Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Εν αναμονή του αστυνομικού κράτους


Όταν κάνουν, ξαφνικά (;), την εμφάνισή τους "αδίστακτοι τρομοκράτες", είναι η ώρα το κράτος να εφαρμόσει σκληρούς "αντιτρομοκρατικούς νόμους", από τους οποίους, το πιθανότερο, είναι να γλιτώσουν οι τρομοκράτες και να την πληρώσουν οι απλοί, "καθημερινοί" πολίτες.

Όταν κάνουν, ξαφνικά (;), την εμφανισή τους "ανεξέλεγκτοι ταραξίες" είναι ώρα το κράτος να προχωρήσει σε σκληρότερες μορφές "αστυνόμευσης", από τις οποίες, το πιθανότερο, είναι να γλυτώσουν οι "ταραξίες" και να την πληρώσει ο κοσμάκης...














Ας κάνουμε μία βόλτα στην "καθημάς Δύση" να δούμε πως στήνεται το σκηνικό του "αστυνομικού κράτους".


--- Οι τρεις παραπάνω συγκλονιστικές φωτογραφίες (τα λόγια περιτεύουν..)είναι από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ΠΟΛΙΤΩΝ που διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης και δυνάμεων της αστυνομίας, που έλαβαν χώρα στην Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο του 2006).

Ας ξεκινήσουμε από το γνωστό (παρόμοιο με το "δικό μας") περιστατικό στην Αυστραλία, όπου 15χρονος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Το επεισόδιο έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο πάρκο All Nations, (γνωστο πάρκο για skaters) πίσω από την κεντρική αγορά του Νόρθκοτ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός φέρεται να έκλεψε δυο μαχαίρια από το κατάστημα Kmart και να απείλησε μέλη του προσωπικού.Νωρίτερα φέρεται να είχε αποπειραθεί να πάρει μαχαίρια από την κουζίνα του σπιτιού του αλλά η οικογένειά του τον αποθάρρυνε.
Η αστυνομία ενημερώθηκε από πολίτες πως ένας νεαρός οπλισμένος με μαχαίρια βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση και ένα περιπολικό με αστυνομικούς έφτασε Northcote Plaza Shopping Centre οι οποίοι, όπως λένε, προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν αλλά μάταια.
Ο 15χρονος έτρεξε προς το διπλανό πάρκο και απειλούσε ότι θα σκοτώσει τους αστυνομικούς με τα μαχαίρια που κρατούσε.
Οι αστυνομικοί, ανάμεσά τους δυο γυναίκες, φέρονται να έριξαν μια προειδοποιητική βολή και στη συνέχεια «φοβούμενοι ότι απειλείται η ζωή τους» από απόσταση περίπου 14 μέτρων πυροβόλησαν και σκότωσαν το παιδί.

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας της Βικτόριας, Τιμ Καρτράιτ, έκανε λόγο για «απίστευτη τραγωδία» αλλά υπερασπίστηκε τις ενέργειες των αστυνομικών.
«Κανείς δεν χαίρεται να πυροβολεί έναν πολίτη. Δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αμυνθούν αφού οι προσπάθειες να τον ακινητοποιήσουν με σπρέϊ πιπεριάς απέτυχαν» είπε και συνέχισε: «Ένας αστυνομικός πραγματικά κινδύνευε και πυροβόλησε για να αμυνθεί και οι άλλοι έριξαν για να τον βοηθήσουν. Δεν είχαν άλλη επιλογή. Εξάλλου θα αποφανθεί και ο ιατροδικαστής αν ενήργησαν σωστά».
Ο διακεκριμένος νομικός Τζούλιαν Μπερνσάιντ, πρώην πρόεδρος της οργάνωσης δικαιωμάτων του πολίτη Liberty Victoria επέκρινε τους χειρισμούς της αστυνομίας.
«Από τη μια έχουμε έναν νέο με μαχαίρια που απειλεί και από την άλλη τρεις αστυνομικούς με πιστόλια που τον γαζώνουν. Νομίζω πως ήταν μια άνιση μάχη και η αντίδραση της αστυνομίας υπερβολική» είπε και πρόσθεσε: «Στη χειρότερη περίπτωση ένας αστυνομικός θα μπορούσε να τραυματίσει το 15χρονο στο πόδι ή στο χέρι. Τρεις αστυνομικοί να ανοίξουν πυρ σε έναν 15χρονο είναι υπερβολικό» είπε.
Ορισμένοι μάρτυρες υποστήριξαν ότι το παιδί ήταν σε έξαλλη κατάσταση και έδειχνε σαν να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Αυστραλοί κληρικοί, νομικοί, ακαδημαϊκοί και φιλανθρωπικές οργανώσεις απαιτούν να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα.



Στις ΗΠΑ και στην Μ. Βρετανία φαίνεται να έχει πέσει "επιδημία" αυθαιρεσίας και υπέρμετρης βίας από την Αστυνομία.


Το νέο "φρούτο" είναι τα όπλα taser.


Τ
α φαινόμενα χρήσης taser-gun στις ΗΠΑ λαμβάνουν τρομακτικές διαστάσεις.

Η Αστυνομία χρησιμοποιεί το όπλο αυτό αυθαίρετα
κατά Αμερικανών πολιτών.


"Don't tase me, bro!"

Στο παρακάτω βίντεο αστυνομικοί εντός χτυπούν μέσα σε χώρο του Πανεπιστημίου (φυσικά το άσυλο είναι άγνωστο) φοιτητή με όπλο taser που προκαλεί ηλεκτροσόκ!
Δείτε το βίντεο:

"Τι βλέπουμε στο video;

Ο Andrew Meyer (http://www.theandrewmeyer.com/), γνωστός μεταξύ των συμφοιτητών του στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα ως ολίγον "ταραξίας", συμμετέχει σε μία ομιλία στην οποία ακολουθούν ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους, με ομιλητή τον Γερουσιαστή (και πρώην διεκδικητή της προεδρίας των ΗΠΑ) John Kerry, (φωτο) παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων.

Ο Andrew έχει ετοιμάσει μια προβοκατόρικη ερώτηση.

Παίρνει το λόγο και ρωτάει τον Kerry γιατί αναγνώρισε το εκλογικό αποτέλεσμα στην πολιτεία της Φλόριντα, που τον έβγαζε δεύτερο, παρόλο που "πολλοί μαύροι στερήθηκαν το δικαίωμα ψήφου τους εκείνη τη μέρα" και παρόλο που εκ των υστέρων υπήρξαν σοβαρές υπόνοιες ότι οι ηλεκτρονικές κάλπες ήταν φτιαγμένες. "Δεν θέλατε να γίνετε πρόεδρος;", του λέει.

Και συνεχίζει: "αν είστε ενάντια στην εισβολή στο Ιράν, γιατί δεν κάνετε πρόταση μομφής στον Μπους; Στον Κλιντον έγινε πρόταση μομφής για μια «π…», γιατί δεν κάνουμε πρόταση μομφής στον Μπους".

Η δε κατάληξη είναι "όλα τα λεφτά". Υπονοώντας μυστικές σχέσεις και κρυφές συμφωνίες ανάμεσα στους δύο αρχηγούς, ρωτάει αν ισχύει ότι ο Bush και ο Kerry ήταν μέλη της ίδιας αδερφότητας στο πανεπιστήμιο, της γνωστής "Skull & Bones".

Σε εκείνο το σημείο, η αστυνομία, που είχε τον Andrew από κοντά, επεμβαίνει και τον συλλαμβάνει, εν μέσω, μάλιστα, χειροκροτημάτων (!) από ορισμένους, που, άγνωστο γιατί, χειροκροτούν. Ο Andrew φωνάζει "τι γίνεται εδώ; Θέλω να ακούσω την απάντηση στην ερώτησή μου. Γιατί με συλλαμβάνετε;". Τρεις αστυνομικοί και μία αστυνομικίνα τον σηκώνουν για να τον βγάλουν από την αίθουσα ενώ φωνάζει βοήθεια. Ο Andrew αντιστέκεται και πέφτει κάτω.

Ο ένας αστυνομικός προσπαθεί να του περάσει χειροπέδες και του επαναλαμβάνει δυο φορές "You will be tased if you do not comply" (Σε ελεύθερη μετάφραση: «θα σε ‘ τεζάρουμε΄ να δεν συνεργαστείς») . Andrew: "Σας παρακαλώ, μη. Αφήστε με να σηκωθώ". Εκείνη την ώρα, 6 αστυνομικοί βρίσκονται πάνω από τον Andrew, ο οποίος συνεχίζει αντιστέκεται και φωνάζει "Don't tase me, bro!". Και τότε πέφτει το ηλεκτροσόκ με το taser gun. Ο Andrew ουρλιάζει από τον πόνο, ενώ οι αστυνομικοί του περνάνε χειροπέδες και τον βγάζουν από την αίθουσα. Όλη αυτή την ώρα οι συμφοιτητές του τραβάνε βίντεο, ενώ ο Kerry συνεχίζει να μιλάει αμήχανα στο παρασκήνιο."


Στις 5 Δεκεμβρίου αστυνομικοί της Καλιφόρνια χτυπήσαν με όπλο taser έναν νέο που διαμαρτυρόταν γιατί, ενώ ο πατέρας του είχε πέσει κατά λάθος στην αγριεμένη θάλασσα στην Portuguese Beach, οι αστυνομικοί δεν έκαναν αρκετά για να τον σώσουν!


Νοέμβριος 2007: Οδηγός κτυπήθηκε με ηλεκτροσόκ (taser gun) στην Utah των ΗΠΑ γιατί έκανε μια ερώτηση στον Αστυνομικό που τον σταμάτησε!!!

Ο αστυνομικός τον σταμάτησε με το αυτοκίνητό του και χωρίς ιδιαίτερο λόγο (ο άνθρωπος ήταν εντελώς φιλήσυχος) εξαπέλυσε εναντίον του με το όπλο taser 50.000 βολτς! Και όλα αυτά ενώ στο αυτοκίνητο είναι η έγκυος γυναίκα του και το παιδί του! Ο τύπος συνεργάζεται πλήρως με τον αστυνομικό, αλλά στην απαίτηση του να του εξηγήσει ο αστυνομικός τι λάθος έκανε ο αστυνομικός τον βγάζει από το αυτοκίνητο και τον κτυπάει με το taser gun.

Στην φωτογραφία ο άτυχος οδηγός Jared Massey δευτερόλεπτα πριν τον κτυπήσει με τα 50,000 βολτς του ο αστυνομικός της Utah Highway Patrol...


Οκτώβριος 2006: Ένας 23χρονος φοιτητής βασανίζεται και υπόκειται σε ηλεκτροσόκ με tazer-gun καθώς αμύνεται των συνταγματικών του δικαιωμάτων - Το βίντεο δεν προέρχεται από την μαοϊκή Κίνα ή την ναζιστική Γερμανία αλλά από την βιβλιοθήκη του αμερικανικού Πανεπιστήμιου UCLA.

Το βίντεο κινηματογράφησε κρυφά με το κινητό του συμμαθητής του Αμερικανοϊρανού φοιτητή. Όταν άλλοι φοιτητές επικρίνουν την αστυνομία οι αστυνομικοί τους απειλούν και αυτούς με ηλεκτροσόκ, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ο ίδιος ο φοιτητής τους φωνάζει ότι θα χρησιμοποιήσουν τις αντιτρομοκρατικές δυνατότητες διατάγματος του Patriot Act, πράμα το οποίο και έκαναν. Η αστυνομία στέλνει πάνω από 200,000 βολτς ρεύμα στο σώμα του άτυχου φοιτητή για τον λόγο ότι δεν έδειξε την ταυτότητα του κατά την διάρκεια ελέγχου.


Πέρυσι, ένας 20-χρονος άντρας πέθανε αφού πυροβολήθηκε με συσκευή - όπλο TASER, κατά την συμπλοκή του με τον αναπληρωτή του Σερίφη του Frederick στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν το τέσσερα άτομα άρχισαν να διαπληκτίζονται.

Ο αναπληρωτής του Σερίφη χρησιμοποίησε το όπλο TASER σε ένα από τους άνδρες, ο οποίος έπεσε αναίσθητος.
Ο άνθρωπος
μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Frederick Memorial Hospital, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.
Ο αναπληρωτής, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα με πλήρεις αποδοχές, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας.

Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι, από τον Ιούνιο του 2001, περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας αυτών των όπλων αναισθητοποίησης. Η οργάνωση έχει ζητήσει για τις αστυνομικές υπηρεσίες να σταματήσουν την χρήση των συσκευών, καθώς εκκρεμεί μία μελέτη για τους πιθανούς κινδύνους.

Παρόλα αυτά, περισσότερες από 7.000 από τις συνολικά 18.000 αστυνομικές υπηρεσίες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις συσκευές αυτές.

Τον περασμένο μήνα, ένας αστυνομικός στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ στον Καναδά χρησιμοποίησε την συσκευή TASER εναντίον ενός ταραγμένου 40χρονου άντρα, ο οποίος έκανε το πρώτο του ταξίδι με αεροπλάνο, ο οποίος και πέθανε.

Έβαλαν χειροπέδες σε 10χρονη!!!

Αύγουτος 2008: Ξεπέρασαν κάθε όριο οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης, αφού έφτασαν στο σημείο να βάλουν χειροπέδες σε ένα δεκάχρονο κοριτσάκι επειδή δεν καθόταν στη θέση του στο σχολικό λεωφορείο. Οι αστυνομικοί ανέβηκαν στο σχολικό λεωφορείο έξω από το δημοτικό «Μπλέικ», την ώρα που οι μαθητές ήταν έτοιμοι να αναχωρήσουν για τα σπίτια τους και φώναξαν σε όλους να κάτσουν στη θέση τους. Η μικρή άργησε να συμμορφωθεί με την εντολή… εξοργίζοντας τους αστυνομικούς. «Ο ένας από τους δύο μου είπε ότι δεν κινιόμουν αρκετά γρήγορα και θεώρησε ότι το έκανα επίτηδες. Μου έβαλε τις χειροπέδες και μου είπε πως αν δεν κάτσω ήσυχα δεν θα μου τις βγάλει», ανέφερε η 10χρονη.

Mάιος 2004: Αστυνομικός χρησιμοπιεί taser gun κατά 9χρονου κοριτσιού!!! Το περιστατικό έγινε στο South Tucson της Αριζόνα. Το φοβερό είναι ότι το 9χρονο κορίτσι φορούσε κιόλας χειροπέδες!!!

Νοέμβριος 2004: Στο Μαιάμι των ΗΠΑ αστυνομικοί χρησιμοποίησαν taser gun κατά 6χρονου παιδιού (!!!) που κρατούσε ένα κομμάτι γυαλί και ήθελε να τραυματίσει τον εαυτό του. Το περιστατικό έγινε στο Kelsey Pharr Elementary School.

Να λοιπόν ποια είναι τα θύματα του αστυνομικού κράτους. Και είναι κι άλλα. Κι άλλα...

Θα επανέλθουμε...


6 σχόλια:

Manuel είπε...

Φοβερό!
Υπονοεί πολλά!

Manuel είπε...

Που θα μπορούσα να σου γράψω ένα προσωπικό μήνυμα redsky; Thank you!
:)

SkyWatcher είπε...

Εντός των ημερών θα γνωστoποιήσω στους φίλους του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ το e-mail της επικοινωνίας, αγαπητέ Manuel.

SkyWatcher είπε...

Ιδού το e-mail επικοινωνίας:
redsky92blog@gmail.com

Δημήτρης είπε...

Και ήθελα κι εγώ να ζητήσω το ίδιο με τον Manuel...

Α.Τ.ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

Δυστυχώς συμβαίνει ακριβώς ότι και στις απεργίες των Ελλήνων. Με τις απεργίες πρόβλημα έχουν πάντα οι άμοιροι ευθυνών, για το όποιο πρόβλημα αυτών που απεργούν. Ενώ οι υπεύθυνοι για το πρόβλημα αυτών που απεργούν, δεν έχουν κανένα πρόβλημα.