Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

«Σάλος» λέει, με τους φαντάρους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό. Σιγά! Σε λίγο θα δείτε και αξιωματικούς. «Έλληνες» φυσικά.

ΚΟ: Δημιουργήθηκε λέει «σάλος» στην ελληνική κοινωνία με την δημοσίευση της φωτογραφίας που δείχνει επτά άτομα με στρατιωτική περιβολή να κάνουν με τα χέρια τους το σήμα με τον (αλβανικό) αετό. Δεν κατάλαβα. Γιατί «σάλος»; (Η εμμονή με τις ίδιες κοινότυπες φράσεις που χρησιμοποιούν όλα τα “ενημερωτικά” μέσα καταντάει εκνευριστική). Τι υποκρισία είναι αυτή από την ελληνική κοινωνία; Η ελληνική κοινωνία δεν πανηγύριζε με τους αδελφούς Αντεντοκούμπο στο χακί; Όλοι αυτοί που σεληνιάζονται με το «ελληνόπουλο» που κατέκτησε το NBA; Εάν το ελληνόπουλό μας έκανε κανένα σύμβολο της μαμάς πατρίδας (Νιγηρίας) θα έλεγε κανείς τίποτα; Όχι βέβαια. Θα το γούσταραν, θα το θεωρούσαν και ολίγον «εθνίκ». Και θα επαινούσαν μάλιστα, τον Γιάννη που δεν ξέχασε τις «ρίζες» του. (Το 2015 ο Γιάννης έλαβε μέρος σε φιλανθρωπικό αγώνα του NBA στο Γιοχάνεσμπουργκ και συμμετείχε στην “Team Africa” και όχι στην “Team World”. Βλέπετε, οι ρίζες δεν ξεχνιούνται και καλά κάνουν). Τώρα λοιπόν, τι ζόρι τραβάνε; Τους ενοχλεί που επτά «Έλληνες» δεν ξέχασαν τις δικές τους ρίζες; Κολλάμε στις χώρες; Εδώ δεν έχουμε κραυγαλέα περίπτωση «ρατσισμού» από τον (ηλεκτρονικό και έντυπο) Τύπο; Από αυτά τα χρήσιμα γρανάζια του (ανθελληνικού) συστήματος; Τελικά είναι ή δεν είναι «Έλληνες»; Ας μας πούνε επιτέλους. Δεν μπορεί ο κάθε Έλλην να εκφράζει την διαφορετικότητά του; Ο Έλλην της Κρήτης, ας πούμε, δεν  κουβαλάει στο στρατό την αγάπη για τον τόπο του, το γλωσσικό του ιδίωμα και τις παραδόσεις του; Ο Έλλην της Θράκης δεν κάνει το ίδιο; Και ο Έλλην της νησιωτικής Ελλάδας; (Θυμάμαι τα συριανά λουκούμια που μας έφερνε μετά από κάθε άδεια ο διπλανός μου και φίλος μου από την Σύρο). Ο «Έλλην» από τη Νιγηρία να μην έχει τις παραδόσεις του; Τι διακρίσεις είναι αυτές; Το ίδιο και ο «Έλλην» από την Αλβανία. Όλοι «Έλληνες» είναι, σωστά; Αφού μετέχουν της «ελληνικής παιδείας» (εδώ μπορείτε να κλάψετε). Άρα είναι «Έλληνες» και μάλιστα «καλύτεροι από εμάς» (έτσι γράφουν) τους «ελληναράδες» (άκρως υποτιμητικός όρος). Γιατί μας ενοχλεί ένα σύμβολο που έκαναν με τα χεράκια τους επτά «ελληνόπουλα»; Για να ευλογήσουμε και τα άτιμα τα γένια μας, να υπενθυμίσουμε ότι εμείς εδώ στον ΚΟ, βλέποντας τι γίνεται σε άλλες χώρες με εμπειρία στον «πολυπολιτισμικό εμπλουτισμό» - ναι, αυτές τις «έλα μωρέ, τι μας νοιάζει εμάς τι γίνεται στην Δύση, καλά να πάθουν» χώρες - όπου διαβάζαμε για αυστηρές οδηγίες προς τα όργανα της τάξης, να μην αναφέρουν πουθενά την καταγωγή (οι «ρίζες» ντε) των δραστών για λόγους «ενσωμάτωσης» και «εξάλειψης των στερεοτύπων», κι έτσι άκουγες π.χ. την είδηση ότι ομάδα «νεαρών Γερμανών» βίασε Γερμανίδα και λοιπά, σε ανύποπτο χρόνο τα λέγαμε όλα αυτά. Ότι θα έρθει και η σειρά μας. Ότι θα έρθει η ώρα (και ήδη ήρθε) που θα διαβάζουμε π.χ. ότι μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας – Αλβανίας ομάδα Ελλήνων συνεπλάκη με άλλη ομάδα Ελλήνων… Ή υπήρξε συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων που κρατούσαν την ελληνική σημαία και Ελλήνων που κρατούσαν την… αλβανική σημαία. Τόσο απλά.

Στην φωτογραφία αυτή υπάρχει η λεζάντα "Ελβετοί στρατιώτες σχηματίζουν τον δικέφαλο αετό - το αλβανικό εθνικό σύμβολο" . Αν διαβάσετε την είδηση (2015) θα δείτε ότι  υπήρχαν χλιαρές αντιδράσεις με κάποιους να λένε "εάν γίνει πόλεμος Ελβετίας - Αλβανίας (sic!) με ποιον στρατό θα πολεμήσουν"; Άλλοι όμως λένε "μπράβο τους που επέλεξαν τον ελβετικό στρατό" 

Θα σας μεταφέρω μία προσωπική εμπειρία. Πριν χρόνια είχα συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους με έναν Αλβανό, ο οποίος λόγω της άψογης ελληνικής προφοράς που είχε και του, ας πούμε, ελληνογενούς ονοματεπώνυμου του, μου είχε δώσει αρχικά την εντύπωση ότι ήταν Έλληνας και συγκεκριμένα Βορειοηπειρώτης. Όταν τον ρώτησα λοιπόν μου απάντησε κατηγορηματικά. «Όχι, δεν είμαι Βορειοηπειρώτης. Είμαι Αλβανός». Και, καθώς ήταν καλοκαίρι και φορούσε κοντομάνικο παρατήρησα μάλιστα και το τατουάζ που είχε κάνει. Ήταν ο Σκεντέρμπεης, ο εθνικός ήρωας της Αλβανίας (ο και Γεώργιος Καστριώτης). Ο άνθρωπος ήταν περήφανος για την καταγωγή του. Και συνέχισε λέγοντάς μου κάτι που με άφησε… ξερό. «Και ξέρεις κάτι;» μου είπε. «Εγώ πιστεύω αυτό που λένε, “Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ”»!! Έτσι ακριβώς! Πιθανόν το παιδί του να είναι σήμερα «Έλληνας». Μπορεί και να είναι ένας από αυτούς τους επτά, ή από τους επόμενους επτά και δεκαεπτά που θα ακολουθήσουν, γιατί σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλοι καθώς ο ελληνικός στρατός είναι γεμάτος από τέτοιους «Έλληνες». Και βέβαια μέλει να ξεσπάσει νέος «σάλος», όταν θα έχουμε «Έλληνες» αξιωματικούς να κάνουν με τα χεράκια τους τον αετό ή να προσκυνάνε σε χαλάκι ατενίζοντας προς την Μέκκα…Τι; Θα πέσετε από τα σύννεφα; Ή μήπως νομίζετε ότι αυτά αποτελούν προνόμια των χωρών της Δύσης, των «έλα μωρέ, τι μας νοιάζει εμάς τι γίνεται στην Δύση, καλά να πάθουν» χωρών; Για αυτό αφήστε τον «σάλο» σας και το «σοκ» και τις κλάψες σας κι αφήστε ήσυχα τα «ελληνόπουλα». Και προπαντός συνεχίστε να στηρίζετε το κόμμα των πολιτικών κομμάτων που μοιράζει πλουσιοπάροχα ελληνικές ιθαγένειες σε «παιδιά». Για να το κλείσουμε: Περάστε κάποια φορά από κανέναν Δήμο και από κανένα δημοτολόγιο να δείτε τις ουρές των νέων «Ελλήνων». Και μετά νιώσετε όσο «σάλο» θέλετε.

Καλή ψήφο και μετά καλή κλάψα.  
   
ΥΓ: Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Το ότι ο Αντετοκούμπο αγαπάει την εθνική ομάδα και τιμάει την ελληνική σημαία, είναι κάτι που τον τιμάει. Δεν ξέρω όμως, τι γνώμη έχουν επί τούτου οι Νιγηριανοί. Πως θα σχολιάζαμε εμείς έναν Έλληνα που γεννήθηκε στην Γερμανία (άρα «Γερμανό») ο οποίος θα επέλεγε την εθνική Γερμανίας και όχι της Ελλάδας και θα τιμούσε την γερμανική σημαία; Και τέλος πάντων, ο καθένας έχει τους δικούς του κώδικες, τις δικές του αγάπες και κάνει τις δικές του επιλογές. Ο οπαδός του UCK Κάτσε (ΠΑΟΚ) έλαβε επίσημη πρόσκληση να γίνει «Έλληνας» και να παίξει στην εθνική Ελλάδας, αλλά αρνήθηκε επιλέγοντας την Αλβανία. Στην Αλβανία είναι ήρωας, όπως και ο «Ελβετός» Κασάμι που έκανε και αυτός με τα χεράκια του τον αλβανικά αετό μέσα στο Καραϊσκάκη (όπως και ο Λίλα του ΠΑΣ Γιάννενα - δες εδώ).       

ΥΓ 2 : Για να μην ξεχνιόμαστε στο άρθρο Μην πυροβολείτε τους Αντετοκούμπους… έγραφα: Και για να γίνω «κακός» και «δικηγόρος του εξαποδώ», πιο πολύ ανησυχητική για μένα από την φωτογραφία στην αρχή αυτού του άρθρου, (με τους αδελφούς Αντετοκούμπο ντυμένους στο χακί) είναι αυτή η φωτογραφία. Αν γνωρίζω καλά, η Νιγηρία δεν έχει επεκτατικές βλέψεις για την πατρίδα μου, ούτε μίσος για τον ελληνισμό.

ΚΟ

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά την απομάκρυνσιν εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Η νιγηρία δεν έχει επεκτατικές βλέψεις πρός την Ελλάδα.
Τα αλβανά όμως το διαλαλούν με κάθε ευκαιρία. Και όχι μόνο φραστικώς, αλλά και παραχαράσωντας την ιστορία.
Φίλος με αλβανό δεν γίνεσαι. Ο αλβανός δεν έχει μπέσα.
Οταν λοιπόν έρθει εκείνη η ώρα να διαλέξουν στρατόπεδο, να μην έχεις καμία αμφιβολία οτι θα γυρίσουν τα όπλα εναντίων της πατρίδας. Ευτυχώς οι προδότες εκτελούνται.
Εξάλλου γι'αυτούς τους πειναλέους, η Ελλάδα είναι μια χώρα που τους ταίζει για να μπορούν να ζούν σαν άνθρωποι. Γιατί κακά τα ψέματα, οι συμπατριώτες τους τους έχουν για τις σφαλιάρες.

Ανώνυμος είπε...

Ελληνα ξυπνα!

polycmike είπε...

ΕξαιρετιΚΟ, μόνο μια φράση ταιριάζει σε αυτό το άρθρο:

Θέσατε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων !!! ΕΥΓΕ!!

Ανώνυμος είπε...

ελληνας γενιεσαι δεν γινεσαι και ειδικα ο αλβανος ο οποιος δεν εχει καμια μπεσα, ουτε ενα ευχαριστω δεν ξερει απο την αξεσια του να πει!!! δεν υπαρχει χειροτερος ανθρωπος απο τον αλβανο!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανόνυμε 23 Ιανουαρίου 2017 - 9:57 μ.μ.
Δεν υπήρχε ποτέ κάλπη. Ενα θέατρο είναι, και είναι πολύ καλά στημένο.
Διότι αν δεν ήταν, δεν θα υπήρχαν οι γνωστοί εισαγόμενοι ψηφοφόροι.
Ούτε τα αποτελέσματα θα τα επεξεράζονταν μια ιδιωτική εταιρία.
Μόνο και μόνο να λέμε οτι τούς ψηφίζει ο κόσμος για να κοιμόμαστε το βράδυ ήσυχοι.

Ανώνυμος είπε...

O τίτλος ομορφίας στα φιλανδικά καλλιστεία του 2017 έχετε δει που πήγε;
http://www.evilyoshida.com/thread-13214.html

AITOLOS είπε...

Σιγά τα πράγματα ....αλβανοί στον ελληνικό στρατό ...θα βγούνε σε λίγο καιρό χασικλιδες και αγγαριομαχοι ...εκεί έπρεπε να τους πηγαίνουμε όλους ..μπας και βρούμε καμία δουλειά

Το μόνο που έμαθα στον Έλληνικο στρατό ήταν οι ρουφιανοι τα βισματα και κάτι μαλάκες απογοητευμένοι από τη Ζωη τους καραβανάδες....ευτυχώς που κάποιοι από την Ευελπίδων κρατούν ακόμα ..

Και ευτυχώς που ως πρόιν κυνηγός έμαθα να επιβιωνω να χειρίζομαι όπλα κλπ ....και ευτυχώς που πάλι πρόλαβα και τη πολιτοφυλακή και έριξα καμία και με μαουζερ ...

Unknown είπε...

Όσο Γ αυτό που σχολίασες για έλληνα που θα γεννιέται στην Γερμανία και θα επέλεγε την γερμανική σημαία, έχει συμβεί, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Επισυνάπτω σύνδεσμο. Για να δείτε ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά που ακόμη και να γεννηθείς Ελλην καταλήγεις να αξίζεις λιγότερο και από γραικύλος του ΣΥΡΙΖΑ. http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=469185

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει διαφορά στο επιλέγω να υπηρετήσω στρατιωτικά μια από τις δύο εθνικότητές μου και προσβάλλω τον στρατό μιας ξένης εθνικότητας που τον επέλεξα με δόλιο τρόπο για να πάρω την ιθαγένεια. Τα συγκεκριμένα άτομα είναι απο την Αλβανία και επέλεξαν να πάνε στον ελληνικό στρατό για να αποκτήσουν την ιθαγένεια.Άρα δεν είναι Έλληνες. Ο στρατός είναι στρατός. Είναι σοβαρός, δεν είναι παίξε γέλασε ούτε θέατρο να κάνουμε βλακείες. Υπερασπίζεται την άμυνα του έθνους. Οι Ανετοκούμπο ήταν κύριοι και σοβαροί όπως έπρεπε. Αυτή η ενέργεια είναι προσβολή στην ελληνική σημαία και στην πατρίδα. Γιατί δεν το έκαναν στο σπίτι τους αυτά τα αλβανάκια , ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Ελλάδα που επιτρέπεται; Για να βεβηλώσουν τον θεσμό του ελληνικού στρατού. Εφόσον η πράξη τους έγινε με δόλο να προετοιμαστούν για τα χειρότερα όπως τους αξίζουν. Αυτό να γίνει παράδειγμα αποφυγής για κάθε αλβανό ουρακοτάγκο!!!!

konion είπε...

Σκοπίμως, συγχέονται οἱ ἔννοιες ὑπηκοότης καὶ ἰθαγένεια. Ἰθαγενὴς γεννιέσαι, δὲν γίνεσαι. Ὑπήκοος γίνεσαι.
Πρὶν πολλὰ πολλὰ ἔτη, περίπου εἴκοσι καί, θεωρήθηκε ὑποτιμητικὸς ὁ ὅρος ὑπηκοότης καὶ ἀντικατεστάθη μἐ τὸν ὅρο ἰθαγένεια.
Αὐτὸ ἀπὸ μόνο του διέλυσε νόμους ποὺ ζητοῦσαν ἕλληνες ὑπηκόους μὲ ἑλληνικὴ ἰθαγένεια καὶ ἔκανε νὰ ξεχασθῆ ὁ ξένος ὑπήκοος ἑλληνικῆς ἰθαγένειας, δηλαδὴ ὁ ἕλληνας ἐξ αἵματος.

Ανώνυμος είπε...

Απολυτο φαουλ η αντιπαραθεση με τα αλβανακια και 'αθωωση' της θεατρικης στρατευσης των 'Γιαννης απο τα Σεπολια..που δηθεν σεβεται την σημαια μας..' κλπ-στημενες ανοησιες. Αλλωστε τα ιστολογια της ΝΔ [και οχι μονο] εχουν παρει αποκλειστικα την 'εργασια'. Υπαρχει απ'ευθειας υπογεια ψυχολογικη συνδεση του ολου σκηνικου για να αποδεχθουν οι σανοφαγοι νεοελληνες την μεταλλαξη και αντικατασταση του πληθυσμου στο εγγυς μελλλον. Καλη συνεχεια παντως στα υπολοιπα ενδιαφεροντα θεματα σας.

Ανώνυμος είπε...

Και οι νέγροι και οι Αλβανοί είναι εχθρικοί. Οι γνώριμοι Αλβανοί για όλα αυτά που έχουν κάνει εναντίον των Ελλήνων και επιδιώκουν να ξανακάνουν, και οι νέγροι πολυ απλά έχουν φυλετικό μίσος σε οτιδήποτε λευκό και φυσικά στον κατεξοχήν λευκό πολιτισμό τον ελληνικό. Δεν ενδιέφερε ποτέ τους έλληνες (τουλάχιστον τους παλιούς) τι αθλητικές επιδόσεις είχε ένας βάρβαρος(αυτό δείχνει και την άγνοια που έχουν οι νεοέλληνες για τους προγόνους τους, και έχουν θεοποιήσει τους νεγρεκουμπο επειδή παίζουν στο NBA, τους έκαναν δε και έλληνες, τυφλά να χει η black history με τον μαύρο Σωκράτη...), και δεν υπήρχε περίπτωση αν δεν ήταν Έλληνας από πατέρα και μητέρα να τον δεχτούν με τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Ουσιαστικά και αντικειμενικά!
Ποία η διαφορά του εθνικού συμβόλου της Αλβανίας με το σφυροδρέπανο.
Ξένα προς τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό και τα δύο.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
Η ΟΛΑ η ΚΑΝΕΝΑ!
ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΡΕΞΕΙ ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ...

Ανώνυμος είπε...


Και ντροπή μας που γράφω ελάχιστο είναι.
Το βλέπουν πως η περιοχή γύρω μας και μέσα στην Ελλάδα μας , έχει πάρει φωτιά.
Αρα που το πάνε τι θέλουν με όλα αυτά που κάνουν;
Βέβαια για αυτά τα σοβιετικά ΜΜΕ μούγκα , οι Αλβανοί μας μάραναν...

Δολιοφθορὰ «προοδευτικῶν» κατὰ τοῦ στρατοῦ…

http://filonoi.gr/2017/01/25/doliofthora-proodeytikon-kata-toy-stratoy/

Ανώνυμος είπε...

Είμαι Αλβανός για τους Έλληνες στην Ελλάδα. Είμαι Έλληνας για τους Αλβανούς στην Αλβανία. Και δεν είμαι ούτε Αλβανός και ούτε Έλληνας μέσα μου. Γεννήθηκα 1983 στην Αλβανία και το 1997 ήρθα Ελλάδα και ζω εδώ νόμιμο και ακόμα τρέχω κάθε 2 χρόνια για χαρτιά. Είμαι 34 χρονων και χωρίς πατρίδα.

polycmike είπε...

Προς ανώνυμο 7:48,

βασική προϋπόθεση είναι το τί νιώθεις. Πρώτα απ όλα, ξεκαθάρισε το στην συνείδηση σου. Φυσικά θα πρέπει να συντρέχουν κι άλλοι παράγοντες για να ανήκεις σε μια εθνοτική ομάδα.
Οι Αλβανοί είναι το πιο "συγγενικό" έθνος στους Έλληνες, επομένως δεν έχεις και μεγάλο πρόβλημα από εξωτερικής εμφάνισης (δλδ δεν είσαι κίτρινος ασιάτης ή μαύρος αφρικανός). Αλλά όπως είπα και πιο πάνω, το βασικό στοιχείο είναι το τί νιώθεις.
Επί του πρακτέου, για να κάνουμε μια δοκιμή, ας πάρουμε το θέμα της Β.Ηπείρου, ποιά είναι η θέση σας?

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχάς "φίλε" που ξέρεις να λες και ευχαριστώ,μιλάς γενικά και τους βάζεις όλους σε ένα καζάνι που λέμε. Υπάρχουν και καλοί Αλβανοί και διάφορες άλλες εθνικότητες άνθρωποι αλλά υπάρχουν και οπως πολυ σωστά είπες και αυτοί οι τύποι ... Και δεύτερον λυπάμαι πολύ για σένα γτ είσαι ένας στενόμυαλος και ρατσιστής.

Ανώνυμος είπε...

ο αλβανοι πρωτα απολα δεν πολεμησαν ΠΟΤΕ εναντιον ελληνων για οσους γνωριζουν ιστορια,δευτερον για καποιον απο πανω που αναφερει,να μαθει οτι η λεξη ΜΠΕΣΑ ετυμολογειται μονο στα αλβανικα και αφορα πρωτα τους αλβανους αυτο καθεαυτο σαν εθιμοτυπικο..
Οσο για τον αετο της αλβανιας ειναι βυζαντινος και αρα λεει κατι..την ημισελινο να φοβαστε θα προτεινα εγω..και για να κλεισω ολοι αυτοι εξ ανατολας που κατσικωνονται εδω οταν παρουν τις εντολες δεν θα διακρινουν ελληνα απο αλβανο καθως γιαυτους το ιδιο ειμαστε..ετσι μου ειπε καποτε ενας πακιστανος ντελιβερας...στην ιδια πλευρα θα πρεπει να ειμαστε και ο νοων νοειτο..

Ανώνυμος είπε...

"Καλη ψηφο και μετα καλη κλαψα". Ποσο τεράστιος εισαι Κοκκινε Ουρανε!