Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Oliver Stone: Οι Εβραίοι είναι το πιο ισχυρό λόμπι στην Ουάσινγκτον και ελέγχουν τα ΜΜΕ

Για αντισημιτισμό κατηγόρησε σήμερα τον Αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν το Κέντρο Σιμόν-Βίσενταλ, λέγοντας ότι «μειώνει τη σημασία του Ολοκαυτώματος» και κάλεσε το Χόλιγουντ να ξεσηκωθεί με τα λεγόμενα του σκηνοθέτη.


Ο Όλιβερ Στόουν είναι «ένας ακόμη παπαγάλος στην αντισημιτική χορωδία» γράφει στην ανακοίνωσή του ο ραβίνος Άμπραχαμ Κούπερ που διευθύνει το Κέντρο, σκοπός του οποίου είναι η διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.


Σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Sunday Times» ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ο Αδόλφος Χίτλερ «έκανε μεγαλύτερο κακό στον ρωσικό λαό απ' ό,τι στους Εβραίους».


Ερωτηθείς γιατί η τελευταία του δουλειά, μία σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «η Κρυφή Ιστορίας της Αμερικής από τον Όλιβερ Στόουν», επικεντρώνεται στο Ολοκαύτωμα, ο Στόουν απάντησε: «εξαίτιας της κυριαρχίας των Εβραίων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» .


«Έχουν την τελευταία λέξη σε κάθε σχόλιο, είναι το πιο ισχυρό λόμπι στην Ουάσινγκτον. Το Ισραήλ έχει γ* την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ επί χρόνια», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του σκηνοθέτη, ο οποίος ωστόσο μετά τις αντιδράσεις αναγκάστηκε να εκδώσει μία απολογητική ανακοίνωση:


«Προσπαθώντας να δώσω μία ευρύτερη εικόνα των θηριωδιών που έπραξαν οι Γερμανοί εις βάρος πολλών λαών, έκανα έναν αδέξιο συσχετισμό με το Ολοκαύτωμα, για τον οποίο λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη», γράφει στην ανακοίνωσή του ο Στόουν.


«Είναι προφανές ότι οι Εβραίοι δεν ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης, ή οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία. Το γεγονός ότι το Ολοκαύτωμα εξακολουθεί να παραμένει ένα σημαντικό, ζωντανό και τρέχον θέμα ακόμη και σήμερα οφείλεται πράγματι στην σκληρή δουλειά ενός ευρύτατου συνασπισμού για να διατηρηθεί η μνήμη αυτής της θηριωδίας -και πρόκειται πράγματι για θηριωδία» .


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Το είδα στο http://antipliroforisi.blogspot.com/ - Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Προηγουμένως όμως η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή είχε κάνει την εξής δήλωση: «Παρά τη δήθεν προοδευτικότητά του, τα σχόλια του Oliver Stone δεν διαφέρουν πολύ από τα μεθυσμένα, γεμάτα μίσος για τους Εβραίους ξεσπάσματα της άλλης διασημότητας του Χόλιγουντ, του Mel Gibson».


-- Για τον Gibson του οποίου η καριέρα έχει πάρει την κατιούσα βλέπε σχετικό άρθρο ΕΔΩ


--Σημειωτέον, ότι ο πατέρας του Stone ήταν Εβραίος (και η μητέρα του Γαλλίδα).


Σύμφωνα με άρθρο της Ισραηλίτικης Haaretz, νωρίτερα φέτος, ο Stone μιλώντας στον Σύνδεσμο Τηλεοπτικών Κριτικών στην Pasadena, είπε ότι "ο Χίτλερ είναι ένας εύκολος αποδιοπομπαίος τράγος σε όλη την ιστορία και έχει μεταχειριστεί φτηνά."


"Είναι το προϊόν μίας σειράς ενεργειών. Είναι αιτία και αποτέλεσμα ... Οι άνθρωποι στην Αμερική δεν γνωρίζουν την σύνδεση μεταξύ του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, είπε ο Stone προσθέτοντας, ότι μέσα από το ντοκιμαντέρ του «περπατάμε με τα παπούτσια του Στάλιν και με τα παπούτσια του Χίτλερ για να καταλάβουμε την άποψή τους. "


"Πάμε να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας και να το απελευθερώσουμε και να το διευρύνουμε. Θέλουμε να προχωρήσουμε πέρα από γνώμες ... Ψάξτε για τη χρηματοδότηση του ναζιστικού κόμματος. Πόσα αμερικανικές επιχειρήσεις συμμετείχαν, από την GM έως την IBM. Ο Χίτλερ είναι απλά ένας άνθρωπος που θα μπορούσε εύκολα να δολοφονηθεί", είπε ο Στόουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: