Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Η μόνιμη γκρίνια με τον φυλετισμό


Σχ. ΚΟ: Στις ΗΠΑ μπορείς να δηλώσεις ότι είσαι περήφανος που είσαι μαύρος, ισπανόφωνος, Εβραίος, Ασιάτης (και φυσικά ομοφυλόφιλος) και θα σου πούνε και ‘μπράβο’, γιατί ενισχύεις την «διαφορετικότητα». Αν όμως δηλώσεις ότι είσαι περήφανος που είσαι λευκός, τότε θα σε πούνε ότι είσαι ένας απαίσιος «ρατσιστής». Το άρθρο αυτό επικεντρώνεται στο αν ο «ρατσισμός» είναι έμφυτος (ένστικτο αυτοσυντήρησης) σε κάθε άνθρωπο ή «προνόμιο» μόνο των (‘κακών’) λευκών.

Του Jim Goad (Takis Magazine) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα σε μια αγροτική περιοχή της δυτικής Αλαμπάμα, τα μέλη του κινήματος ‘Christian Identity(‘Χριστιανική Ταυτότητα’) διοργάνωσαν ένα τριήμερο ξεφάντωμα στο οποίο παραβρέθηκαν και μέλη της Κου Κλουξ Κλάν, το οποίο έληξε την Παρασκευή με έναν καιόμενο σταυρό. Η εκδήλωση τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά πιθανόν να μην γινόταν καν γνωστή, εάν κάποιοι κάτοικοι της περιοχής δεν δημιουργούσαν θόρυβο διαμαρτυρόμενοι για ένα φέιγ βολάν που έλεγε "Όλοι οι Λευκοί Χριστιανοί είναι Προσκεκλημένοι."

(Σχ. ΚΟ 1: ‘Christian Identity’ είναι το κίνημα που ξεκίνησε την δεκαετία του 1920 και στο οποίο εντάσσονται διάφορες προτεσταντικές χριστιανικές ομάδες που προάγουν την θεωρία της ανωτερότητας της λευκής φυλής. Παρόλο που έχουν τις ρίζες τους στην λεγόμενη Αγγλοϊσραηλίτικη θεωρία, θεωρούνται «ρατσιστές» και «αντισημίτες». Φυσικά ανάλογες θεωρίες περί «ανωτερότητας της φυλής τους» υπάρχουν και σε ομάδες μαύρων. Βλέπε εδώ.
Σχ. 2 Η επίσημη απάντηση από τον πάστορα William J. Collier για την πρόσκληση ήταν ότι «Δεν έχουμε τις εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσουμε άλλες φυλές και δεν νιώθουμε ούτε στο ελάχιστο εχθρότητα ή ρατσισμό», ενώ για τον σταυρό που κάηκε», είπε ότι «για εμάς συμβολίζει την αντίσταση στην τυραννία». Τέλος, σημείωσε : «Δεν μας κάλεσαν κι εμάς ποτέ σε κάποια εκδήλωσή τους μαύροι μουσουλμάνοι ή Εβραίοι»).

Σχετικό βίντεο:

Αν και φαίνεται κάπως ειρωνικό, μεταξύ εκείνων που διαμαρτυρήθηκαν ήταν και το ειδησεογραφικό πρακτορείο για μαύρους ‘News One for Black America’ και η Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ανθρώπων (‘National Association for the Advancement of Colored People’) οι οποίοι έτρεξαν να καταδικάσουν την βλάσφημη ιδέα μιας εκδήλωσης που είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά για λευκούς. Από την άλλη πλευρά της Αλαμπάμα, η γνωστή εξωφρενικά καλά χρηματοδοτημένη οργάνωση που ψάχνει για «ρατσιστές», ‘Southern Poverty Law Center’, που έχει σε θέσεις εξουσίας δυσανάλογα πολλά μέλη μιας ομάδας που οι ίδιοι θεωρούν τους εαυτούς τους τον «εκλεκτό λαό του Θεού», έτρεξαν να καταδικάσουν το κίνημα ως «ομάδα μίσους», επειδή τόλμησαν να ισχυριστούν εκείνοι για τους εαυτούς τους ότι είναι ο "εκλεκτός λαός του Θεού".

Άλλοι επικριτές χρησιμοποίησαν αυτό το μεμονωμένο γεγονός, το οποίο προκάλεσε σημαντική κριτική και σε τοπικό επίπεδο, για να προφέρουν καταδίκες κατά των λευκών, του Χριστιανισμό, των Ρεπουμπλικάνων, και, φυσικά, "του Νότου," αν και ο Νότος υπήρξε πάντα η πιο ‘μαύρη’ περιοχή της Αμερικής.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης στιγματίστηκαν περιφρονητικά από τους «ανθρωπιστές» ως ηλίθιοι, απωθητικοί, και γενετικά οπισθοδρομικοί υπάνθρωποι που βγήκαν από τις τρύπες τους. Αυτά τα "ρατσιστικά" απομεινάρια πρέπει να τα περιφρονήσουμε, να τα αποφεύγουμε, να τα φτύνουμε και τους αξίζουν βίαια αντίποινα, αντιδράσεις που, εντελώς συμπτωματικά, ταιριάζουν γάντι, σε εκείνο ακριβώς το είδος των ανθρώπων που οι αυτοδικαιωμένοι «ανθρωπιστές» καταδικάζουν συνεχώς ως "ρατσιστές".

Δεν έχει σημασία η φυλή, έτσι ενεργούν όλες οι φυλές - επιδιώκουν να αποκτηνώσουν και να εξαλείψουν τα μη μέλη της δικής του φυλής. Γιατί, σχεδόν ενεργούν με αυτόν τον τρόπο, χωρίς καν να σκέφτονται.

Καμία πολιτιστική ομάδα στη Γη φαίνεται ότι δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς τη δαιμονοποίηση και τη στόχευση των "άλλων". Είτε εκδηλώνεται μέσω του αίματος (φυλή και εθνότητα) ή του νερού (θρησκεία και ιδεολογία), οι φυλετικές συμπεριφορές φαίνονται ανεξίτηλα πανομοιότυπες. Καμία ομάδα δεν μπορεί να υπάρξει, πόσο μάλλον να αναπτυχθεί, χωρίς έναν καθορισμένο αποδιοπομπαίο τράγο.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες ο ρατσισμός να "γίνει παρελθόν" και να "εξαφανιστεί", όλες οι ανθρώπινες κοινωνικές ομάδες φαίνονται ανίκανες να ξεπεράσουν αυτή την δυαδική σκέψη : ‘δικός μας’ / ‘έξω από εμάς’, ‘καλός’ / ‘κακός’, ‘διάβολος’ / ‘άγγελος’ για την οποία καταδικάζουν εκείνους τους απαίσιους "ρατσιστές", οι οποίοι, πάντα φαίνεται να ανήκουν σε μια συγκεκριμένη φυλή, αν και για τους «αντιρατσιστές», φυλή, υποτίθεται, δεν υπάρχει.

Είναι ο "ρατσισμός" απλώς μια ‘βρώμικη’ λέξη για την περιγραφή του λευκού φυλετισμού, ή μήπως κάτι βαθύτερο και, τελικά, περισσότερο κάτι αθεράπευτο σε σχέση με μικρότερα ιδεολογικά και θρησκευτικά σχίσματα. Είναι ένα φυσικό ανθρώπινο ένστικτο που δεν μπορεί να εξαλειφθεί για αυτό χρειάζεται η ακατάπαυστη μαοϊκού στιλ προπαγάνδα, η διαπόμπευση των ‘κακών’, και η επιβολή πολιτικών μέτρων για την αντιμετώπισή του.

Αν θέλετε να το δείτε από μια συνωμοσιολογική πλευρά, πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι το «διαίρει και βασίλευε» είναι το παλαιότερο τέχνασμα στην χειραγώγηση των μαζών και έτσι ένα έθνος γεμάτο από ανθρώπους, οι οποίοι οφείλουν να έχουν φυλετικές διαφορές είναι ένας καλός τρόπος για να μένουν απασχολημένοι κλωτσώντας ο ένας τον άλλον, αντί να επικεντρώνονται στους μηχανισμούς εξουσίας που τους ελέγχουν.

Είμαι άνθρωπος που δεν δελεάζεται εύκολα από φυλετικά, εθνοτικά, θρησκευτικά ή ιδεολογικά κηρύγματα. Ωστόσο, από προεπιλογή, ανήκω σε μια από τις πιο επίμονα διωκόμενες μειονότητες του κόσμου στην ανθρώπινη ιστορία και τις κοινωνικές συγκρούσεις τις αντιμετωπίζω καλύτερα μέσω της ψυχρής ανάλυσης των γεγονότων και της λογικής και όχι μέσα από το αμυδρό πρίσμα της μυστικιστικής ηθικής ενός γκρουπ ανθρώπων. Έτσι, όταν προσεγγίζω την ‘ραδιενεργά μολυσμένη’ έννοια του «ρατσισμού», η πρώτη μου ερώτηση δεν είναι «Πώς μπορούμε να το σταματήσουμε;», αλλά "Γιατί υπάρχει εξ αρχής;"

Οι σύγχρονοι κοινωνικοί επιστήμονες, οι οποίοι είναι κάτι περισσότερο από αντιεπιστημονικοί σοσιαλιστές, βλέπουν ποικιλοτρόπως το ρατσισμό ως ένα καρκίνο, μια αμαρτία, μια εκτροπή, και μια ψυχική ασθένεια και όχι ένα φυσικό φαινόμενο που υπάρχει παντού. Αγνοώντας το γεγονός ότι κάθε πολιτισμός σε όλη την ανθρώπινη ιστορία ήταν εθνοκεντρικός, προβάλουν τον ρατσισμό ως κάτι που είναι αποκλειστικό προϊόν της λευκής υπεροχής, της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας και του επιθετικού καπιταλισμού. Επίσης, προσθέτουν ένα παχύ λούστρο ηθικής καταδίκης, που τον απεικονίζει ως το χειρότερο και πιο καταστροφικό από όλα τα ανθρώπινα ένστικτα. Το κατεστημένο στην ψυχολογία προσπαθεί να απεικονίσει την "κοινωνιοβιολογία", ως μια διαταραχή της προσωπικότητας και όχι μια φυσική κίνηση για την αυτοσυντήρηση, που σε άλλες εποχές θεωρούνταν ως η επιτομή της ψυχικής υγείας.

Και τα φορτώνουν όλα στην "κουλτούρα" και όχι στη βιολογία, αγνοώντας την ιδέα ότι είναι πιο πιθανό να είναι οι κοινωνιοβιολογικές δυνάμεις εκείνες που υπαγορεύουν και δημιουργούν την κουλτούρα.

Εάν δεν είχαμε τις εμμονές με συγκεκριμένα στερεότυπα, εάν δεν είχαμε εκείνες τις μονότονες υστερικές κραυγές και τις ιδεοληψίες για «καλούς» και «κακούς» θα βλέπαμε από κοινωνιοβιολογικής άποψης το φυλετικό αυτό ένστικτο που είναι γνωστό ως «ρατσισμός» να βρίσκεται παντού (σε όλους τους ανθρώπους, λαούς και φυλές και σε όλη την ανθρώπινη ιστορία). Θα εξηγούσαμε πως παρά την γκρίνια, τις καταδίκες και τις σκληρές προσπάθειες εξάλειψής του, εκείνος συνεχίζει να υπάρχει. Ίσως είναι απλώς ένα φυσικό ένστικτο επιβίωσης της ομάδας - ούτε εγγενώς "καλό", ούτε "κακό" - το οποίο υπόκειται σε αξιολογικές κρίσεις, αλλά είναι αντικειμενικά φυσικό, οπότε και όλοι θα έπρεπε να ηρεμήσουν.

Υπάρχει μια επαναλαμβανόμενη αριστερή τάση να μπερδεύεται η άποψη (γνώμη) με την πραγματικότητα και η πραγματικότητα με την άποψη. Κατά συνέπεια, οι μάγοι της μαζικής κουλτούρας, γνωστοί ως κοινωνικοί επιστήμονες, σχεδόν όλοι τους ‘βαπτισμένοι’ στην κολυμπήθρα του πολιτιστικού μαρξισμού, έχουν αναποδογυρίσει τα πάντα και το "ρατσισμό" τον θεωρούν ένα κοινωνικό κατασκεύασμα. Επιμένουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως «η λευκή φυλή», αλλά δεν σταματούν να κατηγορούν τους «λευκούς» και τον «ρατσισμό» τους για οτιδήποτε.

Έχει παρατηρήσει κανείς ότι την μεγαλύτερη εμμονή με την φυλή έχουν οι λεγόμενοι αντι-ρατσιστές; Εκτός αν έρθει ένας ωκεανός από στοιχεία που θα με πείσουν, θεωρώ ότι ο λόγος που "εμείς" δεν μπορούμε "να γίνουμε παρελθόν", αυτό που εκείνοι λένε «ρατσισμό», είναι επειδή ο φυλετισμός αποτελεί ένα εξελικτικό ένστικτο.

Η εθνική υπερηφάνεια απεχθάνεται το κενό. Το κύριο πρόβλημα με την «πολιτιστική καταφατική δράση» (κάτι σαν την "ανεκτικότητα" και την βοήθεια προς τον "άλλο" σε "ανοικτές" πολυπολιτισμικές κοινωνίες) - ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε, είναι ότι έχει δύο μέτρα και σταθμά που ισχύουν και επιβάλουν ανοχή σε κάθε ομάδα που θα έχει την λέξη "μαύρη" ή "εβραϊκή" ή "ισπανόφωνη" ή "ασιατική" στο όνομά της, αλλά την ίδια ώρα απαγορεύει να την λέξη «λευκή». Δεν χρειάζεται κάποιο τεστ εξυπνάδας για να καταλάβει κάποιος ότι δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε "κοινωνική δικαιοσύνη" και "ισότητα".

Δεν είχα σκοπό ποτέ να ασχοληθώ με το θέμα του "αντιρατσισμού", έως ότου συνειδητοποίησα ότι εξαιτίας του έκανε ανθρώπους που δεν έχουν την ίδια βιολογική καταγωγή με μένα να με μισούν για το δέρμα μου. Πίστευα ότι η συμφωνία ήταν ότι έπρεπε όλοι μας να πετάξουμε όλο αυτό το πράγμα περί φυλετικής υπερηφάνειας. Όμως δεν παίζουν δίκαια το παιχνίδι. Όχι μόνο οι άλλοι παίκτες αρνούνται να εγκαταλείψουν τους εθνοκεντρισμούς τους, αλλά τους εντείνουν. Τότε άρχισα να πιστεύω ότι δεν ήταν απλά μια έλλειψη δικαιοσύνης, αλλά ένας έξυπνος τρόπος κατάληψης της εξουσίας πάνω σε ένα άθροισμα ανθρώπων.

Οι συγκρούσεις (ανάμεσα σε ομάδες ανθρώπων) φαίνονται αναπόφευκτες στην ανθρώπινη ιστορία. Ο όρος "η ανθρώπινη φυλή" θα αποκτήσει πρακτική σημασία μόνο αν δεχθούμε επίθεση από Αρειανούς!.. Και αν μόνοι δύο δίδυμοι έμεναν ζωντανοί στη Γη και πάλι θα έβρισκαν έναν τρόπο να δημιουργήσουν φυλετικό ζήτημα.

Η πιο λογική διαδρομή θα ήταν να μεταχειριζόμαστε τους πάντες δίκαια, ενώ παραδεχόμαστε ότι η ζωή είναι άδικη. Και θα πρέπει να ανεχόσαστε όποιον σας αρέσει, να αποφεύγετε όποιον δεν σας αρέσει, αλλά ΠΟΤΕ να μην ανεχόσαστε όποιον δεν ανέχεται εσάς.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''Ωστόσο, από προεπιλογή, ανήκω σε μια από τις πιο επίμονα διωκόμενες μειονότητες του κόσμου στην ανθρώπινη ιστορία ''

Ποια εννοείς sky watcher?

Ανώνυμος είπε...

http://atheatignosi.blogspot.gr/2012/07/obamacare-1.html

SkyWatcher είπε...

Δεν είναι δικά μου τα λόγια, αλλά του Jim Goad που γράφει το άρθρο.
Προφανώς εννοεί ως μειονότητα την λευκή φυλή (στις ΗΠΑ είναι ήδη μειονότητα)