Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΗΠΑ: «Να πάψει η φοροαπαλλαγή από όποια εκκλησία δεν αποδέχεται τον “γάμο” των ομοφυλόφιλων», λέει υποψήφιος για το «χρίσμα» των Δημοκρατικών



Ο Beto O'Rourke, υποψήφιος για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πολιτεία του Τέξας, ζητά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αφαιρέσει το καθεστώς της φοροαπαλλαγής των θρησκευτικών οργανώσεων που αντιτίθενται στον «γάμο» ατόμων του ίδιου φύλου.

[ΚΟ: Ο 47χρονος ιρλανδικής καταγωγής Beto O' Rourke (Μπέτο Ο’ Ρουρκ), ο αποκαλούμενος «λευκός Ομπάμα», ή «η νέα μεγάλη δημοκρατική ελπίδα», προβάλλεται από τα ΜΜΕ ως ο «αγαπημένος της Generation X» (των νέων). Ένα από τα προσόντα του, έτσι τουλάχιστον όπως προβάλλεται, είναι ότι υπήρξε μέλος πανκ συγκροτήματος. Αναφερόμενος ως “businessman” και γεννημένος σε αρκετά εύπορη οικογένεια και με παρελθόν στην πολιτική, φαίνεται ότι ο Ο’Ρουρκ δεν χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά. Ζει με την σύζυγό του Amy Hoover Sanders, κόρη του εβραϊκής καταγωγής πάμπλουτου μεγαλοεπιχειρηματία Bill Sanders (καμία σχέση με τον 78χρονο, επίσης εβραϊκής καταγωγής, Δημοκρατικό υποψήφιο Bernard “Bernie”Sanders) και τα τρία τους παιδιά, στο Ελ Πάσο σε ένα παλαιό αρχοντικό στο οποίο το 1915 είχαν συναντηθεί ο θρυλικός Πάντσο Βίλα με τον Αμερικανό στρατηγό Hugh Scott. Ο O'Rourke είναι μέλος των Rotary και δηλώνει καθολικός].

Όταν ερωτήθηκε για αυτό την προπερασμένη εβδομάδα, ο O'Rourke δήλωσε: "Δεν μπορεί να υπάρξει ανταμοιβή, κανένα όφελος, καμία φορολογική ανάσα για κανέναν πρόσωπο ή κανένα θεσμικό όργανο ή οργάνωση στην Αμερική που αρνείται τα πλήρη ανθρώπινα δικαιώματα και τα πλήρη πολιτικά δικαιώματα όλων στην Αμερική".

Αλλά γιατί επιτρέπεται στις θρησκευτικές οργανώσεις να έχουν φορολογικές εκπτώσεις στις ΗΠΑ;

Οι Αμερικάνοι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα οι συνεισφορές τους σε εκκλησίες και άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημά τους εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα. Λίγα χρόνια μετά τη δημιουργία του φόρου εισοδήματος, το ανώτατο επιτόκιο αυξήθηκε σημαντικά, προκειμένου να αποφέρει έσοδα για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπήρχε ανησυχία την εποχή εκείνη ότι ένα τέτοιο υψηλό ποσοστό θα εξασθενούσε τα διαθέσιμα κεφάλαια για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Επομένως, οι εισφορές αυτές απαλλάχθηκαν από τη φορολογία.

Ένα παράδειγμα: Αν κάποιος έχει ατομικό φόρο εισοδήματος 37% και κάνει μια προσφορά $ 100 σε μια εκκλησία, τα $ 100 του εισοδήματος δεν φορολογούνται. Αντί να δώσει στην κυβέρνηση $ 37, δεν της δίνει τίποτα.

Οι θρησκευτικές οργανώσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις απαλλαγής πρέπει να οργανώνονται και να λειτουργούν αποκλειστικά για θρησκευτικούς σκοπούς. Κανένα από τα κέρδη τους δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιδιωτικό όφελος ενός ατόμου ή ενός μετόχου. Και πρέπει να αποφεύγουν την άσκηση πιέσεων σε πολιτικά θέματα ή να παρεμβαίνουν σε πολιτικές εκστρατείες.

Σε συνέντευξή του ο ευαγγελιστής Franklin Graham, δήλωσε ότι ο πρόταση αυτή του O'Rourke, είναι ενδεικτική μιας γενικότερης στάσης των «προοδευτικών» απέναντι στις εκκλησίες που δεν σκύβουν το κεφάλι στην ατζέντα τους.

"Νομίζω ότι η Αριστερά, οι σοσιαλιστές έχουν καταστήσει σαφές ότι στέκονται ενάντια στην εκκλησία", είπε ο Graham στο CBN News. "Μόνο εάν υποκύψουμε και αποδεχτούμε την ατζέντα τους σε σχέση με την LGBTQ ατζέντα, τότε θα λάβουμε το καθεστώς απαλλαγής από φόρους. Και φυσικά και οι άλλοι υποψήφιοι τον χειροκρότησαν και αυτό ακριβώς δείχνει πού βρίσκεται η καρδιά τους και πού θέλουν να το πάνε".


«Δεν είμαι αντι-γκέι, δεν βγαίνω έξω να μιλήσω εναντίον των ομοφυλόφιλων, να πολεμήσω τους ομοφυλόφιλους ή κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα δεν θέλω να με αναγκάσουν να δεχθώ την ατζέντα τους, και να αποδεχτώ αυτό που θεωρούν αυτοί αλήθεια. Δεν είναι, είναι αμαρτία και νοιάζομαι για τους ομοφυλόφιλους, τους αγαπώ ώστε να τους προειδοποιήσω ότι αν δεν μετανοήσουν και δεν επιστρέψουν από την αμαρτία τους, ο Θεός θα τους κρίνει, όπως ο Θεός θα κρίνει κάθε αμαρτία, είτε κάποιος είναι ψεύτης, είτε κλέφτης, όλοι μας είμαστε αμαρτωλοί και πρέπει να μετανοήσουμε και να επιστρέψουμε από την αμαρτία μας», εξήγησε ο Graham

Αλλά αυτό που ανησυχεί τον Graham δεν είναι μόνο η ατζέντα της αριστεράς. Ανησυχεί επίσης πολύ για το πώς το μήνυμα θα διαφθείρει τους Χριστιανούς.

"Θα υπάρξουν πολλοί χριστιανοί που δυστυχώς θα υποκύψουν και θα υποταχθούν, και πολλοί το έχουν κάνει ήδη, εγώ όμως δεν πρόκειται να το κάνω αυτό", είπε.

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετα την τρομοκρατια της Νεας Υορκης τον Σεπ. του 2001, αρχιζα να παρακολουθω τα πολιτικο-οικονομικα δρωμενα στις ΗΠΑ απο κοντα, οσο πιο πολυ μπορουσα και μπορω και οσο μου το επιτρεπουν οι καθημερινες ασχολιες μου.
Ο κυριωτερος λογος που με ωθησε σε αυτο, ειναι οτι εκεινη την ημερα μεσα απ τις καταστροφικες εικονες της τηλεορασης βλεπαμε τρεις ουρανοξυστες, οχι μονο να κατακρεμνιζονται αλλα στην κυριολεξια να γινονται σκονη ενω παραλληλα ακουγα απο αρκετους συμπατριωτες μας στην Αθηνα (που ειχαν δει το τυρι αλλα οχι την φακα) χειροκροτηματα και κραυγες του τυπου: «Φονιαδες των Λαων Αμερικανοι»... «καλα να παθετε πουστ...δες» κλπ κλπ. Βεβαια ειναι οι ιδιοι που επι κυβερνησεων Τσιπρα, Κουλη, κλπ, μαζευοντουσαν στην σειρα για «διπλωματικα» και τουριστικα ταξιδακια στην ΝΥ και Ουασιγκτων DC, ανυπομονωντας για χειραψιες με τους....Φιονιαδες των Λαων Αμερικανους.

Ερχομενος λοιπον στο σημερα, παρακολουθω οσο μπορω την διαδικασια της εκλογης υποψηφιου για το «δημοκρατικο» κομμα των ΗΠΑ ο οποιος θα αντιμετωπισει τον Τραμπ στις προεδρικες εκλογες που θα γινουν το 2020, αν δεν απατωμαι.
Βλεπω λοιπον οτι στο μπουλουκι των «δημοκρατικων» που πανε για το χρισμα, ειναι ολοι τους παρ’ τον ενα και χτυπα τον αλλον και συμφωνουν σε ΟΛΑ τα κοινωνικα, πολιτικα, πολιτιστικα και οικονομικα ζητηματα που μαστιζουν αυτην την χωρα.
ΝΑΙ, στις εκτρωσεις εστω και δευτερολεπτα μετα την γεννηση του μωρου, που ειναι καθαρη δολοφονια.
ΝΑΙ, σε δωρεαν ασφαλεια υγειας για ΟΛΟΥΣ τους κατοικους νομιμους και λαθρομεταναστες των ΗΠΑ
ΝΑΙ, στους γαμους ομοφυλλοφιλων.
ΝΑΙ, στον αφοπλισμο των Αμερικανων Πολιτων.
ΝΑΙ, στους διαρκεις πολεμους και παραμονη του αμερικανικου στρατου στις χωρες της Μεσης Ανατολης, με το αιμα και το χρημα των αμερικανων, για την προστασια του ισραηλ φυσικα (αλλα αυτο το τελευταιο δεν το φωναζουν δημοσιως)
ΝΑΙ, σε καθε τι που θα αποδομησει ακομα περισσοτερο την οικογενεια και την Χριστιανικη πιστη του μεσου Αμερικανου.
ΝΑΙ, ο Τραμπ ηταν πρακτορας των Ρωσσων, τωρα ειναι των Ουκρανων, μεθαυριο ποιος ξερει τινος πρακτορας θα ειναι, και πρεπει να τον καθαιρεσουμε. Κουβεντα για την Χιλαρυ που τα ‘παιρνε απ' τους Ρωσσους.


Συνεχιζεται...


Ανώνυμος είπε...

Συνεχεια....

Ομως,

Απ’ οτι καταλαβαινω ολοι αυτοι οι δημοκρατικοι υποψηφιοι οι οποιοι ωθουνται και χρηματοδοτουνται απο δισεκατομυριουχους εβραιους, μισουν την Αμερικη ακολουθωντας πιστα και κατα γραμμα τις οδηγιες των χρηματοδοτων τους.
Στην ουσια κατανοω, οτι δεν μισουν τον Τραμπ τοσο, σαν πολιτικο και Προεδρο των ΗΠΑ, αλλα γιατι στο προσωπο του Τραμπ βλεπουν την ΛΕΥΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ την οποια μισουν και θελουν να ξεκληρισουν παραδοσιακα, ηθικα, πολιτιστικα, θρησκευτικα. Μισουν τον Τραμπ γιατι ετσι αποτομα κι απ’ το πουθενα εξελεγει Προεδρος των ΗΠΑ απ’ την ΣΙΩΠΗΛΗ ΛΕΥΚΗ πλειοψηφια των Αμερικανων και τωρα βαζει φρενο σ’ αυτο το υποχθονιο σχεδιο των αθεατων, να μετατρεψουν τις ΗΠΑ (αλλα και τα υπολοιπα Εθνη) σε εναν ανομοιογενη πληθυσμο που θα αγοραζει προϊοντα Made in China και θα στελνει τον στρατο του να βομβαρδιζει κρατη/εχθρους του ισραηλ, οπως γινεται σημερα.
Αυτους λοιπον, τους Λευκους Χριστιανους Αμερικανους, αποκαλουν «θλιβερα οντα» οι ...προοδευτικαριοι κομμουνιστες τυπου Χιλαρυ Κλιντον (η οποια αναμενει εναγωνιως το σημα απ’ το «βαθυ κρατος» για να μπει παλι στην διεκδικηση του χρισματος των δημοκρατικων και εν συνεχεια της προεδριας, θυμηθειτε το αυτο) καθως και η παμπλουτη εβραϊκη ελιτ των ΗΠΑ, τους οποιους θελουν να εξαθλιωσουν ακομα περισσοτερο διαλυοντας την οικογενεια και απαγορευοντας δια νομου την Χριστιανικη Θρησκεια, ωστε να διαιωνισουν την κυριαρχια τους στις ΗΠΑ και μεσω των ΗΠΑ στον υπολοιπο κοσμο.

Το κυριωτερο ομως ειναι οτι το βαθυ κρατος των ΗΠΑ, ΑΥΤΟΥΣ τους «θλιβερους» Αμερικανους που ψηφισαν τον Τραμπ, ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Στους ψηφοφορους του Τραμπ, να προσθεσω και κοινωνιες μαυρων και ισπανοφωνων Αμερικανων, νοικοκυραιων που κοιτανε την δουλεια τους και τις οικογενειες τους.
Ας ελπισουμε οτι μετα μια ακομα τετραετια με τον Τραμπ προεδρο των ΗΠΑ, το βαθυ εβραϊκο κρατος των ΗΠΑ θα εχει αρχισει να ξυλωνεται, για την ευημερια, την ειρηνη και την προοδο της Ανθρωπωτητας.



Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

konion είπε...

Ὁ ὁλοκληρωτισμὸς ὲδῶ, εἶναι σὲ σοβιετικὰ ἐπίπεδα, ἔχει ξεπεράσει καὶ τοὺς ναζί.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Should churches fear losing tax-exempt status? - Albert Mohler | Ask Anything Live
https://www.youtube.com/watch?v=IQn7bKYAMm8