Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Ο Γιάννης εκθέτει εκείνους που τον χρησιμοποιούν για πολιτικούς σκοπούς



Πριν λίγες ημέρες άκουγα στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μου μια αθλητική εκπομπή της κρατικής σοβιετικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης, όπου ο ένας εκ των δύο παρουσιαστών μιλούσε συνεχώς, με εμφανή θαυμασμό για το «ελληνόπουλο τον Γιάννη», εννοώντας τον γνωστό ταλαντούχο μπασκεμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πρέπει μέσα σε 2 λεπτά να είπε τρεις φορές την λέξη «ελληνόπουλο». Και την έλεγε με ιδιαίτερη έμφαση, την τόνιζε. Λίγα λεπτά αργότερα η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τα βραβεία Όσκαρ, όπου άρχισαν να μιλάνε και οι δυο παρουσιαστές για το βραβείο που κέρδισε ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Άνθιμος. Αμέσως μετά, άρχισαν μια συζήτηση για το «πόσοι Έλληνες» όλα αυτά τα χρόνια έχουν βραβευθεί ή έχουν προταθεί για βραβεία Όσκαρ. Ακούστηκε το όνομα της Παξινού, του Χατζηδάκη, της Μερκούρη, του Ηλία Καζάν, του Βαγγέλη Παπαθανασίου, του Γαβρά και κάποια στιγμή του Τζον Κασσαβέτη. Εκεί, ο ένας εκ των δύο προέβαλε μια ένσταση. Ο Κασσαβέτης είπε, «δεν ήταν Έλληνας»! Ήταν «ελληνικής καταγωγής»! Νομίζω, από θαύμα δεν έπεσα στο προπορευόμενο αυτοκίνητο. Ήταν απίστευτο αυτό που άκουσα! Ο Κασσαβέτης «δεν ήταν Έλληνας», απλά… «ελληνικής καταγωγής». Αυτό ειπώθηκε από το ίδιο άτομο, για το οποίο ο Αντετοκούνμπο είναι «ελληνόπουλο» (εις τριπλούν). Φυσικά, τα άτομα αυτά προβαίνουν σε τέτοιου είδους βαθυστόχαστες διαπιστώσεις εξ αιτίας των ιδεοληπτικών αγκυλώσεων που έχουν, αλλά και μιας γενικότερης εμπάθειας που τους χαρακτηρίζει. Εάν ήταν ειλικρινείς ή έστω απλά «προοδευτικοί» δεν θα έκαναν αυτή την διάκριση. Αλλά για αυτά τα άτομα ο Αντετοκούνμπο δεν είναι μια περίπτωση αθλητή. Δεν τον αντιμετωπίζουν ως αθλητή, έστω με το συγκεκριμένο βιογραφικό του και την συγκεκριμένη πορεία του. Για αυτά τα άτομα ο Αντετοκούνμπο είναι μια μοναδική ευκαιρία να περάσουν την πολιτική ατζέντα τους. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να προπαγανδίσουν ασύστολα και να βγάλουν την χολή τους. Για αυτό σε κάθε ευκαιρία μιλάνε με τέτοιο στόμφο για το «ελληνόπουλο».

Και να που τώρα έρχεται τώρα ο Γιάννης και τους εκθέτει γιατί τολμάει να πει την αλήθεια – και μπράβο του (για μια ακόμη φορά). Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Marc J. Spears και στην αμερικάνικη αθλητική ιστοσελίδα theundefeated.com, που ανήκει στο ESPN, που έχει τίτλο «Το Greek Freak θέλει να πάει πίσω στις νιγηριανές του ρίζες» - λέει ξεκάθαρα αυτό που αν τολμήσει να πει κάποιος άλλος (δηλαδή την αλήθεια!) θα χαρακτηρισθεί «ρατσιστής». Είμαι Αφρικανός, δεν είμαι απλώς ο «Greek Freak». Λέει: «Προφανώς πολλοί δεν γνωρίζουν από πού κατάγομαι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου προέρχονται από την Ελλάδα, όμως όχι. Οι δύο γονείς μου είναι μαύροι. Και οι δύο γονείς μου κατάγονται από τη Νιγηρία». Προσέξετε δεν διστάζει να μιλήσει για το μαύρο χρώμα των γονιών του, (κάτι που απαγορεύεται ρητώς κατά την πολιτική ορθότητα) και μάλιστα το τοποθετεί με τέτοιον τρόπο, ως πρώτο χαρακτηριστικό μιας ταυτότητας, που πρέπει να οδηγήσει κάποιον στο συμπέρασμα ότι οι γονείς του δεν είναι Έλληνες. Υπάρχει το στοιχείο της φυλής και υπάρχει και το στοιχείο της εθνικότητας.
Και συνεχίζει : «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι νιγηριανό… Γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα στο σχολείο στην Ελλάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν πήγαινα σπίτι, δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα. Είναι μια γνήσια νιγηριανή κουλτούρα. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών», λέει.
Παρακάτω γίνεται αναφορά τον Νιγηριανό μπασκετμπολίστα του NBA Χακίμ Ολάζουον, ο οποίος δηλώνει ότι αυτός και ο Αντετοκούνμπο είναι από την ίδια φυλή, τη φυλή Yoruba. «Είμαι βέβαιος ότι οι Νιγηριανοί είναι πολύ υπερήφανοι γι' αυτόν», λέει. Όταν ρωτήθηκε γιατί απέκτησε διαβατήριο της Νιγηρίας, ο Αντετοκούνμπο απάντησε: «Είναι σημαντικό. Είναι μέρος του ποιος είμαι. Και οι δύο γονείς μου είναι Νιγηριανοί. Ήθελαν να το έχω. Ήθελα να το έχω, έτσι το πήρα». «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπω και τους λέω ότι είμαι Αφρικανός. Δεν είμαι μόνο ο Greek Freak», σημειώνει.

Η αλήθεια είναι επικηρυγμένος εχθρός όλων των αριστερών / liberal / «προοδευτικών». Την μισούν, την ξορκίζουν και την κυνηγούν. Καμιά φορά όμως δεν κρύβεται. Όσο και να την πολεμάς, θα σου βγει από εκεί που δεν το περιμένεις.

ΚΟ   

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά απ΄αυτό δεν θα μου εκανε εντύπωση μια "αποκαθήλωση¨ του Giannis!

Ανώνυμος είπε...

Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν πήγαινα σπίτι, δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα. Είναι μια γνήσια νιγηριανή κουλτούρα. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών», λέει.
Με μια πρώτη ανάγνωση ο νταπαντούπος είναι ασεβής προς τη χώρα που τον φιλοξένησε και τον μόρφωσε, ομως έχει όντως άδικο; Υπάρχει πειθαρχία, σεβασμός των μεγαλυτερων, ήθος στην ελληνική κοινωνία και σε ποιο βαθμό;

Orthodox True είπε...

Είναι σημαντικότερο το γεγονός που ξένος Νιγηριανός αγάπησε τόσο πολύ την Ελλάδα, από το γεγονός της αγάπης των Ελλήνων για την Ελλάδα
Αυτοί οι ξένοι ωραίοι Έλληνες θα σταθούν απέναντι την ημέρα της Κρίσεως και θα ελέγξουνκκαι θα στείλουν στον πάτο της κολάσεως την αφάνεια των τριγμών τους πολλούς "Έλληνες" που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, και την πρόδωσαν, ξεκινώντας από τους υψηλά Εκκλησιαστικούς και πολιτικούς ταγούς.

Θυμάμαι όταν ζούσα στην Αμερική στο West Palm Beach, οταν άκουγα από μακριά τα Ελληνικά σε δημόσιο χώρο οπουδήποτε, έτρεχα να τους γνωρίσω να τους συναντήσω να τους μιλήσω όπως το διψασμένο ελάφι, αισθανόμουν σαν να μας γέννησε η ίδια μάνα.
Τέτοια αγάπη έτρεχα και τρέφω για την Ελλάδα μας, το ακριβότερο στολίδι του κόσμου.
.

.

ROMIOS XO είπε...

Σωστή παρατήρηση ,
Ο Αντετοκουνμπο ειναι προφανες οτι ειναι ευφυής , πρακτικός και ρεαλιστής. Αυτο που αναφερει ειναι η ωμή παρατήρηση απο την συμπεριφορά και τις αντιδράσεις ενός μέσου
ελληνοπουλου στο σχολείο και την καθημερινότητά του.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...