Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

O Ιταλός (Bilderberg) "οικονομικός σύμβουλος" του Έλληνα (Bilderberg) πρωθυπουργού




Ποιος είναι ο Ιταλός Τομάσο Πάντοα Σκιόπα, που διορίστηκε - με μισθό 45.000 ευρώ τον μήνα!- στην θέση του «οικονομικού συμβούλου» του Γιώργου Παπανδρέου;


Ο κ. Σκιόπα όμως δεν είναι ένας κοινός νεοφιλελεύθερος διαχειριστής. Συμμετέχει στο επιτελείο των πιο αντιδραστικών παγκόσμιων θεσμών, που επιδιώκουν και ουδόλως το κρύβουν την οικοδόμηση μιας νέας παγκόσμιας τάξης, με την κατάργηση του έθνους-κράτους, που συνιστά το μόνο υπαρκτό πλαίσιο άσκησης δημοκρατίας, και την απόδοση της αρμοδιότητας οικονομικής πολιτικής σε υπερεθνικούς οργανισμούς που εκπροσωπούν την ολιγαρχία του χρήματος, σε τράπεζες και σε επιχειρήσεις. Για τους Ρότσιλντ, Ροκφέλερ κ.λπ., η δημοκρατία - όση υπήρξε τέλος πάντων μετά τη Γαλλική Επανάσταση - ήταν τελικά μια... δυσάρεστη παρένθεση, που καιρός είναι να κλείσει.


Ο κ. Σκιόπα υπήρξε εκ των πρωτεργατών της Ευρωπαϊκής νομισματικής ενοποίησης τύπου Μάαστριχτ, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται η εγγύηση των αποδόσεων του χρηματιστικού κεφαλαίου και η απαγόρευση κεϋνσιανών διορθώσεων και πολιτικών, που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν τους εκπροσώπους της πιο τερατώδους και ολοκληρωτικής ολιγαρχίαςτου χρήματος, που εμφανίστηκε σε όλη την ιστορία του ανθρώπινου γένους. Το Μάαστριχτ. όπως έχουμε τώρα την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, συνιστά την πιο ακραία, εξτρεμιστικά μονεταριστική και νεοφιλελεύθερη οικονομική δομή που δημιουργήθηκε ποτέ στην ιστορία. Αυτή η δομή, μαζί με τη θεσμοποίηση της απόλυτης ελευθερίας των ροών κεφαλαίου και εμπορευμάτων, επιβάλλει την κατεδάφιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, δηλαδή του πολιτισμού.


Εκτός από πρωτεργάτης του Μάαστριχτ και βετεράνος του ΔΝΤ, ο «Ιταλός φίλος» του Γιώργου Παπανδρέου διαθέτει και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ιδιότητες. Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, που αποσκοπεί στην εδραίωση της αμερικανικής ηγεμομονίας παγκοσμίως, διά της υποταγής της Ευρώπης στις ΗΠΑ και διά της διεθνούς επικράτησης των νεοφιλελεύθερων δογμάτων.


Είναι επίσης ένας από τους «Τριάντα».


Η «Ομάδα των Τριάντα»: Διευθυντήριο της παγκοσμιοποίησης


Εκτός από την Μπίλντεμπεργκ, ο Σκιόπα συμμετέχει στην «Ομάδα των Τριάντα» που έχει ιδρύσει, με παραπλήσιους της Μπίλντεμπεργκ σκοπούς, με περισσότερο όμως οικονομικό - νομισματικό και λιγότερο πολιτικό περιεχόμενο, το Ιδρυμα Ροκφέλερ, συντονίζοντας τους εκπροσώπους τριάντα από τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη ή άτομα στενά συνδεδεμένα μαζί τους. Τις απόψεις και τα σχέδια αυτής της ομάδας, που, δυστυχώς για μας, ήρθε να εφαρμόσει στο πειραματόζωο Ελλάς, ιδίως με την πρωτοφανή ανάμειξη του ΔΝΤ στα ζητήματα της Ευρωζώνης, διατύπωσε ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ: χρειάζεται το ΔΝΤ, γιατί δίχως αυτό η παγκόσμια οικονομία δεν θα μπορούσε να γίνει ένα εξιδανικευμένο όραμα απόλυτα ρευστών, άψογα ενημερωμένων και πλήρως αρρύθμιστων αγορών κεφαλαίου». Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τα τμήμα του διεθνούς κατεστημένου που επιδιώκει το πέρασμα της εξουσίας από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις των εθνών -κρατών στα θεσμικά ή λιγότερο θεσμοποιημένα κέντρα του χρηματιστικού κεφαλαίου και της αυτοκρατορικής ισχύος, στυλοβάτες ενός υπό εκκόλαψη παγκόσμιου ολοκληρωτισμού.


«Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι», λέει ο λαός. Μια ματιά στην «παρέα» του Σκιόπα στην «Ομάδα των Τριάντα» είναι απολύτως αποκαλυπτική για το είδος των δυνάμεων που εκπροσωπεί ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου. Επικεφαλής είναι ο Πολ Βόλκερ, α άνθρωπος που γκρέμισε την ιδέα της ρύθμισης στην οικονομία των ΗΠΑ, καταστρέφοντας το αμερικανικό κεϋνσιανό ισοδύναμο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Ο Βόλκερ υπήρξε ο κύριος αρχιτέκτονας της οικονομικής πολιτικής του - περίπου ακροδεξιού - προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν, μαζί μετον Μάρτιν Φελντστάιν, επίσης μέλος των «Τριάντα». Οι περισσότεροι από δαύτους είναι πρώην ή νυν διευθυντικά στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της οργάνωσης που έχει καταστρέψει τις περισσότερες οικονομίες παγκοσμίως - στη Ρωσία, αίφνης, οι συνέπειες της δράσης και των συνταγών του ΔΝΤ ήταν, κρινόμενες από την πτώση της παραγωγής, των επενδύσεων, του προσδόκιμου ζωής κ.λπ, ανάλογες ή χειρότερες από τα αποτελέσματα της εισβολής του Χίτλερ στη Σοβιετική Ενωση το 1941!


Στην «Ομάδα των Τριάντα» συμμετέχουν επίσης μια σειρά από «μπουμπούκια» του νεοφιλελευθερισμού, όπως ο πρωτεργάτης της πολωνικής θεραπείας-σοκ Μτταλσερόβιτς ή οι «ξεθεμελιωτές» των κοινωνιών του Μεξικού και της Βραζιλίας, Ζεντίγιο και Νέτο, Συμμετέχουν επίσης οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων παγκοσμίως αμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών τραπεζών, όπως π.χ. ο Τζέικομπ Φρένκελ, αντιπρόεδρος της διαβόητης για το ρόλο της το 2008 AIG, ο Άντριου Κρόκετ, πρόεδρος της JP Morgan της οικογένειας Ροκφέλερ, ο Σερ Ντέιβιντ Γουόκερ, ανώτερος σύμβουλος της Stanley, ο Greg Hausler, πρώην στέλεχος της Lazard, ο Μάριο Ντράγκι, κυβερνήτης της Τράπεζας της Ιταλίας και βετεράνος της Goldman Sachs. Και επειδή « η Goldman είναι παντού», δεν είναι μόνο με τους διάφορους ανθρώπους της στην Επιτροπή των «Τριάντα», είναι και με τον ίδιο το διευθύνοντα σύμβουλό της Gerald Corrigan που συμμετέχει. Οπως επίσης συμμετέχει ο βετεράνος του ΔΝΤ και νυν επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Ισραήλ Στάνλει Φίσερ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Ντομίνγκο Καβάλιο, γνωστός για τη συμβολή του στην καταστροφή της πατρίδας του!


Πολύ παράξενες, λοιπόν, οι «παρέες» του «κεντροαριστερού μας χαφ». Μας έλεγαν πριν από τις εκλογές για μια επιτροπή προοδευτικών οικονομολόγων - Στίγκλιτζ, Γκαλμπρέιθ, Σεν - και βρεθήκαμε τελικά με ό,τι πιο αντιδραστικό υπάρχει παγκοσμίως! Στη νεότερη ελληνική ιστορία, μετά τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, αλλά και στα ευρωπαϊκά χρονικά, δεν νομίζουμε ότι υπήρξε ποτέ τόσο κραυγαλέα αντίθεση κυβερνητικής ρητορείας και πράξης, όσο στη σημερινή σοσιαλιστική Ελλάδα.


Μερικά έθνη πιο... ίσα από τα άλλα


Οι θεσμοί στους οποίους συμμετέχει ο Σκιόπα, παρά την ιταλική του καταγωγή, είναι κυρίως αμερικανικοί και αμερικανοεβραϊκοί, οι πιο «εξτρίμ» θεσμοί και οργανώσεις της παγκοσμιοποίησης. Σπανίως και μόνο επικουρικά συμμετέχουν σε αυτούς εκπρόσωποι άλλων εθνοτήτων. Μιλάνε για πολυεθνικότητα, αλλά είναι μια άκρως αγγλοσαξονική και εβραϊκή πολυεθνικότητα.


Πρέπει να υπογραμμίσουμε, στο σημείο αυτό, ότι δεν εντυπωσιάζει μόνο ο αριθμός των συμβούλων του Έλληνα πρωθυπουργού και οι ιδέες τους, ακριβώς στον αντίποδα αυτών που υποστηρίζει δημόσια ο κ. Παπανδρέου. Εντυπωσιάζει και ο ακραία επιλεκτικός χαρακτήρας της εθνικής τους προέλευσης, όπως και του συνόλου των διεθνών επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού. Πρέπει να ψάξουμε με το φανάρι για να βρούμε σε αυτές - αν βρούμε - κανέναν Γάλλο, Γερμανό ή Ρώσο. Αντίθετα, έχει πλημμυρίσει ο κόσμος από Αγγλοσάξονες και Εβραίους. Ακόμα και η Επιτροπή του για τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης και του γραφείου του αποτελείται από έναν Αμερικανό, έναν (εβραϊκής καταγωγής) Σουηδό, ένα Βρετανό και έναν Αυστραλό. Όχι μόνο είναι ξένοι, αλλά δεν είναι τουλάχιστον Γερμανοί ή Γάλλοι, οι δύο εθνότητες που επηρέασαν αποφασιστικά τη συγκρότηση του νεότερου ελληνικού κράτους. Τι είδους έργο είναι δυνατόν να προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι στον πρωθυπουργό της Ελλάδας ή στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση; Υπάρχουν άλλες χώρες που χρησιμοποίησαντόσους ξένους ειδικούς; Η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει τους Αμερικανούς στην Ελλάδα του Εμφυλίου ή τη Ρωσία μετά την πτώση του κομουνισμού, όταν είχε αποβιβαστεί μια ταξιαρχία ξένων (που κατέστρεψαν τελικά τη χώρα).


Διερωτάται κανείς γιατί ο κ. Παπανδρέου έχει ελάχιστες έως μηδαμινές επαφές με Γάλλους, Γερμανούς, Ρώσους, Κινέζους, Αραβες, μη φιλοαμερικανούς τριτοκοσμικούς, γιατί ο διεθνής του ορίζοντας μοιάζει τόσο απελπιστικά αμερικανικός και παγκοσμιοποιημένος. Ο κόσμος είναι πολύ πιο περίπλοκος, η Ελλάδα έχει άλλες ανάγκες και κινδυνεύει, όπως πορεύεται, να πάθει στο τέλος ασφυξία και να πεθάνει.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή : άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου «Σκιόπα: Ο τέταρτος δρόμος προς την παγκοσμιοποίηση», από το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ (τεύχος 45)

1 σχόλιο:

Ὁ πάροικος είπε...

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ 28% ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΠΑ.ΣΟ.Κ. (ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΙΧΝΟΣ ΕΣΤΩ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΟΣ) ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΗ Ο Κ. ΣΙΟΠΑ 1500 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ;
ΤΙ ΝΑ ΠΗ ΚΑΝΕΙΣ. ΒΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗΝ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΝΑ ΛΥΣΗ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΑΙ ΟΜΙΛΩ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚΙΟΥΣ: ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ-ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΝ ΤΟΥ).
ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.