι υπάλληλοι έπιναν μπίρες. Αν και τον απέλυσαν, οι δικαστές του ομοσπονδιακού δικαστηρίου εργατικών διαφορών τον δικαίωσαν. Ύστερα από την άρνησή του, ο εργοδότης του δεν έπρεπε να τον απολύσει, αλλά έπρεπε να κάνει τα πάντα για να του βρει άλλη θέση εργασίας, όπως ένα χώρο εργασίας χωρίς άτομα που πίνουν αλκοόλ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: