Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τα αφεντικά της βιομηχανίας εκλιπαρούν: «Δώστε δουλειά στους αιτούντες άσυλο»…


Διαβάζουμε στην Telegraph :


Οι ηγέτες του βιομηχανικού κλάδου στη Γερμανία ζήτησαν να δοθεί η δυνατότητα στους αιτούντες άσυλο να μπορούν να εργαστούν.

"Πολλοί άνθρωποι που έρχονται σε εμάς από τον πόλεμο θα παραμείνουν μακροπρόθεσμα ή ακόμη και για πάντα εδώ", λέει ο Ingo Kramer, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Εργοδοτών. «Είναι προς το συμφέρον όλων να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να ενταχθούν γρήγορα στην αγορά εργασίας».

Η συζήτηση στη Γερμανία είναι έντονα επηρεασμένη από τη γήρανση του πληθυσμού της χώρας και την «ανάγκη» για μετανάστες.

Ο Eric Schweitzer, επικεφαλής των γερμανικών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας, υποστήριξε επίσης την κίνηση.

«Οι αιτούντες άσυλο με την προοπτική της παραμονής και εκείνοι με την ανθρωπιστική άδεια παραμονής, που έχουν αρχίσει εκπαίδευση, θα πρέπει να είναι σε θέση να την τελειώσουν χωρίς να ανησυχούν για την απέλασή τους», είπε ο κ Schweitzer.

Η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ τον περασμένο χρόνο χαλάρωσε ορισμένους από τους κανόνες και κατέστησε δυνατό για τους αιτούντες άσυλο να εργάζονται μετά την μικρότερη αναμονή - μόλις τρεις μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αλλά τώρα εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού της χώρας και της «ανάγκης» για μετανάστες, οι ηγέτες της βιομηχανίας ζητούν οι περιορισμοί να χαλαρώσουν περαιτέρω.

«Πολλοί νέοι άνθρωποι που έρχονται ως πρόσφυγες σύμφωνα στη Γερμανία είναι και πρόθυμοι, αλλά έχουν και κίνητρα να εκπαιδευτούν», είπε ο κ Kramer. «Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πολλές εταιρείες που αναζητούν απεγνωσμένα ανθρώπους για επαγγελματική κατάρτιση».

Η Γερμανία αναμένει να λάβει 450.000 αιτούντες άσυλο φέτος, την στιγμή που πέρυσι, έλαβε 202.645.

Το θέμα έχει πολώσει τη συζήτηση στη Γερμανία.

Δεκάδες χιλιάδες έχουν παρακολουθήσει τις διαδηλώσεις του αντι-μεταναστευτικού, αντι-ισλαμιστικού κινήματος Pegida, που έκανε έκκληση να δοθεί άσυλο σε λιγότερα άτομα.

Αλλά οι αναλυτές λένε πως η Γερμανία «χρειάζεται τη μετανάστευση», λόγω της ταχείας γήρανσης του πληθυσμού της.

Κυβερνητική έκθεση φέτος διαπίστωσε ότι ο πληθυσμός θα μειωθεί από 80.8 εκατομμύρια που ήταν το 2013 σε 67.6 εκατομμύρια το 2060, αν δεν υπάρχει περαιτέρω μετανάστευση.

Ο αριθμός των ατόμων σε ηλικία εργασίας θα μειωθεί από 49 εκατομμύρια το 2013 σε μόλις 34 εκατομμύρια το 2060. Ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω θα αυξηθεί από το ένα πέμπτο του πληθυσμού της στο ένα τρίτο.

ΚΟ: Ας ξαναθυμηθούμε :

«Ο ξένος μετανάστης είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου… Η μετανάστευση…διαιωνίζει την καπιταλιστική κυριαρχία… Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών».

Ποιος «ξενοφοβικός» τα είπε αυτά; Ο Κάρολος. Όχι…ο Παπούλιας, ο Μαρξ.

«Η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση πλήττει πρωτίστως τα εργατικά δικαιώματα, καθώς ενδυναμώνει την εργοδοσία και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, ενώ δημιουργεί στρατό ανέργων και νεόφτωχων…. Το μεταναστευτικό ζήτημα δεν είναι ζήτημα τήρησης ανθρωπιστικών κανόνων, αλλά καθαρά πολιτικό ζήτημα….Η χώρα σήμερα απειλείται από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση (η οποία φέρνει) κατάργηση όλων των λαϊκών κοινωνικών παροχών…. Η αλλοίωση της εθνικής και λαϊκής ομοιογένειας δεν είναι ιδεολογικό ζήτημα, αλλά κρίσιμη παράμετρος πολιτικής ενότητας του λαού, απέναντι στην εξουσία ενός ληστρικού διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου».

Ποια «ξενοφοβική» εφημερίδα τα γράφει αυτή; Η Αυγή. Όχι η Χρυσή, η άλλη του Σύριζα...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λέει η Αυγή στην παραπομπή σας ότι οι λαθρομετανάστες στρέφονται τελικά στην ακροδεξιά. Δεν ξέρω τι ισχύει διεθνώς, αλλά στην Ελλάδα η μόνη που έχει ωφεληθεί είναι η αριστερά. Και είναι λογικότατο, διότι αν ένα κόμμα υποσχεθεί παροχές που δεν έχουν ούτε οι γηγενείς, οι λαθρομετανάστες θα το ψηφίσουν με τα δύο χέρια όταν αποκτήσουν δικαιώματα ψήφου. Δυστυχώς, οι καθηγητές πανεπιστημίου δεν διεξάγουν ερευνητικές εργασίες για τις κομματικές προτιμήσεις των εισαγομένων "ελλήνων", οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Όμως, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια...

ΒΕ.Λ. είπε...

"Ξένοι εργάτες αδέρφια τους".
Τελικά και ο αστικός/αντιδραστικός/αντιλαϊκός καπιταλισμός συμφωνεί με τους κομμουνιστάς: οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα(όπως δεν έχει και το χρήμα, οι τραπεζίτες, οι τέκτονες, οι ιουδαίοι).

"Αλλά οι αναλυτές λένε πως η Γερμανία «χρειάζεται τη μετανάστευση», λόγω της ταχείας γήρανσης του πληθυσμού της".
Κάτι τέτοια δε λένε και κάποιοι εγχώριοι Βρυξέλληνες, προοδομανείς, χαλαρών ηθών διεθνιστές;
Που αυτοτιτλοφορούνται καθηγητάδες και αναλυτάδες;

Για όλα φταίει η άτιμη γήρανση...
Δεν φταίνε οι δεκάδες -ίσως και εκατοντάδες- χιλιάδες σφαγές αγέννητων ελληνόπουλων απο δολοφόνους γιατρούς και γονείς κάθε έτος.
Δεν φταίει το επιβαλλόμενο πρότυπο και σύγχρονη "αξία" του πορνογραφικού τρόπου ζωής.
Δεν φταίει η μαζική προπαγάνδα υπέρ της παρά φύσιν διαστροφής, από την παιδική ηλικία.
Δεν φταίει το επιβαλλόμενο πρότυπο της ατεκνίας και ολιγοτεκνίας στα ανδρόγυνα.
Δεν φταίει η απαξίωση της "κοινωνίας των (λοβοτομημένων) πολιτών" προς την πολυτεκνία και η υπερφορολόγηση των τέκνων απο το πρόστυχο κράτος-τελώνη.
Η άτιμη η γήρανση φταίει...

ΒΕ.Λ. είπε...

«Η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση...»

Εαν δεν πήγαινα στον ιστότοπο της Χασιστερής Αυγής να το δώ ιδίοις όμμασι, δεν θα το πίστευα.
Το άρθρο έχει ημερομηνία 7/2013.
Μα πού είναι ο εισαγγελέας, ο εντεταλμένος κατά του ρατσισμού να παρέμβει;
Που είναι η φιλάνθρωπη κυρά Τασία να τους στείλει μια αντιρατσιστική αγωγή;

Unknown είπε...

Οι πονηροί γερμανοί βιομήχανοι έκαναν υποθετική πρόβλεψη γερμανογενούς πληθυσμού για μέχρι το 2060. Δηλαδή για 45 χρόνια μετά!!!
Σαν να μας λένε δηλαδή ότι για τα επόμενα 45 χρόνια, όλα θα κυλούν για τη γερμανία και τους γερμανούς ακριβώς όπως τώρα.
Δηλαδή, δεν θα υπάρξουν αστάθμητοι παράγοντες ως τότε ; Άκόμα και τέτοιοι που να έχουν ως αποτέλεσμα, να αντιστραφεί το φαινόμενο της υπογεννητικότητας τών γερμανών ;
Τόβαλαν τόσο μακρυά χρονικά (2060) που οι περισσότεροι από εμάς που τώρα το διαβάζουμε, δεν θα το δούμε, ώστε να κρίνουμε την εκτίμησή τους. Αλλά και ποιος να το θυμάται ως τότε.
Και τους παραμυθιάζουν τους ντόπιους γερμανούς, ότι δεν θα υπάρχουν θέσεις εργασίας, τη στιγμή που επέρχεται ύφεση. Άρα σε λίγο καιρό ούτε κάποιοι γερμανοί δεν θα βρίσκουν δουλειά.
Για να έχουν φτηνά μεροκάματα γίνονται όλα.
Μάλλον έρχεται σιγά-σιγά η ώρα να μάθουν και στις μπυραρίες της γερμανίας τι εστί Νέα Τάξη Πραγμάτων.