Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΗΠΑ: Χαιρόταν όταν ξυλοκοπήθηκε ένας «λευκός ρατσιστής». Τρεις μήνες μετά τον σκότωσε ένας μαύρος ρατσιστής



Στις 18 Απριλίου 2017, τρεις λευκοί άντρες εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από έναν μαύρο μουσουλμάνο στο Fresno της Καλιφόρνια. 

Ο δράστης, ο 39χρονος Κόρι Αλί Μουχάμαντ (Kori Ali Muhammad), τους δολοφόνησε υπό το φώς της ημέρας με το 357 περίστροφό του, ενώ τραυμάτισε άλλον έναν (πάλι λευκό). Την ώρα που πυροβολούσε φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ». Ο Μουχαμάντ έριξε 16 πυροβολισμούς μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Τζέρι Ντάιερ, ο οποίος θεωρεί ότι πρόκειται για «έγκλημα μίσους».

Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη, είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «μισούσε τους λευκούς». Εκπλήρωσε έτσι λοιπόν, τις επιθυμίες του για φυλετική εκδίκηση που υποστηρίζει το Έθνος του Ισλάμ με την εκστρατεία #JusticeOrElse.

Ένας από τους τρεις λευκούς που δολοφονήθηκαν από τον Muhammad ήταν ο Zackary Randalls, ένας 34χρονος πατέρας δύο παιδιών.  

Την 21/1/17, ο Randalls ανέβασε αυτή την φωτογραφία στην σελίδα του στο Facebook και την έκανε cover photo. Είναι εκεί ακόμα μέχρι σήμερα, μόνο μία ημέρα μετά τη δολοφονία του από έναν μαύρο μουσουλμάνο. Το κίνητρο; Ο Randalls ήταν λευκός.

Θυμηθείτε αυτό το στοιχείο (ο Randalls έπρεπε να πεθάνει απλά και μόνο γιατί ήταν λευκός), καθώς θα διαβάζετε την είδηση για το θύμα που ήταν πατέρας μικρών παιδιών και ένα «καλό παιδί» [Shooting-rampage victim: Husband, father of little kids andgood guy’, Fresno Bee, 4-18-17]:

Ο Zackary Randalls πήγαινε για πρώτη ημέρα στη νέα του δουλειά, στην Pacific Gas & Electric Co., όπου θα δούλευε ως υπάλληλός της, καθισμένος στο κάθισμα των επιβατών σε ένα φορτηγό της εταιρείας.

Η αποστολή αυτή κατέληξε σε ένα ξαφνικό και βίαιο τέλος: ο Randalls, 34 ετών, που ζει στο Clovis, χτυπήθηκε από σφαίρες όταν ο δράστης Kori Ali Muhammad πυροβόλησε το φορτηγό από την πλευρά των επιβατών στη λεωφόρο Van Ness. Ο Randalls πέθανε αργότερα στο Κοινοτικό Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο.

Οι φίλοι λένε ότι ο Randalls, ο οποίος αποφοίτησε από το Lemoore High το 2001, ήταν ενθουσιασμένος για τη νέα του δουλειά.

Αυτός και η σύζυγός του Katie, δασκάλα δημοτικού σχολείου, έχουν ένα γιο και μια κόρη που πάνε νηπιαγωγείο.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο CNN, ο Eddie Valencia, ένας από τους καλύτερους φίλους του Randalls, μίλησε για το πόσο καταστροφικός είναι ο θάνατος του Randalls για την οικογένεια και τους φίλους του.

Σκουπίζοντας τα δάκρυά του, ο Valencia περιέγραψε τον Randalls ως «κάτι περισσότερο από ένα φίλο, κάτι σαν αδελφό».

«Ο Randall δεν θα ήθελε η δολοφονία του να χρησιμοποιηθεί ως σπίθα για περαιτέρω βία», δήλωσε ο Valencia.

«Δεν θα ήθελε αυτό να μετατραπεί σε οποιοδήποτε είδος αντίδρασης μίσους από κανέναν», δήλωσε ο Valencia. «Θα ήθελε να επικεντρωθεί στην αγάπη που έχουμε γι’ αυτόν ... να το χρησιμοποιήσουμε ως ευκαιρία για να θεραπεύσουμε και να έρθουμε κοντά και όχι να το χρησιμοποιήσουμε ως ανάφλεξη για οποιεσδήποτε άλλες πράξεις μίσους».

Ο Nick Stavropoulos, πρόεδρος της PG & E, δήλωσε συντετριμμένος που η εταιρεία του έχασε έναν υπάλληλο.

Ο Randall ήταν στοχευμένος από τον Muhammad, επειδή ήταν λευκός, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.

«Από αυτά που έχω ακούσει, πρόκειται για έγκλημα με φυλετικό κίνητρο», δήλωσε ο Joey Contente, φίλος του Randalls. «Αυτό το κάνει ακόμα πιο θλιβερό, γιατί ο Zack ήταν πραγματικά άνθρωπος που δεν έβλεπε ποτέ στο χρώμα του ανθρώπου».

Ο Contente δήλωσε ότι ο Randalls ήταν επίσης «φιλάνθρωπος», ένας άνθρωπος που θα έβλεπε στο πιάτο του γείτονά του όχι για να δει αν είχαν περισσότερα «αλλά αν είχαν αρκετά».

Παρακάτω χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την σελίδα του δολοφόνου στο facebook:

Στις 18 Απριλίου 2017, το ότι ο Zack Randalls ήταν ένας λευκός που «δεν έβλεπε ποτέ στο χρώμα του ανθρώπου», ήταν κάτι που δεν ενδιέφερε καθόλου τον Kori Ali Muhammad, ο οποίος είδε σε αυτόν τίποτα περισσότερο από έναν λευκό διάβολο.

Ο Randalls δημοσίευσε αυτό στην σελίδα του στο Facebook στις 9/11/16, την ημέρα που κέρδισε ο Trump (από το κόμικ Preacher) με την εξής λεζάντα:

«Πρέπει να είσαι ένας από τους καλούς, γιε μου, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί από τους κακούς».

Στις 21 Ιανουαρίου 2017, ο Randalls έκανε ως κεντρική εικόνα στην σελίδα του στο Facebook τον Richard Spencer να δέχεται γροθιά από έναν κουκουλοφόρο antifa στην Ουάσιγκτον, την ημέρα που έγινε η ορκωμοσία του Trump με την εξής λεζάντα:

We Punch Nazis («Ρίχνουμε Μπουνιές στους Ναζί»).

Ο Richard Spencer δεν είναι «ναζί», αλλά οι πολιτικές που υποστηρίζει ίσως θα είχαν κάνει καλύτερη τη ζωή του Zack Randalls, της συζύγου του και των παιδιών του που αφήνει τώρα πίσω μόνους, και αυτό γιατί ο Kori Ali Muhammad αποφάσισε ότι δεν ήθελε μόνο να ρίξει μπουνιές στους «ναζί», αλλά ήθελε να σκοτώσει λευκούς.

Για τον Κόρι Αλί Μουχάμαντ, όλοι οι λευκοί άνθρωποι είναι ναζί και αξίζουν έναν γρήγορο θάνατο.

Ίσως ο Randalls όταν είδε τον Kori Ali Muhammad να έρχεται προς το μέρος του δεν είχε καμία επίγνωση του κινδύνου, γιατί δεν «έβλεπε ποτέ στο χρώμα του ανθρώπου...».

Εν τέλει, δεν ξέρουμε αν ο Randalls συνειδητοποιούσε ότι ίσως ένας από εκείνους τους «πάρα πολλούς από τους κακούς» που είναι εκεί έξω δεν ήταν ο Spencer, αλλά ο Kori Ali Muhammad.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

20 σχόλια:

Γιάννης είπε...

Μια δολοφονία από ένα μαύρο δεν δικαιολογεί ούτε δίνει συγχωροχάρτι σε λευκούς ρατσιστές και νεοναζί. Ο τρόπος θανάτου του θύματος δικαιώνει τη στάση του στη ζωή: όχι στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία.

Ανώνυμος είπε...

Εαν είχε πάει φαντάρος, θα ελιχε μάθει μια παροιμία η οποία δεν κάνει ποτέ λάθος.
"Οι Μαλακίες πληρονωνται"

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται για μόνο μία δολοφονία. Και όχι μόνον από έναν μαύρο.

Ως λέξη, ο ρατσισμός είναι εφεύρεση κομμουνιστική. Δες εδώ: http://redskywarning.blogspot.gr/2012/02/blog-post_07.html

Ως ιδέα, ο ρατσισμός είναι έμφυτος νομίζω σε όλους τους ανθρώπους και μάλιστα μπορεί να καλλιεργηθεί από τα ίδια τα κράτη, όπως το Ισραήλ από ό,τι ακούμε. Στην Ελλάδα, ο ρατσισμός είναι εναντίον των Ελλήνων εκ μέρους της ελληνόφωνης κυβέρνησης που φτάνει στα όρια της γενοκτονίας.

Ανώνυμος είπε...

προς Γιάννη:
συμφωνώ σε όλα, αλλά όμως τι γίνεται όταν οι δολοφονοι είναι πάντα ισλαμιστές και οι δολοφονημένοι πάντα λευκοί;;;;;;;;;;;;
μήπως αυτό πρέπει κάποιους να προβληματίσει κάποτε;;;;;;;;;
επειδή λοιπόν η ιδεολογική σου προέλευση είναι γνωστή πρέπει επιτέλους να το αποδεχτείς. Ο δυτικός πολιτισμός έχει γνωρίζει μόνο 2 ειδών τρομοκρατίες σε εκτεταμένο και διαχρονικό επίπεδο:
την αριστερή και την ισλαμική.
όλα τα άλλα είναι ...άλλα λόγια να αγαπιόμαστε............

ikonsgr είπε...

ΤΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟ...

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ ΛΟΙΠΟΝ(Για άλλη μία φορά....)

ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ,ΜΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ,ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ,ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑΦΟΡΑ,
"ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΠΟΤΈ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ "ΠΟΛΕΜΑΜΕ" ΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΘΡΕΜΕΝΩΝ ΔΙΠΟΔΩΝ ΜΟΝΟΝ ΜΕ "ΑΓΑΠΗ, ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ....ΑΝΟΙΧΤΟΤΗΤΑ"




ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΦΝΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ;....

Ζαχαριάς Τριανταφυλλός βογκολης είπε...

Πως είναι δυνατόν ο τρόπος θανάτου κάποιου να δικαιώνει ή όχι την στάση του στην ζωή??? Κόψτε τα ληγμένα λέω εγώ. Ξυπνήστε. Η συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα διδάσκει μίσος και θάνατο για τούς απιστους. Όσο εσύ θα βαυκαλιζεσε με ιδέες ισονομίας και αμοιβαιου σεβασμού ,αυτοί θα κοιτάνε να σε σφάξουν σαν προβατίνα. Και εσένα και οποιονδήποτε δεν είναι μαζί τους

Γιάννης είπε...

Ανώνυμοι φίλοι 8:14 και 10:55
Δεν έχει σημασία από που προέρχεται η λέξη "ρατσισμός" αλλά το πως χρησιμοποιείται σήμερα. Και είναι το μίσος προς αυτόν που ανήκει σε διαφορετική φυλή και φυσικά καλλιεργείται και διαμορφώνεται από τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.
Φυσικά και οι δολοφόνοι δεν είναι μόνο ισλαμιστές, ούτε οι δολοφονημένοι μόνο λευκοί όταν μιλάμε για ρατσισμό. Ανεξαρτήτως της ιδεολογικής μου προέλευσης ο δυτικός πολιτισμός έχει γνωρίσει πολλών ειδών τρομοκρατίες: μεταξύ αυτών τη λευκή, τη φασιστική, την εργοδοτική, την εθνικιστική, τη σεξιστική και πολλές άλλες.

Πλατάνης είπε...

Σε γράφημα του FBI, 2014, Η.Π.Α.
-μαύροι δολοφονημένοι από μαύρους 53.94%
-μαύροι δολοφονημένοι από λευκούς 0.77%

ikonsgr είπε...

-Ναι γιάννη, "Φυσικά και οι δολοφόνοι δεν είναι μόνο ισλαμιστές", αλλά ΣΤΙΣ 100 δολοφονίες οι 99 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ δολοφονίες θρησκευτικού-φυλετικού μίσους από γύφτους-μαύρους μουσουλμάνους κατά λευκών και χριστιανών!

-Ναι γιάννη,"οι δολοφονημένοι δεν είναι μόνο λευκοί όταν μιλάμε για ρατσισμό.", αλλά στους 100 δολοφονημένους οι 99 ΕΙΝΑΙ λευκοί Χριστιανοί!

ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗΗΗΗ;;;;
Η μονη τρομοκρατια ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ την ζωή σου,την περιουσία σου,την ειρήνη και την ευημερία σου Γιάννη, είναι η ισλαμικη τρομοκρατία!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;;

Ειλικρινά, είναι απίστευτο σε τι μεγάλο βαθμό τα κόμπλεξ και οι ιδεοληψίες κάποιων μπορεί να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα που βιώνουν....

Το σφάλλειν ανθρώπινον το εμμένειν δαιμονικό....

Stelios Hoshizora είπε...

Γιάννη με τα ΑΚ (12:22), ο οποιοσδήποτε πολιτισμένος άνθρωπος αφήνει το μίσος έξω απο το παιχνίδι, αν θέλει να λέγεται πολιτισμένος. Το ζήτημα της σημερινής κοινωνίας όμως δεν είναι το μίσος (που διαχρονικά υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα) αλλά η διαφορετική αντιμετώπισή του σε συνάρτηση με τις τρείς κύριες φυλές. Π.χ. διαβάζω στην Wikipedia:

Black Power is a political slogan and a name for various associated ideologies aimed at achieving self-determination for people of African descent.

Asian pride (also spelled AZN pride) is a positive stance to being Asian American.

White pride is a motto primarily used by white separatist, white nationalist, neo-Nazi and white supremacist organizations in order to signal racist or racialist viewpoints.

Αγγλικά νομίζω γνωρίζεις. Βλέπεις λοιπόν πως η αντιμετώπιση των "ρατσιστών" των εκάστοτε φυλών είναι τελείως διαφορετική και αυτό είναι εξοργιστικό. Η αναφορά στο παρελθόν (ναι αλλά οι λευκοί έκαναν εκείνο και το άλλο) είναι άτοπη γιατί όλες οι φυλές έκαναν γενοκτονίες, όλοι είχαν σκλάβους, όλοι έσφαξαν αθώους.

Στην δουλειά μου συναναστρέφομαι με όλες τις φυλές: λευκούς, κίτρινους, μαύρους, πιο μαύρους, καφέ και πάει λέγοντας. Άν ένας απο αυτούς κάνει ένα σχόλιο για το χρώμα μου, οι περισσότεροι θα γελάσουν με το καλαμπούρι -κι εγώ μαζί. Άν κάνω εγώ ένα σχόλιο για το σκούρο χρώμα του διπλανού μου, έχω απολυθεί χωρίς πολλά-πολλά. Όλ' αυτά το 2017.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Ο ρατσισμός δεν έχει χρώμα....έχει σκοτάδι στο μυαλό

Γιάννης είπε...

ikonsgr, δεν ξέρω που βρήκες αυτά τα στατιστικά που αναφέρεις - την ακρίβεια των οποίων αμφισβητώ - αλλά και αλήθεια να είναι δεν έχει σημασία. Κανένας ρατσισμός δεν είναι καλός. Εμένα την ευημερία και τη ζωή μου την απειλούν κατά κύριο λόγο τα μνημόνια, η εφορία, η ανεργία, η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και οι πάσης φύσεως τρομοκρατίες (και η ισλαμική) που συμπληρώνουν το παζλ. Στον πλανήτη το δικό σου δεν ξέρω τι γίνεται αλλά καλό είναι να βγάλεις τις παρωπίδες.
Stelios Hoshizora, ο ρατσισμός διαμορφώνεται ιστορικά με βάση τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το απόσπασμα της wikipedia προφανώς αναφέρεται στις ΗΠΑ όπου η λευκή φυλή ήταν ανέκαθεν (και είναι ακόμα εν πολλοίς) η κυρίαρχη που καταπίεζε τις υπόλοιπες, οπότε η αντιμετώπιση αυτή αποτελεί προσπάθεια εξισορρόπησης/εξάλειψης αυτής της κατάστασης.
Τη λευκή φυλή δεν την έχει ξεπεράσει καμία στο μέγεθος καταπίεσης και εκμετάλλευσης των υπολοίπων επειδή βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και τεχνολογική υπεροχή.
Εκεί που δουλεύεις (κάπου εκτός Ελλάδας προφανώς) υπάρχει ιστορικό λευκό ρατσισμού, αν και αυτό που περιγράφεις ακούγεται πολύ υπερβολικό για οποιαδήποτε χώρα.

Stelios Hoshizora είπε...

Δηλαδή επειδή οι λευκοί είχαν σκλάβους πριν από 300 χρόνια, είναι δικαίωμα των μαύρων να είναι ρατσιστές σήμερα; επίσης,από που προκύπτει πως η λευκή φυλή εκμεταλλευτηκε τις άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό; έχεις στοιχεία; βιβλιογραφία;

Εργάζομαι στην Ιαπωνία,οπου ιστορικό ρατσισμού δεν υπάρχει. Κανείς -για ακόμα μια φορά- λάθος.

Πλατάνης είπε...

"αλλά και αλήθεια να είναι δεν έχει σημασία."
Εντάξει, μεγάλε, το τερμάτισες...

ikonsgr είπε...

Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα....
Γιάννη, το συνεχίζεις, και συνεχίζεις να ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ όλο και περισσότερο με αυτά που γράφεις!

Γιατί όταν μου λες ότι το προβλημά σου είναι μόνον τα μνημόνια η εφορία, η ανεργία, ,δηλαδή ΜΟΝΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΘΕΜΑΤΑ, φανερώνει το πόσο ανίκανος είσαι να αντιληφθείς και να αποδεχθείς την ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ, ΑΞΙΑΚΗ, ΗΘΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ!

Αναρωτιέμαι πάντως, για ποιο λόγο κάποιος με τις δικές σου "politically correct" ισοπεδωτικές-εξισωτικές ιδεοληψίες μπαίνει ΣΥΝΕΧΩΣ στον κόπο να διαβάζει τα άρθρα του Κ.Ο., και ΣΥΝΕΧΩΣ να σχολιάζει επικριτικά.....
Και το θέμα δεν έχει να κάνει με "δικαιώματα", σαφώς και έχεις δικαίωμα, όπως όλοι,να σχολιάζεις όπως και ότι θέλεις, το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ;
Σ'αρέσει να προκαλείς, ή μήπως πιστεύεις ότι μ'αυτά που γράφεις θα πείσεις κάποιον... "ρατσιστή, φασίστα, ακροδεξιό" (φαντάζομαι ο Κ.Ο. να γνωρίζει ότι σχεδόν όλοι οι αναγνώστες του είναι τέτοιου είδους "κακοί άνθρωποι" :-)...) να αλλάξει γνώμη;

Γιάννη λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά, πιστεψέ με, το μόνο που καταφέρνεις με τα σχόλια που κάνεις είναι ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΜΜΟΝΙΚΑ, ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ,ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, είναι όλοι οι... "προοδευτικοί", δικαιωματιστές, "αληλλεγγυοι", φιλο-υπάνθρωποι!


Γι'αυτό αν θες τι γνώμη μου, σταμάτα τα σχόλια γιατί, ΚΑΙ ΕΚΤΕΙΘΕΣΑΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ!


Καλή φώτιση και καλή αφύπνιση Γιάννη (είσαι και συνονόματος τρομάρα σου... :-))) )

Γιάννης είπε...

Stelios Hoshizora, εγώ δεν είπα ότι είναι δικαίωμα των μαύρων να είναι ρατσιστές αλλά ότι ο λευκός ρατσισμός ήταν πολύ πιο ισχυρός και με σκληρότερες συνέπειες. Δε νομίζω ότι χρειάζεται κανείς συγκεκριμένη βιβλιογραφία για να αναγνωρίσει το μέγεθος και την έκταση της δυτικής αποικιοκρατίας και ιμπεριαλισμού.
Η Ιαπωνία ήταν ιμπεριαλιστική δύναμη στην Α. Ασία, οπότε κάποιο ιστορικό ρατσισμού πρέπει να το έχει. Επιπλέον, μετά το Β'ΠΠ είχε ισχυρές επιρροές από τις ΗΠΑ. Αλλά και πάλι αυτό που μου λες μάλλον για δική σου υπερβολική εκτίμηση το κόβω.

Πλατάνης, ωραίο κόλπο να απομονώνεις μια φράση αλλά δυστυχώς για σένα εκεί είναι ολόκληρο το κείμενο και δε διαστρεβλώνεται. Παρακάτω λέει "Κανένας ρατσισμός δεν είναι καλός" αλλά εσύ μάλλον δυσκολεύεσαι να τερματίσεις.

ikonsgr, τα στατιστικά που επικαλείσαι δε μου λες που τα βρήκες. Καθόλου παράξενο αλλά ας μη συζητήσουμε για το "ποιος εκτίθεται" από αυτά που γράφει. Επίσης "αξίες", "ηθική" κλπ δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν χωρίς υλική επιβίωση, λυπάμαι που σου το λέω έτσι, αλλά αυτή είναι η ωμή αλήθεια.
Από κει και πέρα εδώ υπάρχει μια κατάσταση που μάλλον δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις: άρθρα δημοσιεύονται ανοιχτά και ελεύθερα και ο οποιοσδήποτε μπορεί να τα μελετήσει και να τα σχολιάσει. Επιπλέον πολλοί άνθρωποι δε διαβάζουν μόνο αυτά με τα οποία συμφωνούν και τα σχόλια δεν είναι πάντα χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες. Τέλος, ενίοτε οι συζητήσεις μεταξύ διαφωνούντων είναι ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές. Αυτά τα ολίγα, και με συγχωρείς αν δε σε κάλυψα αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω.
Ευχαριστώ για τη γνώμη σου (για το αν θα σχολιάζω) αλλά αναρωτιέμαι κι εγώ γιατί γράφεις ολόκληρα κατεβατά "στου κουφού την πόρτα". Και κάτι τελευταίο επειδή είσαι "συνονόματος": τα κεφαλαία, τα θαυμαστικά και η bold γραφή δεν υποκαθιστά τα επιχειρήματα και τα στοιχεία στο γραπτό λόγο. Αν δεν έχεις κάτι να πεις, άστο καλύτερα.

Stelios Hoshizora είπε...

Καταλαβαίνεις πόσο ξερόλας ελληναράς ακούγεσαι με το "δικιά σου εκτίμηση το κόβω", έτσι; Τα στοιχεία δεν πιάνουν μια μπροστά στην "κοψιά" σου. Τι στατιστικά, τι μαρτυρίες, τι να φτουρήσει ο Στέλιος που ζει τόσα χρόνια στην Ιαπωνία. Ο Γιάννης το "κόβει" πως είναι έτσι, ΆΡΑ ΕΊΝΑΙ ΈΤΣΙ.

Πραγματικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τα σχόλιά σου. Νόμιζα πως η αντιπαράθεσή μας ήταν εποικοδομητική. Είσαι όμως υπερβολικά δογματικός για μια υγιή ανταλλαγή απόψεων. Λυπάμαι πραγματικά.

ikonsgr είπε...

Φίλε Στέλιο, τζάμπα ασχολείσαι. Ένα κύριο χαρακτηριστικό της "προοδευτικής" αντίληψης ατόμων όπως ο γιάννης (Και δυστυχώς από προσωπική πείρα διαπιστώνω ότι πλέον είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αυτά τα άτομα....), είναι η ισοπεδωτική "σχετικότητα" ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ! Αλήθεια είναι ότι νομίζει, πιστεύει, θεωρεί ο καθένας, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Όπως επεσήμανε εύστοχα και ο πλατάνης, όχι μόνον αμφισβητείται η πραγματικότητα (θέλει... "Στατιστικά"ο γιάννης, λες και δεν ζει την καθημερινότητα του ελλαδιστάν, προφανώς έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, βιώνοντας ως τέτοια, την δική του προσωπική "virtual reality" του: "ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ, ΙΣΟΙ, ΟΜΟΙΟΙ"...) ...."αλλά και αλήθεια να είναι, δεν έχει σημασία."....
Δηλαδή εκτός από ισοπεδωτική σχετικότητα έχουμε και ένα υπέρμετρα εμμονικό πείσμα στην δική μας άποψη ,ακόμα και αν αυτή αμφισβητείται από την πραγματικότητα!!!!
Ε, έλα και πες μου τώρα, αν είναι ποτέ δυνατόν να έχεις, όχι διάλογο, όχι συζήτηση, ακόμα και απλή επαφή με τέτοια άτομα! Σε βγάζουν απ'τα ρούχα σου σε χρόνο dt!!!!
Συμπέρασμα: ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ, με.... "ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ"! :-)

Γιάννης είπε...

Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις πόσο παράλογο ακούγεται ότι στην Ιαπωνία "σε απολύουν για ψίλου πήδημα αν είσαι λευκός ενώ τις άλλες φυλές για τον ίδιο λόγο τις αφήνουν ανενόχλητες". Και δεν είδα τίποτα στοιχεία να παραθέτεις που να το αποδεικνύουν αυτόν τον ισχυρισμό. Στο κάτω κάτω ούτε σε ξέρω ούτε ότι ζεις στην Ιαπωνία μπορώ να είμαι σίγουρος. Η "εποικοδομητική" και "υγιής" ανταλλαγή απόψεων μεταξύ αγνώστων και ανωνύμων γίνεται με παράθεση στοιχείων που να μπορεί να ελέγξει ο άλλος. Όχι με την επίκληση προσωπικών εμπειριών και βιωμάτων, και πολύ περισσότερο, εκτιμήσεων αμφιβόλου αξιοπιστίας. Τι θα έλεγες π.χ. εσύ αν σου έλεγα ότι στη δικιά μου δουλειά οι λευκοί καταπιέζουν τους υπόλοιπους; Θα με πίστευες ή όχι; Πολύ καλά θα κάνεις λοιπόν να μην ασχοληθείς ξανά με τα σχόλιά μου. Άκουσε τη συμβουλή του φίλου μας του ikonsgr που στο εκτονωτικό του λογύδριο δεν τολμά να απαντήσει σε τίποτα επί της ουσίας για τα ανύπαρκτα στατιστικά που επικαλείται γιατί η "πραγματικότητά" του δεν τα χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

με τον γιαννάκη ασχολείστε?