Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο απαιτεί να μπει «προειδοποίηση» στην Αγία Γραφή ότι περιέχει «αντισημιτικά εδάφια»


Moshe Kantor

The Sun / ΚΟ

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο (European Jewish Congress) θέλει να μπουν ειδικές προειδοποιήσεις - σχόλια στα περιθώρια εδαφίων της Αγίας Γραφής και του Κορανίου που θα τονίζουν τα "αντιεβραϊκά συναισθήματα".

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο (EJC), ένα σώμα ομπρέλα για εβραϊκές ομάδες, δημιούργησε ένα "κατάλογο πολιτικών για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού".

Πολλές από τις συστάσεις που κάνει επικεντρώνονται σε αποσπάσματα της Βίβλου και του Κορανίου που έχουν χρησιμοποιηθεί για την προώθηση του μίσους εναντίον των Εβραίων.

Καλούν οι ιερές γραφές να προσθέτουν προειδοποιήσεις στις εισαγωγές και στα περιθώρια τους.

Ορισμένα αποσπάσματα της Βίβλου, ιδιαίτερα στο Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, μιλούν για τους Εβραίους με υποτιμητικούς όρους.

Τμήματα της Καινής Διαθήκης και του Κορανίου φαίνεται να κατηγορούν τους Εβραίους για το θάνατο του Ιησού.

Οι περισσότεροι μελετητές συμφωνούν ότι αυτά τα αποσπάσματα πρέπει να θεωρηθούν ως ένδειξη των εντάσεων που υπήρχαν μεταξύ διαφορετικών ομάδων που ζούσαν εκείνη τη στιγμή, παρά ως γενικές δηλώσεις για τον εβραϊκό λαό.

Αλλά κάποιοι άλλοι λένε ότι αυτά τα αποσπάσματα έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ή έχουν παρερμηνευθεί για να δικαιολογηθούν οι διώξεις κατά των Εβραίων κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ δήλωσε το 2016: "Είναι μια επαίσχυντη αλήθεια ότι, με τις θεολογικές διδασκαλίες της, η εκκλησία συνέδραμε στην εξάπλωση αυτού του ιού [αντισημιτισμού]".

Το EJC λέει: «Οι μεταφράσεις της Καινής Διαθήκης, του Κορανίου και άλλων χριστιανικών ή μουσουλμανικών συγγραμμάτων χρειάζονται σχόλια στα περιθώρια και εισαγωγές που θα δίνουν έμφαση στη συνέχεια της εβραϊκής κληρονομιάς και θα προειδοποιούν τους αναγνώστες για αντισημιτικά αποσπάσματα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προστεθούν αναφορές που θα περιγράφουν θετικά τους Εβραίους».

Ζητά επίσης από όλα τα κράτη να υιοθετήσουν έναν παγκόσμιο ορισμό του αντισημιτισμού και να καταστούν υπεύθυνες για αντισημιτικές θέσεις οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Ο Moshe Kantor, πρόεδρος του ECJ, δήλωσε ότι υπάρχει "αυξανόμενη αίσθηση απόγνωσης και απαισιοδοξίας για το μέλλον" μεταξύ πολλών Εβραίων.

ΚΟ / πηγή

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που να ήξεραν τι έλεγε ο Χρυσόστομος:

«Πώς τολμούν οι Χριστιανοί να έχουν και την ελάχιστη συνομιλία με Εβραίους, τους αθλιότερους των ανθρώπων, που είναι λάγνοι, άρπαγες, άπληστοι, δόλιοι ληστές. Μήπως δεν είναι αθεράπευτοι δολοφόνοι, καταστροφείς, δαιμονισμένοι, των οποίων η ακολασία και η μέθη τούς έδωσε τα χαρακτηριστικά του γουρουνιού και του λάγνου τράγου. Ένα πράγμα ξέρουν μόνο, να ικανοποιούν την κοιλιά τους, να μεθούν, να σκοτώνουν και να ακρωτηριάζουν…».
«Η συναγωγή; Δεν είναι μόνο θέατρο και οίκος πορνείας, αλλά και σπήλαιο ληστών, φωλιά θηρίων, τόπος ντροπής και γελοιότητας, κατοικία του Διαβόλου, όπως είναι και οι ψυχές των Ιουδαίων. Πράγματι, οι Ιουδαίοι λατρεύουν το Διάβολο. Οι τελετές τους είναι εγκληματικές και ακάθαρτες. Η θρησκεία τους αρρώστια. Η συναγωγή τους πάλι είναι συνάθροιση εγκληματιών…, άντρο κλεφτών…, σπηλιά διαβόλων, άβυσσος απώλειας… Μισώ και τη συναγωγή τους». «Ο Θεός μισεί τους Ιουδαίους και πάντοτε μισούσε τους Ιουδαίους… Κι εγώ επίσης μισώ τους Ιουδαίους».

Κατά των Ιουδαίων Α’

Πάλι πρόκειται να νηστέψουν οι δειλοί κι απ’ όλους τους ανθρώπους οι πιο ελεεινοί,οι Ιουδαίοι…

Εν τω μεταξύ, ο Χρυσόστομος σε έναν από τους λόγους τους εναντίον του...περιούσιου λαού, υπερασπίζεται τον Αντίοχο τον Επιφανή και χαίρεται που τους έκαψε τους ναούς τους,κατήργησε τις θυσίες τους και γενικά φέρθηκε βάναυσα σε όλους τους Ιουδαίους.Τώρα,εμείς εδώ,γιατί γιορτάζουμε και τιμούμε τους Μακκαβαίους, λες και είμαστε εβραίοι, αντί να τιμούμε τον Αντίοχο, όπως ο Χρυσόστομος, είναι άλλη ιστορία...

Ανώνυμος είπε...

-Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο;;;;;;-
Τι ειναι αυτο; και σε τι χρησιμευει στους εβραιους;

Εμεις εχουμε Ευρωπαϊκο Ελληνικο Κογκρεσο;
Οι Γαλλοι εχουν κατι το αντιστοιχο; Οι Αγγλοι; Οι Ιταλοι; Οι Φιλανδοι; τα υπολοιπα Εθνη της Ευρωπης;

Ας με διαφωτισει καποιος που γνωριζει.



Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

konion είπε...

Οἱ ἀρχαῖοι ἡμῶν πρόγονοι ἔλεγον:
Ὕβρις, Ἄτη, Νέμεσις, Τίσις.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί απλούστατα είμαστε Χριστιανοί που οι Καμπαλιστές Σιωνιστές δεν είναι

Ανώνυμος είπε...

Οι Ιουδαιοι ζητανε, ζητανε και παιρνουν και παιρνουν.
Ειναι αυτο που λεει ο....πανσοφος λαος μας, που ψηφιζει παντα τΣΥΡΙΖΑ για καλυτερες θεσεις στο δημοσιο και περισσοτερα λεφτα' "δωσε θαρρος στον χωριατη ν' ανεβει και στο κρεββατι".
Τωρα μην με κατηγορησει κανεις για ρατσισμο και μισαλοδοξια, που ειπα την λεξη "χωριατης" γιατι ΔΕΝ εχω λεφτα να ερχομαι στα δικαστηρια.



λλλλιοπακι.

Dimitris D είπε...

To πιο αντισημιτικό βιβλίο που υπάρχει είναι η Παλιά Διαθήκη. Γράφει πράγματα, όπως ότι αρνούταν συστηματικά το Θεό και πίστευαν στον Βάαλ όπου θυσίαζαν τα παιδιά τους, γράφει για αιμομιξίες, δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας των αρχηγών-βασιλιάδων-ιερέων-προφητών τους και άλλα.
Έναν από τους Μακαβαίους που ηγήθηκε στον πόλεμο εναντίων των Ελλήνων με πολλές επιτυχίες, τον σκότωσαν οι ίδιοι οι εβραίοι κάνοντας τον φίλο. Όσο για τους Μακαβαίους, οι Έλληνες της Συρίας έκαναν πόλεμο με τους Έλληνες της Αιγύπτου δίνοντας μάχες στην ενδιάμεση περιοχή το Ισραήλ, οπότε οι Εβραίοι ξεσηκώθηκαν και σταμάτησαν τον εμφύλιο πόλεμο των Ελλήνων κάνοντας συμμαχία με τους Ρωμαίους.

Ανώνυμος είπε...

Άρα διαφωνείς με τον Χρυσόστομο που στην ουσία μας λέει:Καλά τους έκανε ο Αντίοχος και τους διέλυσε.
Οι Έλληνες Χριστιανοί τιμούν τον Αντίοχο. Τους μακαβαιους τιμούν οι εβραιοι με τη χανουκα.
Maccabi:διάσημη ομάδα,κυρίως για το μπάσκετ της,του Ισραήλ.Η γνωστή και ως ομάδα του λαού. Τα υπόλοιπα είναι να `χαμε να λέγαμε...

Ανώνυμος είπε...

Και για του λόγου το αληθές (από την ιστοσελίδα Εθνικόν Κράτος),ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του:

«Ὑπολείπεται λοιπὸν ἀφοῦ κάμωμεν λόγον καὶ διὰ τὴν τρίτην, νὰ ὁμιλήσωμεν καὶ δι’ αὐτὴν εἰς τὴν ὁποίαν τώρα εὐρίσκονται καὶ νὰ δείξωμεν μὲ σαφήνειαν, πὼς οὔτε ἕνας προφήτης δὲν ἐπροφήτευσεν ὅτι θὰ λάβουν κάποιαν λύσιν τὰ κακά, ποὺ τοὺς κατέχουν, οὔτε ὑποσχέθηκεν ἀπαλλαγήν. Ποιά λοιπὸν εἶναι ἡ τρίτη δουλεία; Εἶναι ἐκείνη τοῦ Ἀντιόχου τοῦ Ἐπιφανοῦς. Ὁ Ἀλέξανδρος, ὁ βασιλεὺς τῶν Μακεδόνων, ἀφοῦ ἐφόνευσε τὸν Δαρεῖον τὸν βασιλέα τῶν Περσῶν, περιεβλήθηκε αὐτὸς τὴν ἐξουσίαν. Μετὰ τὸν θάνατόν του καὶ ὕστερα ἀπὸ αὐτὸν ἐβασίλευσαν τέσσαρες βασιλεῖς. Ἔπειτα, καὶ ὕστερα ἀπὸ πολύν χρόνον ἔγινε βασιλεὺς ἕνας ἀπὸ αὐτοὺς τοὺς τέσσαρες, ὁ Ἀντίοχος ὁ Ἐπιφανής. Αὐτὸς καὶ τὸν ναὸν ἔκαυσε καὶ τὰ ἅγια τῶν ἁγίων ἐρήμωσε καὶ τὰς θυσίας κατήργησε καὶ τοὺς Ἰουδαίους ὑπέταξε καὶ κατέλυσε ὁλότελα τὸ πολίτευμά των. Καὶ ὅλα αὐτὰ μὲ κάθε λεπτομέρειαν, ποὺ φθάνει μέχρι καὶ εἰς τὸν προσδιορισμὸν μιᾶς ἡμέρας, ἔχουν προφητευθῇ ἀπὸ τὸν Δανιήλ, ὁ ὁποῖος εἶπε καὶ τὸ πότε θὰ γίνῃ καὶ τὸ πῶς καὶ ἀπὸ ποῖον καὶ μὲ ποῖον τρόπον καὶ ποῦ θὰ τελειώσῃ καὶ ποίαν μεταβολὴν θὰ λάβῃ. Θὰ καταλάβετε δὲ σαφέστερα ὅλα αὐτά, ἀφοῦ πρῶτα ἀκούσετε τὴν προφητικὴν αὐτὴν ὅρασιν, τὴν ὁποίαν ἀνήγγειλεν εἰς ἐμᾶς ὁ προφήτης μὲ παραβολήν. Σύμφωνα μὲ τὴν παραβολὴν ὁ Δανιὴλ καλεῖ κριὸν τὸν βασιλέα τῶν Περσῶν Δαρεῖον, τράγον τὸν βασιλέα τῶν Ἑλλήνων —ἐννοῶ τὸν Ἀλέξανδρον ἀπὸ τὴν Μακεδονίαν—, τέσσαρα κέρατα, τοὺς διαδόχους αὐτοῦ καὶ τελευταῖον κέρατον, αὐτὸν τὸν Ἀντίοχον.»

«Ἔπειτα, διὰ νὰ προείπῃ τὸν καιρόν, ποὺ θὰ διαρκέσουν τὰ δεινὰ αὐτά, λέγει· «ἀπὸ καιροῦ παραλλάξεως ἐνδελεχισμοῦ». Ὠνόμαζαν δὲ «ἐνδελεχισμὸν» τὴν καθημερινὴν θυσίαν, διότι τὸ «ἐνδελεχὲς» σημαίνει κάτι ποὺ γίνεται πυκνὰ καὶ συνεχῶς. Οἱ Ἰουδαῖοι εἶχαν συνήθειαν νὰ προσφέρουν θυσίαν εἰς τὸν Θεὸν καθημερινά, τὸ βράδυ καὶ τὸ πρωί, καὶ διὰ τοῦτο ἡ θυσία αὐτὴ ἀπεκλήθηκεν «ἐνδελεχισμός». Ὄταν λοιπὸν ἦλθεν ὁ Ἀντίοχος, κατέλυσεν τὴν συνήθειαν αὐτήν.»

Ανώνυμος είπε...

Δειτε ΠΟΙΟΙ ειναι οι του Ευρωπαϊκου Εβραϊκου Κογκρεσου που κοπτονται για τον λεγομενο "αντισημιτισμο" που οι ιδιοι δημιουργουν.

Ο ακαδημαϊκος και δημοσιογραφος Marc Lamont Hill, εξεδιωχθει κακην-κακως απ' τους εβραιους ιδιοκτητες του τηλεοπτικου καναλιου CNN γιατι σε προσφατο λογο του στον ΟΗΕ ψελλισε ..."Ελευθερη Παλαιστινη απο το Ποταμι (εννοωντας τον Ιορδανη ποταμο) στην Θαλασσα"...

εδω και το βιντεο:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=389&v=BvzSv28z97o



Νενα Μακρη

Ανώνυμος είπε...

Σημερα διαβασα πως η εβραικη αρχαιολογικη σκαπανη επιβεβαιωσε την Αγ.Γραφη(στα δικα της ματια) με την ανευρεση του δαχτυλιδιου του Ποντιου Πιλατου στη Ελληνικη γλωσσα!
Ειθε στο μελλον η σκαπανη τους να αναδειξη περισσοτερα κ συγκλονιστικοτερα σημεια ωστε να παυση πια αυτος ο βρωμικος πολεμος στον οποιο εχουν επιδοθει εδω κ χιλιαδες χρονια οι περιουσιοι Χριστιανομαχοι.

Alexandrostal7@gmail.com είπε...

Ρε σεις από το 4αιωνα επί Θεοδόσιου του Μέγα,ξεκίνησαν όλα..έμπλεξαν τα λόγια του Χριστού με την θρησκεία των Εβραίων.
Είχαν ποτέ ιστορία οι Εβραίοι;
Ένας σκορπιος λαός ήταν.
Έτσι δημιουργήθηκε η ορθόδοξια.
Είναι ποτέ δυνατόν να ο Χριστος να υβρίζει τους Εβραίους κ μεις να χούμε την π.δ.ως θεόπνευστη;
Όλα γράφτηκαν παραποιημένα κ τα δωσαν στον κοσμο.
Αυτά είναι κ μην ασχολείστε τους είπαν τότε..
Όλα τα έχουν πει οι πατέρες.
Ο λόγος του Χριστου παραποιημενος.

Ανώνυμος είπε...

Το επιχείρημα ότι η Π.Δ είναι αντισημιτικό βιβλίο είναι έωλο.Με την ίδια "λογική", ο Θουκυδίδης που έγραψε την ιστορία του Πελοποννησιακού πολέμου και κατέγραψε τα σφάλματα των Αθηναίων, των Κορινθίων.τη σφαγή των Μηλίων από τους Αθηναίους κτλ,είναι ...ανθέλληνας και αντι-Αθηναίος.Κατά τον ίδιο τρόπο ο Αρριανός στην "Αλεξάνδρου Ανάβασις" που γράφει για τον υπέρμετρο ζήλο των Μακεδόνων που κάποιες φορές οδήγησε σε εγκλήματα, είναι και αυτό ανθελληνικό βιβλίο.
Η Π.Δ επισημαίνει τα λάθη του εβραϊκού λαού, όπως κάνουν πολλά βιβλία που έχουν γραφτεί από άτομα για τους ομοεθνείς τους.Αλίμονο αν κάθε φορά αυτός που αναδεικνύει τα λάθη του λαού του είναι και αντί-εθνικός προς το εκάστοτε έθνος που ανήκει.

Bob o Mastoras είπε...

Φίλε 2 Δεκεμβρίου 2:10 μμ,

οι συγκεκριμένοι τύποι είναι νεοπαγανιστές κρυφοΝΑΖΙ που το πάνε λάου λάου το πράγμα για να περάσουν τη προπαγάνδα τους. Σου βγάζουνε "αντισημιτική" τη ΠΔ και "αντισημίτη" και το Χρυσόστομο για να καταλήξουν "ε δεν είμαστε και τόσο κακοί που είμαστε ΝΕΟΝΑΖΙ, απλά είμαστε καλοί Χριστιανοί". Και φυσικά τα συγκεκριμένα άτομα από το Χριστιανισμό πέρασαν και δεν ακούμπησαν, μισούν το Χριστιανισμό πιο πολύ κι από ό,τι οι Εβραίοι, απλά χρησιμοποιούν τέτοιου επιπέδου επιχειρήματα για να κάνουν προπαγάνδα...

Υπόψιν παιδάκια, ο Χριστιανισμός καταδικάζει τον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ως αίρεση. Υπάρχουν 2 επίσημες αποφάσεις Ιερών Συνόδων, έτσι για την ιστορία. Έτσι για να ξέρετε όλοι εσείς οι εθνικιστές/ναζιστές/ "μπορεί να χαιρετάμε φασιστικά αλλά έχουμε καθαρά χέρια-άντε με λίγο αιματάκι πακιστανών" πως με τους Χριστιανούς δεν έχετε καμία σχέση...

Ανώνυμος είπε...

Η απαιτηση απο εξωγενεις παραγοντες, να αλλοιωθουν και να διαστρεβλωθουν τα ιερα βιβλια της πιστης μου, δεν συνιστα παρεμποδιση της εξασκησης των θρησκευτικων μου καθηκοντων; τα οποια καθηκοντα, βασει του ισχυοντος Ελληνικου Συνταγματος ειναι αδιαπραγματευτα και προστατευομενα;

Κοντολογις δηλ. το ...."Ευρωπαϊκο Εβραϊκο Κογκρεσσο" προσπαθει εμενα την Ορθοδοξη Χριστιανη να με παρεμποδισει να εξασκω ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα θρησκευτικα μου καθηκοντα;

Μου κανει εντυπωση οτι παρα την διαγωγη που εχουν δειξει οι ομοεθνεις του Εβραϊκου Κογκρεσου μεσα απ' τους αιωνες, οχι μονο δεν εχουν ακομα το θαρρος να ζητησουν ΣΥΓΝΩΜΗ απ' του Χριστιανους για το εγκλημα των Αιωνων που διεπραξαν οι προγονοι τους, αλλα αντιπροσωποι τους διαλαλουν ανερυθριαστα, οτι αν Ο Χριστος ξανακατεβει στην Γη θα Τον ξαναΣταυρωσουν.
https://theuglytruth.wordpress.com/page/2/



Νενα Μακρη

sakis είπε...

Δεν ξέρω αν το ξέρετε αλλά όλα σας τα άρθρα έχουν αποκλειστεί απο το face book.Από οτι φαίνεται ολη η ιστοσελίδα(Η μεγαλύτερη απόδειξη οτι γίνεται "δουλειά"

Ανώνυμος είπε...

Ζητάνε να μπουν σημειώσεις και στα εδάφια του Κορανίου; Για να δούμε πως θα αντιδράσουν οι μουσουλμάνοι;

Ανώνυμος είπε...

Πρός κον Π. Στέτσωνη
Να σας εξηγήσω εγώ περί τίνος πρόκειται.

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσσο είναι η κατά κάποιον τρόπο, αόρατη Ευρωπαϊκή υπερκυβέρνησις της Ευρώπης.
Με άλλα λόγια αυτό το κογκρέσσο κυβερνά την Ευρώπη κρυπτόμενοι πίσω από Μέρκελ, Μακρόν, Μεϊ και τις υπόλοιπες κυβερνούσες καρικατούρες σε κάθε κράτος της Ευρώπης.
Με τον ίδιο τρόπο κυβερνούν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχοντας κι εκεί οργανώσει τις σούπερ κυβερνήσεις, της AIPAC, ADL, ACLU, SPLC κ.λ.π.
Όπως το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσσο καθορίζει τις τύχες των Ευρωπαϊκών Λαών από το Α ώς το Ω, έτσι και οι ανωτέρω οργανώσεις καθορίζουν τις τύχες του Αμερικανικού Λαού και κατ' επέκτασιν του υπόλοιπου κόσμου.
Την ίδια τακτικη χρησιμοποιουν και στην Ήπειρο της Ωκεανίας.


Οι....Κυβερνήσεις που ψηφίζουμε και εκλέγουμε κάθε 4 χρόνια είναι στάχτη στα μάτια μας.


Μετά τιμής
Αναστασία (Σούλα) Ξανθοπούλου-Γιαδικιάρογλου, Κόρινθος

Ανώνυμος είπε...

Bob o mastoras
Παρεξήγησες,διότι είμαι ο ίδιος που έγραψε το πρώτο σχόλιο του άρθρου,αλλά και αυτό που αναφέρεσαι.
Και ναι,είμαι Χριστιανός εθνικιστής, και δεν υπάρχει καμία αντίφαση σε αυτό.
Η μόνη μου διαφωνία είναι ό,τι οι Χριστιανοί θα έπρεπε να διατηρούν από την Π.Δ τις προφητείες που αναφέρονται στον Χριστό (αν αναφέρονται), και να μην τιμούν τους Μακαββαιους που ήταν εχθροί του Ελληνισμού.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος Ο/Η "Bob o Mastoras"

Εχεις καποια αποδειξη οτι ο ....Χριστιανισμος καταδικάζει τον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ως αίρεση;;;;;;;
Για ξεστραβωσε και μας!

"Αιμα πακιστανων";
Γρατζουνιστηκε κανεις στις φυτειες οπιου και δεν το μαθαμε;

Δεν νομιζεις οτι ειναι καλυτερα να γραφεις στου διορισμενου κουμπαρου το μπλογκ αληλεγγυε, απο το να χαλας την ωρα σου δω μεσα;




Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Ανώνυμος είπε...

Κόκκινε Ουρανέ, κανένα άρθρο σου δεν μου ανεβαίνει στο φατσοβιβλίο.. φοβάμαι, να μην σε κατεβάσουν κι εσένα, όπως ενα άλλο, επίσης εξαιρετικό, αντιαιρετικό σάιτ που το έφαγε η μαρμάγκα..

Ανώνυμος είπε...

Δόξα τω θεώ!!! Έπεσαν οι μάσκες!! Να προσευχόμαστε α μην πέσει και ο κόκκινος Ουρανός!!! Στη χειρότερη, να πέσει στα κεφάλια τους!!!

ikonsgr είπε...

bob mastora,γράφεις ότι "ο Χριστιανισμός καταδικάζει τον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ως αίρεση".
Δηλαδή όταν ο ΙΔΙΟΣ ο Χριστός είπε στους μαθητές "πορευθέντες μαθητεύσατε ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ" πρέπει να ήταν αιρετικός για σένα....
Ευχαριστούμε που επιβεβαίωσες για μία ακόμα φορά το δόγμα:
Η ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Τράβα τώρα να κυνηγήσεις "χιτλερ, ναζί φασίστες" και όλα τα φαντάσματα που στειχειώνουν το αριστερ-αρρωστο μυαλό σου....

Σταύρος Τ. είπε...

Εσυ ανωνυμε 12.57 (30/11) ξερεις γιατι ειναι αναλλοιωτο το αριστερο αυτι του Ιερου Χρυσοστομου ;
(η καρα του είναι στο Αγιο Όρος, δυστυχως στο Βατοπεδι και φαίνεται εδω
https://www.google.gr/search?q=%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%A7%CE%A1%CE%A5%CE%A3%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%A3+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CF%89%CF%84%CE%BF+%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjoyNC47YPfAhUtgHMKHfU0DYkQ_AUIDigB&biw=1200&bih=590#imgdii=wJwhgbX16nm_kM:&imgrc=XfoDKJWEdAu-XM

Ηταν το αυτί που ο μαθητής του Χρυσοστόμου Πρόκλος έβλεπε τον Απόστολο Παύλο να υπαγορεύει την ερμηνεία των αποστολικών χωρίων και των Γραφών προς τον Χρυσόστομο.
Ο Ιερός Χρυσόστομος ετρεφε απεριόριστο θαυμασμο για τον Απ. Παύλο κι έκανε ερμηνεια στις επιστολές του.
Ανεφερε τα θετικά του υγιους τμήματος της αρχαιας Ελληνικης φιλοσοφιας (προπαιδεια για το κηρυγμα του Ευαγγελιου, κατα τον Αγιο Νεκταριο)αλλά και τα αρνητικα ή "ημιτελή", τα οποία βρηκανε τον δρομο τους στο Ευαγγελιο

Σταύρος Τ. είπε...

Kι εδω, στην σελίδα 19, μερικές από τις απόψεις του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου για τους αρχαιους Ελληνες, όχι τόσο ευχάριστες....
https://www.scribd.com/document/59666449/%E1%BC%98%CF%81%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%E1%BF%86%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%A1%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%E1%BC%88%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%E1%BF%A6-%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85?ad_group=725X175X9611174e6a01e9a8261100118f6bb9fb&campaign=SkimbitLtd&keyword=660149026&medium=affiliate&source=hp_affiliate

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω σε βιβλίο γραμμένο το 1824.Ελεύθερη απόδοση.
"Η Παλαιά διαθήκη πολύ περισσότερον από την Καινή Διαθήκη , έχουν παραποιηθεί σε ορισμένα κεφάλαια τους. Ιδίως η Παλαιά φτάνει στις ημέρες μας όχι από την μετάφραση των εβδομήκοντα αλλά από την εβραϊκή."

Εάν αυτά γραφόντουσαν το 1824 , φανταστείτε τι διαβάζουμε σήμερα.
Για αυτό ίσως όλα αυτά τα ανθελληνικά κείμενα που διαβάζουμε στην Παλαιά Διαθήκη τα οποία ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ οι ίδιοι που την έχουν παραποιήσει.
Πανούργο σχέδιο όπως και πολλά άλλα για να μισήσουμε οι Ελληνες Τον Λυτρωτή και Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό μας.
Αφού δεν τα κατάφεραν μετέρχονται το τελικό σχέδιο.
Μας αντικαθιστούν!
Σε αυτό όμως σιγουρότατα θα αποτύχουν διότι πέρασαν από τον κρυφό και ύπουλο πόλεμο στον φανερό. Εκεί που βρίσκεται η δύναμη των Ελλήνων Ορθοδόξων...

Πρέπει να αναζητήσουμε την Αλήθεια σε παλαιότερα κείμενα. Όχι μόνο για την Θρησκεία το μεταφυσικό πνευματικό αλλά και για όλα τα άλλα θέματα.
Παλαιά κείμενα από τον πάρα πολύ παρεξηγημένο μεσαίωνα.
Εντεχνα παραποιημένο από την Αγγλική Λουθηρο Καλβινική επιβουλή εναντίον των Ορθοδόξων και Καθολικών, Ανατολικών και Δυτικών λαών.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα εβραιοχριστιανισμός!!!

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Απεκαλύφθησαν για άλλη μια φορά τα σχέδια της φαρμασονίας , του "Αγγλικού θρόνου" δια μέσου των ελληνόφωνων αριστερών που είχαν ως σκοπό τους να διχάσουν τους Ελληνες σε Χριστιανούς και Δωδεκαθεϊστές.
Εννοείται πως ως δωδεκαθεϊστές παρουσίαζαν τους εθνικιστές τους ναζί τους φασίστες τους δεξιούς , οποιονδήποτε άλλον εκτός από τους ίδιους.
Αυτοί παρουσιάζονταν και ακόμα τολμούν και παρουσιάζονται ως άθεοι, ενώ είναι ηλίου φαεινότερο πως είναι όργανα του εξ'αποδώ του αντίχριστου ως είναι και τα αφεντικά τους , το κεφάλαιο και οι τοκογλύφοι που τους δημιούργησαν και τους χρηματοδοτούν για να εξαλείψουν το Ελληνικό γένος και την Ορθοδοξία, που τους στέκονται εμπόδιο στην έλευση του αντίχριστου και την παγκόσμια επικράτηση του!

Εθνική Χριστιανική Άμυνα είπε...

Προς "Bob o Mastoras":

Γράφεις με το κλασσικά γλοιώδες και ειρωνικό αριστερό ύφος που χαρακτηρίζει την συνομοταξία σου: "Υπόψιν παιδάκια, ο Χριστιανισμός καταδικάζει τον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ως αίρεση. Υπάρχουν 2 επίσημες αποφάσεις Ιερών Συνόδων, έτσι για την ιστορία."

ΨΕΜΑ ΣΟΥ: Κανένας "Χριστιανισμός" δεν καταδίκασε την πολιτική ιδεολογία του εθνικισμού όπως γλοιωδώς γράφεις. Οι συνοδικές αποφάσεις που υπούλως επικαλείσαι -όπως ακριβώς πράττουν όλοι οι ΚΡΥΦΟΜΑΡΞΙΣΤΕΣ νεορθόδοξοι ψευτοθεολόγοι που αποτελούν μάστιγα σήμερα- αναφέρονται στον λεγόμενο "εκκλησιαστικό εθνοφυλετισμό" που έχει να κάνει με το φαινόμενο του να διοικείται η εκκλησία βάσει εθνικών συμφερόντων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σχίσματα και να αποκόπτονται εθνικές ομάδες απο την ενότητα της εκκλησίας. Αυτό συνιστά ο "εκκλησιαστικός εθνοφυλετισμός" και για αυτό και η απόφαση αυτή εξεδόθη με αφορμή το Βουλγαρικό σχίσμα. Καμία απολύτως σχέση δεν έχουν οι εν λόγω καταδίκες με τις ύπουλες αηδίες που γράφεις περί "εθνικισμού" και, άλλωστε, δεν θα μπορούσαν να έχουν, διότι εδώ και χιλιάδες χρόνια τα ορθόδοξα χριστιανικά κράτη όχι μόνο υπεράσπιζαν τους πληθυσμούς τους, αλλά και έκαναν επιθετικούς πολέμους εναντίον αλλοθρήσκων βαρβάρων εισβολέων, πάντα με τις ευλογίες της εκκλησίας. Όταν π.χ. οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες έκαναν πολέμους εναντίον αλλόφυλων και αλλόθρησκων βαρβάρων, τους οποίους και συχνά κατέσφαζαν. Γιατί οι τότε αρχιερείς/πατριάρχες -πολλοί εκ των οποίων και ΑΓΙΟΙ της εκκλησίας- δεν τους ΚΑΤΕΔΙΚΑΖΑΝ; Γιατί δεν τους αφόριζαν ως "εθνικιστές" αφού αντί να "γυρίσουν το άλλο μάγουλο" και να αφήσουν όλες αυτές τις "εικόνες του Θεού" να εισέλθουν στην αυτοκρατορία και να της προσδώσουν "θρησκευτική ποικιλότητα" -όπως πρεσβεύετε εσείς-, τους πολεμούσαν και τους κατέστρεφαν; Τι μας λές δηλαδή; Ότι όλοι αυτοί οι ΑΓΙΟΙ αρχιερείς, επί τόσες εκατοντάδες χρόνια, δεν είχαν καταλάβει πόσο "αντιχριστιανικό" είναι να υπερασπίζεις το έθνος σου από αλλόφυλους και αλλόθρησκους εισβολείς και για αυτό ευλογούσαν τα εθνικά κράτη, μέχρι που ήρθατε ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΌ ΤΗΣ ΚΝΕ, με αγάπη για τον αλλόθρησκο εισβολέα(και με μίσος για τον ντόπιο πατριώτη χριστιανό, τον οποίο συνήθως αποκαλείτε "φανατικό", "θρησκόληπτο", "χριστιανοταλιμπάν" κτλ. ) και σώσατε την ορθοδοξία απο την πλάνη και την αμαρτία...

Μετά ολοκληρώνεις ύστερα απο ένα εντελώς εκτός πραγματικότητος παραλήρημα:"...με τους Χριστιανούς δεν έχετε καμία σχέση..."

Βεβαίως, όλοι αυτοί οι χριστιανοί εθνικιστές που βασανίστηκαν και εξοντώθηκαν απο τους μπολσεβίκους σε χώρες όπως η Ρωσία, η Ρουμανία, η Γιουγκορσλαβία κτλ για την πίστη τους στον Χριστό και την πατρίδα, με πολλούς απο αυτούς -όπως ο Βαλέριος Γκαφένκου στην Ρουμανία- να αναδεικνύονται σε αγιασμένες μορφές της πίστεως, δεν είχαν καμία σχέση με τον χριστιανισμό. Οι πραγματικοί χριστιανοί είστε ΕΣΕΙΣ που μισείτε το έθνος και την φυλή, καθώς και όποιον υπερασπίζεται τις εθνικές,παραδοσιακές και χριστιανικές αξίες, αλλά έχετε απέραντη αγάπη αποκλειστικά για τον μουσουλμάνο έποικο, τον άθεο ομοφυλόφιλο, τον αναρχο-μπολσεβίκο καταστροφέα, τον κομμουνιστή εγκληματία-τρομοκράτη, τον αντίχριστο σιωνιστή δυνάστη, καθώς και για κάθε έναν που πολεμάει τις παραδοσιακές χριστιανικές αρχές.

Ασφαλώς, το γεγονός οτι ολα όσα πρεσβεύετε είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τα δόγματα του πολιτιστικού μαρξισμού και των σάπιων νεοταξιτών πολιτικών είναι εντελώς τυχαία και συμπτωματική...

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΦΒ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ....ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΦΒ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ....ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΜΕ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ.....ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΜΕ ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΒ ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Εδώ οι ίδιοι οι αρχαίοι φιλονικούσαν για τα φιλοσοφικά ζητήματα. Ο Αριστοτέλης διαφώνησε με τον Πλάτωνα.Ο Ηράκλειτος δυσφήμησε τον Όμηρο,οι Σπαρτιάτες απαξίωσαν τον μεγάλο ποιητή Ησίοδο,λόγω της θεματικής του,και τον θεωρούσαν "ποιητή των δούλων Μεσσηνίων", ενώ για τη Λακεδαίμονα τιμούσαν τον Όμηρο.Επιπλέον, ο Επίκουρος διαφώνησε με όλους!Και εσύ τώρα νομίζεις ότι μας λες για νέο,το γεγονός το ότι εκπρόσωποι μιας νέας τότε θρησκείας (Χριστιανισμός), αντιμετώπιζαν με δυσπιστία επιφανείς παλαιές προσωπικότητες, που στο μυαλό τους θεωρούσαν πως μπορούσαν να βλάψουν τη νέα πίστη,είτε δικαιολογημένα, είτε αδικαιολόγητα.Στο κάτω κάτω, δεν είναι λογικό να ενστερνιστούμε κάθε διδασκαλία των αρχαίων. Για παράδειγμα, ο Επίκουρος είναι ο φιλόσοφος της παρακμής, ο Ηγησίας ο Πεισιθάνατος, δίδασκε την αυτοκτονία (εξού και το όνομα του) και πολλοί αυτοκτόνησαν με αποτέλεσμα ο Πτολεμαίος να του απαγορεύσει να διδάσκει!
Υπόψη, ο Χρυσόστομος έδινε μεγάλη προσοχή στην αρχαία ελληνική ρητορική και μελέτησε επιμελώς ρήτορες όπως ο Ισοκράτης, ο Αισχίνης, ο Δημοσθένης κ.α.

Ανώνυμος είπε...

τον χριστιανισμο, θέλουν να ξακανουν,οι μουσουλμανοι είναι μαζί τους

Lonewolf είπε...

Προς Εθνική Χριστιανική Άμυνα: φίλε, να γράφεις πιο συχνά, αυτό δεν ήταν απλή απάντηση αλλά εξαιρετικό άρθρο.