Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ισόβια κάθειρξη στον πάστορα – ‘προφήτη’ της Alabama


Ο 'ευαγγελιστής' από την Alabama, για τον οποίον οι αρχές λένε ότι τρομοκρατούσε όλη την οικογένειά του, την ώρα που ο ίδιος έκανε ‘πύρινα’ κηρύγματα σε ‘αναζωπυρωτικές’ συνάξεις (‘revivals’), καταδικάστηκε τελικά, σε ισόβια κάθειρξη συν 51 χρόνια φυλακή, μετά την καταδίκη του για την δολοφονία της συζύγου του και την αποθήκευση του σώματός της σε καταψύκτη του σπιτιού του.


Ο δικαστής John Lockett επέβαλε την βαριά ποινή για τον 39χρονο Anthony Hopkins, (συνωνυμία με τον γνωστό ηθοποιό), ο οποίος δεν έδειξε να έχει τύψεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Του επεβλήθη η μέγιστη ποινή που προβλέπεται για την ανθρωποκτονία και του επιβλήθηκε και πρόσθετος χρόνος ποινής για τα εγκλήματα του σοδομισμού και της σεξουαλικής κακοποίησης.


Η εισαγγελέας της έδρας, Ashley Rich, χαρακτήρισε τον Χόπκινς "κακό άνθρωπο του χειρίστου είδους."

Είπε ότι ο Χόπκινς δίδασκε τα οκτώ παιδιά του στο σπίτι του, ότι κάποια πράγματα στην Αγία Γραφή δεν ήταν αλήθεια και ότι αυτό τον βοήθησε να ξεφύγει από τα εγκλήματά του για χρόνια.


Κατά τη διάρκεια της δίκης του Hopkins τον Απρίλιο, η εισαγγελική Αρχή δήλωσε ότι αυτός σκότωσε την 36χρονη γυναίκα του, Arletha Hopkins, το 2004, όταν εκείνη τον έπιασε να παρενοχλεί σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της (από άλλο γάμο) στο μπάνιο, και στην συνέχεια τοποθέτησε το νεκρό σώμα της συζύγου του σε καταψύκτη του σπιτιού τους στο βόρειο Mobile. Οι Ανακριτές ανακάλυψαν το σώμα τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2008, όταν το κορίτσι που συστηματικά κακοποιούσε ο πατριός της Hopkins από την ηλικία των 11 ετών, το κατήγγειλε στους συνηγόρους κακοποιημένων παιδιών (‘child advocates’), ανέφεραν οι αρχές.


Το κορίτσι (τώρα 21 ετών) εξηγώντας γιατί δεν είχε καταγγείλει τόσα χρόνια τα εγκλήματα του Χόπκινς, είπε: "Νόμιζα ότι δεν πρέπει να πιάσω στο στόμα μου τον ‘άνθρωπο του Θεού’ και να πω κάτι εναντίον του, επειδή ο Θεός θα με κτυπούσε και θα με καταριόταν για το υπόλοιπο της ζωής". Προσπαθούσε δε με ιστορίες μέσα από την Αγία Γραφή να την πείσει, ότι δεν ήταν κακό να έχουν σεξουαλικές σχέσεις.


Η αστυνομία συνέλαβε τον Hopkins ενώ έκανε κήρυγμα για ‘αναζωπύρωση’ στη εκκλησία ‘Inspirational Tabernacle Church of God in Christ’ στο Jackson της Alabama.


Ο συνήγορός του, Jeff Deen, είπε ότι ο πελάτης του δέχεται ότι έβαλε το σώμα της συζύγου του στην κατάψυξη, αλλά δεν ξέρει πώς πέθανε.

"Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία στη δίκη, ότι ο θάνατός της θα μπορούσε να οφείλεται σε φυσικά αίτια, και χρειάζεται αυτά να εξετασθούν στο Εφετείο", δήλωσε ο Deen.


Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά έχουν τώρα μεγαλώσει, ενώ τα υπόλοιπα έξι μικρότερα ζουν με συγγενείς τους στη Georgia.


Οι άνθρωποι που ταξίδευαν για να ακούσουν τον ευαγγελιστή Anthony Hopkins να κηρύττει στις επαρχιακές πόλεις του Νότου, όπου συνήθως κήρυττε, μερικές φορές τον χαρακτηρίζανε ως ‘μεταφυσικό’ ή ακόμα και ‘προφήτη’. Όλοι δε στην γειτονιά τον φώναζαν «αιδεσιμότατο» και τον έβλεπαν με συμπάθεια να προσπαθεί να μεγαλώσει οκτώ παιδιά.


Ο Hopkins, υπήρξε στρατιωτικός που υπηρέτησε στο Καζακστάν και κέρδισε μάλιστα και μετάλλιο.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: http://www.huffingtonpost.com/ & http://abcnews.go.com/







Δεν υπάρχουν σχόλια: