Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Συμβαίνουν και εις Παρισίους: Ο Γάλλος Λαζόπουλος είπε «ναζί» τα «κίτρινα γιλέκα»


Ο Nicolas Canteloup είναι Γάλλος σατιρικός παρουσιαστής και μίμος. Σύμφωνα με τον Νίκο Αλιάγα «Ο Nicolas Canteloup είναι κάτι ανάμεσα σε Λάκη Λαζόπουλο και Γιώργο Μητσικώστα».

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μιμούμενος τον Εμμανουέλ Μακρόν, ο Nicolas Canteloup, το αστέρι του γαλλικού καναλιού TF1, απεφάνθη: «το κίνημα των κίτρινων γιλέκων εκφράζει ρατσιστικό  λόγο, κάτι που υποδηλώνει ότι μετονομάζουμε τα κίτρινα γιλέκα, σε καφέ πουκάμισα ...».

Ο Canteloup, με το πρόσχημα του "χιούμορ", δεν δίστασε να συγκρίνει τις εκατοντάδες χιλιάδες των Γάλλων με τα διαβόητα ναζιστικά Τάγματα Εφόδου ή S.A. που φορούσαν καφέ πουκάμισα.
Το κίνημα διαμαρτυρίας των "Κίτρινων γιλέκων" (Gilets Jaunes), που έχει φέρει σε δεινή θέση τον Μακρόν, σε αντίθεση με τις κινητοποιήσεις που συνήθως διοργανώνονται από τα συνδικάτα, οργανώθηκε αυτόνομα και κυρίως με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.  Απλοί Γάλλοι και Γαλλίδες κρατούν γαλλικές σημαίες και ψέλνουν τον εθνικό ύμνο, ενώ απόντες φαίνεται να είναι οι μουσουλμάνοι και οι λοιποί «ενσωματωμένοι Γάλλοι». Λευκοί Γάλλοι με σημαίες! Ω, μοντιέ! Έντρομος ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Καστανέρ, κατηγόρησε την «ακροδεξιά» και την Μαρίν Λεπέν, ότι βρίσκονται πίσω από τα επεισόδια στην πρωτεύουσα..

Και ήρθε τώρα ο Canteloup, ένας πολύ πιστός υποστηρικτής του Μακρόν, να συγκρίνει αυτό το αυθόρμητο πατριωτικό λαϊκό κίνημα που αρχικά ξεκίνησε ως διαμαρτυρία για τις αυξήσεις στα καύσιμα, με τους ναζί.

ΚΟ / από εδώ, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ὠ-λα-λά!

Unknown είπε...

ω λα λα και ω μον ντιέ ,αν δε ψαχνουν σε λιγα χρονια τον αδολφο οι γαλλοι ,να μου τρυπησετε την μυτη ...

Ανώνυμος είπε...

Προοίμιο Γαλλικής επανάστασης, έχω πάει στη Γαλλία και τόσες Ευρωπαικές φυσιογνωμίες μαζεμένες όπως στη Φώτο δεν βλέπεις ως συνήθως.
Αλήθεια γνωρίζεται το πιο καλοπουλημένο τραγούδι του 2018 στη Γαλλία;

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Όχι,ποιό είναι?

Ανώνυμος είπε...

Και η Ελληνική σημαία πίσω απο την κοπέλα.

Ανώνυμος είπε...

Προς γιαννης πανταζης

Ένα χιπχοποειδες ενος Αλγερινου που λέει οτι θα κατακτήσουν την Γαλλία όπως η Γαλλία είχε καταλάβει κάποτε αυτους

Νίκος είπε...

Ανώνυμε 1 Δεκεμβρίου 2018 - 10:48 μ.μ., δεν είναι η Ελληνική σημαία, αλλά η σημαία της περιοχήε της Βρετάνης:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/29/Flag_of_Brittany_%28Gwenn_ha_du%29.svg/1200px-Flag_of_Brittany_%28Gwenn_ha_du%29.svg.png
Αν δεις προσεκτικά, το χρώμα δεν είναι γαλάζιο, αλλά μαύρο, το οποίο στη φωτογραφία μοιάζει ίσως λίγο με σκούρο μπλε. Επίσης είναι εμφανές οτι δεν υπάρχει ο σταυρός της Ελληνικής σημαίας, αλλά διακρίνεται το άσπρο τετράγωνο όπου φαίνονται και κάποια από τα σύμβολα που περιέχει!
Φιλικά, Νίκος!

Ανώνυμος είπε...

σε έχει κόψει το φεϊσμπουκ άρα κάτι σωστό κάνεις.