Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

“Terror Rojo”. Ο Κόκκινος Τρόμος στην Ισπανία.


Η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία από το αντιχριστιανικό μίσος των κόκκινων. Εκτελεστικό απόσπασμα κομμουνιστών «εκτελεί» άγαλμα του Χριστού.

Στο μεγαλύτερο τμήμα της ιστορίας της, η Ισπανία ήταν ανέκαθεν μια καθολική χώρα, η παραδοσιακή γη της Reconquista, του Ελ Σιντ και των καθολικών βασιλέων (los Reyes Catolicos). Είναι εξαιτίας της ισπανικής αυτοκρατορίας που 500 εκατομμύρια δηλώνουν σήμερα ρωμαιοκαθολικοί (η πλειοψηφία στην Νότια Αμερική).

Αλλά αυτή η μεγάλη χριστιανική κληρονομιά και το χριστιανικό παρελθόν στιγματίστηκε από μια σκοτεινή περίοδο κατά την οποία το να είναι κάποιος χριστιανός αποτελούσε έγκλημα, σε μία περίοδο που ονομάστηκε «Κόκκινος Τρόμος», ένα άλλο έγκλημα που καταγράφτηκε στο βαρύ ποινικό μητρώο του κομμουνισμού.

Μεταξύ του 1873 και του 1931, η Ισπανία βίωνε πολιτική αστάθεια. Η μοναρχία έπεσε το 1873 ανοίγοντας τον δρόμο για την πρώτη ισπανική δημοκρατία και την δεύτερη το 1931. Η πολιτική συζήτηση στη χώρα ήταν μεταξύ των υπερασπιστών της μοναρχίας (συντηρητικοί) και των κομμουνιστών και άλλων αριστερών και αναρχικών ομάδων.

Μετά τις γενικές εκλογές του 1936 οι εντάσεις κλιμακώθηκαν μεταξύ των δύο αντιπάλων και σύντομα ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις. Και τα δύο μέρη πολέμησαν το ένα το άλλο σε αυτό που ονομάστηκε αργότερα «ισπανικός εμφύλιος πόλεμος» (1936 -1939), αλλά οι ωμότητες που διαπράχθηκαν από τους κομμουνιστές (που ονομάζονταν «δημοκρατικοί» σε αντίθεση με τις δεξιές ομάδες που ονομάζονταν εθνικιστές) ήταν κατά πολύ πιο βάρβαρες και εγκληματικές.

Το πρώτο έτος του πολέμου είχε τις πιο τρομερές σφαγές: ιερείς, μοναχές, κληρικοί, μοναχοί, απλοί πιστοί, αστοί, πολιτικοί, βιομήχανοι, σφαγιάστηκαν και δολοφονήθηκαν για την χριστιανική τους πίστη. Η Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας έχασε το 20% του κλήρου της (6.832 άτομα), σε ό, τι έχει αναγνωριστεί ως οι πιο σοβαροί διωγμοί χριστιανών στο δυτικό κόσμο (de la Cueva 1998, σ. 355)!

Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι ακριβώς γνωστός, υπολογίζεται όμως ότι μεταξύ 38.000 και 110.000 δολοφονήθηκαν από τους κομμουνιστές. Όλα αυτά μαζί με την καταστροφή και την καύση μοναστηριών και εκκλησιών σε όλη τη χώρα.

Ο απολογισμός των νεκρών

Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των θρησκευόμενων που σκοτώθηκαν ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό. Τα στοιχεία αναλύονται ως εξής.: γύρω στις 283 πιστές χριστιανές σκοτώθηκαν, μερικές απ’ αυτές αφού πρώτα υπέστησαν άγρια βασανιστήρια. 13 επίσκοποι σκοτώθηκαν από τις μητροπόλεις Siguenza Lleida, Cuenca, Barbastro, Segorbe, Jaén, Ciudad Real, Αλμερία, Guadix, Βαρκελώνη, Teruel και Tarragona. Παρότι είχαν επίγνωση των κινδύνων, όλοι αποφάσισαν να παραμείνουν στις πόλεις τους. «Δεν μπορώ να φύγω, μόνο εδώ είναι η ευθύνη μου, ό, τι και να συμβεί», έτσι είπε ο επίσκοπος της Cuenca. Επιπλέον 4.172 ιερείς, 2.364 μοναχοί και καλόγεροι. Σε ορισμένες μητροπόλεις, ο αριθμός των ιερέων που σκοτώθηκαν ήταν συντριπτικός:

-  Στο Barbastro, σκοτώθηκαν 123 από τους 140 ιερείς, ποσοστό περίπου το 88%.
-  Στην Lleida, σκοτώθηκαν 270 από τους 410 ιερείς, περίπου το 66%. 
-  Στην Tortosa, σκοτώθηκαν το 44% των ιερέων.
-  Στο Τολέδο, σκοτώθηκαν 286 από τους 600 ιερείς.
-  Στις μητροπόλεις της Μάλαγα, της Μινόρκα και της Segorbe, σκοτώθηκαν περίπου οι μισοί από τους ιερείς.
Από τα κόκκινα στίφη ούτε οι νεκροί δεν γλύτωσαν. Άνοιξαν τους τάφους των νεκρών ιερέων και μοναχών με σκοπό να τα γελοιποιήσουν...
Μερικές από τις «δημοκρατικές» κτηνωδίες

-  Τον εφημέριο του Navalmoral τον υποβάλανε σε παρωδία Σταύρωσης. Μέσα στους φρικτούς πόνους του, ζήτησε ή να τον σταυρώσουν πραγματικά ή να τον πυροβολήσουν. Τελικά τον πυροβόλησαν.
-  Τον επίσκοπο της Χαέν και την αδελφή του τους δολοφόνησαν μπροστά από δύο χιλιάδες θεατές που «γιόρταζαν», με γυναίκα δήμιο.
Τον ιερέα του Ciempozuelos τον έριξαν σε ένα μαντρί με ταύρους, τον χτύπησαν μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια του έκοψαν ένα αυτί για να μιμηθούν το κατόρθωμα ενός ταυρομάχου μετά από μια επιτυχημένη ταυρομαχία.     
-  Στον Ciudad Real, έναν ιερέα τον ευνούχισαν και τα γεννητικά του όργανα τα έβαλαν στο στόμα του.
-  Απλούς καθολικούς τους ανάγκασαν να καταπιούν χάντρες από κομπολόι, και άλλους τους έριξαν σε φρέατα ορυχείων αφού τους ανάγκασαν να σκάψουν πρώτα τους τάφους τους πριν τους θάψουν ζωντανούς.
-  Επιτέθηκαν σε μοναχές που φρόντιζαν φτωχούς, τις άρπαζαν από τα μαλλιά και τις έσερναν στους δρόμους. Μίας μοναχής της έβγαλαν τα μαλλιά...


 Στις 28 Οκτωβρίου του 2007 το Βατικανό προχώρησε σε οσιοποίηση 498 θυμάτων του εμφυλίου πολέμου. Ο Πάπας απέτισε φόρο τιμής στους «μάρτυρες» του πολέμου, λέγοντας ότι «κατέβαλλαν αίμα για την πίστη τους στον Χριστό και την Εκκλησία Του».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ κι εδώ

18 σχόλια:

GEORGE είπε...

αν και συμφωνω με πολλα που παρουσιαζει το ιστολογιο, δεν καταλαβαινω την υπερασπιστικη σταση που κρατατε υπερ του χριστιανισμου- ο χριστιανισμος ειναι μια πανουκλα αν κατανοηθει σωστα και πραγματικα δεν θα ελειπε τιποτα απο την ανθρωποτητα αν αυτος και ολες οι δογματικες "θρησκειες" εξελιπαν,
και ειναι και το σημειο που διαφωνω με την χα- προχθες λεει εκαναν πορεια στο συνταγμα με λαβαρα του βυζαντιου!! σοβαρα ρε? με λαβαρα του βυζαντιου? οτι και να πω λιγο θα ναι.

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να καταλαβαινεις για ποιο λογο διαβαζεις αλλιως μην διαβαζεις... μεινε με την απορια σου και πιστευε πως οι κοκκινες κατσαριδες ειναι εντελως ακακες

polycmike είπε...

Όταν απορρίπτεις μια άποψη, καλό είναι να παρουσιάσεις μια άλλη. Αλλιώς καταλήγεις σαν τον πίθηκο να κοροϊδεύεις τους άλλους όντας ο ίδιος γελοίος ... αυτό για αρχή!!!

GEORGE είπε...

γελοιος εισαι εσυ για αρχη
δεν ειπα πως οι κοκκινοι ειναι ακινδυνοι απλα και οι χριστιανοι ειναι εξισου επικινδυνοι-

ΤΕΟ είπε...

Οσοι Ελληνες απομακρυνθηκαν απο τον χριστιανισμο εξαφανιστηκαν

Ανώνυμος είπε...

Να υποθεσω George οτι εισαι ενα απ τα μεγαλα αναρχοκουμουνια που ψηφισαν τον (υποτιθεμενο αθεο) Τσιπρα.Λυπαμαι που κοιμηθηκε η συνειδηση σου και ξεχασες οτι ο Χριστιανισμος και συγκεκριμενα η ορθοδοξια μας ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Και μην ακουσω παλι τα κουλα για τις σταυροφοριες και λοιπα κατασκευασματα που παρασυρουν ολους τους διανοουμενους τις δεκαρας, πραγματικα οταν τα ακουω αυτα.... αλλα ρε φιλε αντε και το διαβασες ,διαβαζεις τοσα σκουπιδια,γιατι δεν διαβαζεις και δεν ψαχνεις και την αλλη πλευρα..μηπως επειδη δεν σε βολευει λογο του οτι σε ελεγχει η συνειδηση σου για τον αλλο τροπο ζωης που επιλεγεις σε σχεση με αυτα που μας παρεδωσε ο Κυριος μας; Μηπως η πανουκλα κυοφορειται ηδη μεσα σου με τα ανομολογητα που ακολουθεις;Προσεξε, δεν σε κρινω γιατι ειμαι χειροτερη απο σενα και θα κριθω περισσοτερο.Αλλα αδερφε μου και αλλιως να το δεις καποιος που δεν τον γνωριζεις ειναι κριμα να τον αδικεις χρεονοντας του αυτα που εσυ και οι προγονοι σου κανατε εις βαρος ολων.Και στην τελικη σεβασου τα εκατομυρια των ανθρωπων που εχυσαν το αιμα τους για Εκεινον οπου εδωσε το δικο Του αθωο αιμα για σενα και για μενα.

GEORGE είπε...

ενω τωρα που εχουμε χριστιανισμο για που παμε λες? για νεες αποικιες?

Ανώνυμος είπε...

Τεο το αντιθετο ειναι το μπερδεψες μαλλον...

Ανώνυμος είπε...

Πανουκλα εισαι και φαινεσαι ρε γελοιο ανθρωπαριο, που κάθεσαι και βριζεις την πιστη εκατομμυριων Ελληνων.
Ελληνων που οι προγονοι μας Κολοκοτρωναιοι μας απελευθερωσαν για του Χριστου την πίστη, για να έχεις εσυ το δικαίωμα θρασυτατε να ερχεσαι να μας βριζεις.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
το τι εισαι εσυ φαινεται απο τον τροπο που εκφραζεσαι, πάντώς ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ,
ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ.

Κ.Ο Καμία ορεξη δεν εχω για ανουσιες αντιπαραθεσεις με ανουσιους ανθρωπους.
Εαν θέλεις προστατευεις το μπλοκ απο τους υβριστες

Ανθρωποι ηταν ρεέεεεεεεεε
αυτοι που βασανιστηκαν ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ απο την αντιχρσιτιανικη αιρεση του κομμουνισμου, που ως χ.α. που υποτιθεται οτι εισαι εναντιωνεσαι.
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ!
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΡΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!




Ανώνυμος είπε...

Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι.

SkyWatcher είπε...

Ο George ενώ γνωρίζει ότι παρακολουθεί ένα ιστολόγιο που "κρατά υπερασπιστική στάση" υπέρ του Χριστιανισμού, εν τούτοις χρησιμοποιεί την λέξη "πανούκλα" για να χαρακτηρίσει την πίστη εκατομμυρίων ανθρώπων (μεταξύ των οποίων και της πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας και προφανώς των αναγνωστών του ΚΟ) σε ένα άρθρο μάλιστα που δεν προπαγανδίζει υπέρ του Χριστιανισμού, αλλά παρουσιάζει τις φρικτές στιγμές που έζησαν κάποιοι άνθρωποι μιας ιστορικής περιόδου που όλο και κάποιο μήνυμα έχει να μας δώσει. Ο χαρακτηρισμός αυτός προκάλεσε την οργή άλλων σχολιαστών και αρχίζει πάλι το γνωστό γαϊτανάκι των αντιπαραθέσεων και των προσωπικών χαρακτηρισμών και επιθέσεων. Είμαι αρκετά ενοχλημένος από την τακτική ορισμένων και επειδή η διαλογή των σχολίων δεν είναι τόσο άνετη διαδικασία, σκέφτομαι μήπως τεθεί μεγαλύτερος περιορισμός στα σχόλια.
Αν και το πλαίσιο ήδη υπάρχει: Σχόλια που ΔΕΝ δημοσιεύονται: όσα είναι άσχετα με το θέμα, όσα... είναι γεμάτα μίσος για λαούς ή κοινωνικές ομάδες, όσα είναι κακόβουλα, όσα είναι υβριστικά και όσα είναι εντελώς βλακώδη (plus: σεντόνια, τρολιές & μπαρούφες). Μένει να τηρηθεί αυστηρά.

Dimitris D είπε...

Παρόμοια έγιναν και στον Ελληνικό εμφύλιο.
Το σκάνδαλο είναι πως η εκκλησία της Ελλάδας δεν κατέταξε τους δολοφονημένους στους νέο μάρτυρες, δεν τους τιμησε, δεν τους μνημονεύει, και το αποτέλεσμα είναι να ψηφίζει ο κόσμος άθεους αψηφώντας τις συνεπειες. Οι συνέπειες είναι πως ο διεστραμμένος τρόπος σκέψης των άθεων φέρνει πάντα την καταστροφή.

Ανώνυμος είπε...

Το μίσος των αριστερών εναντίον του Χριστιανισμού στην Ισπανία οφειλόταν στην κατήχηση που τους έκαναν οι Εβραίοι που ηγούνταν του κομμουνισμού διεθνώς..

Μεγάλο ποσοστό των "Διεθνών Ταξιαρχιών" που πολεμούσαν μαζί με τους Ισπανούς αριστερούς και αναρχικούς ήταν Εβραίοι όπως λέει και η wiki.Ήταν μάλιστα τόσοι πολλοί που σκέφτονταν να δημιουργήσουν ξεχωριστή Εβραϊκή Ταξιαρχία!
https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_volunteers_in_the_Spanish_Civil_War

Βέβαια για τον ρόλο των Εβραίων στον Κομμουνισμό και το πως ενορχήστρωσαν τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας έχει γράψει ένας Εβραίος δημοσιογράφος ο Sever Plocker στην πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα του Ισραήλ..
http://freedomvoicegr.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html

GEORGE είπε...

ουτε εγω θα ανοιξω κουβεντα με "ανθρωπους" που θιγονται λες και τους επιτεθηκα προσωπικα και δεν κανουν κουβεντα με λογικα επιχειρηματα
οταν λεω πανουκλα ειναι κατι καθαρα αντικειμενικο- διαβαστε νιτσε και πολλους αλλους και θα καταλαβετε
επισης διαβαστε για τις σφαγες των "χριστιανων" εναντιον των αρχαιων ελληνων και τα εγκληματα και παλι θα καταλαβετε-
και εσεις που θιγεστε σας προσφερει τοσα πολλα η εκκλησια που δεν μπορειτε να φανταστειτε τη ζωη χωρις την παρουσια της?
χρειαζεστε παντα μια προστατευτικη φιγουρα απο πανω σας για να ζειτε?
-και να σας πω με τοση περιουσια η εκκλησια γιατι δεν κανει πλατες για να μας βγαλει απο την κριση? μηπως ειναι απασχολημενη με συσσιτια υπερ των λαθρό?
απαντηστε με λογικα επιχειρηματα αν μπορειτε και αφηστε τους προσωπικους σχολιασμους

GEORGE είπε...

ΠΡΟΣ ΚΟ
ενω αντιθετως τα παραπανω σχολια των χριστιανων αναγνωστων δεν ειναι καθολου υβριστικα!
κοιτα απο φανατισμενους δεν περιμενω τιποτα καλυτερο
αν εισαι ομως σοβαρος και υπερμαχος της ελευθερης σκεψης κανε και μερικες αναρτησεις με τα χριστιανικα εγκληματα ιδιαιτερα κατα των αρχαιων ελληνων-εθνικων
υλικο θα βρεις απειρο αν θελεις
αντε και να χαιρεσαι τα χριστιανα αναγνωστακια σου +

polycmike είπε...

Απορία:
-Που ζεις;

Εδώ έχει γίνει η Αθήνα Ισλαμαμπάντ κι εσύ βρήκες να μιλήσεις για την "πανούκλα" του Χριστιανισμού (το Ισλάμ, φαντάζομαι δεν σε ενοχλεί καθόλου).

Μην μπερδεύεις τον κλήρο με τα Θεία (αν και θα μπορούσα να σου αντιπαραθέσω τον Αμβρόσιο)!!

Εξαιρέσεις υπάρχουν παντού, μπορείς να βρεις εθνικιστή κακό, όπως και διεθνιστή/κουμμουνιστή καλό ... μην τα ισοπεδώνουμε όλα!!

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι θέμα λογικών επιχειρημάτων!
το γεγονός που υπογραμμιζει κι ο ΚΟ στην απάντηση που σου έδωσε παραμένει , δηλαδή οτι μπήκες προβοκατόρικα σε ενα μπλογκ με εμφανώς διαφορετικές απόψεις από τη δική σου και γράφεις διχαστικά.
τι ακριβώς ζητάς? να μας διαφωτίσεις, να μας κάνεις πλύση εγκεφάλου, να μας εκνευρίσεις? πάντως για καλό δεν μπήκες

"άντε και να χαίρεσαι τα χριστιανά αναγνωστάκια σου." τι μας λες. εσυ με τι χαίρεσαι? να προκαλείς?

polycmike είπε...

Ο τύπος ζει σε άλλο διάστημα ... είδε κάνα δυό βιντεάκια στο γιουτούμπ, ψηλοάκουσε κάτι για Νίτσε και ήρθε να πουλήσει πνεύμα (ο κλασσικός νεοέλλην)!!

Υ.Γ. Τα αρχαία ελληνικά κείμενα, ποιοί τα διέσωσαν; Ω, μα οι μοναχοί φυσικά!!