Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΙΤΑΛΙΑ: Σενεγαλέζος που του είχε δοθεί η ιταλική υπηκοότητα πυρπόλησε λεωφορείο γεμάτο με παιδιά, ως διαμαρτυρία για τους θανάτους προσφύγων στη Μεσόγειο


Ένας οδηγός με καταγωγή από τη Σενεγάλη, που του έχει δοθεί η ιταλική υπηκοότητα, ο 47χρονος Ousseynou Sy, έριξε ένα λεωφορείο γεμάτο με παιδιά, στα περίχωρα του Μιλάνου και στη συνέχεια το πυρπόλησε. Στο λεωφορείο υπήρχαν 50 μαθητές. «Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας», λέει ο Franco Lucente.

O 47χρονος έχει στο ποινικό το μητρώο καταδίκες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και σεξουαλική βία. Πολλοί αναρωτιούνται τώρα, αν είναι δυνατό να του αφαιρεθεί η ιθαγένεια.


«Το κάνω για τους μετανάστες, και για τα θύματα στη Μεσόγειο», φώναζε ο οδηγός. Μόλις ο οδηγός έδειξε σημάδια ανισορροπίας, οι νεαροί επιβάτες ειδοποίησαν την αστυνομία.   Ένα από τα παιδιά είπε σε δημοσιογράφους ότι ο οδηγός απειλούσε να τα περιλούσει με βενζίνη και να τους βάλει φωτιά. «Βοήθεια, λέει ότι θέλει να σκοτώσει τους πάντες», ήταν η απελπισμένη κραυγή ενός από τα παιδιά. Χάρη σε αυτό το τηλεφώνημα οι καραμπινιέροι κατάφεραν να επέμβουν γρήγορα και να αποφύγουν τα χειρότερα. «Ο οδηγός είχε αποκλίνει από τη διαδρομή προς το Μιλάνο και έλεγε “κανείς δεν θα σωθεί σήμερα”», εξήγησε ο διοικητής των καραμπινιέρων στο Μιλάνο Λούκα Ντε Μάρτσις.

«Είδα τα μικρά αγόρια να αγκαλιάζουν το ένα το άλλο και να κλαίνε , είδα τις ψηλές φλόγες και τον παχύ καπνό. Ήταν ένα αποκαλυπτικό σενάριο και η μόνη ανακούφιση είναι ότι οι μαθητές είναι όλοι ασφαλείς και υγιείς. Φυσικά, τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το σοκ και τις ψυχολογικές επιπτώσεις».

Στη συνέχεια, τίθεται το λογικό ερώτημα: «Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έχει καταδικασθεί για οδήγηση σε κατάσταση μέθης και για σεξουαλική βία να οδηγούσε ένα λεωφορείο;».
Ο Francesco Greco, ο εισαγγελέας του Μιλάνου και ο εισαγγελέας Luca Poniz εκτιμούν ότι η υπόθεση της τρομοκρατίας δεν αποκλείεται αυτή τη στιγμή.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιταλικούς ενημερωτικούς ιστότοπους διακρίνεται ο οδηγός να ρίχνει το λεωφορείο πάνω σε άλλα αυτοκίνητα σε έναν επαρχιακό αυτοκινητόδρομο προτού το βαρύ όχημα πιάσει φωτιά. Παιδιά τρέχουν μακριά από το λεωφορείο ουρλιάζοντας. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει γνωστοποιήσει ότι προσπαθεί να επαληθεύσει την πιθανότητα να πρόκειται για υπόθεση τρομοκρατίας ή για υπόθεση που δημιούργησε πανικό. Η δυνατότητα αφαίρεσης της ιθαγένειας προβλέπεται από το διάταγμα περί ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για περιπτώσεις όπου σε πολίτες που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και έχουν ήδη καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα η ανάκληση ενεργοποιείται εφόσον υπάρχει οριστική καταδίκη για εγκλήματα που διαπράττονται με σκοπό την τρομοκρατία ή την ανατροπή της συνταγματικής τάξης. Η ανάκληση της ιθαγένειας εγκρίνεται με διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και μετά από πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών εντός τριών ετών από την οριστική απόφαση της ποινής για τα προαναφερθέντα εγκλήματα. 

Τώρα λοιπόν, πολύ απλά, πρέπει να περιμένουμε την οριστική καταδίκη του 47χρονου, ο οποίος δεν "δημιούργησε πανικό" απλώς, αλλά στην πραγματικότητα σκόπευε να προκαλέσει σφαγή. Εκτός αν οι λέξεις "σήμερα κανείς δεν θα σωθεί", που ειπώθηκαν από τον Αφρικανό οδηγό, ερμηνεύονται διαφορετικά.

ΚΟ / από εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ

1 σχόλιο:

Σάκης είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω, οι μουσουλμάνοι κάνουν σαν τρελοί να φύγουν από τις μουσουλμανικές χώρες τους. Όταν κάνουν την Ευρώπη ισλάμ, που θα τρέχουν να γλιτώσουν;