Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Πλούσιες μουσουλμανικές χώρες ζήτησαν «βοήθεια» από γνωστό ραβίνο να πείσει τους ευαγγελικούς ότι οι Εβραίοι μπορούν να γίνουν γέφυρα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων


Η Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν πιστεύουν ότι ο δρόμος προς τους Ευαγγελικούς των ΗΠΑ περνάει μέσα από τους Εβραίους.

Αυτό τουλάχιστον είναι ένα από τα μαθήματα που προέρχονται από μια συνομιλία με τον ραβίνο Marc Schneier, τον ραβίνο της πλούσιας Συναγωγής Hampton στη Νέα Υόρκη, ο οποίος περνάει πολύ χρόνο στις χώρες του Περσικού Κόλπου ως επικεφαλής του Ιδρύματος για την Εθνική Κατανόηση (Foundation for Ethnic Understanding), μια οργάνωση που προωθεί τους εβραιο-ισλαμικούς δεσμούς.

"Μου ζητήθηκε από Σαουδάραβες και Μπαχρεϊνούς να βοηθήσω στη δημιουργία μιας σχέσης μεταξύ αυτών και της ευαγγελικής κοινότητας στις ΗΠΑ", δήλωσε σε συνέντευξή του στην Ιερουσαλήμ για μια μακρά στάση προς και από τις χώρες του Κόλπου, προσθέτοντας ότι αυτό είναι μια αναγνώριση εκ μέρους τους του πόσο ισχυρή είναι η ευαγγελική κοινότητα στις ΗΠΑ".

Ο - παντρεμένος 6 φορές και ένας από τους πιο διάσημους ραβίνους των ΗΠΑ Schneier, που συμμετέχει στα συμβούλια διάφορων διαθρησκειακών ινστιτούτων που δημιουργήθηκαν την περασμένη δεκαετία από πέντε από τα έξι εμιράτα του Περσικού Κόλπου, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον για την κοινότητα των ευαγγελικών είναι ένα νέο φαινόμενο "τους τελευταίους μήνες, μετά τον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν μπορείτε να αγνοήσετε τις εκτιμήσεις ότι υπάρχουν μεταξύ 80 και 100 εκατομμυρίων χριστιανών ευαγγελικών στις ΗΠΑ. Είναι η βάση στήριξης του Trump".

Ο Schneier δήλωσε ότι τον Μάρτιο θα ηγηθεί ομάδας κορυφαίων Ευαγγελικών ποιμένων από τις ΗΠΑ στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Ακριβώς όπως οι Ευαγγελικοί είναι υπέρ του Ισραήλ, είπε ο Schneier, το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα φιλο-ισραηλινό μουσουλμανικό κράτος. "Έτσι, αν πρόκειται να ξεκινήσετε μια διαδικασία συμφιλίωσης μεταξύ Ευαγγελικών και Μουσουλμάνων, η καλύτερη χώρα για να ξεκινήσετε είναι το Αζερμπαϊτζάν".

Ο Schneier, ο οποίος έχει συμμετάσχει εδώ και χρόνια σε διαθρησκειακούς διαλόγους, δήλωσε ότι "μια αυξανόμενη σύγκρουση στον κόσμο των θρησκειών είναι το χάσμα μεταξύ Ευαγγελικών Χριστιανών και Μουσουλμάνων, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες".


ΚΟ / από εδώ

4 σχόλια:

DIMOKLITOS είπε...

Εὐαγγελιστές δηλαδὴ οἱ Σίωνες μὲ ἄλλο ὄνομα, κάτι σὰν τὸ ΚΚΕ μὲ τὸν ΣΥΡΙΖΑ. Ἡ δημιουργία τῆς παγκόσμιας θρησκείας ἀκολουθεῖ ὁρισμένα μονοπάτια, πρέπει κατ᾽ ἀρχὴν νὰ ξεπεραστοῦν ὁρισμένες διαφωνίες ποὺ εἶναι τροχοπέδη γιὰ τοὺς λαούς. Οἱ κυβερνῶντες τὰ ἔχουν βρεῖ πολὺ καιρὸ πρίν. Ὁρισμένοι ξεροκέφαλοι, παραδοσιακοί ἢ τέλος πάντων ἀρνητὲς τοῦ συστήματος δὲν εἶναι πρόβλημα γιὰ τὸ σύστημα, ὑπάρχουν τρόποι νὰ παρακαμφθοῦν. Ὅλα εἶναι θέμα χρόνου νὰ γίνουν, ἐφόσον οἱ γενεὲς ποὺ ἔρχονται δὲν ἔχουν τὸ πνευματικὸ/ἱστορικὸ/ἐθιμικὸ ὑπόβαθρο νὰ ἀντιταχθοῦν. Εἶναι κάτι σὰν τὸν ἰὸ ποὺ μπαίνει στὸ σῶμα, ἂν δεν ἔχῃς ἀντισώματα τότες σὲ καταστρέφει καὶ οἱ καινούργιες γενεὲς δὲν ἔχουν ἀντισώματα, οὔτε καὶ τὸ σύστημα ποὺ μεγαλώνουν εἶναι διαθέσιμο νὰ προσφέρῃ κάτι τέτοιο. Ἡ οἰκογένεια εἶναι ἕνα πολὺ καλὸ ὅπλο μὰ δὲν ἔχουν πολλὲς αὐτὸ τὸ προτέρημα, νὰ μεταδίδουν δηλαδὴ στοὺς ἀπογόνους του ἀντισώματα. Ζοῦμε σὲ ἕναν παράξενο κόσμο ποὺ μεταλάσσεται ταχύτατα καὶ μαεστρικὰ διότι τὸ σύστημα ἔχει τὸ χρῆμα νὰ ἀγοράζῃ τὶς συνειδήσεις αὐτῶν ποὺ οἱ ψυχὲς τους εἶναι πουλημένες στὸν ἀντίχριστο, μὲ τὴ ἔννοια τῆς ἄρνησης τοῦ θείου, τὴν νομοτέλεια τῆς φύσης, ἀπὸ τὴν ἡμέρα τῆς σύλληψής τους. Φτιάχνεται ἕνας πλανήτης ποὺ τὴν ἡμέρα τῆς σύγκρουσης θὰ εἶναι πολὺ καταστροφικὸ νὰ ἐπιβιώσῃ κάποιος ποὺ δὲν εἶναι προετοιμασμένος γιὰ αὐτό.

Ανώνυμος είπε...

Και οχι μονο αυτο αλλα το αζερμπαιτζαν ειναι κοσμικο σιιτικο μουσουλμανικο κρατος κατα 95%. Δηλαδη μια αλλαγη καθεστωτος στο Ιραν, μπορει να το κανει τον Νο1 φιλο του Ισραηλ.Αν και στο Ιραν υπαρχει η πολυπληθεστερη εβραικη κοινοτητα στη Μ.Α.

hellenictech είπε...

Το μουσουλμανικό δόγμα που κυριαρχεί στην Σαουδική Αραβία είναι ο Ουαχαμπισμός. Προέρχεται από τον εβραϊκής καταγωγής Ιμπν Ουαχάμπ. Σύμφωνα με τον Ουαχαμπισμό, η οποιαδήποτε αναπαράσταση θεϊκού ή ανθρώπινου στοιχείου συνιστά ειδωλολατρία. Ακόμα και το να παίζουν τα κοριτσάκια με κούκλες ή τα αγοράκια με playmobil! Οι ουαχαμπίτες για αυτόν ακριβώς τον λόγο ονομάζονται και "προτεστάντες του Ισλάμ". Οι Προτεστάντες αρνούντε την αναπαράσταση του θείου και είναι φανατικοί (ως "νεοφώτιστοι") όπως οι ουαχαμπίτες. Η πνευματική συγγένεια ουαχαμπιτών - φανατικών προτεσταντών (πουριτανών) , αντικατοπτρίζεται και σε γεωπολιτικό επίπεδο. (συμμαχία ΗΠΑ Σαουδικής - Αραβίας - Ισραήλ). Που κολλάν οι εβραίοι στο όλο θέμα; Μα πέρα από την καταγωγή του Ουαχάμπ (και των σαούντι), πρώτοι οι Ιουδαίοι αρνούνταν την απεικόνιση του Θεϊκού στοιχείου. Η νίκη ενάντια στην εικονομαχία στο Βυζάντιο , συμβόλιζε τη νίκη του ελληνικού πνεύματος μέσα στον Χριστιανισμό , ενάντιο στο ανατολίτικο πνεύμα.

Συνεπώς, η "πνευματική απόσταση" μεταξύ ευαγγελικών και σαουδαράβων δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο μπορεί κάποιοι να νομίσουν. Φυσικά, ο Ιουδαισμός είναι ο καλύτερος συνδετικό κρίκος, για τους λόγους που αναφέραμε. (και ο γνωστικισμός μήπως; αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα).

https://www.youtube.com/channel/UC6NdTM0yHlX-DuUShBGvVPA?view_as=subscriber


Πολύδωρος είπε...

Υπέροχη η θέση σου. Συμφωνώ σε όλα (κάτι που σπάνια κάνω).
Ως φαίνεται η σχολή της Φρανκφούρτης έσπειρε διεθνως την δουλιά της, και ήδη εισπράττει τους καρπούς της σε πλούσια σοδιά ζιζανίων που στρέφει κατά της ανθρωπότητας.
Το θετικό είναι ότι συνειδητοποιήσαμε το διαβολικό παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη μας. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, να εργαζόμαστε κι εμείς στην επανόρθωση πνευματικών/ιστορικών/εθιμικών υποβάθρων αλλά και να δημιουργούμε νέα υπόβαθρα προς αντιπαράθεση στην καταστροφή που οι Φρανκφουρτιανοί (κρυπτο-μπολσεβίκοι) επιδιώκουν. Εμείς μπορούμε να αντιπαραθέσουμε παλαιά και νέα υπόβαθρα στον μηδενισμό τους. Συνεπώς θα νικήσουμε.
Το μόνο που χρειάζεται είναι η πολιτική και κοινωνική βούληση.
Καλή χρονιά