Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Το Battlefield V λογοκρίνει την λέξη "Λευκός άνθρωπος" στο chat



To Battlefield Vείναι ένα βιντεοπαιχνίδι της εταιρίας EA DICE (16ο της σειράς Battlefield), που υποτίθεται μας μεταφέρει στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επισήμως θα παρουσιαστεί στις 20 Νοεμβρίου του 2018.
Ο "One Angry Gamer" κατήγγειλε τα παρακάτω:

Βίντεο και εικόνες που αναδύονται στο Battlefield V αποκαλύπτουν ότι δεν επιτρέπεται να λέτε την λέξη "λευκός άντρας" (“white man”) πουθενά στο chat.

Υπάρχει ένα νήμα στο subreddit (κοινότητα) του Battlefield με εικόνες του chat (συνομιλία) όπου λογοκρίνεται η λέξη "λευκός άντρας".


Όχι δεν πρόκειται για παρωδία.

Είναι αλήθεια.
 
Παρατηρούμε επίσης πώς η Γερμανία δεν εκπροσωπείται από την γνωστή σβάστικα, αλλά από την σημαία του ναυτικού (Kriegsschiffgösch) της γερμανικής αυτοκρατορίας (1871-1918).

Το κωμικοτραγικό είναι ότι το “white man” δεν θεωρείται καν προσβλητικό από κανέναν και χρησιμοποιείται εξίσου και από τους λευκούς εθνικιστές όπως και από τους αντι-Λευκούς φανατικούς.

Προφανώς κάποιοι άνθρωποι σκέφτονταν ότι οι εικόνες θα μπορούσαν να είναι παραπλανητικές και ότι η λογοκρισία των λέξεων “white man” ήταν κάτι το υπερβολικό και θα έκανε την DICE να φαίνεται μάλλον ρατσιστική.

Εντούτοις, σκηνές από βίντεο που προβλήθηκε από ανθρώπους που δοκιμάζουν το φίλτρο των συνομιλιών, δείχνουν ότι όταν έγραψαν "ασιατικός άνδρας" και "μαύρος άντρας" και "καφέ άντρας", όλα φαίνονται ωραία. Ωστόσο, η πληκτρολόγηση του "λευκού άνδρα" φιλτράρεται και αποκλείεται από τη συνομιλία.

Ο YouTuber Appabend σε ένα βίντεο 37 δευτερολέπτων που ανέβασε στο tweeter έδειξε ότι παράλληλα με το "λευκό άνδρα", η λέξη "Ναζί" απαγορεύεται επίσης ... σε ένα παιχνίδι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Αυτό το είδος ρατσισμού σε συνδυασμό με τη λογοκρισία (ακόμη και πριν το παιχνίδι κυκλοφορήσει επίσημα) και η ενσωμάτωση υπερβολικών στοιχείων φαντασίας όπως μαύροι σαμουράι και οι βιονικές βρετανίδες έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα ως προς την επικείμενη κυκλοφορία του Battlefield V.

ΚΟ: Για το Battlefield 1 (υποτίθεται διαδραματίζεται στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο) τα είχαμε πει στο: “Battlefield1”. Στον βωμό της πολιτικής ορθότητας και του φυλετικού αυτο-μίσους  

Καθώς ο λευκός φυσιολογικός άντρας δαιμονοποιείται και εξοστρακίζεται από παντού, καλό θα είναι οι νέες εκδόσεις των παιχνιδιών που βασίζονται στην «ιστορία» να κάνουν πιο τολμηρά βήματα, ώστε να είναι ακόμα πιο πολιτικά ορθές.
Μια πρόταση είναι αυτή.
 KΟ / πηγή

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για αυτο το pre order που παιχνιδιου έχει πάει άκλαφτο και για αυτο μεταφέρθηκε το release του παιχνιδιου κατα 1 με 2 μηνες(δε θυμαμαι ποσο). Ακόμη χειροτερες πωλησεις ευχομαι (Θα είναι.Σίγουρα.)

Ανώνυμος είπε...

Ωστόσο, ο παρανομαστής παραμένει ο ίδιος.
Ο κόσμός πληρώνει για να δεί ή να παίξει την προπαγάνδα τους.
Αντίσταση καμία. Και όσοι διαφωνούν με τον φασισμό της κατασκευάστριας εταιρίας, ας το επιστρέψουν πίσω.
Πιό απλό δεν γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Ρίξτε μία ματιά στο βιντεοπαιχνίδι "Kingdom come deliverance".Από ιστορικής άποψης είναι πολύ ακριβές και " ενοχλεί " την ...πολιτική ορθότητα.Το παιχνίδι αυτό διαδραματίζεται στον ύστερο Μεσαίωνα ,στη σημερινή Τσεχία.Συγκεκριμένα έχει κατηγορηθεί για ρατσισμό, αφού όλοι οι πληθυσμοί παρουσιάζονται ως λευκοί και Χριστιανοί(παράξενο γι'αυτούς σε μία περιοχή της Ευρώπης κατά τον Μεσαίωνα).
Το παιχνίδι έχει εκπληκτική λεπτομέρεια με τρομερά γραφικά, τόσο ώστε παρουσιάζονται ζωγραφιές με τον Χριστό και τους αγίους στους τοίχους και στους ναούς.Σε όλο δε το παιχνίδι, οι διάλογοι ξεκινούν πάντα με τη φράση "Jesus Christ to be praised"! Και αυτό ήταν κάτι που ενόχλησε πολύ τους liberals gamers,συν όλα τα άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αγοραζουμε τιποτα που εχει να κανει με την πολιτικη ορθοτητα μονο αυτο μπορει να κανει να αλλαξουν τα πραγματα

hellenictech είπε...

Πρέπει να αναφερθεί ότι το battlefield 5 είναι το μοναδικό της σειράς που έχει στο εξώφυλλό του γυναίκα. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Ας πάρουμε όμως τα πράματα από την αρχή.

To "V" είναι το 5ο γράμμα της λατινικής αλφαβήτου.
Η λέξη "venus" αποτελείται από 5 γράμματα.
Η Παρασκευή είναι η 5η μέρα της εβδομάδος. Λέγεται και friday από το "aphrodite's day". Ημέρα της Αφροδίτης.
Ο Πλάτωνας έδωσε δικά του ονόματα στους πλανήτες. Η Αφροδίτη κατ' αυτόν λεγόταν και "εωσφόρος" δηλαδή αυτός που φέρνει το φως. Λέγεται και αυγερινός, έσπερος ή αποσπερίτης.
Το σύμβολο του εωσφόρου είναι η 5άλφα.

Βλέπουμε πως ο αριθμός 5 συνδέεται -σύμφωνα με τους αποκρυφιστές πάντα- με την εωσφόρο/αφροδίτη/venus.

Μήπως η κοπέλα στο εξώφυλλο του παιχνιδιού είναι η νέα αφροδίτη;

https://www.youtube.com/channel/UC6NdTM0yHlX-DuUShBGvVPA?view_as=subscriber

Ανώνυμος είπε...

Το παιχνιδακι έχει πιασει πάτο
Οταν καποιος παραπονέθηκε για την καταντια του παιχνιδιου, ενας παραγωγος απαντησε "Αν δε σ' αρεσει μη το παρεις"
Όπως και θα γινει και η DICE θα πατωσει
L'Oreal. Γιατι της αξιζει...

Ανώνυμος είπε...

"Και όσοι διαφωνούν με τον φασισμό της κατασκευάστριας εταιρίας, ας το επιστρέψουν πίσω."

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ , ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ!!!


"ΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ

...
Το παρόν είναι άρθρο είναι φίλου του μπλογκ και θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες μας να του δώσουν την πρέπουσα προσοχή.

Ως εκ τούτου κάθε Έννοια που ευαγγελίζεται μια Τάξη όπου Εθνικές Κοινωνίες θα ευημερούν και θα παράγουν Πολιτισμό, που θα μπορεί να σταθεί ισάξιος έναντι των υπολοίπων πνευματικών δημιουργημάτων του παρελθόντος, θα πρέπει να αλλοιωθούν.


Εξ αυτής της μέγγενης δεν γλίτωσε φυσικά ούτε και το κύριο ιδεολογικό ρεύμα που στέκεται ενάντια στα δύο προαναφερθέντα κατεστημένα, η Έννοια Φασισμός.

Η εν λόγω έννοια περιφέρεται καθημερινά στο λεξιλόγιο των πολιτών. Ας μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω τον όρο “κακοποιείται”, καθημερινά.


Τρεις είναι οι κατηγορίες πολιτών που αρέσκονται εις την χρήση της Έννοιας Φασισμός:

Οι επαΐοντες, αυτοί δηλαδή που γνωρίζουν κάποιες βασικές αρχές του και την χρησιμοποιούν ορθώς. Οι πάσης φύσεως αντιφασίστες, οι οποίοι ορθώς πράττουν και ταυτίζουν κάθε τι που αντιτίθεται στις “αξίες” τους με τον Φασισμό, μιας και είμαι της άποψης ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον αντιφασισμό τους ως υπομόχλιο, δια να στρέψουμε το υγιές μέρος της κοινωνίας προς το μέρος μας. Η τρίτη κατηγορία, με την οποία θα ασχοληθούμε, είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι λόγω μη ενασχόλησής τους με την μελέτη πολιτικών ιδεολογιών υποπίπτουν εις την παγίδα του συστήματος, χρησιμοποιώντας σωρηδόν την Έννοια Φασισμός συγχέοντάς την με ένα σωρό ανόμοιες Έννοιες. Ουσιαστικά σφυροκοπούν την εν λόγω Έννοια οι εν δυνάμει υποστηρικτές της.
...
http://theodotus.blogspot.com/2018/09/blog-post_12.html