Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΗΠΑ: Επιτέλους! Μετά από έναν αιώνα χωρίς φόνους μια μικρή πόλη του Βερμόντ μπορεί να γιορτάσει την «διαφορετικότητά» της. Με έναν φόνο.



Του John Derbyshire (Vdare) / ΚΟ (από ΕΘ)

Η πόλη του Μονπελιέ (Montpelier), στο Βερμόντ των ΗΠΑ, με πληθυσμό 7.500 κατοίκους, είχε την πρώτη της ανθρωποκτονία από τη δεκαετία του 1920! Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Daily News της Νέας Υόρκης, 24-1-2017:

Ο ύποπτος Τζεϊβεόν Καμπαλέρο (Jayveon Caballero), 29 ετών, πιστεύεται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον γνωστό του, Μάρκους Ώστιν (Markus Austin), σε ένα πάρκινγκ συγκροτήματος πολυκατοικιών γύρω στις 4:30.

Η αστυνομία είπε ότι πρόκειται για τον πρώτο φόνο από τη δεκαετία του 1920 στην πόλη Μονπελιέ, η οποία είναι η μικρότερη σε πληθυσμό πρωτεύουσα πολιτείας στις ΗΠΑ.

Η φίλη του Καμπλέρο, Ντεζιρέ Κάρι, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες δέχθηκε επίθεση από τον Ώστιν (πρώην μπασκεμπολίστα - φώτο δεξιά) πριν τον πυροβολήσει ο φίλος της, συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ κατηγορούμενη για ναρκωτικά.

Η Στατιστική Υπηρεσία των ΗΠΑ καταλέγει τον πληθυσμό του Μονπελιέ ως 1% μαύρο. Δηλαδή, ένας στους εκατό κατοίκους είναι μαύρος. Επομένως, η πιθανότητα να γίνει μια ανθρωποκτονία στο Μονπελέ από έναν μαύρο πολίτη είναι μία στις δέκα χιλιάδες, αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει διαφορά στα ποσοστά ανθρωποκτονιών μεταξύ φυλών.

Αν επιπλέον λάβουμε υπόψιν το ενδεχόμενο ότι το θύμα να είναι επίσης μαύρος, τότε μιλάμε για ένα γεγονός με πιθανότητες μία στο ένα εκατομμύριο, αν όλοι οι άλλοι παράγοντες παραμείνουν ίσοι.
Βέβαια όλοι οι άλλοι παράγοντες δεν είναι ίσοι. Οι μαύροι διαπράττουν ανθρωποκτονίες σε ποσοστό επτά έως οκτώ φορές περισσότερες σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό των μη μαύρων και συνήθως σκοτώνουν άλλους μαύρους.

Παρόλα αυτά, νομίζω ότι το Μονπελιέ μπορεί να ονομάσει αυτό την χρονιά «έτος σταθμό» στην ιστορία του και να  γιορτάσει επιτέλους την «διαφορετικότητα» ("diversity"), μετά από έναν αιώνα λευκών προνομίων (στις ΗΠΑ το λένε "White Privilege")!

ΚΟ

12 σχόλια:

sta είπε...

Υπάρχουν άπειρα βίντεο στο YouTube όπου άνθρωποι τρομάζουν ανθρώπους για πλάκα .
Συνήθως όταν τρομάζουν λευκό απλά τρομάζει και ακολουθούν τα γέλια η κάποια ... θυληκη κραυγή . Όταν τρομάζουν μαύρο συνήθως απαντά με μπουνια κατα αυτού που τον τρόμαξε .
Δεν νομίζω ότι αυτή είναι ενστικτώδης και φυσική αντίδραση . Όταν τρομάζεις , , φρενάρεις η (και ) απομακρύνεσαι . Θεωρώ ότι είναι μια αντίδραση που κατα κάποιο τροπο έχει επιβληθεί σε αυτούς τους ανθρώπους από τον γενικότερο τροπο ζωής τους , τις κακές συνθηκες πιθανότατα . Είναι σαν να θεωρούν ότι προσβάλλονται .

Γιάννης είπε...

Δεν ξέρω τι σχέση μπορεί να έχει η διαφορετικότητα με ένα φόνο, αλλά πως από το 1% του πληθυσμού πως πήγαμε σε πιθανότητα 1 προς 10.000 για φόνο αποτελεί άλλο μυστήριο.

Ανώνυμος είπε...

Οι μαύροι πάντα θέλουν να διαφέρουν. Αυτό μπορείτε πολύ εύκολα να παρατηρήσετε τις κινήσεις του σώματος των, αλλά πολύ περισσότερο την "προωθούμενη διαφορετικότητα".
Την διαφορετικότητα αυτή την συναντάς σε όλο της το μεγαλείο στην μουσική. Η διαφορετική εμφάνιση (με την γελοία έννοια) όπως αυτοπροβάλονται, τα χάζοτράγουδα τα οποία τραγουδούν, το πώς περπατάνε, και ο τρόπος που προβάλονται απο το σύστημα, δεν αφήνει περιθόρια αμφισβήτησης. Λίγοι είναι οι μαύροι καλιτέχνες που παρουσίασαν κάτι ποιωτικό. Και αυτοί περισσότερο πρίν απο την δεκαετία του 90.
Απο μία κατηγορία ανθρώπων που αυτό που προβάλουν είναι η γελοιότητα (βλέπε τα ρολόγια - μενταγιόν απο την δεκαετία 80, και τα πολλά μπιχλιμπίδια του σήμερα) δεν περιμένω πολλά.
Στα Ελληνικά δεδομένα. Οταν οι μαύροι άρχισαν πλέον να έρχονται μαζικά στην Ελλάδα κύριως γύρω στο 2005, η ευρύτερη περιοχή των πατησίων έγινε ένα απέραντο γκέτο.
Κάτι τέτοιο δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια ούτε απο πολώνούς, ούτε απο αλβανούς. και οι δύο προηγούμενοι μετανάστες (έστω και παράνομοι) αφομοιώθηκαν.
Σήμερα όποιος τύχει και περάσει απο τα πατήσια χωρίς να γνωρίζει το παρελθόν, νομίζει οτι βρίσκεται σε πόλη της νοτίου αφρικής. Ναρκωτικά και πιάτσα ακόμα και μέρα μεσημέρι επί της οδού πατησίων.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση προς τον Γιάννη, 5:50 μ.μ.

Η πιθανότητα σε 1 έτος του αιώνα να γίνει ανθρωποκτονία από οποιονδήποτε πολίτη του Μονπελιέ είναι 1/100.

Αν περιοριστούμε στους μαύρους (ποσοστό 1% = 1/100) η πιθανότητα να γίνει φόνος από μαύρο πολίτη του Μονπελιέ εναντίον οποιουδήποτε στην πόλη πάει πολλαπλαστιαστικά, δηλαδή είναι (1/100) x (1/100) = 1/10.000.

Αν τώρα περιοριστούμε ακόμη περισσότερο στα δυνητικά μαύρα θύματα (που είναι 1% = 1/100 του πληθυσμού), τότε η συνολική πιθανότητα πάει επίσης πολλαπλασιαστικά με την προηγούμενη, δηλαδή, είναι (1/10.000) x (1/100) = 1/1.000.000

Ανώνυμος είπε...

Ψττ φιλε, για κοιτα λιγο περαν των μαρξιστικων παρωπιδων. Θα σου πω μια λεξη:
Γονιδια.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΟΛΥΠΛΟΚΩΤΕΡΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
ΤΟΥ ΝΕΓΡΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ,ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΙΩΘΕΙ ΠΙΕΣΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΕΓΓΕΝΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΕ ΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΘΕΩΡΕΙ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΕΠΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ,ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ,ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ..
ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΚΟΝΤΙΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ,ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΠΙΕΣΗ.
Η ΦΙΛΑΛΗΛΛΙΑ,Η ΓΕΝΝΑΙΟΦΡΟΣΥΝΗ,Ο ΟΙΚΤΟΣ ,Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

sta είπε...

Και να φανταστείς ότι έγραψα πολύ προσεκτικά την φράση για να μην "κατηγορηθώ" από τους "μαρξιστές " για ρατσισμό .. μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις .
Ελπίζω να φέρεις τα γονίδιά του ...πολυτροπου και να μην έχεις απλά το όνομα του..

Ανώνυμος είπε...

Φιλε, πρωτα απελευθερωσε τον εαυτο σου απο τα νοητικα δεσμα του "να μη σε πουνε ρατσιστη" και μετα εκφρασε προσωπικη αποψη. Δεν θα λειτουργουμε με τους δικους τους ορους της γλωσσης και λογοκρισιας. Θα λεμε και θα σκεφτομαστε οτι θελουμε. Σχολια πολιτικης ορθοτητος δεν ανηκουν σε αυτο το ελευθερο φορουμ.

Οι μαυροι ειναι γενετικως κατωτεροι σε ολα, σε σχεση με τους Λευκους και Κιτρινους.
Οι Κιτρινοι ειναι ανωτεροι στο μαθηματικως υπολογιστικο μερος της νοημοσυνης, αυτο της Ευστροφιας.
Οι Λευκοι ειναι ανωτεροι στην Ευφυια, στην δημιουργικοτητα, γι αυτο δημιουργουν τον εναν πολιτισμο μετα τον αλλον. Απο τους μεσοποταμιους, εως τον αιγυπτιακο, εως τον ελληνικο και συγχρονο δυτικο.

Ανώνυμος είπε...

Και θα ειναι αυτα τα γνωρισματα που θα τον αφανισουν...

sta είπε...

Επαναλαμβανω , αυτά που έγραψα δεν κοντράρονται σε ότι λες.
Ναι οι μαύροι ζούμε μέσα στα σκατα με τα επακόλουθα αλλα αυτό δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά των .
Έγραψα ότι δεν λειτουργούν ΦΥΣΙΚΑ..
Η πολιτική ορθότητα μακριά από εμένα .

Γιάννης είπε...

Απάντηση προς Ανώνυμο 7:04
Με βάση τον πληθυσμό στα 100 άτομα η πιθανότητα ανθρωποκτονίας ενός πολίτη από κάποιον από τους υπόλοιπους είναι 1% πάντα, είτε μιλάμε για ένα δευτερόλεπτο είτε για έναν αιώνα. Δεν αλλάζει με τη χρονική διάρκεια που εξετάζουμε και αυτή η "αναγωγή" στον αιώνα είναι αυθαίρετη χρήση αριθμών κατά το δοκούν προκειμένου να υποστηριχθούν συγκεκριμένα "συμπεράσματα", όπως φαίνεται παρακάτω άλλωστε.

Ανώνυμος είπε...

Για να μη σας αποκαλέσουν ρατσιστές, η αντίστοιχη πιθανότητα για την ανθρωποκτονία λευκού από λευκό για τη συγκεκριμένη πόλη είναι (1/100) x (99/100) x (99/100) = 0,0098. Δηλαδή, μία στα χίλια.

Με άλλα λόγια, είναι χίλιες φορές πιο πιθανό λευκός να σκοτώσει λευκό στην πόλη αυτή παρά μαύρος να σκοτώσει μαύρο, αν οι υπόλοιποι παράγοντες παραμείνουν ίσοι.

Δεν είναι όμως ίσοι. Π.χ., η ανθρωποκτονία μαύρου από μαύρο δεν έγινε το 1930, αλλά το 2017, δηλαδή προς το τέλος της εκατονταετίας, όταν δηλαδή ήλθε η "διαφορετικότητα". Ούτε ο πληθυσμός παρέμεινε ο ίδιος, διότι ήλθαν οι μαύροι που έχουν ποσοστά ανθρωποκτονίας μεγαλύτερα από τον μέσο όρο για όλες τις ΗΠΑ. Έτσι, η σωστή πιθανότητα για τους λευκούς του Μονπελιέ είναι πέραν πάσης αμφιβολίας μηδέν (0).

Ο αρθρογράφος μας εξηγεί ξεκάθαρα και με γράφημα μάλιστα ότι οι παράγοντες έχουν αλλάξει, χωρίς όμως να μπαίνει και στον κόπο να υπολογίσει εκ νέου την πιθανότητα ανθρωποκτονίας από μαύρο προς μαύρο για τη συγκεκριμένη πόλη.

Άλλωστε, δεν χρειάζεται. Αν περάσεις από τα μαύρα γκέτο της Βόρειας Αμερικής και καταφέρεις να βγεις ζωντανός, ξέρεις τι θέλει να πει ο ποιητής.