Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΙΣΡΑΗΛ: Υπερ-ορθόδοξοι Ιουδαίοι κατηγορούν 'Μεσσιανικούς' για προσηλυτισμό ανήλικης


Μια σκληροπυρηνική Ιουδαϊκή υπερ-Ορθόδοξη ομάδα στο Ισραήλ έχει βάλει στόχο ένα ζευγάρι που το κατηγορεί ότι χειραγωγεί ανήλικους να γίνουν Χριστιανοί. Η ομάδα, ‘Yad L'Achim’, κατηγορεί Εβραίους Χριστιανούς, που είναι γνωστοί ως ‘Μεσσιανικοί Ιουδαίοι’, για παρενόχληση και κακοποίηση.

Η Yad L’Achim αυτή την εβδομάδα τοποθέτησαν φυλλάδια γύρω από το σπίτι του του Serge και της Naama Kogen, 37 και 42 ετών, αντίστοιχα, στο Mevasseret Zion, ένα προάστιο που βρίσκεται ακριβώς δυτικά της Ιερουσαλήμ.

Κάποιος έβαλε μια ολοσέλιδη διαφήμιση σε τοπική εφημερίδα την ίδια εβδομάδα, δίνοντας τη διεύθυνση του ζευγαριού και λέγοντας στους κατοίκους ότι αποτελούν μέρος ομάδας ‘μισσιονάριων’ (ιεραποστόλων) που έχουν βάλει "στόχο" την περιοχή. Οι Kogens είναι εγγενείς Ισραηλινοί και, ως εκ τούτου δεν αποτελούν μέρος οποιασδήποτε ιεραποστολικής ομάδας.

Η διαφήμιση καλούσε το κοινό σε προγραμματισμένη διαμαρτυρία κατά των Kogens, και στις 26 Ιουνίου, περίπου 20 υποστηρικτές της ομάδας διαδήλωσαν έξω από το σπίτι του ζευγαριού, όπου τους κατήγγειλαν με μεγάφωνα για 90 λεπτά.

Οι διαμαρτυρίες ήρθαν αφότου η Yad L'Achim έχασε μια δικαστική υπόθεση εναντίον των Kogens και του ηγέτη της συνάθροισής τους, Asher Intrater. Η ομάδα τους είχε κατηγορήσει για «προσηλυτισμό» ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ένα αναστατωμένο 16χρονο κορίτσι, ο φερόμενος «ιεραποστολικός» ‘στόχος’ του ζευγαριού, δήλωσε ότι όλα όσα έλεγαν τα μέλη της Yad L’Achim ήταν ψευδή. Η Donna Lubofsky (φώτο) υποστηρίζει ότι ποτέ της δεν μεταστράφηκε στο χριστιανισμό. Ήθελε να μιλήσει στη διαδήλωση για να ακουστεί η δική της πλευρά της για το τι συνέβη, αλλά οι διοργανωτές δεν την άφησαν, όπως είπε.

"Είναι όλοι ψεύτες, όλοι οι ψεύτες! Ρωτήστε τους, γιατί δεν μου επιτρέπουν να μιλήσω;" Είπε η Lubofsky στην Compass για τη διαμαρτυρία. "Δεν μου επέτρεψαν να μιλήσω γιατί αυτά που λένε είναι αναληθή. Οι Kogens ποτέ δεν προσπάθησαν να με κάνουν να πιστέψω. Είναι απλά καλοί άνθρωποι".

Οι Kogens συναντήθηκαν με τη Donna πριν από ένα χρόνο, ενώ ήταν διπλανοί γείτονες. Η Naama Kogen, δήλωσε η Donna, την οποίο περιέγραψε ως «ιδιοφυΐα», είχε κάποια προβλήματα προσαρμογής στο νέο σχολείο, τη ζωή και η οικογενειακή της ζωή φαινόταν προβληματική. Το κορίτσι γρήγορα έγινε στενή με την οικογένεια Kogen και "σχεδόν μέρος της οικογένειας", σύμφωνα με τα λόγια της Kogen.

"Είπε ότι δεν είχε δει ποτέ μια οικογένεια σαν τη δική μας. Έχουμε πολλή αγάπη στο σπίτι μας», δήλωσε η Kogen, προσθέτοντας ότι η έφηβη είπε την ώρα που μπήκε στο σπίτι τους ήταν η πρώτη φορά που ένιωσε ότι την αγαπούν. Η Kogen είπε ότι κατά τη διάρκεια της φιλίας τους, εξακολουθούσαν να υπάρχουν προβλήματα στο σπίτι του κοριτσιού, και μερικές φορές φοβόταν να επιστρέψει εκεί. Είπε επίσης ότι η κοπέλα άρχισε να πειραματίζεται με το αλκοόλ και να έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις, από τις οποίες η Kogens ήταν σε θέση να την αποτρέψει.

"Της είπα ότι θα είναι η μόνη που θα υποφέρει στο τέλος", δήλωσε η Kogen. "Βήμα προς βήμα, άρχισα να βλέπω μια βελτίωση."

Η Kogen και ο σύζυγός της διαβεβαιώνουν ότι ποτέ δεν συζήτησαν θρησκευτικά ζητήματα με την Donna, αλλά ότι η ίδια εξέφρασε ενδιαφέρον να παρακολουθήσει την λειτουργία της συνάθροισής τους. Η Kogen είπε ότι έλαβε την άδεια από τη μητέρα της Ντόνα, και παρακολούθησε τις συναθροίσεις του Σαββάτου (οι Μεσσιανικοί τιμούν το Σάββατο) για περίπου δύο μήνες.

Αλλά η μητέρα της Donna, Bella Lubofsky, είπε ότι στους διαδηλωτές ότι οι Kogens "έπαιρναν" το κορίτσι "κάθε Παρασκευή."

Παρά την πρόοδο που Donna έκανε σε ορισμένους τομείς της προσωπικής της ζωής, η ζωή της οικογένειάς της ήταν ακόμα υπό κατάρρευση, σύμφωνα με την Kogen. Είπε ότι κάλεσε την Donna να πλησιάσει τους γονείς της και να προσπαθήσει να συμβιβάσει τη σχέση τους, αλλά τα πράγματα παρέμειναν τεταμένα.

Κάποια στιγμή η Lubofsky ανέφερε τους Kogens στην αστυνομία για «προσηλυτισμό».

Ο Serge Kogen δήλωσε ότι η αστυνομία ερεύνησε την υπόθεση, διαπίστωσε ότι δεν είχαν κάνει τίποτα το παράνομο και σταμάτησαν την έρευνα. Η Yad L'Achim, δεν ικανοποιήθηκε από τα αποτελέσματα της αστυνομίας και πήγε στο δικαστήριο αφού υπέβαλε μήνυση κατά του ζεύγους και κατά του Intrater, ηγέτη της συνάθροισης ‘Ahavat Yeshua’.

Όπως και με την αστυνομία, το δικαστήριο δεν βρήκε τίποτα το παράνομο και στις 14 Ιουνίου απέρριψε όλες τις κατηγορίες εναντίον του Intrater και των Kogens.

Κάποια στιγμή ένας ορθόδοξος Εβραίος της Yad L’Achim στη γειτονιά, άρχισε να παρενοχλεί την Kogen.

Οι διαμαρτυρίες της Κυριακής έρχονται σε μια στιγμή κατά την οποία η Yad L'Achim προσπαθεί να προωθήσει νέους «αντι-ιεραποστολικούς» νόμους μέσα από την Κνεσέτ, το εθνικό κοινοβουλευτικό σώμα του Ισραήλ. Σύμφωνα με την ισραηλινή νομοθεσία, η διάδοση της πίστης είναι νόμιμη, αλλά ο «προσηλυτισμός» σε ανηλίκους και τα "υλικά κίνητρα" για την απόκτηση οπαδών, είναι παράνομα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της και τις ομιλίες της, η Yad L’Achim θέλει να κάνει τον «προσηλυτισμό» από όλες τις μη-εβραϊκές ομάδες παράνομο. Η ομάδα δεν διευκρινίζει ποιες μη-ορθόδοξες ομάδες θεωρεί ότι είναι πραγματικά εβραϊκές, ή μήπως και ομάδες με κοσμικές απόψεις πρέπει ομοίως να λογοκρίνονται.

Η αποτελούμενη από υπερ-ορθόδοξους Εβραίους, η Yad L’Achim είναι γνωστή για το επιθετικό της ύφος και τις επιθέσεις της στους Μεσσιανικούς Εβραίους.

Ισχυρίζονται ότι οι Μεσσιανικοί Εβραίοι είναι εχθροί του εβραϊκού λαού και δεν έχουν θέση στο Ισραήλ. Η ομάδα δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ Χριστιανισμού και αιρέσεων, ή μεταξύ χριστιανών και «ιεραποστόλων».

Η ομάδα προσπαθεί να στηρίξει τα επιχειρήματά της κατά των χριστιανών προβάλλοντας τα εκατοντάδες χρόνια αντισημιτικών διώξεων των χριστιανών κατά των Εβραίων.

Ο Intrater, ηγέτης της μεσσιανικής συνάθροισης, είπε ότι βλέπει το όλο ζήτημα ως μια διαφωνία ανάμεσα σε δύο ομάδες Εβραίων. Είπε ότι η πρώτη γενιά των Εβραίων που πίστεψαν στον Ιησού δεν αναφέρονταν στους εαυτούς τους ως «Χριστιανοί», και είναι ένας τίτλος που αποφεύγουν. Οι περισσότεροι «Μεσσιανικοί Εβραίοι» δεν χρησιμοποιούν τον όρο σε σχέση με τον εαυτό τους. Αντ 'αυτού, προτιμούν να είναι γνωστοί και ως Εβραίοι που πιστεύουν στις μεσσιανικές αξιώσεις του «Yeshua», που είναι το εβραϊκό όνομα για τον Ιησού Χριστό.

"Μας θεωρούν χειρότερους από τους Χριστιανούς", είπε ο Intrater. "Μας κοιτάνε σαν να έχουμε προδώσει τον λαό μας και έχουμε γίνει Εθνικοί. Και θέλουν να μας εξολεθρεύσουν. Θεωρούμε τους εαυτούς μας αληθινούς Εβραίους. Εμείς το βλέπουμε ως μια διαφωνία για το ποιος είναι ο αληθινός Μεσσίας. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι, «Ποιος είναι ο πραγματικός Μεσσίας;» Αισθάνονται μίσος για μας και μας βλέπουν ως εχθρούς. Δεν τα βλέπω έτσι. Αυτοί είναι δικοί μας άνθρωποι και εμείς τους αγαπάμε. "

Μετά την διαμαρτυρία, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένουν οι Kogens τους ζήτησε να εγκαταλείψουν το διαμέρισμά τους, επειδή λαμβάνει απειλητικά τηλεφωνήματα που του λένε να τους διώξει. Ο άνθρωπος κάνει την απειλητική κλήση είπε στον ιδιοκτήτη ότι αν δεν αφαιρέσετε το ζευγάρι, «θα το κάνουμε."

Το άτομο που τηλεφώνησε απείλησε, ότι αν δεν τους διώξει, θα κάψουν το σπίτι.

Η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική ως επί το πλείστον. Περιτριγυρισμένο από πινακίδες που έλεγαν "οι ιεραπόστολοι στοχεύουν την εβραϊκή ψυχή", μια μικρή ομάδα διαδηλωτών έδωσε ομιλίες, συμπεριλαμβανομένης και της Bella Lubofsky. Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να μιλήσουν στα ΜΜΕ. Ερωτηθείς ένας διαδηλωτής, αν ένας Εβραίος που πιστεύει στον Ιησού είναι ακόμα Εβραίος, είπε, "Όχι"!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: