Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ο Dow Jones δείχνει μοτίβο Μεγάλης Ύφεσης


Ο πιο γνωστός χρηματιστηριακός δείκτης του κόσμου, ο Dow Jones Industrial Average, γνωστός και ως απλά Dow Jones επαναλαμβάνει ένα μοτίβο που εμφανίστηκε λίγο πριν από την πτώση των αγορών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, είπε ο Daryl Guppy, Διευθύνων Σύμβουλος της Guppytraders.com, στο CNBC την Δευτέρα.


Στην φωτογραφία ΕΠΑΝΩ: Άνεργοι άνδρες περιμένουν στην ουρά για καφέ και ψωμί μπροστά από μία μια κουζίνα σούπας της κοινότητας Bahai στην 203 East 9th Street, στη Νέα Υόρκη, γύρω στα 1930.


"Εκείνοι που δεν θυμούνται την ιστορία είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν ... υπήρχε μία φάση του προτύπου ‘head and shoulders’ (κεφάλι και ώμοι) που αναπτύχθηκε πριν από την ύφεση του 1929, στη συνέχεια, με την ανάκαμψη το 1930 είχαμε άλλο ένα ‘κεφάλι και ώμους’ μοτίβο που προηγήθηκε της πτώσης της αγοράς, και υπό τις τρέχουσες συνθήκες του Dow βλέπουμε μια ακριβή επανάληψη αυτού του φαινομένου», δήλωσε ο Guppy.


(Το πρότυπο ‘κεφάλι και ώμοι’ είναι ένας σχηματισμός που βρίσκεται συνήθως στα ημερήσια διαγράμματα. Το όνομά του προέρχεται από το γεγονός ότι η δομή του είναι οπτικά παρόμοια με εκείνη ενός κεφαλιού με δύο ώμους. Είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα διαγράμματος, με πιθανότητες ακριβούς πρόβλεψης 95%).


Ο Dow υποχώρησε στις 457,33 μονάδες, ή 4,5 τοις εκατό την προηγούμενη εβδομάδα, για να κλείσει στις 9.686 την Παρασκευή. Ο Guppy είπε ότι η πτώση του Dow κάτω από τις 9.800 επιβεβαίωσε το μοτίβο ‘κεφάλι και ώμοι’.


Η Shanghai Composite βλέπει μια πολύ γρήγορη κατάρρευση, πέφτοντας κάτω από τις 2.500, γεγονός που υποδηλώνει την σημαντική πτώση του Dow, πρόσθεσε.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια: