Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Το 62% των Τούρκων συμφωνεί με τον ξυλοδαρμό των συζύγων τους



Σύμφωνα με πρόσφατη είδηση, το ποσοστό δολοφονιών γυναικών στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 1400%, μεταξύ των ετών 2002 και 2009.

Το Ισλάμ έχει μια εμφανώς προοδευτική στάση απέναντι στις γυναίκες με τον Μωάμεθ να δηλώνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς που είναι στην κόλαση είναι γυναίκες. Και καθώς η Τουρκία έχει έλθει τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στο Ισλάμ, η μεταχείριση των γυναικών έχει γίνει πιο άσχημη.

Μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 3.500 Τούρκοι που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Kirikkale και την οργάνωση «Χαρούμενα Παιδιά» απέδειξε αυτό που είναι ούτως ή άλλως μια αυταπόδεικτη αλήθεια στην Τουρκία: φυσικά οι περισσότεροι άνδρες στην Τουρκία θεωρούν ότι η βία κατά των γυναικών είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, λογικό και πρακτικό.

Το 28 τοις εκατό των ερωτηθέντων θεωρούν την βία κατά των συζύγων ότι είναι απαραίτητη: είναι αναγκαία για να τους επιβληθεί πειθαρχία. Το 34 τοις εκατό ήταν πιο συγκρατημένο καθώς θεωρεί τη βία κατά των συζύγων μόνο "αναγκαία" "περιστασιακά".

Το να χτυπά ένας μουσουλμάνος άντρας την σύζυγο είναι μέρος του ισλαμικού νόμου με συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς και πότε να το κάνει. Υπάρχουν μουσουλμανικά εγχειρίδια ξυλοδαρμού της συζύγου και μουσουλμάνοι κληρικοί συνεχώς δίνουν διαλέξεις σχετικά με το σωστό τρόπο για να χτυπήσετε τη σύζυγό σας. Και όλα αυτά υπάρχουν στο Κοράνι και τη Χαντίθ.

Abu Dawud (2142) - "Ο Προφήτης (ειρήνη σε αυτόν) είπε: Ένας άντρας δεν θα ρωτηθεί ως προς το γιατί έδερνε την γυναίκα του."

Bukhari (72:715) - Μια γυναίκα ήρθε στον Μωάμεθ παρακαλώντας να σταματήσει ο σύζυγός της να την χτυπάει. Το δέρμα της ήταν μελανιασμένο τόσο άσχημα που αυτό περιγράφονταν ως πιο "πράσινο" από το πράσινο πέπλο που φορούσε. Ο Μωάμεθ δεν επέπληξε τον σύζυγό της, αλλά, αντίθετα, διέταξε να επιστρέψει σ’ αυτόν και να υποκύψει στις σεξουαλικές επιθυμίες του.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καημένε μου
είσαι πολύ νέος ακόμα. Μα πού ζεις;
Το ξύλο που τρώνε οι ελληνίδες από τους άντρες τους είναι στα ίδια ποσοστά με αυτό των τούρκων, μη σου πω και χειρότερα. Κανονικός μεσαίωνας. Άσε.

Ανώνυμος είπε...

Στο Εξομολογητάριον Αγίου Νικοδήμου υπάρχει μια φράση που λέει ότι ο ιερέας οφείλει να ρωτήσει το σύζυγο, εάν ΕΔΕΙΡΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!
Αλληθώρισα τότε που το διάβασα.
Δηλαδή, με λόγο, επιτρεπόταν να τη δέρνει; ΈΛΕΟΣ.
Για να μην κατηγορούμε μόνο τους Τούρκους δηλαδή.Για να είμαστε ΔΙΚΑΙΟΙ. Η φαλλοκρατία καλά κρατει.
Ντραμπούκοι άντρες από τη μια, "φλώροι" από την άλλη, έλεος αδελφοί.
Ο ίσιος δρόμος χάθηκε;

konion είπε...

Στὸν τόπο τους νὰ κάνουν ὅτι θέλουν, ἐδῶ νὰ μὴν ἔρχονται.

Ανώνυμος είπε...

Στην Παλαιστινη ομως;
Τι κανουνε στις γυναικες και τα κοριτσακια;

Τις βομβαρδιζουνε.
(Οχι οι Παλαιστινιοι, αλλα οι εβραιοι. Με βομβιτσες φωσφωρου)

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα όμως του σήμερα η ηθική από τις νέες γυναίκες έχει δυστηχώς χαθεί σε ένα ποσοστό.....Ακόμη και την Μεγάλη Παρασκευή μέσα στους ιερούς ναούς που υποτίθεται πως εκεί κατοικεί ο Θεός και βλέπεις πόσες νεαρές γυναίκες να είναι με τα μπούτια, τα στήθη, τις πλάτες και τα οπίστια έξω....τις βλέπεις πόσο προκαλούν και αναρωτιέσαι αυτές τις γυναίκες ποιός θα τις συμμαζέψει?
Πόσα μικρά κοριτσάκια που πάνε επίσης στην εκκλησία τις βλέπουν και αρχίζουν κ αυτά να διαφθείρονται?
Εμένα που σαν άντρας θέλω να πάω στο ναό να προσευχηθώ γιατί με αναστατώνουν εκείνη την ώρα?με ποιό δικαίωμα δεν με αφήνουν ούτε μέσα στο ναό να γαληνεύσω και να επικοινωνήσω με το Θεό???
Ε λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις να φάνε μερικές και κανα 2 μπάτσες να συνέλθουν δεν είναι και τόσο κακό....αντιθέτως θα έλεγα....

Ανώνυμος είπε...

Παντα εδερνα οι αντρες τις γυναικες, λογω οτι εχουν την σωματικη δυναμη, αν ειχα κι εγω αυτην την δυναμη θα ανταποδιδα λες και ειμαστε σε στιβο..
οσο για το πως πηγαινουν μερικες στις εκκλησιες, να φροντισουν οι συζυγοι και πατεραδες, ας εχουν τα ματια τους ανοιχτα! εσυ βεβαια να μην κοιτας αφου κολαζεσαι, δεν πας να χαζευεις τον κοσμο.....

Ανώνυμος είπε...

7 Μαΐου 2013 - 10:24 μ.μ.

Εσύ σωματική διάπλαση δεν έχεις αλλά έχεις στοματική διάπλαση....
Οι κόρες ότι βλέπουν από τις μανάδες κάνουν...και αν οι μανάδες έχουν στόμα σαν το δικό σου άστα να πάνε...
Στην εκκλησία πας να προσευχηθείς και όχι να βγάζεις τα οπίσθια έξω...και επίσης στην εκκλησία υπάρχουν ειδικοί χώροι για γυναίκες και για άντρες...όταν όμως η άλλη θέλει να την δούν δυστηχώς δεν κάθεται στη μεριά της....
Δεν πιστεύω πάντως ότι θα άφηνες εσύ τον σύζηγο σου να σου πεί τί να βάλεις...κάτι θα έβρισκες να πείς...όπως ότι ισότητα έχουμε και ότι θέλω θα φοράω....οπότε άσε τις δικαιολογίες...

Ανώνυμος είπε...

Το τι κανω εγω δεν εχει σημασια και τι πιστευεις,
το σχολιο γραφτηκε καλοπροεραιτα, αλλα εσυ δυστυχως τα πηρες στο κρανιο..ασε, κοιμησου και ονειρα γλυκα...

Ανώνυμος είπε...

O Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος στην ομιλία του "Περί Οργής" λέει "«Ουχ οράς πώς αισχρόν πράγμα γυναίκα τύπτεσθαι;.(...)..Αισχύνη γαρ ανδρί γυναίκα τύπτειν...(...)...Πάντα δε τα ελαττώματα των γυναικών φέρειν τους άνδρας προσέταξεν ο Θεός» [=Δε βλέπεις πόσο αισχρό πράγμα είναι να δέρνεται μια γυναίκα;...(...)...Διότι είναι ντροπή στον άνδρα να χτυπάει γυναίκα...(...)...Όλα τα ελαττώματα των γυναικών πρόσταξε ο Θεός να ανέχονται οι άνδρες].
Γι' αυτό για μαζευτείτε ορισμένοι μάγκες εδώ μέσα, που όχι μόνο είστε χειρότεροι από τους Τούρκους, αλλά θέλετε να το παίζετε και Χριστιανοί...όσο για το σχολιαστή που μιλάει για την αισχρότητα, άσ' τες να κουρεύονται...Αυτές γίνονται ρεζίλι, δεν είναι ανάγκη να γίνεις κι εσύ.Και δυστυχώς δεν παρατηρείται μόνο από γυναίκες (εκτός Εκκλησίας και μη).Αλλά φαίνεται τι μυαλό έχεις, για να προσπαθεί η άλλη να συζητήσει μαζί σου κι εσύ να της μιλάς για τη στοματική της διάπλαση (!) και το χαρακτήρα της λες και τη γνωρίζεις από χθες...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον τελευταίο σχολιαστή. Από τότε που 'αρχισα να διαβάζω τη Βίβλο και τα Χριστιανικά κείμενα γενικά, παρατήρησα ότι οι Έλληνες 'ανδρες σε μεγάλα ποσοστά, όχι μόνο έχουν τη φιλοδοξία να αποκαλούνται Χριστιανοί, αλλά τους αρέσει πολύ να αλλάζουν το νόημα από διάφορες γραφές κατά πως τους συμφέρει (κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με γυναίκες), και σε πολλές άλλες περιπτώσεις αγνοούν ολόκρηρα διδάγματα και εδάφια σαν αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω. Οι ''πασάδες'' και οι ''μάγκες'' στην Ελλάδα δεν έχουν καμία διαφορά από τους βίαους Μουσουλμάνους, ακόμα κι αν πηγαίνουν κάθε μέρα στην Εκκλησία. Δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια άτομα με τέτοιες συμπεριφορές.