Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Πρόταση να φοράνε όλες οι εθνικές ομάδες το έμβλημα της ΕΕ


Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στηρίζουν την πρόταση να κυματίζει η μπλε σημαία της ΕΕ με τα κίτρινα αστέρια σε αθλητικές εκδηλώσεις, όπως το Wimbledon, που πραγματοποιούνται στην επικράτεια της και την πιο αμφιλεγόμενη, να υπάρχει το έμβλημα της ΕΕ στις φανέλες της εθνικής ομάδας.

Οι προτάσεις, που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα, ορίζουν ότι όλες οι εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων, όπως ποδοσφαίρου, ράγκμπι, κρίκετ και η βρετανική ολυμπιακή ομάδα, θα είναι αναγκασμένοι να έχουν το έμβλημα της ΕΕ στις φανέλες τους.

Η ιδέα – που απορρίφθηκε από τους Συντηρητικούς ως «απλά ανόητη» - περιέχεται σε έκθεση με τίτλο «Η ευρωπαϊκή διάσταση του αθλητισμού», η οποία συντάχθηκε από τον Ισπανό κεντροδεξιό ευρωβουλευτής Santiago Fisas Ayxela η οποία θα παρουσιαστεί στο Κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Μία πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι είναι πρόθυμη η Επιτροπή να προωθήσει την «ευρωπαϊκή διάσταση» στον αθλητισμό και θα μπορούσε να προωθήσει την ιδέα, αλλά μόνο με πλήρη συμφωνία με τους αρμόδιους εθνικούς φορείς.

Η Συνθήκη της Λισαβόνας δίνει στην ΕΕ την αρμοδιότητα για τον αθλητισμό, για πρώτη φορά, και η φανέλα με το έμβλημα της ΕΕ αποτελεί την απάντηση του Κοινοβουλίου στην ανακοίνωση της Επιτροπής, ή λευκό χαρτί, για τον αθλητισμό.

Η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει ήδη εγκρίνει το σχέδιο. Εάν, όπως αναμένεται, οι ευρωβουλευτές υποστηρίξουν την ιδέα την επόμενη εβδομάδα, η πρόταση θα επιστρέψει στην Επιτροπή η οποία θα ετοιμάσει επίσημες νομοθετικές προτάσεις.

Το σχέδιο θα πρέπει στη συνέχεια να τεθεί σε ψήφο από μια «ειδική πλειοψηφία» στο Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο σημαίνει ότι είναι δυνατόν η Βρετανία να είναι έξω από την ψήφιση του μέτρου, ιδίως από τις μικρότερες χώρες που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια πιο "ευρωπαϊκή προσέγγιση" σε αθλητικά τουρνουά όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η Επίτροπος της ΕΕ για τον πολιτισμό κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, υπερασπίζεται την πρόταση, λέγοντας: «Η Επιτροπή έχει πλήρη επίγνωση του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει ο αθλητισμός καθώς και το δυναμικό του αθλητισμού την διαμόρφωση του αισθήματος του ανήκειν. Το επιτυχές Ryder Cup, (γκολφ), όπου μια ευρωπαϊκή ομάδα αγωνίστηκε υπό την ευρωπαϊκή σημαία, αποτελεί ένα παράδειγμα για τα οφέλη που μια ευρωπαϊκή διάσταση μπορεί να φέρει σε ένα άθλημα".

Η Ιρλανδέζα μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας Nessa Childers, είπε, «τα αθλητικά γεγονότα έχουν περισσότερες πιθανότητες να ενώσουν τους απλούς Ευρωπαίους και να ενσταλάξουν μια αίσθηση ‘υπερηφάνειας για την Ευρώπη’ από ό, τι όλες οι συνθήκες, οδηγίες και κανονισμοί μαζί."

Αλλά η Συντηρητική ευρωβουλευτής Emma McClarkin είπε: «Ο αθλητισμός έχει μια ξεχωριστή θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο, και οι εθνικές αθλητικές ομάδες μας αποτελούν ένα βασικό μέρος της ταυτότητάς και κληρονομιάς μας, η ΕΕ δεν έχει καμιά δουλειά να παρεμβαίνει στα σήματα που φοριούνται στις φανέλες των εθνικών μας ομάδων -. Είναι ακριβώς ένα άλλο σαφές παράδειγμα του ματαιόδοξου έργου της ΕΕ εν εξελίξει.

«Η ΕΕ δεν μπορεί να μας επιβάλει μια τεχνητή ευρωπαϊκή ταυτότητα, υποχρεώνοντάς τους αθλητές μας να φορέσουν το έμβλημά της. Μπορείτε να φανταστείτε τον Γουέιν Ρούνεϊ ή την Jessica Ennis να βγαίνουν στα αθλητικά γήπεδα με τη σημαία της ΕΕ στις αποσκευές τους; Είναι απλώς παράλογο και, περιττό να πούμε, ότι θα είμαι αντίθετη με το σχέδιο, όταν αυτό τεθεί υπό συζήτηση στο Κοινοβούλιο".

Στο βίντεο ο Βρετανός ευρωβουλευτής Paul Nuttall του UKIP

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον θα τους προλάβει η διάλυση της ζώνης του ευρώ και θα τους κοπεί η όρεξη για περαιτέρω ενοποίηση!