Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Η Μικρή Γοργόνα και ο Τζέιμς Μποντ είναι μαύρες τώρα




"Από την ανακοίνωση ότι η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Chloe x Halle, Halle Bailey (Χάλλυ Μπέιλυ) θα υποδυθεί την Αριέλ στην επερχόμενη ταινία δράσης, υπήρξε μια έντονη συζήτηση για το αν μια μαύρη γυναίκα θα έπαιζε έναν χαρακτήρα που είναι λευκός στην πρωτότυπη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney.

Το καλωδιακό κανάλι της Disney, Freeform, υποστήριξε το casting στο Instagram, υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες ότι «ο συγγραφέας του παραμυθιού που βασίστηκε η ταινία, Hans Christian Andersen, ήταν Δανός και για αυτό πρότεινε η γοργόνα θα μπορούσε να ήταν επίσης Δανέζα».

Αλλά τώρα,... «Οι Δανέζες γοργόνες μπορεί να είναι μαύρες επειδή οι Δανοί μπορούν να είναι μαύροι», διαβάζουμε στην δήλωση που έχει τίτλο «Μια ανοιχτή επιστολή προς τις φτωχές, ατυχείς ψυχές», μια αναφορά σε ένα από τα τραγούδια της ταινίας κινουμένων σχεδίων. ... "


"Δεδομένου ότι ο Daniel Craig ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να υποδύεται τον James Bond, έχει φουντώσει η συζήτηση αν ο επόμενος 007 πρέπει να είναι γυναίκα, ή μαύρος.

Τώρα η Mail της Κυριακής αποκαλύπτει ότι θα είναι και τα δύο - χάρη στην παρέμβαση της φεμινίστριας τηλεοπτικής συγγραφέως Phoebe Waller-Bridge (Φίμπι Γουάλερ-Μπριτζ).
 
Σε αυτό που ονομάζεται ‘popcorn-dropping moment(«η στιγμή που σου πέφτει το ποπ κορν»), η βρετανίδα σταρ Lashana Lynch, θα λάβει την licence to kill του Bond στην 25η ταινία του franchise, που γυρίζεται τώρα στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. ..."

Η Γουάλερ-Μπριτζ είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό σε μία συνέντευξή της: «Ο Μποντ είναι πάντα επίκαιρος. Απλά, το franchise πρέπει να αναπτυχθεί, να μεγαλώσει. Πρέπει να εκμοντερνιστεί. Η ταινία πρέπει να χειριστεί τις γυναίκες αλλιώς πλέον. Όχι, ο Μποντ μπορεί να παραμείνει ίδιος. Η ταινία όμως πρέπει να εξελιχθεί..»

Όχι, δεν υπάρχει καμιά ατζέντα εδώ.

Πραγματικά ... είναι μια μεγάλη σύμπτωση. Πρόκειται απλά για μια εξέλιξη, για μια πρόοδο. Εάν τώρα εσύ έχεις κάποιο πρόβλημα με αυτό και δεν το θεωρείς αυτό πρόοδο σε  σχέση με το πρωτότυπο, τότε απλώς είσαι ένας ρατσιστής.

Θυμάσαι αλήθεια, τα χρόνια που μπορούσες να δεις κάποιες ταινίες στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση πίσω στη δεκαετία του '80 και του '90, χωρίς να σου πετούν κατάμουτρα την προπαγάνδα τους; Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα, όλα πλέον τα σκιάζει η «εξέλιξη».

Α, και για τους φίλους της MARVEL: Ο Captain America είναι πλέον ο Falcon (και όχι ο φίλος του ο Bucky) και ο Iron Man ένα 15χρονο μαύρο κορίτσι. Εξέλιξη. 

Τα υπόλοιπα (όσα έχουμε προλάβει) τα έχουμε πει εδώ...

ΚΟ / από εδώ

4 σχόλια:

Λουκάς Δ. είπε...

Και συμπληρώνω... ο Falcon εκτός από Captain America θα είναι και gay

https://medium.com/the-frog/falcon-is-gay-a0973d0bdea5

Ανώνυμος είπε...


Όσο είναι "μαύρος" δςν πειράζει. Μόλις αρχίσει ο 007 και γίνεται "κουδουνίστρα" να αρχίσετε να ανησυχείτε!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ἂντὲ νὰ δοῦμε τὸν Τὲν-τὲν μὲ ράστα καὶ χαϊμαλιά!

Ανώνυμος είπε...

και εκτος απο gay θα ειναι και παιδεραστης, νεκροφιλος,σατανιστης και γραμμενος σε ΜΚΟ,ετσι να το κανουμε πακετο!!!