Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η αποκρυφιστική μαγεία της Ιουδαϊκής Καμπάλα


Το παρακάτω είναι τμήμα άρθρου του Texe Marrs, όπως παρουσιάζεται, με κάποιες προσθήκες, στο blog Snippits and Snappits / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Σχ. ΚΟ: Η «Καμπάλα» (Kabbahal), δεν έχει καμιά σχέση με την Παλαιά Διαθήκη και έχει τις ρίζες της «στα εσωτεριστικά και θεοσοφικά ρεύματα των Ιουδαϊκών κύκλων, της εποχής που είδε την γέννηση του Χριστιανισμού», όπως γράφει ο Εβραίος καθηγητής Γκερσόμ Σολέμ στο βιβλίο του «Εισαγωγή στην Καμπάλα», κατατάσσεται στο χώρο του Μυστικισμού και του Αποκρυφισμού.

Δεν είναι μόνο «τρόπος σκέψης», αλλά και «πίστη», που καλλιεργείται έντεχνα με εσωτεριστικές και θεοσοφικές διδασκαλίες.

Η λέξη Καμπάλα σημαίνει «να δέχεσαι».

Το σύμβολο της Καμπάλα είναι ένα κόκκινο βραχιολάκι που, φορούν στον καρπό του αριστερού χεριού τους.

Το κόκκινο βραχιολάκι των καββαλιστών, που έχουν δεμένο στον καρπό του αριστερού χεριού τους πιστεύουν ότι φέρνει καλή τύχη, βοηθά τον εξορκισμό των κακών πνευμάτων, είναι φορέας του θείου φωτός, απομακρύνει το σκοτάδι και πωλείται προς 26 δολάρια το κομμάτι.

Πολλοί Εβραίοι κρατούν αποστάσεις από τον αποκρυφισμό της, που στην Ευρώπη υπήρξε η βάση της Θεοσοφίας, του Τεκτονισμού και του Ροδοσταυρισμού. (Άλλες πληροφορίες για την Καμπάλα ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Τα Μαγικά Σύμβολα της Ιουδαϊκής Καμπάλα


Η Καμπάλα είναι το θεμελιώδες στοιχείο της σύγχρονης μαγείας. Σχεδόν όλες οι μεγάλες μάγισσες και μάγοι αυτού του αιώνα ήταν Καβαλιστές. ~ William J. Schnoebelen, in The Dark Side of Freemasonry.


Στις δεκαετίες του '70, του '80 και του '90, η πιο καυτή πνευματική τάση ήταν το κίνημα της Νέας Εποχής (New Age). Καθώς προχωρούμε προς τα εμπρός μέσα από την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, το τελευταίο πνευματικό φαινόμενο - πανάκεια για όλα τα προβλήματα - φαίνεται να είναι η εβραϊκή Καμπάλα). Η Καμπάλα δεν είναι κάτι καινούργιο, φυσικά. Υπάρχει εδώ και αιώνες.

Η Καμπάλα στην πραγματικότητα είναι αρχαία μαγεία. Είναι ένα εξωτικό μείγμα διαβολικής, άλλοτε ευφάνταστης, Νεοεποχίτικης μυστικιστικής πρακτικής που ολοκληρώνεται από μια φιλοσοφική κλίση της εβραϊκής υπεροχής.

Ο ορθόδοξος Ιουδαϊσμός, ή Φαρισαϊσμός, είναι γεμάτος με καββαλισμό και οι Εβραίοι ραβίνοι αποτελούν τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Καμπάλα (Σχ. ΚΟ: μπορείτε να δείτε την υπεράσπιση της Καμπάλα - στα ελληνικά - από τον Ραββίνο Μορντεχάϊ Ι.Φριζή σε δύο βίντεο. Εδώ το πρώτο)

Διασημότητες και Καμπάλα

Η πρόσφατη έκρηξη στο ενδιαφέρον για την Καμπάλα ενισχύεται από τα πολλά μεγάλα ονόματα των celebrities που έχουν πρόσφατα ασπασθεί την Καμπάλα ως την θαυματουργή απάντηση σε όλα τα προβλήματα του ανθρώπου. Ένας μυστικός ρεπόρτερ του BBC, που διείσδυσε σε καμπαλιστική ομάδα στο Λονδίνο είδε την Madonna και τον Guy Ritchie να φωνάζουν μυστικιστικά ξόρκια για να "καθαρίσει" το Τσερνομπίλ, η περιοχή στην Ουκρανία που έγινε γνωστή από την πυρηνική καταστροφή στο εργοστάσιο το 1986.

Η Madonna παραδέχεται ότι οι άκρως σεξουαλικές παραστάσεις της πάντα συνδέονται με μασονικά θέματα, σύμβολα και τελετουργικά. Η Madonna άλλαξε το όνομά της ‘Εσθήρ’.

Φώτο: Η κα Hilton, με την κόκκινη κλωστή της Καμπάλα.

Εκτός της Paris Hilton, με την Καμπάλα συνδέονται : Britney Spears, Roseanne Barr, David Beckham, Demi Moore, Shirley MacLaine, Ashton Kutcher, Sandra Bernhard, Barbra Streisand, Νταϊάν Κίτον, Γκουίνεθ Πάλτροου, Goldie Hawn, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Μάικλ Τζάκσον, Mick Jagger, Uri Gellar, Diane Ladd, Laura Dern και μια λεγεώνα άλλων «αστέρων».

Ο Mick Jagger μετά το τραγούδι του, "Συμπάθεια για τον Διάβολο" ("Sympathy for the Devil") δηλώνει τώρα Καββαλιστής;

Πολλοί επώνυμοι τελευταία απεικονίζονται στην τηλεόραση και στα περιοδικά με το χαρακτηριστικό κόκκινο βραχιολάκι. Πρόσφατη φωτογραφία με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον με το βραχιολάκι – ενώ και η Ρεπουμπλικάνα πολιτικός από την Φλόριντα, Katherine Harris, είναι καμπαλίστρια και μάλιστα το 2000, ήθελε να θεραπεύσει άρρωστα δέντρα με καββαλιστικό νερό (!). Ο Ρεπουμπλικάνος Newt Gingrich, φέρεται να είναι υποστηρικτής της Καμπάλα, και μερικοί λένε ότι ο συντηρητικός παρουσιαστής talk show Rush Limbaugh και ο ραββίνος του είναι, επίσης, στην καμπάλα.

Ανάμεσα στους πιο διαβόητους καββαλιστές είναι τα αστέρια της άλλοτε πρώτης κωμικής σειράς "The Jerry Seinfeld Show." Ο παραγωγός του σόου Seinfeld ήταν ο Larry David, ένας Εβραίος, και οι τέσσερις του cast ήταν Εβραίοι, και καβαλιστικές χειρονομίες, αποκρυφιστική γλώσσα, και μαγικές τελετουργίες παρουσιάζονταν συγκεκαλυμμένα σε πολλά επεισόδια.

Ο ρεπουμπλικάνος εκπρόσωπος του Κόμματος και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Newt Gingrich, που παρουσιάζεται εδώ να φοράει Ιουδαϊκό σκούφο, είναι μέσα στην New Age καβαλιστική μαγεία και είναι αμειβόμενος εκπρόσωπος των σιωνιστικών συμφερόντων.

Ο Jason Alexander, ο οποίος έπαιξε στο "George Costanza", εμφανίζεται σε τηλεοπτικό περιοδικό με μια κατάφωρα καβαλιστική πόζα, σχηματίζοντας και με τα δύο του χέρια το «El Diablo» σύμβολο.

Ο Michael Richards, ο οποίος έπαιζε και αυτός στο Seinfeld, φαίνεται επίσης ποζάρει στο εξώφυλλο του μασονικού περιοδικού ‘Scottish Rite Journal’, ενώ μέσα λέει ότι είναι χαρούμενος που είναι Μασόνος.

Ο κ. Σποκ, από το Star Trek, που υποδύεται ο Leonard Nimoy, έγινε διάσημος για την παροχή του χαιρετισμού Vulcan με το δεξί του χέρι. Ο Nimoy, που είναι Εβραίος, λέει ότι το σημείο αυτό είναι η ίδια χειρονομία που αναφέρεται στις εβραϊκές Συναγωγές όταν ο ραβίνος και οι πρεσβύτεροι φέρνουν έξω τα Άγια των Αγίων.

Βασίζεται στο εβραϊκό γράμμα "shin". Στην ουσία, στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή, κάθε φορά που Σποκ έδινε τον "shin" Vulcan χαιρετισμό, ήταν επίκληση στην καβαλιστική μαγεία.

Η Τεκτονική Στοά και η καμπάλα

Ο Ελευθεροτεκτονισμός έχει εξάρει εδώ και πολύ καιρό την Καμπάλα, και ανώτατοι αξιωματούχοι της έχουν παραδεχθεί ότι τα τελετουργικά και οι διδασκαλίες της Στοάς, είναι παρμένα από την Εβραϊκή παράδοση. Ο γνωστός μεγάλος Μασόνος Albert Pike, (Sovereign Grand Commander of the Scottish Rite) έγραψε: "Γεμίζεις με θαυμασμό, όταν διεισδύεις στο Ιερό της Καμπάλα."

Το πόσα οφείλει η Μασονία στην Καμπάλα αποδεικνύεται από τη μελέτη των Ιπποτών του Kadosh βαθμού (30ου). Ο Ed Decker, διευθυντής των Free the Masons Ministries, αναφέρει ότι τα στολίδια αυτού του τελετουργικού βαθμού συνδέονται τόσο ξεδιάντροπα φανερά με ένα "Υψηλού επιπέδου Καμπαλιστικού συμβολισμού."

Όταν κάποιος είναι περιτριγυρισμένος από μαύρες κουρτίνες, ένα κρανίο, και ένα φέρετρο με ένα καλυμμένο ιππότη να μιλάει από μέσα, δεν χρειάζεται να είναι πνευματικός γίγαντας για να διακρίνει ότι αυτό δεν είναι μίας θεοσεβής οργάνωση!

Επιβεβαιώνοντας τα πορίσματα του Decker, ο γιατρός James L. Holly, ο οποίος έχει κάνει μεγάλα έργα στην αποκάλυψη του Ελευθεροτεκτονισμού, στο έργο του ‘The Southern Baptist Convention and Freemasonry’, δείχνει πως ο 30ος μασονικός βαθμός οδηγεί απροσδόκητα σε μια άμεση πνευματική σχέση με τον Σατανά. Στην τελετή, ο Σατανάς προσωποποιείται ως ένας μυστηριώδης καβαλιστικός μυστικιστής.

Ο Richardson στο ‘Monitor of Freemasonry’ λέει ότι, «οι Ιππότες του Kadosh βαθμού είναι στενά συνδεδεμένοι με το αρχαίο Τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών, καθώς τιμά τις παλιές τελετές τους."

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, τα μέλη του Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών λάτρευαν τον Baphomet, τον ειδεχθή αρσενικό / θηλυκό Εωσφορικό τραγόμορφο θεό και τελούσαν βλάσφημες τελετές, ουρούσαν ένα σταυρό και επιδίδονταν σε σοδομισμό.

Ο Τεκτονισμός είναι Εβραϊκός

Το 1855, ο γνωστός Ραβίνος Isaac Wise έγραψε: «Ο Τεκτονισμός είναι ένα εβραϊκό ίδρυμα, του οποίου η ιστορία, οι βαθμοί, οι επίσημες συναντήσεις, οι κωδικοί πρόσβασης, και οι εξηγήσεις είναι Ιουδαϊκοί από την αρχή μέχρι το τέλος".

Η εβραϊκή εφημερίδα Tribune, το 1927, σε ένα κύριο άρθρο, δήλωσε: «Ο Ελευθεροτεκτονισμός βασίζεται στον Ιουδαϊσμό. Εξαλείψτε τις διδασκαλίες του Ιουδαϊσμού από το μασονικό τελετουργικό και τι απομένει;»

Ο Ray Novosel, από την Αυστραλία γράφει το 2004: Οι σιωνιστές ηγέτες του κόσμου, οι άνδρες σε θέσεις επιρροής με τις διάφορες μασονικές οργανώσεις παντού, έχουν εργαστεί για μια «καθολική παγκόσμια επανάσταση», η οποία θα φέρει την Παγκόσμια Θρησκεία και την Παγκόσμια Κυβέρνηση. Πολλές τεκτονικές Στοές είναι αποκλειστικά εβραϊκές, όπως είναι οι ελέγχοντες από την B'nai B'rith Στοές ~ η μητέρα της περίφημης Anti Defamation League (ADL).

Οι Εβραϊκές Ρίζες της Μασονίας

Μία δημοφιλής φιλο-Τεκτονική ιστοσελίδα, σε ένα άρθρο με τίτλο "Ιουδαϊσμός και Μασωνία", σχολιάζει: οι Εβραίοι συμμετείχαν ενεργά στις αρχές του Τεκτονισμού στην Αμερική. Υπάρχουν στοιχεία ότι ήταν μεταξύ εκείνων που καθιέρωσαν τον Τεκτονισμό σε επτά από τις δεκατρείς ιδρυτικές πολιτείες ... Ένας Εβραίος μασόνος, ο Moses M. Hays, βοήθησε να εισαγάγει τον Σκωτικού Τύπου Τεκτονισμό στην Αμερική ... Εβραίοι, συμπεριλαμβανομένων Ραβίνων, συνέχισαν να συμμετέχουν στο Τεκτονικό κίνημα στις Ηνωμένες Πολιτείες σε όλη την αμερικάνικη ιστορία. Υπήρξαν 51 εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνοι Μάγιστροι...

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’ ήταν οπαδός της εβραϊκής Καμπάλα. Στις 22 Μαρτίου 1984, ο Πάπας δέχτηκε τα μέλη της διαβόητης B'nai B'rith Τεκτονκής Στοάς της Νέας Υόρκης, που αποτελείται αποκλειστικά από σημαίνοντες Εβραίους, στο Βατικανό.

«Είμαι υπερήφανος που είμαι Μασόνος», γράφει ο ραβίνος Seymour Adas, 32ου βαθμού, σε αυτό το τεύχος του περιοδικού ‘The New Age’ (Απρίλιος 1987).

Σημείωση: Το όνομα του περιοδικού έκτοτε έχει αλλάξει σε ‘The Scottish Rite Journal’, για να κρύψει τη σύνδεση των Τεκτόνων με τον αποκρυφισμό κίνημα της Νέας Εποχής.

Η Καμπάλα περιέχει τέτοια εξουσία και δαιμονική διδασκαλία, υπεραρκετή για να δώσει την ιδεολογία και την κινητήρια δύναμη που απαιτείται για να παρασύρει τον κόσμο και να κρατήσει μία τέτοια σατανική συνωμοσία ζωντανή μέσα στους αιώνες ... Η Καμπάλα είναι πηγή διδασκαλίας των Τεκτόνων καθώς και άλλων ομάδων. ~ John Torrell, εκδότης, The Dove.

Καμπάλα: Τα ιερά βιβλία της μαύρης μαγείας του Ορθόδοξου Ιουδαϊσμού που αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της βάσης των δυτικών μυστικών εταιριών, από τον Ροδοσταυρισμό ως τον Ελευθεροτεκτονισμό και την OTO. Η Καμπάλα είναι η ίδια που προέρχεται από τη μαγεία της αρχαίας Βαβυλώνας και της Φαραωνικής Αιγύπτου, Craig Heimbichner, Blood on the Altar.

Η Καμπάλα είναι ένα σύστημα του ιουδαϊκού μυστικισμού και μαγείας και είναι το θεμελιώδες στοιχείο της σύγχρονης μαγείας. Σχεδόν όλες οι μεγάλες μάγισσες και μάγοι αυτού του αιώνα ήταν Καβαλιστές. ~ William J. Schnoebelen, The Dark Side of Freemasonry

Η εβραϊκή Καμπάλα είναι μια σειρά από αποκρυφιστικά συγγράμματα που είναι τόσο δαιμονικά όσο και κάθε ξόρκι που ποτέ έχει παρουσιαστεί στη μαγεία. Το Λεξικό Webster μας λέει ότι η Καμπάλα είναι "μία απόκρυφη θρησκευτική φιλοσοφία που αναπτύχθηκε από ορισμένους Εβραίους λόγιους." ~ James Lloyd, The Apocalypse Chronicles (Vol. VII, No. 1, 2005)

Ο Καββαλισμός είναι καθαρός Ιλλουμινατισμός επειδή διδάσκει το διεστραμμένο μυστικό δόγμα ότι, τελικά, το υψηλότερο επίπεδο οδηγεί στο ότι το «άγιο φίδι» είναι ο αληθινός Θεός. Ότι όλα τα κακά που ένα άτομο κάνει μέσω της αλχημείας, μαγικά μετατρέπονται σε δικαιοσύνη. Και ότι, ναι, ο Εωσφόρος είναι ο Κύριος. Ο Σατανάς είναι ο αληθινός και μοναδικός θεός. Αυτό είναι το βασικό δόγμα της Καββαλισμού. Αυτό, αγαπητοί φίλοι, είναι η φρίκη και η ντροπή της εβραϊκής Καμπάλα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ είπε...

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2011
Φίλοι μου,
Η Καμπαλλά = άθροιση, λογαριασμός, όπως και ο "ιουδαϊσμός", "ιουδαϊκή θρησκεία" κλπ. είναι διανοητικό δημιούργημα, καινωνική και πνευματική κίνηση της ελληνιστικής εποχής, υπό το βάρος του ελληνικού πνεύματος, περί αυτού βλ. Neoplatonism and Jewish Thought, Lenn E. Goldman, State University of N.Y. 1992, ειδικά το κεφάλαιο Νεοπλατωνισμός και καμπαλλά.
Πρί "ιουδαϊσμου" βλ. Τόμας Τόμπσον (Thomas Thompson), Defining History and Ethnicity in the South Levant,στο βιβλίο του: Can a "History of Israel" be Written,εκδ. Grabble, όπου αναφέρει:... η περσό - ελληνιστική επαρχία της Ιουδαίας δεν εμπεριέχει καθόλου την έννοια ενός ξεχωριστού "λαού" ή εθνικής ομάδας. αυτός ο λεγόμενος "ιουδαϊσμός" ήταν μόνο ένα "διανοητικό και φιλοσοφικόκίνημα του ίδιου του Ελληνισμού",και ότι "τελικά μέχρι τον τέταρτο ή πέμπτο αι. ο ιουδαϊσμός ήταν φιλοσοφία κι όχι θρησκεία", μην ξεχνάμε ότι κι ο χριστιανισμός ως ελληνιστικό κίνημα αρχικά συνοδοιπορούσε με τον ιουδαϊσμό, η σύγκρουση ήρθε στην πορεία.
Σαφώς προυπήρξε προγενέστερο φιλοσοφικό και θεολογικό υλικό, όπως μαρτυρούν οι τέσσερεις διαφορετικές εκδόσεις της Τορά ή Βίβλου ή Παλαιάς Διαθήκης α. J περί του 1000 π.χ. το νωρίτερο (εκ του βαβυλωνιακής καταγωγής Γιαχβέ - Ιάουμ ή Γιάβι ή Γιάκχβι Ίλουμ = ο Γιαχβέ είναι θεός, που αναφέρονται σε βαβυλωνικές πινακίδες,κάποιος "Γιάχβ", αναφέρεται σε αιγυπτιακά κείμενα, ότι απαντάται στη χώρα των Σόσου, βεδιυίνων της ερήμου Νεγκέβ), β. Ε 900 - 800 π.χ. (εκ του Ελοχίμ = θεός των χανααννίτών, άλτερ έγω των ισραηλιτών, πρώην χανααννιτών),γ. Ρ 500 π.χ. κατά τη διάρκεια της βαβυλώνιας "αιχμαλωσίας" (εκ του ιερεύς = priest) και δ. D 600 π.χ. ευφυολόγημα του βασιλιά της Ιουδαίας Ιωσία(εκ του Δευτερονομίου), πολιτικό - διοικητική μεταρρύθμιση με θεολογικές προεκτάσεις όπως γινότανε τότε.
Επίσης δεν θα πρέπει να συγχέεται η λέξη "εβραίος" ο διαπεραιωθείς από τη μια όχθη του ποταμού στην άλλη (χ - ιμπερί στα αραμαϊκα) με τον ιουδαίο που προαναφέραμε ή με τον ιουδαίτη κάτοικο της Ιουδαίας και με τον ισραηλίτη χανααννίτικης καταγωγής που επίσης νανφέραμε στην πηγή Ε της Τορά.
Οι παραπάνω σκόπιμα 'χυπήθηκαν' στον ίδιο αναμίκτη από τους "λόγιους" που δημιούργησαν της ιουδαϊκή "θρησκεία" και το οικείο "έθνος", όπως αναφέρει ο Τόμπσον.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Στασινός