Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΗΠΑ: Ποιοι μαθητές πέφτουν πιο συχνά θύματα “bullying”; (Στατιστικώς)

Ο όρος “bullying” ("εκφοβισμός" ελληνιστί. Το λες και "νταηλίκι" ή και "καψώνι") μπήκε τα τελευταία χρόνια στην ζωή μας με δεκάδες αναφορές, ενημερώσεις, εκδηλώσεις «ευαισθητοποίησης» του κοινού, διαφημίσεις, επιδοτούμενες καμπάνιες για την εξάλειψή του κλπ. Ο όρος εισήλθε από την Αμερική. Από εκεί μας ήρθε και η «γραμμή» ότι πιο εύκολα θύματα πέφτουν οι αλλοδαποί, οι «μειονότητες», οι ομοφυλόφιλοι κλπ.  Και ότι ο θύτης - όπως ευκόλως συνάγεται - είναι ο γηγενής λευκός αρσενικός κλπ. Εξ ου και οι χαρακτηριστικές (στημένες) φωτογραφίες που τις βρίσκεις όπου κι αν ψάξεις για τον όρο. Τα στερεότυπα να'ναι καλά. Και κάπου εκεί συνέδεσαν το “bullying” με τον «ρατσισμό» και μπλα μπλα μπλα.

Το ζητούμενο βέβαια είναι αν ισχύουν όλα αυτά και ποιος πραγματικά είναι πιο πιθανό να είναι ένας bully;

Αξίζει να δούμε τι γίνεται στην "πολυμορφική" Αμερική από όπου προήλθε και ο όρος..

Διαβάζουμε στο ‘Journal of Youth and Adolescence’, τεύχος 6, Ιούνιος 2015, τόμος 44, σελ. 1241-1250:

Not Just Black and White: Peer Victimization and the Intersectionality of School Diversity and Race("Όχι μόνο Μαύρος και Λευκός: η Θυματοποίηση των Συνομηλίκων και η Διατομεακή Διάσταση της Σχολικής Πολυμορφίας και της Φυλής")

Από τους:  Sycarah Fisher, Kyndra Middleton, Elizabeth Ricks, Celeste Malone, Candyce Briggs, Jessica Barnes

Αν και ο εκφοβισμός είναι ένα ζήτημα που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, η περιορισμένη του έρευνα έχει διερευνήσει τον αντίκτυπο της σχολικής πολυμορφίας σε είδη συμπεριφοράς εκφοβισμού. Αυτή η μελέτη διερευνά τη σχέση μεταξύ της ποικιλομορφίας των σχολείων, της φυλής των μαθητών και του εκφοβισμού εντός του σχολικού πλαισίου. Οι συμμετέχοντες ήταν Αφρικανοαμερικανοί και Καυκάσιοι (Λευκοί) μαθητές μέσης εκπαίδευσης (συνολικός αριθμός μαθητών = 4.581, το 53.4% ​​εξ αυτών γυναίκες). Μεταξύ των συμμετεχόντων, το 89,4% ήταν Καυκάσιοι και το 10,6% ήταν Αφροαμερικανοί. Τα ερευνητικά ερωτήματα εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της ποικιλομορφίας των σχολείων, της συμπεριφοράς των μαθητών και των συμπεριφορών εκφοβισμού, και συγκεκριμένα της θυματοποίησης που βασίζεται στη φυλή. Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι Καυκάσιοι μαθητές της μέσης εκπαίδευσης βιώνουν περισσότερο εκφοβισμό από ότι οι Αφρικανοαμερικάνοι μαθητές, γενικά, και ειδικά όταν οι μειονότητες βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλον. Οι Καυκάσιοι μαθητές βίωσαν επίσης σχεδόν τριπλάσιο αριθμό θυματοποίησης με βάση την φυλή τους από ότι οι Αφρικανοαμερικάνοι μαθητές, όταν η σχολική ποικιλομορφία ήταν σταθερή. Είναι ενδιαφέρον ότι οι Αφροαμερικανοί μαθητές βίωσαν το διπλάσιο της θυματοποίησης με βάση την φυλή από ότι οι Καυκάσιοι μαθητές όταν βρίσκονται σε σχολικές εγκαταστάσεις με περισσότερους μαθητές «χρώματος».

Διάβασε και αυτό το παρόμοιο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχεδόν πεφτω απ'τα σύννεφα!!

ikonsgr είπε...

Δεν έχει σημασία αν τα.... "μειονοτάκια" με ΕΠΙΣΗΜΑ στατιστικά είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ποιο... "νταήδες".
Τα λευκά παιδιά ήταν είναι και θα είναι "ρατσιστάκια".Γι'αυτό και εμείς συνεχίζουμε να απορρίπτουμε τον ρατσισμό "απ'όπου κι'αν προέρχεται".... (δηλαδή από τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ λευκά "ρατσιστάκια")

sta είπε...

Σε πρόσφατο ελληνικό τηλεοπτικό μήνυμα , κατα του εκφοβισμού , λέει αρχικά ένας ηθοποιός :- έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ....
Πιο κατω λέει ο δημιουργός της διαφήμισης οτι δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία άρα κάτι πρέπει να γίνει ...
Όποτε μας λένε οτι αυξήθηκαν τα κρούσματα χωρίς βέβαια να έχουμε στατιστικά στοιχεία που να δείχνουν αυτό !
Αν εντοπίσω το σποτ θα παραπέμψω .