Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Ηθοποιός του Χόλιγουντ αποκηρύσσει την Σαηεντολογία


Ο Αμερικάνος ηθοποιός Jason Beghe (φώτο) εγκατέλειψε την Σαηεντολογία τον περασμένο χρόνο, ύστερα από 12 χρόνια εμπλοκής του στην οργάνωση, υποκινούμενος από απάτες που αντιλήφθηκε ότι συνέβαιναν.

Όταν αποχώρησε πλησίασε κάποιο Νορβηγό που διαθέτει ιστοσελίδα εναντίον της Σαηεντολογίας και του έδωσε ένα βίντεο στο οποίο μιλά εναντίον της οργάνωσης.

Διηγείται επίσης πως έγινε μέλος της. Αναφέρει ότι είχε προσφέρει στη Σαηεντολογία περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια.

Είχε ψηλότερη θέση από τον Travolta και χαρακτηριζόταν ως το καλύτερο παιδί του σημερινού αρχηγού της αίρεσης Miscarvige. Περιγράφει πώς έφτασε τόσο ψηλά και πόσες φορές έκανε εξέταση με το e-meter.

Ισχυρίζεται ότι η Σαηεντολογία είναι επικίνδυνη για την πνευματική, ψυχολογική και διανοητική υγεία.


Είναι επίσης καταστροφική και σε "γδέρνει" (οικονομικά).

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Πλήρης η συνέντευξη του Beghe είναι εδώ:

http://xenutv.wordpress.com/2008/04/21/jason-beghe-interview/

Πολλές διασημότητες από τον χώρο του Χόλυγουντ και του θεάματος γενικότερα, είναι μέλη της Σαηεντολογίας.

Ο Tom Cruise, είναι σίγουρα ο πιο διάσημος αλλά όχι ο μόνος.

Ιδού ορισμένα ονόματα: ο John Travolta (φωτο) και η σύζυγός του, Kelly Preston, η Kirstie Alley, η κόρη του Elvis Presley, Lisa Marie Presley, ο τραγουδιστής Isaac Hayes κ.α.


Στις 8 Ιανουαρίου 2006, η εκπομπή «Μυστικά πίσω από την Επι­καιρότητα» του γαλλικού καναλιού «Μ 6», αποκάλυψε ότι ο Τομ Κρουζ, στο πρώιμο στάδιο της καριέρας του, υπήρξε συνειδητά στόχος της Σαηεντολογίας.

Το Πρόγραμμα παρουσίασε ένα ντοκουμέντο με τίτλο «Project Celebrity» («Σχέδιο Διασημότητα»), που είχε καταρτίσει ο ιδρυτής της Σαηεντολογίας, Ρον Χάμπαρντ, το 1963.

Το «Σχέδιο» αυτό ενθάρρυνε τους Σαηεντολόγους «να ερευνήσουν κάθε γνωστό και συμπαθητικό στο κοινό πρόσωπο, καθένα πού ξεπέρασε το πρώτο του στάδιο, που αρχίζει να γίνεται γνωστός». Το ντοκουμέντο αυτό απεκάλυψε, ότι ό Χάμπαρντ ήταν μανιώδης στην επιστράτευση διασημοτήτων, ώστε οι οπαδοί του είχαν εντολή να μην δέχονται χρήματα από διασημότητες στην αρχή.

Τον καιρό εκείνο ο Χάμπαρντ πέτυχε να αποκτήσει μια εντυπωσιακή κατοικία στο Λος Άντζελες: «Το Κέντρο Διασημοτήτων της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας».

Βασική λειτουργία του «Κέντρου» αυτού παραμένει: Να παγιδεύει προσωπικότητες -ανερχόμενες ή μη- εντοπίζοντας τις αδυναμίες τους και εκμαυλίζοντας την πίστη τους στον εαυτό τους, εμπρός στην «αυθεντία» της οργάνωσης.

Το «Μυστικά πίσω από την Επι­καιρότητα» παρουσίασε τον Τομ Κρουζ, να μιλάει σε ακροατήριο 2.000 Σαηεντολόγων, σε «κλειστή» συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, στο «Applied Scholastics Spanish Lake»(που ανήκει στους Σαηεντολόγους).

Με μαύρο κουστούμι, ανοιχτό στο λαιμό πουκάμισο, μακριά μαλλιά και πυκνό μούσι, σηκώθηκε από την πρώτη σειρά καθισμάτων, των προορισμένων για VIPs και μετά θερμό χειροκρότημα, λαμπερός στάθηκε στο βήμα.

Ο Κρουζ αναφέρθηκε με τρόπο συγκι­νησιακό, στην παιδική του ηλικία και στον αγώνα του ενάντια στην δυσλεξία. Στη συνέ­χεια εξαπέλυσε μία απεραντολογία -χρησιμο­ποιώντας όμως προσεκτικά τις κατάλληλες λέξεις- υποστηρίζοντας αυτό πού πιστεύει ότι υπήρξε η σωτηρία του:
«Δεν είμαι απλώς ένας πιστός. Χρησιμοποιώ την τεχνολογία αυτή καθημερινά στην ζωή μου! Στην δουλειά μου! Με τα παιδιά μου! Σε κάθε τομέα της ζωής μου! Και είμαι ή απόδειξη του τι μπορεί ή «Τεχνολογία Μελέτης » να καταφέρει! Αποστολή μου είναι να κάνω την «Τεχνολογία Μελέτης» προσιτή στον καθένα πού θα ήθελε να την αποκτήσει! Σε κάθε άτομο, σε κάθε ομάδα, σε κάθε δάσκαλο, σε κάθε καθοδηγητή, σε κάθε γονέα η παιδί, στον καθένα!

'Έχω αφιερώσει και θα συνεχίσω να αφιερώνω την ζωή μου σ' αυτόν τον σκοπό και είμαι ευγνώμων, στον υπέρτατο βαθμό, στον κ. Ρον Χάμπαρντ, για την «Τεχνολογία Μελέτης» πού μας εφοδίασε, γιατί αλλιώς δεν θα ήμουν σήμερα εδώ, εάν δεν την είχα λάβει».


Τον περασμένο Ιανουάριο μετά από ένα βίντεο που ανέβηκε στο Youtube, όπου, υπό τους ήχους της ταινίας «Επικίνδυνες Αποστολές» ο διάσημος ηθοποιός ισχυριζόταν πως οι σαϊεντολόγοι είναι οι μόνοι που μπορούν να πετύχουν την απεξάρτηση των τοξικομανών και να προσφέρουν βοήθεια ύστερα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα (!) ξεκίνησε ένα ιδιόμορφο αντάρτικο μεταξύ της σαϊεντολόγων και των «Ανώνυμων», μιας ομάδας χρηστών του Ίντερνετ.

Στις 21 Ιανουαρίου οι «Ανώνυμοι» ανέβασαν στο Youtube βίντεο με τίτλο «Μήνυμα προς τη σαϊεντολογία» και ξεκίνησαν μια σειρά από ενέργειες, όπως τηλεφωνικές φάρσες και επιθέσεις χάκερ σε ιστοσελίδες της «εκκλησίας» με στόχο να παρεμποδίσουν τη λειτουργία της. Ακολούθησαν ειρηνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Στις 10 Φεβρουαρίου περίπου 7.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους 100 πόλεων μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη, η Βοστόνη, το Δουβλίνο, το Λονδίνο, το Τόκιο, η Μελβούρνη, χορεύοντας και τραγουδώντας έξω από τις εκκλησίες του αμφιλεγόμενου δόγματος, ενώ στις κινητοποιήσεις της 15ης Μαρτίου οι συμμετέχοντες έφτασαν τις 10.000.

Φορώντας μάσκες, με πιο δημοφιλή αυτή του επαναστάτη Γκάι Φοκς -από την ταινία «V for Vendetta»- και κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «η σαϊεντολογία καταστρέφει ζωές - διαλύει οικογένειες»,«η σαϊεντολογία μισεί την ελευθερία του λόγου» αλλά και το «Αν μισείτε τον Τομ Κρουζ,να κορνάρετε», μάχονται για να κάνουν ευρύτερα γνωστές στο κοινό τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η «εκκλησία» για να προσηλυτίζει οπαδούς, καταγγέλλοντας παρανομίες, πλύση εγκεφάλου, εκφοβισμό και κακοποίηση ακόμη και των ίδιων των μελών της.

Βασικός στόχος των «Ανώνυμων» είναι να ανακληθεί η εξαίρεση από τη φορολογία, προκλητική ευνοϊκή ρύθμιση που πέτυχε η σαϊεντολογία μετά την «αναβάθμισή» της σε θρησκεία.

Απαντώντας σε όσους ρωτούν γιατί κρύβουν τα πρόσωπά τους, οι «Ανώνυμοι» εξήγησαν ότι είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνουν άγνωστοι και να γλιτώσουν από τις επιθετικές τακτικές των σαϊεντολόγων, που στοχοποιούν όποιον θεωρούν εχθρό του δόγματος.

Στην πάνω φωτογραφία σαηεντολογος, πίσω από το παράθυρο του κτηρίου της οργάνωσης, μαγνητοσκοπεί τους διαφηλωτές!!!

Πέρσι, η γερμανική κυβέρνηση είχε απαγορεύσει (αρχικά) στον Τομ Κρουζ και στους συντελεστές της ταινίας «Valkyrie», (στην οποία ο Κρουζ υποδυόταν τον συνταγματάρχη Κλάους φον Στάουφενμπεργκ, ο οποίος σχεδίαζε τη δολοφονία του Αδόλφου Χίτλερ το 1944), να γυρίσουν σκηνές σε μνημείο στο Βερολίνο.

Η κυβέρνηση δεν είχε παραδεχθεί ότι ο λόγος της άρνησής της να δώσει την απαιτούμενη άδεια οφειλόταν στο γεγονός ότι ο διάσημος σταρ είναι σαϊεντολόγος.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει ότι οι συντελεστές της ταινίας δεν θα μπορούσαν να σκηνοθετήσουν σκηνές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εξαιτίας των θρησκευτικών πεποιθήσεων του Αμερικανού ηθοποιού, ενώ αργότερα το υπουργείο Οικονομικών πρότεινε να γίνουν τα γυρίσματα σε άλλη τοποθεσία και ότι αυτό δεν έχει σχέση με το γεγονός ότι ο Τομ Κρουζ είναι σαϊεντολόγος.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο μεγαλύτερος γιος του Στάουφενμπεργκ είχε δηλώσει ότι δεν ήθελε ο Κρουζ να ερμηνεύσει τον πατέρα του.

Πολλοί Γερμανοί θεωρούν ότι η Σαϊεντολογία είναι θρησκευτική λατρεία που σκοπό έχει να συγκεντρώνει χρήματα.

Στην φωτογραφία το εξώφυλο του περιοδικού "TIME", που κυκλοφόρησε στις 6 Μαίου 1991, με αφιέρωμα στην Σαηεντολογία.

Σημειώνεται ότι, το 1995, η Συνδιάσκεψη των Υπουργών Εσωτερικών της Γερμανίας, είχε χαρακτηρίσει την Σαηεντολογία ως οργάνωση πού «κάτω από το προσωπείο μιας θρησκευτικής κοινότητας ενώνει στοιχεία της οικονομικής εγκληματικότητας και της ψυχοτρομοκρατίας έναντι των μελών της με οικονομικές δραστηριότητες και σεχταριστικούς χρωματισμούς».

Το 1997 ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Κλάους Κίνκελ και το έγκριτο περιοδικό “Spiegel” αποκάλυψαν συνεργασία της Σαηεντολογίας με την τουρκική φανατική οργάνωση ισλαμιστών “Μίλι Γκόρους”. Επίσης με καταχώρισή τους στο 'Iντερνετ, οι ίδιοι οι Σαηεντολόγοι αναφέρονται στις στενές σχέσεις που διατηρεί η “'Εκκλησία” με το τουρκικό λόμπυ στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Zαμάν", ο επικεφαλής της οργάνωσης των Σαηεντολόγων στην Τουρκία (İhsan Göktaş) είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους για την δολοφονία του δημοσιογράφου της «Τζουμχουριέτ» Ούγουρ Μουμτσού το 1993, από την παρακρατική τρομοκρατική οργάνωση Eργκένεκον.


Το προφίλ της «θρησκείας»

  • Ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’ 50 από τον Αμερικανό συγγραφέα Ρον Χάμπαρντ, (L. Ron Hubbard - φωτο) ο οποίος απεβίωσε το 1986.
  • Υποστηρίζει ότι ο στόχος της είναι η γνώση και η αλήθεια.
  • Στον Χάμπαρντ αποδίδεται η φράση :«Aν θέλει κάποιος να γίνει πλούσιος, ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχει είναι να ξεκινήσει τη δική του θρησκεία».
  • Απεχθάνεται την ψυχιατρική.
  • Με βιτρίνα το ανθρωπιστικό έργο εισβάλλει σε όλους τους κοινωνικούς τομείς και στην πολιτική.
  • Ισχυρίζεται ότι οι οπαδοί της ξεπερνούν τα 10 εκατ. παγκοσμίως, ωστόσο ο αριθμός αμφισβητείται έντονα και εκτιμάται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες.
  • Δεν διατυπώνει τον όρο του Θεού ή του Υπέρτατου Όντος, απορρίπτει όμως την Βιβλική περιγραφή του Θεού. Καθένας είναι ένα «θήταν», ένα αθάνατο πνεύμα με απεριόριστες δυνάμεις πάνω στο δικό του σύμπαν, αλλά λίγοι το αντιλαμβάνονται.
  • Δεν υπάρχει αμαρτία, ούτε ανάγκη μετανοίας. Η σωτηρία είναι ελευθερία από την μετεμψύχωση. Πρέπει κανείς να συνεργάζεται με κάποιον «ελεγκτή» για τα «έγγραμμά» του (κόμπλεξ) προκειμένου να φτάσει στο στάδιο του "κλίαρ" και στην συνέχεια να ανέβει την «γέφυρα της πλήρους ελευθερίας».

Σε αυτές τις απίστευτες φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο βιβλίο “Ηandbοοk of Scientolοgy”, φαίνεται ο Σαηεντολόγος ως... ανώτερος του Χριστού (!) και του Μωυσή καθώς και όλων των εξωχριστιανικών προσώπων της ιστορίας, όπως του Μωάμεθ, του Κομφούκιου κλπ.




Βλέπε επίσης άρθρα για την Σαηεντολογία:

http://www.georgakopoulos.org/?page_id=202

http://www.egolpio.com/SECTS/sientology_Georgopoulos.htm

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=28861

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

παρα πολυ ωραιο αρθρο μα και παρα πολυ επικαιρο...