Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

1821 υπό το μηδέν



Η 25η Μαρτίου αποδείχτηκε χρήσιμη και για τους ατάλαντους, που (νομίζουν ότι) κάνουν όνομα βρίζοντάς την!

Στη μητρόπολη του σύγχρονου θεάματος, τις ΗΠΑ, το σενάριο της επιτυχίας έχει ως εξής: Κάτι γίνεται και το κοινό αναγνωρίζει το έργο σου. Κόβεις δεκάδες χιλιάδες εισιτήρια στο θέατρο, εκατομμύρια εισιτήρια στους κινηματογράφους, πουλάς εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα βιβλίων σου. Εννοείται ότι μέχρι τον θρίαμβο το κράτος δεν θα... ασχοληθεί μαζί σου. Ύστερα, για να συντηρήσεις το όνομά σου, αρχίζεις τα μικρά ή μεγάλα σκανδαλάκια, τις προκλήσεις.

Τα ρίχνεις ολίγον στον Ομπάμα, καντιλιάζεις ελαφρώς το Πεντάγωνο, αφηγείσαι μια πικάντικη ιστορία από τα ξέφρενα πάρτι των νιάτων σου. Δεν το παρακάνεις, ωστόσο. Δεν λες «καλά κάνανε και πιστολιάσανε τον Λίνκολν, τον Κένεντι, τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ».

Αν φτάσεις μέχρι εκεί και προσβάλλεις την (τοσηδά μικρούλα) Ιστορία της υπερδύναμης, η καριέρα σου θα προσγειωθεί στο πλησιέστερο βενζινάδικο, όπου δεν θα πουλάς CD, DVD ή βιβλία που έγραψες. Απλώς θα φουλάρεις με καύσιμο το ημιφορτηγό του κάθε χοντρού Τεξανού οπαδού της κάντρι, με το καρό πουκάμισο, το απέραντο σβέρκο και τη διμούτσουνη καραμπίνα δίπλα στο κάθισμα. Είναι απλά τα πράγματα στο Αμέρικα και γι' αυτό λειτουργούν.

Τιμόνι δεξιά

Στην Ελλάδα συμπεριφερόμαστε όπως οδηγούν οι Εγγλέζοι. Ανάποδα! Αν είσαι καλλιτέχνης, μπορεί να μην επιτύχεις ποτέ. Μπορεί να μη γεμίζεις ούτε ασανσέρ στις παραστάσεις σου.

Ωστόσο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να περάσει τόσο πολύ (κρατικό) χρήμα από τα χέρια σου ώστε να πάθεις τενοντίτιδα από το μέτρημα. Αρκεί να είσαι της Αριστεράς και της λαχανοδιανόησης που σιχαίνεται την Ελλάδα και τους Έλληνες και θεωρεί αναχρονισμό τον χριστιανισμό, ενώ υπερασπίζεται το δικαίωμα των Ταλιμπάν να κάνουν Καμπούλ την Αθήνα.

Το κράτος θα σε στηρίξει στην προσπάθειά σου να το διαλύσεις, ανεξαρτήτως κυβερνήσεως. Ύστερα θα σε πιάσει ένας καημός που δεν σε ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του αείμνηστου Κατσιφάρα. Τότε θα σου έρθει η έμπνευση να βρίσεις τον Χριστό, την Παναγία, τους ήρωες του 1821, τη Δεξιά, την οικογένεια κι ό,τι γενικώς κρατάει την πατρίδα όρθια. Θα βρίζεις μέχρι να αντιδράσουν οι φυσιολογικοί άνθρωποι και να αρχίσει η ομήγυρης του Σημίτη να σε υπερασπίζεται και να δημοσιεύει εγκωμιαστικά σχόλια για σένα η «Αυγή».

Κάτι τέτοιο έγινε και με μια σιτεμένη μανταμίτσα, που αποπειράται σε παράσταση να διασύρει τον Αθανάσιο Διάκο. Ούτε νεκρό δεν καταφέρνει να τον αντιμετωπίσει. Βρε ουστ!

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 04/09/2012 – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)  

1 σχόλιο:

Νίκος Διακογιάννης είπε...

Πες τα Χρυσόστομε. Έλεος πια με την κάθε τυχάρπαστη που ψάχνει τρόπους να δοξαστεί. Αμ δε! Και μιλώ έχοντας γνώση του τι μαγειrεύεται κάθε φορά στον εκδοτικό χώρο, τι μαϊντανοί προωθούνται.

Καλό μεσημέρι Κόκκινε Ουρανέ.