Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Η Μαρίν Λεπέν νίκησε τον φίλο του Τσίπρα


Η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου (Front National) έχει δείξει ότι κατέχει τη στρατηγική για να δίνει πετυχημένες πολιτικές μάχες. Στην πόλη Ενάν-Μπομόν της Γαλλίας, με την αριστερή παράδοση, όπου κατήλθε άφοβα υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές, η Μαρίν Λε Πεν κατέλαβε την πρώτη θέση με ποσοστό που ξεπέρασε το 42% των ψήφων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον σοσιαλιστή αντίπαλό της και τρίτο, εκτός δευτέρου γύρου, τον «κολλητό» του Αλέξη Τσίπρα και ηγέτη του Αριστερού Μετώπου, Ζαν-Λικ Μελανσόν (ο οποίος έχει «άποψη» για τα ελληνικά θέματα και ζήτησε να φορολογηθεί η ορθόδοξη εκκλησία...), που είχε επενδύσει πολιτικά στην κατάληψη της έδρας.

Ο Μελανσόν που δεν θα μετάσχει στο δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή, πήρε 7,5% των ψήφων και το κόμμα του «Αριστερό Μέτωπο» κινδυνεύει να χάσει τη δυνατότητα να έχει κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή.

Ο Μελανσόν ήταν υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές τον Μάιο και είχε κάνει και τότε ένα πολύ χαμηλό σκορ (11% απέναντι στη Λεπέν που ήταν επίσης υποψήφια πρόεδρος (17,9%).

 Ο Μελανσόν έγινε ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα μετά το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι και ήταν παρών όταν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποκαλέσει υποτιμητικά τον Φρανσουά Ολάντ «Ολαντρέου» προβλέποντας ότι θα έχει κακό πολιτικό τέλος σαν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Πηγές: εδώ και εδώ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω τι γινεται στη Γαλλια, αλλα αυτη τη στιγμη η μονη πιθανοτητα να ξεφυγουμε απο το μνημονιο ειναι ο συριζα.Δεν ειναι τυχαιο που μολις ανεβηκαν τα ποσοστα του, αρχισαν να ακουγονται φωνες στην Ευρωπη για αλλαγη πολιτικης.Κ επιπλεον δεν εχει διαφθαρει οπως νδ-πασοκ.Μακαρι να βγει κ να μη διαψευσει τις προσδοκιες.Ετσι κ αλλιως θα κριθει πολυ αυστηρα

Ανώνυμος είπε...

Ειναι η 2η φορα που στελνω σχολιο με καλα λογια για Τσιπρα κ θαβεται.Καλα, τοση εμπαθεια εχεις?Ελεος.Χανεις την αξιοπιστια σου ετσι

SkyWatcher είπε...

Δεν ξέρω για ποιο σχόλιο λες. Πάντως δεν "έθαψα" κάτι σκοπίμως.

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκο ''13 Ιουνίου 2012 4:59 μ.μ.'' δε μας νοιάζει τι θα κάνει ο Τσίπρας με τα οικονομικά της χώρας(βλ μνημόνιο)...πραγματικά δε μας νοιάζει γιατί τα οικονομικά όπως και να έχει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο κανονίζονται.
Αυτό που μας νοιάζει είναι οτι αυτός ο ''αριστερός'' με δεξιές τσέπες, πρόκειται να βάλει χέρι σε πράγματα που χαρακτηρίζουν τον πραγματικό Έλληνα, δηλαδή στη θρησκεία και στην πατρίδα(για να μήν πώ και στην ίδια την οικογένεια)
Θα ξεκινήσει κατεβάζοντας τις εικόνες απο τα σχολεία, καταργώντας παρελάσεις, νομιμοποιόντας λαθραίους, και άλλα πολλά...
Οπότε αν νομίζεις οτι αυτό το υποχείριο της Νέας Τάξης θα ενοχλήσει τους Ευρωπαίους,λυπάμαι που το λέω, αλλα νομίζω πως κάνεις λάθος...

Ανώνυμος είπε...

Με τον τσιπράκο απλά επιταχύνουμε το χρόνο της πρόσκρουσης.
Αν π.χ. με το πασοκ ή τη νδ τελειώναμε σε 2 χρόνια, ήδη έχουμε διανύσει 2μισι χρόνια στέρησης, με αυτούς στο 2 μηνο έχουμε κρασάρει-τελειώσει.

Αιντε να τελειώνουμε λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

@Οκ,αφου δεν εγινε σκοπιμα ζητω συγγνωμη.Οσο για τα οσα ειπωθηκαν οτι θα κατεβασει εικονες κλπ, αυτα δεν προκειται κατα τη γνωμη μου να τα κανει.Πρωτον γιατι πιστευω οτι ο Τσιπρας εχει συνειδηση οτι ο κοσμος που στραφηκε στον συριζα το εκανε κυριως απο απογοητευση κ επειδη ειναι αντιμνημονιακοι κ οχι γιατι ενστερνιζεται ολο του το προγραμμα.Κ επιπλεον επειδη ξερει οτι θα ξεσηκωσει τοσες αντιδρασεις που δεν τον παιρνει να τα κανει