Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Αμερικάνοι οικοδόμοι: Δεν θα κτίσουμε το τζαμί στο Ground Zero



Τι θα συμβεί αν ο μουσουλμάνος ιμάμης Feisal Rauf θέλει να χτίσει ένα τζαμί στην τοποθεσία Ground Zero στη Νέα Υόρκη, όπου προσγειώθηκαν τα συντρίμμια από τις ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου – αλλά οι οικοδόμοι δεν εμφανιστούν;

Μήπως ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και ο Πρόεδρος Barack Obama, οι οποίοι και οι δύο τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου, θα μπορούσαν να βοηθήσουν;

Ένας τέτοιος πονοκέφαλος είναι ο στόχος της νέας online καμπάνιας που ονομάζεται 911HardHatPledge.com που ξεκίνησε από τον Andy Sullivan, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως «ο οικοδόμος που αγαπάει την Νέα Υόρκη» (‘New York-loving "hard hat"΄), ο οποίος είπε στο WND, ότι η νέα αυτή προσπάθειά του έχει ήδη κερδίσει την υποστήριξη από όλο τον κόσμο.

«Είναι ήδη τεράστια (η υποστήριξη),» είπε. «Δεν ήμουν προετοιμασμένος για αυτό. Σκέφτηκα ότι πρόκειται για ένα τοπικό ζήτημα, ένα μάτσο φίλοι οικοδόμοι που θα κάνουμε μποϊκοτάζ."

Αντί για αυτό, είχε εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες απαντήσεις, που έχουν έρθει από τον Καναδά, την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και από «ανθρώπους από όλο τον κόσμο», είπε.

«Δεν θα τους δώσω ασφάλιση, είπε κάποιος που επικοινώνησε με τον Σάλιβαν. «Εγώ δεν θα τους πουλήσω σταχτοδοχεία,» είπε ένας άλλος.

Το τζαμί έχει δημιουργήσει μεγάλη διαμάχη, από τότε που τα σχέδια έγινα γνωστά στο πλατύ κοινό, λόγω της θέσης του τζαμιού: Ο τροχός ενός τζετ που χρησιμοποιήθηκε ως βόμβα από τους τρομοκράτες εκείνη την μοιραία ημέρα που σχεδόν 3.000 Αμερικανοί σκοτώθηκαν, προσγειώθηκε στο κτίριο στη μεριά του προτεινόμενου τζαμιού.

Κανένας, ακόμα και αυτοί που συμμετέχουν στη νέα εκστρατεία, δεν ισχυρίζονται ότι οι Μουσουλμάνοι δεν έχουν το δικαίωμα να οικοδομήσουν ένα τζαμί. Αμφισβητούν, ωστόσο, την ‘σοφία’ και την ‘ευαισθησία’ μίας τέτοιας απόφασης που τοποθετεί ένα ισλαμικό ιερό, στην ουσία, εκεί που πολλοί Αμερικανοί θεωρούν ως ‘καθαγιασμένο έδαφος’ ενός νεκροταφείου.

Ο Sullivan είχε απογοητευτεί τόσο με τους ηγέτες της ένωσης οικοδόμων, καθώς και με τους εκλεγμένους ηγέτες του, οι οποίοι εμφανίζονται να υποστηρίζουν ένα έργο, που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως το «τζαμί του θριάμβου» στη θέση Ground Zero.

Το ισλαμικό κέντρο έχει σχεδιαστεί από την εταιρία Cordoba Institute, που φέρει το όνομα της ισπανικής πόλης, όπου οι μουσουλμάνοι έχτισαν ένα ιστορικό τζαμί για να σηματοδοτήσουν την επιτυχή εκστρατεία της θρησκείας τους για την κατάκτηση της περιοχής.

Ο Sullivan είπε στο WND η ανταπόκριση που έλαβε ήταν 95 τοις εκατό θετική, καθώς και προσφορές για «μποϊκοτάζ» από υπηρεσίες και άλλους τομείς εκτός από κατασκευαστικούς. Είπε ότι έλαβε και κάποιες αρνητικές απαντήσεις, και κάποιες χυδαίες απειλές.

«Αυτό που έχει γίνει μέχρι στιγμής είναι ότι δημιουργήθηκε ένα κίνημα", είπε. "Έχει κάνει ήδη τους επικεφαλής των συνδικαλιστών να χάσουν τον ύπνο τους. Έχουν όλα αυτά τα μέλη που είναι αντίθετοι σε αυτό το πράγμα."

«Ως Αμερικανοί, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του ιμάμη Φεισάλ Ραούφ να οικοδομήσει ένα τζαμί. Αλλά για τους περισσότερους Αμερικανούς, είναι απολύτως αντιφατικό, η εταιρία που υποστηρίζει το τζαμί να ισχυρίζεται ότι θα είναι ένα «διαθρησκευτικό κέντρο», όταν η κύρια σημασία του όρου «διαθρησκευτικός» είναι ο σεβασμός και η ευαισθησία για αυτούς που πρεσβεύουν άλλη θρησκεία ... και εκείνους που βλέπουν την περιοχή Ground Zero ως νεκροταφείο", σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Στη κίνηση, είπε ο Sullivan, έχουν ήδη ενταχθεί δύο χιλιάδες «σκληρά καπέλα» (οικοδόμοι) που απλά δεν πρόκειται να δουλέψουν στην περιοχή," είπε.

"Και αυτό μεγαλώνει καθημερινά,» είπε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: