Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Έκκληση του ‘Manif Pour Tous’ για μεγάλη κινητοποίηση στις 26 Μαΐου. «Η φλόγα της αντίστασης δεν θα σβήσει ποτέ!»



Το Manif Pour Tous’, (‘Διαδήλωση για Όλους’) με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης του νόμου που είναι γνωστός ως «γάμος για όλους», εξέδωσε την ακόλουθη έκκληση προς όλους τους Γάλλους που ανησυχούν για το νόμο και τις συνέπειές του για τη Γαλλία και για τον πολιτισμό:

Ο νόμος αυτός ευλογεί την κατάργηση της θεμελιώδους αρχής του γάμου μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Συνεπάγεται, μέσω του πλήρους δικαιώματος υιοθεσίας για όλους, ότι ένα παιδί κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να γεννηθεί από δύο άνδρες ή δύο γυναίκες. ‘Εξαγιάζει’ "το νόμο του φύλου", παρά την καθολική διακριτή φύση της γυναικείας και της ανδρικής σεξουαλικής ταυτότητας. Πρόκειται για μια σημαντική αναταραχή του πολιτισμού!
Σημείωση: "Φύλο" ("Gender") είναι ένας όρος που εισήχθη στη Γαλλία από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναφέρεται στην φαντασίωση ότι ένα μωρό γεννιέται "ουδέτερο" και είναι ελεύθερο (το μωρό) να "επιλέξει", όποτε θέλει, το αν θα είναι άντρας ή γυναίκα. Το φύλο δηλαδή αποτελεί «επιλογή»! Η «θεωρία του φύλου» τώρα διδάσκεται στα γαλλικά σχολεία. Προσθέστε εδώ, τα περί «ταυτότητας φύλου», ένας όρος που έχει ενσωματωθεί και στον περιώνυμο «αντιρατσιστικό» νόμο Ρουπακιώτη. Σύμφωνα με τις νεοφανείς επιβαλλόμενες ορολογίες, ο άνθρωπος μπορεί να επιλέξει ότι είναι άλλο φύλο από αυτό που γεννήθηκε και μεγάλωσε – χωρίς να προχωρήσει σε εγχείρηση «αλλαγής φύλου» - και η κοινωνία καλείται (και επιβάλλεται) να το αποδεχτεί και να συμμορφωθεί με το μοντέλο ζωής αυτού του ατόμου, το οποίο ανήκει στις «ευπαθείς ομάδες» που προστατεύονται. Π.χ. έχει δικαίωμα ένας άντρας να δηλώσει από κάποια ημέρα και μετά, ότι νιώθει «γυναίκα» και να απαιτήσει να πηγαίνει στις γυναικείες τουαλέτες ή αν αθλείται, να αλλάζει στα γυναικεία αποδυτήρια. Όποιος του το αρνηθεί, διώκεται για «ρατσιστική συμπεριφορά». Στις ΗΠΑ υπάρχουν δεκάδες τέτοια περιστατικά. Κάποια τα έχει γράψει ο ΚΟ. 

Δεν πάψαμε, για πολλούς μήνες, να προειδοποιούμε τον monsieur Hollande για το ποιο είναι το διακύβευμα. Είμαστε βαθύτατα προσβεβλημένοι από την αλαζονεία και την περιφρόνηση που εμφανίζεται εδώ και μήνες τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τους υπουργούς, τους βουλευτές και την CESE.

Σημείωση: Η CESE ήταν το συμβούλιο ηθικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων που αρνήθηκε να εξετάσει μια αίτηση με τις υπογραφές 700.000 ατόμων που ήταν αντίθετοι με το νόμο.

Παρά το γεγονός ότι έχουν εκλεγεί από εμάς, τους πολίτες της Γαλλίας, και υποτίθεται ότι μας εκπροσωπούν, έχουν αγνοήσει εντελώς την αντίθεση της πλειοψηφίας των Γάλλων σε αυτό το άδικο νόμο.

Μέσα στην αλαζονεία τους, αγνόησαν επίσης τις πολυάριθμες ομάδες πολιτών που εξέφρασαν την αντίθεσή τους, μεταξύ των οποίων: η Εθνική Ένωση των Οικογενειακών Ενώσεων, η Ακαδημία της Ιατρικής, ακόμη και η Ακαδημία των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Αυτή η κατάχρηση της εκτελεστικής εξουσίας στα χέρια ενός λόμπι μιας εξαιρετικά μικρής μειονότητας αποδυναμώνει τα θεσμικά όργανα της Πέμπτης Δημοκρατίας.

Ο νόμος αυτός, που παρουσιάστηκε ως «πρόοδος» για τους ομοφυλόφιλους, θα προκαλέσει ομοφοβία επειδή τους δίνει το «δικαίωμα στο παιδί», το οποίο σημαίνει "υιοθεσία για όλους."

Σήμερα, ο νόμος είναι επίσημος. Έχει ειπωθεί η τελευταία λέξη; Πρέπει να εξαφανιστεί η ελπίδα; Είναι η ήττα οριστική; Όχι!

Το δικό μας κίνημα αντίστασης, μια τεράστια λαϊκή κατακραυγή, δεν θα σταματήσει, για τον απλό λόγο: επειδή γεννιέται από μια βαθιά, έμφυτη άρνηση ενός νόμου που έχει ως βάση το ψέμα, που θέλει να μας κάνει να πιστεύουμε ότι ένα παιδί θα μπορούσε να έχει δύο άνδρες ή δύο γυναίκες ως γονείς.
Σε αντίθεση με ό, τι ειπώθηκε - άλλο ένα ψέμα μεταξύ πολλών - ο νόμος αυτός αφορά όλα τους Γάλλους, γιατί κάθε ανθρώπινο ον, αύριο, θα είναι ευάλωτο στο να στερηθεί το πατέρα ή την μητέρα.

Το κίνημά μας είναι η βαθιά έκφραση αυτού που ένας τεράστιος αριθμός Γάλλων αισθάνεται: η διαδοχή των γενεών, το μέλλον της ανθρωπότητας, δεν μπορεί παρά να βασίζεται στην αναγνώριση της πραγματικότητας του ανθρώπου.

Αυτός είναι ο λόγος που Γάλλοι ποτέ δεν θα συναινέσουν με την έννοια ότι μπορεί να υπάρξουν «αυθόρμητες γενιές»!

Ποτέ δεν θα συναινέσουμε στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή για όλους ή στη νομιμοποίηση της παρένθετης μητρότητας.

Ποτέ δεν θα συναινέσουμε ο κύριος Hollande να χρησιμοποιεί τους γαλλικούς θεσμούς προς όφελος της «ιδεολογίας του φύλου» που είναι η βάση του νόμου «γάμος για όλους».

Αρνούμαστε η γαλλική πολιτική να υπαγορεύεται από ένα λόμπι που δεν αντιπροσωπεύει ούτε καν το σύνολο των ομοφυλοφίλων, πολύ λιγότερο το σύνολο των Γάλλων.

Αρνούμαστε η γαλλική πολιτική να στρέφεται μακριά από τις βασικές ανάγκες: τις επείγουσες ανησυχίες των πολιτών που αντιμετωπίζουν σήμερα μια δραματική οικονομική και κοινωνική κατάσταση.
Υπερασπιζόμαστε τον σεβασμό στην αληθινή δημοκρατία: μια αναταραχή του πολιτισμού, όπως αυτή δεν μπορεί να γίνει αν η συζήτηση με το σύνολο των Γάλλων απορρίπτεται. Διότι είναι σαφές ότι η συζήτηση μόνο στο εσωτερικό του κοινοβουλίου ή σε στενούς κύκλους, όπως το Συνταγματικό Συμβούλιο δεν είναι επαρκής για ένα τέτοιο θέμα.

Στην πρόσφατη ιστορία, υπήρξαν νόμοι που ψηφίστηκαν οι οποίοι καταργήθηκαν ή δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.

Για να καταργηθεί αυτός ο νόμος, καλούμε όλους τους Γάλλους πολίτες να κινητοποιηθούν περισσότερο από ποτέ: την Κυριακή 26, Μαΐου, η παρουσία τους είναι απολύτως απαραίτητη. Ούτε ένας Γάλλος που έχει επίγνωση του πόσο σκάνδαλο είναι αυτός ο νόμος δεν μπορεί να μην ανταποκριθεί στην έκκληση!
Μετά από αυτό, εμείς θα συνεχίσουμε χωρίς ανάπαυλα να υπερασπιζόμαστε τον γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, την σχέση πατέρα-μητέρας-παιδιού και την οικογένεια: το θεμελιώδες κύτταρο όλων των κοινωνιών.

Ότι κι αν συμβεί, η φλόγα της γαλλικής αντίστασης δεν πρέπει να σβήσει και δεν θα σβήσει: θα γίνει ισχυρότερη και θα μεγαλώσει. Θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε αυτό το φράγμα, το οποίο, μόνο του, θα σταματήσει το κύμα των σχεδίων που κάνουν κακό στα παιδιά, τους γονείς, τις οικογένειες, την εκπαίδευση των νέων, με άλλα λόγια, στο γενικό συμφέρον, στο μέλλον της κοινωνίας, στη δημοκρατία , στις αξίες της Γαλλικής Δημοκρατίας, και στον σεβασμό στον άνθρωπο.

Η χαμένη μάχη σήμερα, θα είναι ένα βήμα προς τη Νίκη!

Οι μελλοντικές γενιές βασίζονται σε εμάς.

Ποτέ δεν θα τα παρατήσουμε, ποτέ, ποτέ!

Vive la France!


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Andrew είπε...

Η συγκριση με τους (νεο)Ελληνες μονο θλιψη προκαλει.