Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

"Οι ορμόνες στις τροφές οδηγούν στην εκθήλυνση των ανδρών", λέει ο Μοράλες

Cochabamba, Βολιβία - O Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες έχει προκαλέσει σάλο στη Λατινική Αμερική, με τις δηλώσεις του που έκανε δημόσια ότι οι ορμόνες που βρίσκονται σε τρόφιμα μαζικής παραγωγής, μπορούν να ‘θηλυκοποιήσουν’ τους άνδρες.


"Το κοτόπουλο που τρώμε είναι φορτωμένο με γυναικείες ορμόνες», είπε ο Μοράλες κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας την Τετάρτη στη "Παγκόσμια Διάσκεψη των Λαών," που πραγματοποιήθηκε στην Cochabamba της Βολιβίας. "Για τον λόγο αυτό, όταν οι άνδρες τρώνε αυτά τα κοτόπουλα, εκτρέπονται από την ανδρική φύση τους."


Τα όσα είπε ο Μοράλες αντιμετωπίστηκαν με περιφρόνηση και γελοιοποίηση από τα μέσα ενημέρωσης της Λατινικής Αμερικής, από ομοφυλοφιλικές οργανώσεις, και από τους πολιτικούς του εχθρούς στη Βολιβία. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ορμόνες στα τρόφιμα και το νερό πράγματι προκαλούν "εκθήλυνση" στα ζώα και, ενδεχομένως, το ίδιο και στον άνθρωπο.


Το 2005, οι Times του Λονδίνου ανέφεραν ότι παρατηρείται ένας αυξανόμενος αριθμός ανδρών που επιδιώκει τη χειρουργική επέμβαση μείωσης του στήθους, και ανέφερε τις δηλώσεις ενός γιατρού σε μια κλινική που ειδικεύεται σε τέτοιες επεμβάσεις, ο οποίος είπε ότι, «οι ορμόνες που περιέχονται στις τροφές που καταναλώνουμε, κυρίως τροφές fast food, μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που βλέπουμε την αύξηση αυτή. "Παρόμοιες τέτοιες δηλώσεις έχουν γίνει και από άλλους γιατρούς.


Η επίδραση των ορμονών στην ανδρική σεξουαλική ανάπτυξη και τη λειτουργία έχει επίσης εντοπιστεί στο υψηλό επίπεδο των οιστρογόνων που βρέθηκαν στο νερό της βρύσης, που οφείλεται στην παραγωγή και τη χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού.


Ο Pedro Jose Maria Simon Castellvi, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Καθολικού Ιατρικού Συλλόγου (FIAMC), έγραψε ένα άρθρο σχετικά με το θέμα το 2009 για την εφημερίδα του Βατικανού ‘L'Osservatore Romano’, σημειώνοντας ότι "έχουμε επαρκή στοιχεία για να επιβεβαιώσουμε ότι ένας από τους λόγους για τη μη αμελητέα αύξηση της ανδρικής στειρότητας στη δύση (που οφείλεται στα ολοένα και λιγότερα σπερματοζωάρια στους άνδρες), είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος που προκαλείται από «το χάπι» ".


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ:


-- Έρευνα συνδέει τη μόλυνση του νερού με τη ανδρική γονιμότητα


Μια νέα επιστημονική έρευνα προσκομίζει καινούρια στοιχεία σχετικά με το πώς μια ομάδα χημικών ουσιών, που μπλοκάρουν την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη και μπορούν να βρεθούν στα ποτάμια, αποτελούν εν δυνάμει πηγή κινδύνων για τη γονιμότητα των ψαριών, των ζώων και των ανθρώπων.


Η βρετανική έρευνα έγινε από τα πανεπιστήμια Μπρουνέλ, Έξετερ και Ρίντινγκ, καθώς και το Κέντρο Οικολογίας και Υδρολογίας και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Environmental Health Perspectives". Η μελέτη εντόπισε για πρώτη φορά μια νέα ομάδα χημικών ουσιών που δρουν ως "αντι-ανδρογόνα", δηλαδή εμποδίζουν τη λειτουργία της ανδρικής ορμόνης, προκαλώντας ανδρική υπογονιμότητα.


Μερικές από αυτές τις ουσίες περιέχονται σε αντικαρκινικά και άλλα φάρμακα, καθώς και σε παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται στη γεωργία. Όταν αυτές οι ουσίες εισέλθουν στα νερά των ποταμών, παίζουν σημαντικό ρόλο για την εμφάνιση θηλυκών χαρακτηριστικών στα αρσενικά ψάρια.


Προηγούμενες έρευνες των πανεπιστημίων Μπρουνέλ και Έξετερ είχαν δείξει πώς οι θηλυκές ορμόνες (οιστρογόνα), καθώς και οι χημικές ουσίες που τις μιμούνται, όταν κυκλοφορήσουν στο νερό, οδηγούν σε "εκθήλυνση" των ψαριών. Τέτοιες ουσίες περιέχονται σε ορισμένα βιομηχανικά χημικά και στα αντισυλληπτικά χάπια και μέσω των αποχετευτικών συστημάτων μπορούν να εισέλθουν στα ποτάμια, σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα οδηγώντας μέχρι και σε αλλαγή φύλου μερικών αρσενικών ψαριών. (Πηγή)


-- Η ατραζίνη, ένα ζιζανιοκτόνο που απαγορεύτηκε στην ΕΕ το 2004 αλλά χρησιμοποείται ευρέως σε άλλες χώρες, μετατρέπει τα αρσενικά βατράχια σε θηλυκά και δεν αποκλείεται να ευθύνεται, τουλάχιστον εν μέρει, για την παρατηρούμενη παρακμή των αμφιβίων σε όλο τον κόσμο.


Νέα αμερικανική μελέτη δείχνει ότι η ατραζίνης διαταράσσει την ορμονική ισορροπια των βατράχων ακόμα και σε συγκεντρώσεις κοντά στα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια στο πόσιμο νερό -ανησυχητικά τα αποτελέσματα δεν αποκλείεται να εγείρουν τώρα ανησυχίες και για την ανθρώπινη υγεία.


Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η ατραζίνη μιμείται τη δράση των θηλυκών ορμονών και μπορεί να προκαλέσει ερμαφροδιτισμό στα αμφίβια. Η νέα μελέτη προχωρά ένα βήμα παραπέρα, καθώς δείχνει ότι το ζιζανιοκτόνο μπορεί να προκαλέσει όχι απλώς ερμαφροδιτισμό αλλά και πλήρη εκθήλυνση των αρσενικών βατράχων.


Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην έγκριτη αμερικανική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.


Οι Αμερικανοί αγρότες χρησιμοποιούν κάθε χρόνο πάνω από 36.000 τόνους ατραζίνης. Από την ποσότητα αυτή, 227 τόνοι ξαναπέφτουν στο έδαφος με το νερό της βροχής, ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις περιοχές όπου ψεκάστηκε το επικίνδυνο ζιζανιοκτόνο. (Πηγή)


5 σχόλια:

cibus♥I είπε...

Εξαιρετικά ενδιαφέρον!
Συγχαρητήρια και για τη δημοσίευση στη Real News (Real Life)! Βέβαια, το περίεργο είναι ότι προσωπικά δε βρίσκω τπτ ''περίεργο'' στο ιστολόγιό σας, όπως το θεωρεί ο γράφων στην εφημερίδα. Συμφωνώ όμως με το σχόλιό του, περί μοναδικότητας & πολύ καλής γραφής =)
Καλημέρα & καλό Σ/Κ!

xaridim είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο, όπως και αναμενόμενο και αυτό αλλά και πολλές άλλες συνέπειες από τη χημική και βιολογική έξαρση των τελευταίων ετών προς το περιβάλλον αλλά και γενικά προς τους έμβιους οργανισμούς. Δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς αρνητικές παρενέργειες. Δεν υπάρχει η πρέπουσα ενημέρωση προς αυτούς που χρησιμοποιούν ευρέως τα χημικά. Και σε αυτούς που έχουν την γνώση δεν υπάρχει η συνείδηση και η εκτίμηση των συνεπειών που προκύπτουν από τη χρήση τους. Λες και κάποιοι κατοικούν σε άλλο πλανήτη ή ότι ποτέ δεν θα επηρεαστούν! Όσο απομακρυνόμαστε από τον Θεό, τόσο ασεβούμε ΚΑΙ προς το περιβάλλον το οποίο σκόπιμα και χάριν συμφερόντων το φθείρουμε δραματικά, αλλά και προς τους ανθρώπους που κάποιοι μας θεωρούν πειραματόζωα. Επειδή κάποιοι θεωρούν "ΕΡΕΥΝΑ" το να διαρρέει μια χημική ουσία στο περιβάλλον, περιμένοντας να σχεδιάσουν ωραία διαγράμματα από τις συνέπειες που θα υπάρξουν! Και όλα αυτά τα λουζόμαστε όλοι μας, μα και αυτοί και ας νομίζουν ότι το αποφεύγουν.

SkyWatcher είπε...

-- cibus♥I ευχαριστώ για την επίσκεψη, το σχόλιο και τα καλά σου λόγια. Ήταν έκλπηξη η αναφορά στην RealNews. Και αν δεν μου το έλεγε κάποιος φίλος, δεν θα καταλάβαινα τίποτα... Πάντως και ο χαρακτηρισμός "περίεργο" (ιστολόγιο) δεν με χαλάει καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα.
Α, μπήκα στην ιστοσελίδα σου και μου άνοιξες την όρεξη! Τι καλό θα μας φτιάξεις;;;

--xaridim πολύ καλό το σχόλιό σου. Χαίρε και καλή δύναμη!

cibus♥I είπε...

Περίεργο με την έννοια του μοναδικού, ναι δεν χαλάει κανέναν!=)
Και πάλι μπράβο!
Από λιχουδιές ό,τι θέλετε!=P

xaridim είπε...

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια και σε σένα SkyWatcer, καθώς βλέπω τα άρθρα σου "τρέχουν" και δεν τα προλαβαίνω!! Σε ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου και θα τα πούμε ξανά!