Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Σόρος : H Kινα πρέπει να ηγηθεί της Νέας Τάξης Πραγμάτων


O δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος δήλωσε στους Financial Times κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης (που έγινε τον Οκτώβριο του 2009) ότι η Κίνα θα εκτοπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ο ηγέτης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και ότι η Αμερική δεν πρέπει να αντισταθεί στην παρακμή της χώρας, καθώς το δολάριο εξασθενεί, τα επίπεδα διαβίωσης μειώνονται, και ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα έχει εισαχθεί.


Ερωτώμενος τι θα συζητήσει ο Ομπάμα όταν θα επισκεφθεί την Κίνα τον επόμενο μήνα, (ο Ομπάμα επισκέφτηκε την Κίνα το Νοέμβριο του 2009) ο Σόρος, δήλωσε «Πιστεύω ότι πραγματικά θα πρέπει να φέρει την Κίνα στην δημιουργία μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης, μιας Οικονομικής Τάξης Πραγμάτων», προσθέτοντας ότι η Κίνα ήταν ένα απρόθυμο μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δεν συνέβαλε επαρκώς.


"Νομίζω ότι χρειάζεται μια Νέα Παγκόσμια Τάξη όπου η Κίνα πρέπει να είναι μέρος της διαδικασίας της ίδρυσής της και θα πρέπει να συμμετέχει οικονομικώς, να την κατέχουν με τον ίδιο τρόπο που οι Ηνωμένες Πολιτείες την κατέχουν ... την τρέχουσα τάξη πραγμάτων», δήλωσε ο Σόρος , προσθέτοντας ότι η G20 ήταν μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.


Ο Σόρος είπε ότι υπήρξε μια αύξηση του συναλλάγματος σε όλους τους τομείς, και ότι αυτός είναι ο λόγος γιατί η τιμή των βασικών προϊόντων, κυρίως του χρυσού και του πετρελαίου, ήταν σε γενικές γραμμές ανοδική.. Δήλωσε επίσης ότι η ομαλή πτώση του δολαρίου ήταν «επιθυμητή» και ότι ολόκληρο το σύστημα χρειάζεται να ανασυσταθεί προς ένα παγκόσμιο νόμισμα.


Ο Σόρος είπε ότι ο κόσμος θα πρέπει να περάσει από μια ‘οδυνηρή προσαρμογή’ μετά την πτώση του δολαρίου και την καθιέρωση ενός παγκόσμιου νομίσματος.. Ουσιαστικά απείλησε να «σκοτώσει» το δολάριο εντελώς εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμβαδίσουν με το παγκόσμιο νόμισμα.


Ο Σόρος προέβλεψε ότι η Κίνα θα γίνει ο νέος κινητήρας της παγκόσμιας οικονομίας, που αντικαθιστά τις ΗΠΑ, και ότι αυτό θα επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη και θα μειώσει του βιοτικό επίπεδο. Ο Σορός χαρακτήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τροχοπέδη για την παγκόσμια οικονομία, λόγω της μείωσης του δολαρίου.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.promitheasblog.com/ (Αναδημοσίευση από Φιλούμενο)


Η συνέντευξη του Σόρος- Δείτε το βίντεο




Σχετικά με το Παγκόσμιο Νόμισμα θυμηθείτε…


Σε μια άκρως συμβολική στιγμή κατά τη σύνοδο της G8 στην L’Aquila της Ιταλίας, ο Ρώσος Πρόεδρος Dmitry Medvedev παρουσίασε στους δημοσιογράφους ένα νόμισμα που αντιπροσωπεύει το "νόμισμα του μελλοντικού ενωμένου κόσμου".


"Συζητάμε για την χρήση των δύο άλλων εθνικών νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ρούβλιου, ως αποθεματικό νόμισμα, όπως και την χρήση υπερεθνικού νομίσματος," είπε ο Ρώσος ηγέτης σε συνέντευξη τύπου.


Ο Medvedev με σαφήνεια δήλωσε ότι το νέο νόμισμα θα "χρησιμοποιείται για τις πληρωμές" από τους πολίτες ως το "νόμισμα ενός μελλοντικού νομίσματος".


"Αυτό είναι το σύμβολο της ενότητάς μας και της επιθυμίας μας να επιλύσουμε αυτά τα θέματα από κοινού," είπε o Medvedev.


Η συνέχεια ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια: