Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

Το είπαν "ειδύλλιο μεταξύ διαφορετικών ειδών" για να απενοχοποιήσουν την κτηνοβασία


Του Jonathon Van Maren (LifeSiteNews) / ΚΟ 

Πριν λίγες μέρες ταξίδευα με το αεροπλάνο με πτήση της Air Canada, όταν η γυναίκα δίπλα μου αποφάσισε να αρχίσει να παρακολουθεί μια ταινία, την The Shape of Water που κέρδισε το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη φωτογραφία. Λαμβάνοντας υπόψη μερικά από τα περίεργα πράγματα που εμφανίζονται στην οθόνη, αποφάσισα να γκουγκλάρω την ταινία και να μάθω περί τίνος πρόκειται. Εκείνο που ανακάλυψα ήταν ότι το The Shape of Water, προφανώς αγαπημένο από τους κριτικούς παντού (ακόμα και «συντηρητικούς»), ήταν μια ερωτική σχέση μεταξύ μιας γυναίκας και ενός πλάσματος σαν ψάρι από τον Αμαζόνιο.

Καθώς έβλεπα τα σχόλια, αυτό που με σόκαρε ήταν ότι κανείς δεν φαινόταν να βλέπει σε αυτό κάτι διεστραμμένο. Αυτή η ταινία, όπως ανέφεραν αρκετοί σχολιαστές, ήταν μια "όμορφη ιστορία" ενός «διασπισιστικού ειδυλλίου»* (interspecies romance). Που κάποτε αποκαλούσαμε "κτηνοβασία". Στην πραγματικότητα, ο σκηνοθέτης Guillermo del Toro ήταν πραγματικά νευρικός λέγοντας στον ηθοποιό που έπαιξε το ψάρι (κάποιοι κριτικοί το ονόμασαν αμφίβιο) – τον Doug Jones - για τη σεξουαλική σκηνή, επειδή ο Τζόουνς ισχυρίζεται ότι είναι καθολικός. Ο Τζόουνς, ωστόσο, δεν είχε πρόβλημα με αυτό.

"Το καλό καθολικό αγόρι δεν με απογοήτευσε", είπε ο Jones σε μια συνέντευξη. "Όπως του είπα, δεν πιστεύω καν ότι η Βίβλος έχει αναφορά για τι πρωτόκολλο υπάρχει. Τα ζώα στη φύση παντρεύονται πρώτα πριν κάνουν σεξ; Δεν το νομίζω. Και τον ξέρω αρκετά καλά για να ξέρει ότι δεν πρόκειται να είναι μια πορνογραφική σκηνή. Είναι κάτι το καλαίσθητο και υπέροχο και αθώο".

Τι; Η Βίβλος είναι ξεκάθαρη για το “interspecies romance”, το οποίο ακριβώς απεικονίζει αυτή η ταινία. Δεν ήταν ένα ζευγάρι από δύο ζώα. Το ένα ήταν ένα πλάσμα σαν ψάρι πλάσμα και το άλλο μια γυναίκα. Και για κάποιο λόγο, η ιστορία αυτή δεν έχει καταδικαστεί ως άσχημη ή αηδιαστική ή ακόμα και σύμφωνα με την αγαπημένη φράση των κριτικών, “boundary-smashing(δηλ. ότι «σπάει τα σύνορα ή τα όρια»). Λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις σε αυτή την ταινία, είμαι πραγματικά να αναρωτιέμαι, μου διέφυγε κάτι; Ξέρω ότι είναι δύσκολο να σοκαριστείς πλέον κανείς αυτές τις μέρες. Αλλά ένας άνθρωπος και ένα ζώο; Να κάνουν σεξ; Σε μια ταινία που κέρδισε όσκαρ;
Ένας τύπος σίγουρα φαίνεται να είναι ευχαριστημένος - ο Malcolm J. Brenner (Μάλκολμ Μπρένερ), ο δημοσιογράφος που κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα Wet Goddess(Υγρή Θεά) το 2010. Το μυθιστόρημα αυτό περιγράφει την ερωτική του σχέση με ένα δελφίνι – μια ιστορία που έγινε και το θέμα ενός ντοκιμαντέρ. Σε αυτό, κόμπαζε για το σεξ που έκανε με το ζώο. Η Huffington Post περιγράφει τον Brenner έτσι:

«Ο Μπρένερ είναι ένας zoophile («ζωόφιλος»!) σκεπτόμενος άνθρωπος. Κάνει μια προσεκτική διάκριση μεταξύ "zoophiles" και απλών κτηνοβατών, σημειώνοντας στο "Dolphin Lover", στο ότι ο κτηνοβάτης "μπορεί να κάνει μόνο σεξ με ένα ζώο και μετά να φύγει", ενώ ένας “zoophileείναι κάποιος που έχει τρυφερά συναισθήματα για το ζώο –σύντροφό του".

Η Huffington Post πήρε συνέντευξη από τον Brenner, με την απορία αν θεωρούσε το The Shape of Water "προσωπικό θρίαμβο, ένα σημάδι ότι οι zoophiles επιτέλους κερδίζουν την αποδοχή στο mainstream". Ο Brenner είπε ότι περίμενε την ημέρα που η κοινωνία θα γινόταν λιγότερο θρησκευτική, έτσι ώστε άνθρωποι σαν και αυτόν να μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερη ελευθερία:

«Θα ήθελα να πιστεύω ότι η κοινωνία θα γίνει λιγότερο θρησκευτική, επειδή οι απαγορεύσεις στο Λευιτικό είναι η μόνη δυνατή βάση για οποιονδήποτε νόμο κατά της κτηνοβασίας. Δεν μπορώ να καταλάβω ότι η "σχέση" μου με τον σκύλο μου έχει κάποια επίδραση στην κοινωνία, καλή ή κακή, αρκεί να μην τον πληγώνω ή τον κακοποιώ. Οι νόμοι κατά της σκληρότητας στα ζώα θα έπρεπε να είναι επαρκείς χωρίς να τιμωρείται η πράξη του interspecies sex, την οποία προσπαθούν να κάνουν οργανώσεις όπως η PETA».

Το έχω πει πριν, και θα το πω ξανά: αυτοί που μας επιβάλλουν την "μοντέρνα" κουλτούρα μας οδηγούν πέρα από την ηθική μας πτώχευση. Προωθούν ενεργά κάθε φανταστικό είδος διεστραμμένης συμπεριφοράς και με εξαιρετικά ισχυρό τρόπο: Δημιουργώντας αισθητικά όμορφες ταινίες που υπογραμμίζουν αυτές τις συμπεριφορές ως τρυφερές και ρομαντικές και συναρπαστικές. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι διαβάζουν αυτό μπορεί να σκέφτονται ότι "έλα μωρέ, τσάμπα στενοχωριόμαστε" και "τι μας νοιάζει εμάς". Αλλά για σκεφτείτε: Πότε μια ιστορία με την κτηνοβασία να είναι το κεντρικό θέμα είχε γίνει τόσο φυσιολογική που να αξίζει βραβείο Όσκαρ;

Φαίνεται ότι ο Μπρένερ έχει δίκιο: Μόνο η Βίβλος μπορεί να δώσει στους ανθρώπους έναν ηθικό κώδικα που τους επιτρέπει να βρίσκουν την κτηνοβασία απωθητική και ανήθικη. Ίσως η κοινωνία πρέπει να σκεφτεί λίγο περισσότερο, πριν την εγκαταλείψει εντελώς.

* Ο - αριστεροθολοκουλτουριάρικης προέλευσης - νεολογισμός "σπισισμός" είναι απόδοση του αγγλικού "speciesism" από το species=είδος. Υποτίθεται ότι αναφέρεται στον "διαχωρισμό των ειδών" (ανθρώπου - ζώων), όπου το ανθρώπινο είδος θεωρείται ανώτερο σε μία ιεραρχική κλίμακα από τα άλλα είδη. Άρα ο "αντισπισισμός" ή "διασπισισμός" συνιστά σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, "αντιρατσισμό". 

ΚΟ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ο κτηνοβάτης "μπορεί να κάνει μόνο σεξ με ένα ζώο και μετά να φύγει", ενώ ένας “zoophile” είναι κάποιος που έχει τρυφερά συναισθήματα για το ζώο –σύντροφό του"

Άρα ο ζωόφιλος είναι αυτός που...αποκαθιστά το ζώο που εξέθεσε.Το παντρεύεται δηλαδή.Αντιθέτως ο κτηνοβάτης,είναι αυτός που κάνει...one night stand με το ζωντανό...
Ευτυχώς που έχουμε τους ψευτοκουλτουριάρηδες και μας διαφωτίζουν σχετικά με τον βδελυρό εσωτερικό τους κόσμο,ώστε να γνωρίζουμε τι έρεβος έχουμε να αντιμετωπίσουμε και όταν έρθει η ώρα,να απαγγείλουμε τις κατάλληλες κατηγορίες...

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

Θέλω να υπενθυμίσω ότι ως "αντισπισιστές" είχαν υπογράψει και αυτοί που είχαν κάνει τις επιθέσεις σε κρεοπωλεία πριν λίγο καιρό.
Είναι μία καινούρια μόδα που ξεκινά από τη χορτοφαγία (vegan) και καταλήγει στη ζωοφιλία (κτηνοβασία)...
Προσπαθούν να ανατρέψουν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια εξέλιξης του ανθρώπου ως κυνηγού/τροφοσυλλέκτη με γελοία επιχειρήματα...
Το πιο αστείο από όλα είναι ότι εάν τους ρωτήσεις, όλοι πιστεύουν στην θεωρία του Δαρβίνου που είναι θιασώτης της επικράτησης του πιο ισχυρού στη Φύση...!
Υ.Γ. Δεν σκέφτονται ότι κάθε φορά που τρώνε μανιτάρια, αντί για μπριζόλα αφήνουν άστεγα μερικά στρουμφάκια...

Ανώνυμος είπε...

Πιάσαμε πάτο...

Ανώνυμος είπε...

Έγραψες με τα μανιτάρια... Σωστός!

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς ο ένας στόχος είναι να προωθήσουν την κτηνοβασία σε αυτήν την ταίνια... όμως υπάρχει και άλλως πιο σκοτεινός φίλε κόκκινε ουρανέ.. Η ταινία προβάλλει το "θηρίο που βγαίνει μέσα από την θάλασσα" (Αντίχριστος)... Μέσα σε μια σκηνή από την ταινία φαίνεται μέσα σε ένα ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΆΦΟ μια ταινία "the story of Ruth"... που δείχνει τους Εβραίους σκλάβους... (ποιος θα τους ελευθερώσει άραγε;;;) Το αμφίβιο αυτό θηρίο αναφέρεται σαν ΘΕΟΣ μέσα στην ταινία.. Θεραπεύει κιόλας... Η ταινία μιλάει συγκαλυμμένα για τον David de Rothschild.. ετοιμάζει και νέα αποστολή που θα είναι ΜΕΣΑ στην θάλασσα... Η φίλη του David de Rothschild (karina deyko-ηθοποιός.. οι φήμες λένε ότι ίσως είναι και παντρεμένοι.. Αν ισχύει..ΛΕΥΚΟΣ ΓΑΜΟΣ είναι.) έχει φωτογραφηθεί μπροστά στην Αφίσα της ταινίας (στην πρεμιέρα) και μοιάζει αρκετά (σαν ρόλος) στην πρωταγωνίστρια.. (έχει και το ίδιο συντηρητικό ντύσιμο). Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 31 Αυγούστου 2017 στην Βενετία των ΗΠΑ... (25 Αυγούστου έχει γενέθλια ο David..- στην Βενετία-ΗΠΑ είναι το ΒΑΣΙΚΟ του σπίτι..) Μέσα στην ταινία αναφέρεται ο Αμαζόνιος όπου βρέθηκε το τέρας.. αναφέρεται και η μόλυνση του Αμαζονίου από Πετρελαϊκές εταιρίες.. (μια από τις Αποστολές του οικολόγου David.. καταπιανόταν με αυτό το θέμα.. (την μόλυνση δηλαδή του Αμαζονίου από πετρελαϊκές εταιρίες). Μέσα στην ταινία υπάρχει κρυμμένο και το 666 μέσα σε έναν πίνακα... Μέσα στην ταινία φαίνεται και μια έκθεση αυτοκινήτων.. Ο David.. μίλησε σε μια παρόμοια έκθεση.. (2015 Hyundai..βασικός ομιλητής). Μια Φράση μέσα από την ταινία είναι "ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΠΡΆΣΙΝΟ".... ΠΡΆΣΙΝΟ=ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ... Μέσα στην αφίσα η γυναίκα φοράει ΚΟΚΚΙΝΟ φουστάνι... (το χρώμα του ΘΗΡΙΟΥ που βγαίνει από την θάλασσα.. και το χρώμα όμως της οικογένειας Rothschild..) αναφέρονται και 5 αστέρια μέσα στην ταινία.. από έναν στρατηγό.. φαίνεται και μια κόκκινη παλάμη.. (5 αρχικά αδέλφια Rothschild) Δες την ταινία.. έχει πολλά ακόμα... Ο David de Rothschild είναι (για εμένα) αυτό το τερατάκι της ταινίας.. (προέρχεται από οικογένεια με κακό παρελθόν.. και πρέπει και καλά να τον δούμε με συμπάθεια επειδή αυτός υποτίθεται διαφέρει.. το έχει αναφέρει ότι ακολουθεί δικιά του πορεία.) και έτσι με υποσυνείδητα μηνύματα προγραμματίζουν τον κόσμο να συμπαθήσουν και να τον αποδεχτούν.. όταν θα έρθει η ώρα της Παγκόσμιας ψηφοφορίας....Φυσικά δεν είναι η μόνη ταινία που συμβαίνει αυτό.. Έχω βαρεθεί να "συναντάω" τον David.. μέσα στις ταινίες.. πρέπει αδελφέ να κάνεις κάποιο άρθρο γι αυτόν.. Όταν βγαίνει μέσα στον ΟΗΕ και λέει να τον φανταστούμε ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ του ΟΗΕ.. έναν Rothschild.. θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα αυτό... Δεν συμφωνείς;;; κάθε εβδομάδα περίπου γράφεται ένα άρθρο ΥΠΕΡ ΤΟΥ David στον πλανήτη... εδώ και χρόνια... Εαν μπορείς (και συμφωνείς σε γενικές γραμμές με το σκεπτικό μου) γράψε και εσύ κάτι εναντίων του άμα θέλεις.. Όπως και να 'χει.. να είσαι καλά.. πολύ ενδιαφέροντα τα άρθρα σου.. Ευχαριστώ. Ελπίζω να μην σε κούρασα με τα τρελά μου...

Υ.Γ η ταινία έχει μέσα και θετικό μήνυμα για τους Γκέι (φαίνεται ξεκάθαρα σε κάποιο σημείο)... Επίσης Το 1978 που γεννήθηκε ο David... τότε "συμπτωματικά" εκείνη την χρονιά ιδρύθηκε και το κίνημά τους..
https://en.wikipedia.org/wiki/1978_in_LGBT_rights