Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η συγκάλυψη του εγκλήματος μέχρι σήμερα



Μετά τη συνθήκη της Λωζάννης, το 1923, εξαπολύθηκε προπαγάνδα συγκάλυψης του εγκλήματος και επιχειρήθηκε ο εξωραϊσμός της Τουρκίας, τόσο εντός της χώρας από την κεμαλική κάστα εξουσίας όσο και από τις δυτικές δυνάμεις. Οι τουρκικές κυβερνήσεις καθόρισαν αυστηρά μια πολιτική υποβάθμισης των εθνικών εκκαθαρίσεων οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί λίγα μόλις χρόνια νωρίτερα. 

Στην προσπάθεια αυτή οι Τούρκοι βρήκαν την ανέλπιστη συμπαράσταση της Δύσης, η οποία προέταξε τη διείσδυση των κεφαλαίων της και την ακεραιότητα της Τουρκίας έναντι της κομμουνιστικής ΕΣΣΔ. Όμοια συμπεριφέρθηκαν και οι Αμερικανοί. Το State Department προσπάθησε να εμποδίσει την έκδοση βιβλίων και την παραγωγή ταινιών για τις σφαγές που προκάλεσαν οι Τούρκοι.


Μεταξύ των βιβλίων αυτών ήταν το βιβλίο «Η Κατάρα της Ασίας» ("The Blight of Asia" / "Η Μάστιγα της Ασίας"), του τότε Αμερικανού προξένου στη Σμύρνη Τζώρτζ Χόρτον, ένα τεκμήριο για τα εγκλήματα του κεμαλικού στρατού.

Οι Αρμένιοι, σε αντίθεση με την ελληνική ολιγωρία, άρχισαν με συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες τη διαδικασία ανάδειξης και αναγνώρισης της γενοκτονίας την οποία υπέστησαν. Πολύ αργότερα οι Έλληνες πρόσφυγες, χωρίς τη συμπαράσταση του ελληνικού κράτους, άρχισαν να προβάλλουν διεθνώς τη δική τους γενοκτονία, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Πόντο και στην Ιωνία. Στη δεκαετία του 1980 οργανώθηκε με καθυστέρηση δεκαετιών συλλογική προσπάθεια για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την αναγνώριση του τουρκικού εγκλήματος, εντός Ελλάδας, αλλά και διεθνώς. Οδηγηθήκαμε έτσι στην επίσημη ανακήρυξη από τη Βουλή των Ελλήνων δύο σημαντικών ημερομηνιών ως «Ημερών Εθνικής Μνήμης»: τη 19η Μαΐου, ως ημέρα αφιερωμένη στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τη 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα αφιερωμένη στη Μικρασιατική Καταστροφή.
Η ίδια η Τουρκία αντέδρασε και αντιδρά έντονα. Αυτή εξάλλου ήταν η πρακτική της εξαρχής. Ήδη στη δεκαετία του 1920, με την εμφάνιση του αρμενικού κινήματος, η Τουρκία προσπάθησε με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει και να αρνηθεί τα γεγονότα της Γενοκτονίας. Με παραγωγή στρατευμένων κρατικών έργων, με εξαγορά Αμερικανών κυρίως, ιστορικών, προσπάθησε να αποτρέψει τις προσπάθειες διεθνούς καταδίκης. Ίδρυσε το Ινστιτούτο Τουρκικών Σπουδών στην Ουάσινγκτον το 1982 για να επιτύχει πρόσβαση στον ακαδημαϊκό χώρο και να ακυρώσει τις προσπάθειες των Αρμενίων για αναγνώριση. Άλλωστε, το προηγούμενο με τους Αρμενίους ήταν που θορύβησε το τουρκικό κράτος ώστε να αποτρέψει ανακίνηση της ποντιακής γενοκτονίας. 

Στην Άγκυρα άρχισαν να γράφουν τη "δική τους" ιστορία, σύμφωνα με την οποία δεν συνέβη ποτέ τίποτα στον Πόντο. Βάσει των κεμαλικών θεωρήσεων, οι Τούρκοι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν ευρισκόμενοι περίπου σε νόμιμη άμυνα, αφού οι Πόντιοι συνωμοτούσαν κατά της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, οι αντάρτες της ποντιακής αντίστασης βαπτίστηκαν «ληστές» που έσφαζαν ανηλεώς Τούρκους αμάχους και έκαιγαν τα τουρκικά χώρια του Πόντου.

Η Τουρκία, κατέβαλε ταυτόχρονα προσπάθειες περιορισμού της διεθνοποίησης της ποντιακής γενοκτονίας. Για παράδειγμα, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αυστραλία προσπάθησε να «φιμώσει» το «Κέντρο Έρευνας Γενοκτονιών» του Πανεπιστημίου Macquarie, γιατί διαθέτει ερευνητικό τμήμα για την ποντιακή γενοκτονία και το μικρασιατικό ολοκαύτωμα. Στις ΗΠΑ τα παραδείγματα είναι δεκάδες. Σε αρκετές ανακοινώσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών επιχειρείται να παρουσιαστεί η Ιστορία αντίστροφα: οι Έλληνες του Πόντου διέπραξαν γενοκτονία σε βάρος των Τούρκων! Για την επίσημη Τουρκία, το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί εφεύρημα του ελληνικού κράτους για να αμφισβητηθεί η ακεραιότητά της. 

Αποτελεί μέσο υπονόμευσης και αποσταθεροποίησης του τουρκικού κράτους με την υποκίνηση «μικροεθνικιστικών αισθημάτων» στο εσωτερικό του. Όπως φαίνεται και πιστοποιείται, διαρκής φόβος της τουρκικής διπλωματίας είναι η πιθανότητα εμφάνισης ποντιακής ταυτότητας στην Τουρκία.

Παρά τη γενοκτονία, παρά τον διωγμό, το μεγαλείο της ποντιακής εποποιίας οφείλει να αναγνωριστεί. Για δέκα σχεδόν χρόνια, στο πιο απόμακρο κομμάτι του Ελληνισμού, διεξήχθη ένας ηρωικός ένοπλος αγώνας, απέναντι σε συντριπτικά υπέρτερες δυνάμεις. Δυνάμεις οι οποίες εκπροσωπούσαν μια ολόκληρη αυτοκρατορία, αλλά και τη νέα Τουρκία, που στήθηκε επάνω στις στάκτες και τα ερείπια των Ελλήνων της Ιωνίας και του Πόντου.

Η Μεγάλη Ιδέα εξέπνευσε στις στάκτες της Σμύρνης και του Πόντου, όμως οι τελευταίοι που ευθύνονται για αυτό είναι οι ηρωικοί μαχητές της Σάντας, του Toπ Τσαμ και του Αγιού Τεπέ. Οι αντάρτες του Πόντου έπραξαν αυτό που έπρεπε, «τοις κείνων ρήμασι». Με το τέλος της αντίστασης στον Πόντο, πολλούς μήνες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, επικυρώθηκε οριστικά η μετάπτωση του Ελληνισμού σε Ελλαδισμό.

Από το «Το Ποντιακό Αντάρτικο και η Γενοκτονία» του Σταύρου Καρκαλέτση, εκδόσεις Περισκόπιο

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτή την επέτειο ιερής μνήμης καλόν είναι να μνημονεύσουμε ότι ο Ε.Βενιζέλος πρότεινε τον Μουσταφά Κεμάλ για να νόμπελ Ειρήνης!
Ο ίδιος πρωθυπουργός ών το 1931 κατέκρινε την εξέγερση των Κυπρίων κατά της αγγλικής κατοχής, τασσόμενος υπέρ των Άγγλων.
Ο Ε.Βενιζέλος έστειλε ελληνικό στρατό, καλώς, για να πολεμήσουν κατά των μπολσεβίκων υπείκων όχι τόσο στα ελληνικά συμφέροντα όσο των αγγλογάλλων. Να επισημάνουμε όμως την πρωτοβουλία του ώστε Έλληνες από περιοχές του Καυκάσου, σημερινή Γεωργία, να μετοικίσουν σε έρημα χωριά ή περιοχές της Κ.Μακεδονίας και ιδίως του Κιλκίς ήδη από το 1920, όταν εμένετο η μικρασιατική εκστρατεία και τούτο δια τον φόβο των Ιουδαίων.
Όντως, όταν οι μπολσεβίκοι κατέλαβαν Γεωργία και Αρμενία αμέσως συνήψαν τη γνωστή σοβιετοτουρκική συμφωνία τον Μάρτιο του 1921, νομιμοποιώντας τον Κεμάλ και τροφοδοτώντας τον με μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών, γεγονός που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των κεμαλικών στρατευμάτων.
Ο κύριος όγκος Ποντίων και Καππαδοκών αφίχθησαν στην μητροπολιτική Ελλάδα το 1924 ως ανταλλάξιμοι με μουσουλμάνους, και ελληνικής καταγωγής όπως οι τουρκοΚρητικοί,Ηπειρώτες και δυτικοΜακεδόνες.

Ανώνυμος είπε...

Και η προδοσία δεν έχει τελειωμό...συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με την παντελή άγνοια των ιστορικών γεγονότων που δεν διδάσκονται καν στις νέες γενιές και πλέον η διδασκαλία της αιώνιας ηρωικής ιστορίας μας πρέπει να αποτελεί ευθύνη της κάθε οικογένειας που θέλει να είναι και να λέγεται ελληνική...Τίποτα δεν θα ξεχαστεί ποτέ όσο κι αν το παλεύουν οι σημερινοί ελληνόφωνοι νεοπροδότες μέσα στη γενικότερη σύγχυση των καιρών μας, είναι σίγουρο πως ματαιοπονούν και θα αποτύχουν...Ζήτω ο Πόντος! Ζήτω ο Ηρωικός Ποντιακός Ελληνισμός!

Ανώνυμος είπε...

Να η προτεραιότητα του υπουργείου!!!!!!
http://i.imgur.com/iZ9lRsi.jpg

Ανώνυμος είπε...

Από ότι απεδείχθη τα ίδια συμφέροντα και ίδια αριστερή ιδεολογία είχαν καπιταλιστές Άγγλοι Γάλλοι και κομμουνιστές.
Δεν είχαν αντικρουόμενα εφόσον είχαν τα ίδια αφεντικά τους τραπεζίτες.
Καπιταλιστές κομμουνιστές ποτέ δεν ήσαν αντίπαλοι. Αυτά ήταν για να τρώμε το φαί μας Ανατολικοί και Δυτικοί πολίτες καθόλην την διάρκεια του ψυχρού πολέμου και όχι μόνον. Συνεχίζεται, αν και χωρίς καμία επιτυχία πια και στις ημέρες μας.

Εάν υπήρχε έστω και ίχνος ντροπής σε όσους ακόμα υπερασπίζονται την άποψη πως οι Έλληνες συμμετείχαμε με εκστρατευτικό σώμα εναντίον των κομμουνιστών και για αυτό εφοδίασαν με στρατό και χρυσό τον Κεμάλ εναντίον των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, θα είχαν εξαφανιστεί από την Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας. Αλλά από ντροπή, οι αριστεροί ,ποιος την έχασε για να την βρουν αυτοί!

Η Ελλάδα τότε ήταν ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ στους ΑγγλοΓάλλους και ο Βενιζέλος δοτός πρωθυπουργός που εκτελούσε τις εντολές των!

Με τα κανόνια τους στον Πειραιά τον επέβαλαν και εάν δεν υποχωρούσε ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α’ θα είχε ισοπεδωθεί η Αθήνα και θα είχε αιματοκυλιστεί και πάλι η Ελλάδα !
Όποιον Έλληνα κυβερνήτη δεν ήθελαν οι αριστεροί κοσμοκράτορες καπιταλιστές κομμουνιστές ως τον Καποδίστρια και άλλους έβρισκαν και βρίσκουν τρόπο να τον εξοντώνουν!

Εάν ήταν εχθροί οι Αγγλογάλλοι με τους κομουνιστές τότε θα έπρεπε οι ίδιοι οι κομμουνιστές να υποστηρίξουν τους σκλαβωμένους Έλληνες και όχι να βρουν τρόπο να μας εξοντώσουν!!!
Χρησιμοποίησαν , αμφότεροι τον κεμάλ - όχι την οθωμανική αυτοκροταρία* , αυτήν ήθελαν να την διαλύσουν και το κατάφεραν – για την εξόντωση του Ελλήνων και άλλων Χριστιανών ορθοδόξων!




Κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου 1917


Η Κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου 1917 (14 Ιουνίου 1917 – 4 Νοεμβρίου 1920) αντικατέστησε την επαναστατική ή "προσωρινή" Κυβέρνηση Εθνικής Αμύνης, που είχε δημιουργήσει ο ίδιος και που ήλεγχε την τότε βόρειο Ελλάδα

καθώς και την Κυβέρνηση Αλέξανδρου Ζαΐμη 1917 που ήταν η επίσημη κυβέρνηση της χώρας και έλεγχε τη νότια Ελλάδα.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανέλαβε ως εγκάθετος πρωθυπουργός της Αντάντ, χωρίς εκλογές, μετά την παραίτηση του Αλέξανδρου Ζαΐμη, την εκθρόνιση του Κωνσταντίνου Α' και την ανάληψη των βασιλικών καθηκόντων από τον Αλέξανδρο Α΄, όπως είχαν επιβάλλει οι Αγγλογάλλοι, συνεχίζοντας να διατηρούν υπό κατάσχεση τον ελληνικό στόλο. Είχε αρνηθεί να ορκιστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Θεόκλητο Α΄ και ορκίστηκε τελικά από τον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαδόπουλο[1]

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85_%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85_1917

Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Εκστρατεία της Κριμαίας
...
“Η συμμετοχή της Ελλάδος στην εκστρατεία αυτή αποφασίστηκε από τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο και την κυβέρνησή του, που τελούσε από τον Ιούνιο του 1917 χωρίς την παρουσία αντιπολίτευσης. Η Ελλάδα προσφέρθηκε τότε να συμμετάσχει, (αρχικά), με τρεις μεραρχίες.

Η εκστρατεία αυτή όχι μόνο υπήρξε ατυχής, γεγονός που διαφαινόταν εξ αρχής, εκ της περιορισμένης δύναμης σε μια ευρύτατη έκταση επιχειρήσεων, αλλά και πολύ καταστροφική για τον ελληνογενή πληθυσμό όλης της εκεί και γύρω περιοχής, από τα αντίποινα που ακολούθησαν στη συνέχεια σε βάρος του, από τους Μπολσεβίκους, με δολοφονίες, καταστροφές, διωγμούς, εκτοπίσεις κλπ.
..
Ανεξάρτητα όμως από την έκβαση της εκστρατείας στη Νότια Ρωσία, η συμμετοχή του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος σε αυτήν αποτέλεσε και το κυρίαρχο επιχείρημα του Ελευθερίου Βενιζέλου υπέρ της δικαίωσης των ελληνικών αιτημάτων
στη συνδιάσκεψη Ειρήνης που ακολούθησε και στη Συνθήκη των Σεβρών.*
Με το πέρας της εκστρατείας αυτής το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα μεταφέρθηκε στη Μικρά Ασία για ενίσχυση του μετώπου της μικρασιατικής εκστρατείας που μόλις είχε ξεκινήσει.”

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BA%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82

*Με την υπό ΔΙΑΛΥΣΗ (από τους ίδιους παίκτες καπιταλιστές κομμουνιστές) οθωμανική αυτοκρατορία υπέγραψε ο εθνάρχης βενιζέλος την συνθήκη των Σεβρών για αυτό και ΠΕΤΥΧΕ …την εξόντωση των Ελλήνων!!!


Μήπως ήταν Ατυχία;
Σαν πολλές ατυχίες είχε ο υπερφυείς εθνάρχης των τριών ηπείρων και των πέντε θαλασσών ΚΑΙ όλες εις βάρος των Ελλήνων.
ΡΕ κάτι συμπτώσεις με τις εμπνεύσεις των εθναρχών που πάντα μα πάντα καταλήγουν σε τραγωδία ως της χθεσινής ΕΟΚ και της σημερινής διεθνιστικής κομουνιστικής παγκοσμιοποίησης…


Ο πόλεμος που διεξάγεται από την Γαλλική “επανάσταση” έως και σήμερα είναι ένας πόλεμος εναντίον της Ελληνοορθοδοξίας και κατά όσων εθνών ασπάζονται τον Χριστιανισμό με ιδιαίτερο και άσβεστο μίσος εναντίον των Ελήννων ορθοδόξων!

Ανώνυμος είπε...

Το φως νικά πάντα τα σκοτάδια
Έτσι θα λάμψει και πάλι η Ελληνοορθοδοξία παγκόσμια!
Ο ακιρός γαρ εγγύς…

Σημαίνει ὁ Θεός, σημαίνει ἡ γῆς, σημαίνουν τὰ ἐπουράνια,
σημαίνει κι ἡ Ἁγιά-Σοφιά, τὸ μέγα μοναστήρι,
μὲ τετρακόσια σήμαντρα κι ἑξήντα δυὸ καμπάνες,
κάθε καμπάνα καὶ παπᾶς, κάθε παπᾶς καὶ διάκος.

Ψάλλει ζερβὰ ὁ βασιλιάς, δεξιὰ ὁ πατριάρχης,
κι ἀπ᾿ τὴν πολλὴ τὴν ψαλμουδιὰ ἐσειόντανε οἱ κολόνες.
Νὰ μποῦνε στὸ χερουβικὸ καὶ νά ῾βγει ὁ βασιλέας,
φωνὴ τοὺς ἦρθε ἐξ οὐρανοῦ κι ἀπ᾿ ἀρχαγγέλου στόμα:

«Πάψετε τὸ χερουβικὸ κι ἂς χαμηλώσουν τ᾿ Ἅγια,
παπάδες πᾶρτε τὰ ἱερὰ καὶ σεῖς κεριὰ σβηστῆτε,
γιατί ῾ναι θέλημα Θεοῦ ἡ Πόλη νὰ τουρκέψει.
Μόν᾿ στεῖλτε λόγο στὴ Φραγκιά, νὰ ῾ρθοῦν τρία καράβια,
τό ῾να νὰ πάρει τὸ σταυρὸ καὶ τ᾿ ἄλλο τὸ βαγγέλιο,
τὸ τρίτο τὸ καλύτερο, τὴν ἅγια Τράπεζά μας,
μὴ μᾶς τὴν πάρουν τὰ σκυλιὰ καὶ μᾶς τὴ μαγαρίσουν».

Ἡ Δέσποινα ταράχτηκε καὶ δάκρυσαν οἱ εἰκόνες.
«Σώπασε κυρὰ Δέσποινα, καὶ μὴ πολυδακρύζῃς,
πάλι μὲ χρόνους, μὲ καιρούς, πάλι δικά μας θά ῾ναι».

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΝΑΝΤΙΑ
https://www.youtube.com/watch?v=huFPr2DRrEA

ΤΑ ΕΥΖΩΝΑΚΙΑ
Στην Αγιά Σοφιά αγνάντια βλέπω τα ευζωνάκια (2Χ)
Τα ευζωνάκια τα καημένα στους πολέμους μαυρισμένα
κλέφτικο χορό χορεύουν και τ’ αντίπερα αγναντεύουν.
Κι αγναντεύοντας την πόλη τραγουδούν και λένε: (2Χ)
Τούτοι είν' οι χρυσοί της θόλοι,αχ κατακημένη πόλη
να η μεγάλη εκκλησιά μας, πάλι θα γενεί δικιά μας.
Στην κυρά τη Δέσποινά μας πες να μη λυπάται
στις εικόνες να μη κλαίνε, τα Ευζωνάκια μας το λένε.(2Χ)
Κι ο παπάς που 'ναι κλεισμένος μέσα στ' Αγιο Βήμα (2Χ)
Τά Ευζωνάκια δε θ' αργήσει, νά 'βγεινατακοινωνήσει
και σε λίγο βγαίνουν τ' Αγια μέσα σε μυρτιές και βάγια.(2Χ)

Ανώνυμος είπε...

Προδότης και ο Ελευθέριος Βενιζέλος; Δεν πάτε καλά. Ότι και να πάθετε σας αξίζει

Ανώνυμος είπε...

Νὰ ποιὸς ἦταν ὁ Βενιζέλος.

— 1 Αὐγούστου 2012 ἀπὸ τὸν/τὴν Φιλονόη


Σήμερα θὰ μᾶς γράψει ὁ φίλος μου ὁ Δημήτρης Νικητάκης ἕνα κείμενον γιὰ τὸν Ἐλευθέριον Βενιζέλον.
Τὸν ἔχει μελετήσει σὲ βάθος, πολλὰ χρόνια τώρα…
Ὅλα αὐτὰ ποὺ γράφει εἶναι πέρα γιὰ πέρα ἀληθή…
Θὰ σᾶς συμβούλευα, ὅλους ἐσᾶς ποὺ θὰ ἔχετε ἀντιρρήσεις, νὰ ἐρευνήσετε τὶς πηγές του.
Εἶναι πολὺ μαρτυριᾶρες!
Φιλονόη.

Υ.Γ. Τὸ παρακάτω κείμενον δὲν ἐδημοσιεύθῃ ΠΟΤΕ ἔως σήμερα, παρ’ ὅτι ἔχει σταλεῖ σὲ πολλοὺς ἱστολόγους, καθῶς καὶ σὲ περιοδικά… Νὰ ξέραμε ἄρα γέ καὶ τὸ γιατί….

http://filonoi.gr/2012/08/01/na-poios-htan-o-benizelos-2/

Ανώνυμος είπε...

@ Ζοχαδα 20 Μαΐου 2017 - 9:48 μ.μ.

Ο Μπεννυ Ζελον ηταν δικος σου; Εννοω εισασταν της ιδιας θρησκειας;

sta είπε...

Υπάρχει και η άσβηστη απο τα κατάστιχα της Θείας δίκης συλλογική ευθύνη χωρών , εθνών , θρησκειών . ..Τουρκε , αργά η γρήγορα κάποια γενιά σου θα πληρώσει το λογαριασμό ..

Eagle1 είπε...

Μπραβο ΚΟ.Συγχαρητηρια για το ευστοχο αρθρο σου και παλι.βλεπω οτι εχεις κανει πολυ καλη μελετη και ερευνα πανω σε αυτο το θεμα.Ολα τα λεφτα ειναι το βιβλιο του Horton η μαστιγα της ασιας.Προτεινω σε ολους να το διαβασουν.Κριμα για καποιους που λενε οτι ο Ελευθεριος Βενιζελος ευθυνεται για ολα.Ισως δεν εχουν διαβασει αρκετα και τους δικαιολογω.Δεν πειραζει.Αυτη ειναι η παιδεια μας και φτασαμε εδω που φτασαμε....Δεν ξερουν ισως ποιο θα ηταν το "εξ ανατολων το φως"...(οσο για καποιους που λενε οτι ο Μπεν Ζελον δεν ηταν πατριωτης,τοτε θα'θελα να μου πουν ποιος ειναι απο τοτε μεχρι σημερα).Ηταν ο μοναδικος ηγετης που προσπαθησε να προστατευσει τον Ελληνισμο και χριστιανισμο της Μικρας Ασιας σπαταλωντας για αυτο τον σκοπο σχεδον μια ζωη και ηταν ο μοναδικος που πραγματοποιησε την μεγαλη ιδεα....Και ομως....η εκκλησια τον κυνηγησε.....και για οσο δεν υπαρχει παιδεια θα ειναι ακομα κυνηγημενος απο μερικους.

Ανώνυμος είπε...


Ἦταν ὁ Ἐλευθέριος Βενιζέλος Ἕλλην;


Γιατί ὁ κομμουνιστής Λένιν …ΧΑΡΙΣΕ τά πετρέλαια τῆς Ῥωσσίας στούς τοκογλύφους;
...
Ἡ γενοκτονία τῶν Ἁρμενίων καὶ οἱ Γερμανοὶ συνεργοί.
Γιατί ὁ Marx ΔΕΝ …«γνώριζε» τόν Rothschild;
..
Ἦταν ἤ ὄχι γενοκτονία ἡ γενοκτονία;
Γιατί οὐδέ ἕνας ἀριστερός ἀναφέρεται στό ὄνομα Rothschild;

Τὸ τρίτον σημεῖον, γιὰ τὸ ὁποῖον ἐπίσης ἐλάχιστα γνωρίζουμε, εἶναι ἡ παράδοσις, κυριολεκτικῶς, τῶν Ποντίων, μὰ καὶ ὅλων τῶν χριστιανικῶν πληθυσμῶν τῆς τότε ὀθωμανικῆς αὐτοκρατορίας, στὰ χέρια τῶν σφαγέων τους.

Ἡ ἄρνησις Βενιζέλου νὰ στηρίξῃ καὶ νὰ προστατεύσῃ τὸ ἀντάρτικο τοῦ Πόνου, μαζὺ μὲ ὅλες τὶς ἐχθρικὲς ἐνέργειές του, συνυπέγραψαν τὴν γενοκτονία καὶ τὴν καταστροφή.

«…Οι Πόντιοι επαναστατούν. Τους αναγνωρίζουν σχεδόν όλα τα κράτη εκτός της Ελλάδος του Βενιζέλου. Το αποτέλεσμα γνωστό: μισθοφόροι μπολσεβίκοι και Τούρκοι τους σφάζουν….»
Νὰ ποιὸς ἦταν ὁ Βενιζέλος.

Σήμερα ἐλάχιστα εἶναι τὰ βιβλία ποὺ κυκλοφοροῦν ἐλεύθερα καὶ ἀναφέρονται στὸν Ἐλευθέριο Βενιζέλο μὲ …ἀρνητικὸ τρόπο.

Σὰν νὰ ὑπάρχῃ μία αὐστηρὰ λογοκρισία, ἐπίσημος καὶ ἄνευ αἰδοῦς, ὑπέρ του.


Καὶ μόνον ὅμως ποὺ ὑπέδειξε τὸν Κεμάλ, τὸν ἑβραῖο-ντονμὲ γιὰ Νόμπελ Εἰρήνης, ἀποδεικνύει πολλὰ ποὺ δὲν …ὁμολογοῦνται.

Δυστυχῶς…


http://attikanea.blogspot.gr/2015/12/blog-post_111.html

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν ήταν πατριώτης ο Βενιζέλος ποιος άλλος;

Ο Μητσοτάκης που είχε παντρευτεί την αδελφή του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου!

https://www.google.gr/search?q=%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82+%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwiZo8uKq4PUAhXEchQKHfSmDAIQsAQILQ&biw=1024&bih=726

Ανώνυμος είπε...

Πατριώτες που επιβάλλονται ακόμα και με απειλή εμφυλίου;
Πατριώτες που επιβάλλονται με ξένα κανόνια , έτοιμα να ισοπεδώσουν την Ελληνική Χριστιανική Πατρίδα μας ,τους παππούδες μας ;


Κανένας Πατέρας δεν θέλει να αιματοκυλιστούν τα παιδιά του , ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ και για κανέναν λόγο!
Πόσο μάλλον για να διεκδικήσουν "την περιουσία" που τους αφήνει, μόνο και μόνο για να την διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού από εξωτερικούς εχθρούς , για τα παιδιά των παιδιών του τα εγγόνια των εγγονών του.

Εάν δεν τα νοιώθει ένας πατέρας όλα αυτά απλά δεν είναι πατέρας!!!
Ούτε καν πατριός.
ΜΗΤΡΙΑ ίσως και αυτό με την προϋπόθεση να έχει παιδιά από ΑΛΛΟΝ γάμο!
Ξένος που επιθυμεί την εξόντωση των νομίμων κληρονόμων έτσι που να καρπωθεί ο ίδιος και οι απόγονοι του , την γη ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ!

Άρα χειρότερη και από τον χείριστο Πατέρα !
Πατριώτης οιοσδήποτε άλλος πλην …μητριάς και εννοείται κομμουνιστή!
Διαλέγει κανείς και παίρνει!

Πατριώτης
Ετυμολογία
πατριώτης < αρχαία ελληνική πατριώτης < πάτριος + κατάληξη αρσενικού -ιώτης

πάτριος < αρχαία ελληνική πάτριος
Επίθετο
πάτριος, -α, -ο
1. που ανήκε ή χαρακτήριζε τους πατέρες μας, τους προγόνους μας