Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Σχολείο υποχρέωσε μαθητές να στέκονται προσοχή όταν ακούγεται ο «Εθνικός Ύμνος των Μαύρων»



Οι μαθητές στο Γυμνάσιο Capital (CHS) στο Τσάρλεστον της Δυτικής Βιρτζίνια τακτικά αναγκάζονται να στέκονται όρθιοι όταν ακούγεται ένα τραγούδι που είναι γνωστό ως "Ο Μαύρος Εθνικός Ύμνος" (“The Black National Anthem” ή BNA).

Το τραγούδι “Lift Every Voice and Sing” ("Ας υψωθεί κάθε φωνή και ας τραγουδά") παίζεται το πρωί αμέσως μετά τον αμερικανικό εθνικό ύμνο και την ‘Pledge of Allegiance’, (Υπόσχεση πίστης στη σημαία και στην χώρα) και οι μαθητές αναγκάζονται να στέκονται προσοχή και για τα τρία. 
Ενώ ο νόμος ορίζει σήμερα ότι κανένα παιδί δεν μπορεί να υποχρεωθεί να στέκεται προσοχή σε οποιοδήποτε άκουσμα, η διαμάχη προέκυψε στο CHS μόνο αφότου δύο μαθητές και ένας γονέας παραπονέθηκαν για την υποχρεωτική στάση προσοχής στο "Black National Anthem" (BNA).
Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, ο Clinton Giles, ο μαύρος διευθυντής του σχολείου (φώτο) που απαίτησε την στάση προσοχής από τους μαθητές, γελοιοποίησε ένα παιδί για την άρνησή του να σταθεί όρθιο κατά τη διάρκεια του BNA.

Η Kim Bailey είναι η μητέρα ενός μαθητή που επέλεξε να μην σταθεί όρθιος. Η Bailey λέει ότι το τραγούδι θεωρείται ο «Εθνικός Ύμνος των Αφρο-Αμερικανών» και ήταν ασέβεια το να υποχρεώσουν τους μαθητές να σταθούν όρθιοι για αυτό.

Ο γιος της επέλεξε να μην σταθεί και εστάλη στο γραφείο αρκετές φορές, λόγω της απόφασής του, είπε. Είπε επίσης ότι ο Giles έκανε δηλώσεις από το μεγάφωνο του σχολείου για την περιστατικό που «εξοστράκισε» το γιο της.
Ήταν ευτυχής όταν έμαθε αργά την Τετάρτη ότι η πολιτική αυτή θα αλλάξει, αλλά ήταν ακόμα αναστατωμένη σχετικά με το περιστατικό. 

«Με κάνει να νιώθω καλά, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι υπάρχει ένας μόνο εθνικός ύμνος», είπε. 

Ο Giles είπε ότι κανένας μαθητής δεν τιμωρήθηκε επειδή αρνήθηκε να σταθεί όρθιος. Μίλησε για το περιστατικό σε μια συνέλευση, αλλά είπε ότι το έκανε μόνο για να πει στους μαθητές πως έχουν τα γεγονότα. Είπε ότι είναι ψέμα ότι είχε υποτιμήσει το μαθητή και ότι αναγνωρίζει ως εθνικό ύμνο της Αμερικής μόνο το γνωστό "Star Spangled Banner".
Σχ. ΚΟ: Το "Lift Every Voice and Sing" είναι γνωστό ως "The Negro National Hymn" ή "The African-American National Anthem" γράφτηκε ως ποίημα από τον μαύρο δικηγόρο, πολιτικό και ακτιβιστή υπέρ των δικαιωμάτων των μαύρων James Weldon Johnson το 1899 και μελοποιήθηκε από τον αδελφό του John Rosamond Johnson το 1900. 
Δείτε τα βίντεο: Στο 1ο βίντεο το BNA το τραγουδάει ο Ομπάμα







ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλείται Παν-Αφρικανισμός, πλοκάμι της Νέας Τάξης, όπως ο Παν-Αριστερισμός, ο Πολυ-πολιτισμός - ο Παν-Ισλαμισμός, το ΔΝΤ κλπ ...

Είναι να ανησυχεί κανείς ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ...
ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ!!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΓΡΟΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ - ΕΞΟΥΣΙΑ...
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ!!!

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ!!!

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ!!!

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!
ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΛΕΥΚΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ εγώ για ένα πράγμα ζω!!
Για να δω τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία . Να δω τους μπάτσους να κτυπάνε τους διαδηλωτές και ο Τσίπρας να υπερασπίζετε το κυβερνητικό έργο .
Θα πέσουν οι μάσκες δεν μπορεί , που θα πάει!
Και μην μασάτε.
Οι Έλληνες δεν θα πεθάνουν .
Είμαστε παντού σε ολόκληρη την οικουμένη και σε άλλους γαλαξίες.
Το «ελληνικό» κράτος ας πεθάνει μέσα από την τέφρα του θα αναδεχτούν οι επόμενοι βασιλιάδες που θα καταχτήσουν τον κόσμο ξανά.