Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Το ‘παιδικό’ τραγούδι «Έχω δύο πατέρες»…


Το παρακάτω βίντεο είναι από την ολλανδική εκδοχή της εκπομπής ‘America's Most Talented Kid’ (De Begaafdste Tiener in Holland?), όπου ένα 11χρονο αγόρι, ο Terrence, τραγουδάει το "Twee Vaders" (‘Δύο πατέρες’) με την παιδική χορωδίαKinderen voor Kinderen’. Στο τραγούδι ο Terrence μιλάει για τους δύο πατέρες που έχει, τον Bas και τον Diederik, που τον υιοθέτησαν όταν ήταν 1 έτους. Λέει τι ωραία που περνάει μαζί τους, πως κάνουν τις δουλειές του σπιτιού και ότι τελικά, ότι και οι δυο τους μαζί, κάνουν για μία μαμά!


Προσέξτε τον τρόπο που ρωτάει τα παιδάκια η παρουσιάστρια «ποιο παιδάκι έχει έρθει με τον μπαμπά του και ποιο με την μαμά του» και στη συνέχεια σαφώς ενθουσιασμένη «ποιο παιδάκι έχει δύο μπαμπάδες;».



- Το 82% των Ολλανδών υποστηρίζει τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων καιθεωρεί ότι πρέπει να γίνει αποδεκτός σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. Ειδικότερα υπέρ του γάμου:


Ολλανδία 82%

Σουηδία 71%

Δανία 69%

Βέλγιο 62%

Λουξεμβούργο 58%

Ισπανία 56%

Ελλάδα 15%, Βουλγαρία 15%, Κύπρος 14%, Λιθουανία 12% και Ρουμανία 11% έδειξαν την μικρότερη υποστήριξη.


Για την υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια το 69% των Ολλανδών είναι σύμφωνο ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή σε όλη την Ευρώπη. Τα αποτελέσματα:


Ολλανδία 69%

Σουηδία 51%

Δανία 44%

Αυστρία 44%

Βέλγιο 43%

Ισπανία 43%

Κύπρος 10%, Λιθουανία 8%, Ρουμανία 8%, Μάλτα 7% και Πολωνία 7% έδειξαν την μικρότερη υποστήριξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: