Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Το μοντέλο για την μετανάστευση στην Δανία δεν λειτούργησε


Η Δανία άφησε περισσότερους μετανάστες να μπουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια από την Ολλανδία, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων της Eurostat από το ολλανδικό πρακτορείο Τύπου ANP και το blog Sargasso. Αυτό είναι εντυπωσιακό, καθώς το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο του συνασπισμού που υποστηρίζεται από το αντι – μεταναστευτικό Κόμμα της Ελευθερίας (του Βίλντερς) χρησιμοποίησε τις αυστηρές πολιτικές για τη μετανάστευση της πρώην δεξιάς συντηρητικής κυβέρνηση της Δανίας ως παράδειγμα.

Για το 2010, η μετανάστευση στην Ολλανδία ήταν αρκετά χαμηλότερη με 32,9 μετανάστες ανά 10.000 κατοίκους, ενώ στην Δανία είναι : 51,6.

Τα τελευταία χρόνια, η ολλανδική μετανάστευση έχει μειωθεί. Το 2008, περισσότεροι από 38 μετανάστες ανά 10.000 κατοίκους εισήλθαν στη χώρα, το 2009 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν πάνω από 34. Στα τρία τελευταία χρόνια, η Ολλανδία είχε πολύ χαμηλότερο ποσοστό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 48 μετανάστες ανά 10.000 κατοίκους. Στη Δανία, τα μεταναστευτικά στοιχεία μειώθηκαν το 2009, αλλά αυξήθηκαν και πάλι το περασμένο έτος.

Πριν από τρία χρόνια, οι περισσότεροι μετανάστες ήρθαν στη Δανία για σπουδές, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, οι περισσότεροι ήρθαν για να εργαστούν. Ο εμπειρογνώμον σε θέματα μετανάστευσης Jeroen Doomernik του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, λέει ότι αυτό δείχνει ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει περιορισμένη επιρροή σε θέματα μετανάστευσης. "Στην πραγματικότητα, είναι η οικονομία που τα υπαγορεύει όλα. Οι άνθρωποι πηγαίνουν στη Δανία, επειδή η οικονομία τους προσελκύει. "

Λιγότεροι άνθρωποι έρχονται στην Ολλανδία για σπουδές ή εργασία. Το 2010, η οικογενειακή μετανάστευση στην Ολλανδία 13:10,000 ήταν ελαφρώς κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου 14.9:10,000. Στη Δανία το ποσοστό αυτό ήταν πολύ χαμηλότερο σε 9 ανά 10.000 κατοίκους.

Η Δανία επίσης είδε περισσότερους μετανάστες στην κατηγορία «άλλο», το οποίο περιλαμβάνει χορηγήσεις αιτήσεων ασύλου. Το 2008, δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου μετανάστες σε αυτή την κατηγορία. Το 2009, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 7,6 ανά 10.000 κατοίκους, το ίδιο σχήμα όπως στις Κάτω Χώρες. Το 2010, περισσότεροι μετανάστες σε αυτή την κατηγορία εισήλθαν στη Δανία από ό, τι στην Ολλανδία 9,7 σε σύγκριση με το 7.2.

«Τα περιοριστικά μέτρα δεν λειτουργούν ιδιαίτερα καλά. Η εικόνα της χώρας είναι πιο σημαντική. Υπάρχει μια βουτιά για μερικά χρόνια, αλλά μετά οι αριθμοί πηγαίνουν πάλι επάνω. Τα στοιχεία για τη μετανάστευση οφείλονται στην καλή οικονομία παρά στην αυστηρή πολιτική για τη μετανάστευση,'' λέει ο κ. Doomernik.

Τα στοιχεία για τη μετανάστευση από μουσουλμανικές χώρες ήταν ακριβώς τα ίδια και στις δύο χώρες το 2010 11.5:10,000. Ο αριθμός έχει μειωθεί ελαφρώς από το 2008 στην Ολλανδία, ενώ έχει αυξηθεί στη Δανία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: