Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Το Πακιστάν απαγορεύει τις «άσεμνες» λέξεις που στέλνονται από τα κινητά τηλέφωνα. Μεταξύ των άσεμνων λέξεων είναι και το «Ιησούς Χριστός»


Ισλαμαμπάντ (AP) – Όσοι στέλνουν γραπτά μηνύματα από τα κινητά τους στο Πακιστάν καλύτερα αρχίσουν να προσέχουν τη γλώσσα τους.

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν απέστειλε επιστολή με την οποία παραγγέλλει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μπλοκάρουν τα μηνύματα κειμένου που περιέχουν αυτό που αντιλαμβάνεται ως «αισχρότητες», δήλωσε την Παρασκευή ο Anjum Nida Rahman, εκπρόσωπος της Telenor Pakistan.

Έστειλε επίσης μια λίστα με περισσότερες από 1.500 λέξεις στα αγγλικά και στα ουρντού που πρέπει να μπλοκαριστούν.

Η διαταγή ήταν μέρος της προσπάθειας της ρυθμιστικής αρχής να μπλοκάρει τα μηνύματα spam, δήλωσε ο Ραχμάν.

Πολλές από τις λέξεις που πρέπει να μπλοκάρονται είναι σεξουαλικοί όροι ή προσβλητικές λέξεις, σύμφωνα με ένα αντίγραφο του καταλόγου που πήρε το Associated Press.

Περιελάμβανε, επίσης, σχετικά ήπιες λέξεις όπως «κλανιά» και «ηλίθιος».

Οι λόγοι που μπλοκάρονται κάποιες λέξεις, όπως «Ιησούς Χριστός», «προβολείς» και «ταμπόν», ήταν λιγότερο σαφής, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη θρησκευτική ελευθερία και την πρακτικότητα. Οποιαδήποτε λέξη θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μέρος ενός ανεπιθύμητου μηνύματος.

Η επιστολή είχε ημερομηνία 14 Νοέμβρη και έδωσε στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διορία επτά ημερών για να εφαρμόσουν την εντολή.

Ο Rahman, ο εκπρόσωπος της Telenor, δήλωσε ότι η εταιρεία του έλαβε πρώτη την επιστολή την Πέμπτη και συζητούσαν το πώς θα προχωρήσουν.

"Είναι ένα μεγάλο θέμα, γι’ αυτό εξετάζεται προσεκτικά από όλες τις απόψεις", δήλωσε ο Ραχμάν.

Η επιστολή ανέφερε ότι η εντολή ήταν νόμιμη στο πλαίσιο ενός νόμου του 1996 που θέλει να αποτρέψει τα άτομα από την αποστολή πληροφοριών μέσω του συστήματος τηλεπικοινωνιών που είναι «ψευδείς, κατασκευασμένες, απρεπείς ή άσεμνες».

Δήλωσε επίσης ότι η ελευθερία του λόγου μπορεί να περιοριστεί "προς το συμφέρον της δόξας του Ισλάμ."

Υπό την πίεση των ισλαμιστών, το Πακιστάν έχει μπλοκάρει πορνογραφικές ιστοσελίδες και εκείνες που θεωρούνται αντι-ισλαμικές. Πέρυσι, το Facebook απαγορεύτηκε προσωρινά λόγω υλικού στην ιστοσελίδα που θεωρείται «προσβλητικό για το Ισλάμ».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Σε λίγο θα τους απαγορεύσουν και να ζούν οι άνθρωποι γιατί ο Ιησούς Χριστός είναι η ζωή.

Γεώργιος Κιντσάκης είπε...

Μπράβο τους πάντως. Ξέρουν να προφυλάσσουν το λαό τους από τη βρωμιά της πορνείας και από όσους κακόβουλα προσβάλλουν την πίστη τους. Ενώ εμείς στην Ελλάδα είμαστε πολιτισμένοι...

Ανώνυμος είπε...

Όπως απαγόρευσαν τις Ελληνικές επιστήμες οι χριστιανοί, και καίγανε αυτούς τους επιστήμονες και τα συγράμματα τους, επί τόσους αιώνες.

Καιρός να καεί και ο χριστιανισμός από την Ελλάδα

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Aυτή η προκατάληψη για τους κακούς χριστιανούς πού κατέτρυχαν τις ελληνικές επιστήμες και έκαιγαν τα συγγράμματα είναι τόσο γελοία ηλίθιο όσο και τα ανέκδοτα με τις ξανθές. Εκτός αν από την τεράστια παραελληνοφρένεια έχει μπουκώσει ο λοβός σου και δεν ξέρεις τί γράφεις ανώνυμε.
Σόρρυ κ. διαχειριστά,που έκανα σεφτέ στα σχόλια του αξιόλογου ιστολογίου σου με τέτοιες κουβέντες αλλά αυτοί οι μπαμπουίνοι νεοέλληνες τέτοια γλώσσα θέλουν.Των οίκων αυτών εμπιμπραμένων αυτοί ψάλλουν αρχαία ανέκδοτα σαν τέτιγγες με προβληματικό μοτέρ.

Ξυπνάτε! Αν δεν ήταν οι Πατέρες και ο χριστιανισμός θα ξέραμε τα αρχαία συγγράμματα από εικασίες! Ψευτοέλληνες κολλημένοι!

Στυλιανός είπε...

Πέστα πάτερ.
Τα άτομα είναι πλανεμένα και τυφλά και υπο την επήρια κάποιου πνεύματος.
Του ονομάζω αρχαιόηλεκτροπληκτους, μιάς και η δι'ανοια τους είναι σαν κάμμενη γη απο ισχυρη τάση ρεύματος, και δεισλειτουργούν πλεόν, και ούτε μπορόυν να κατανοήσουν την πλάνη τους.
ο Θεός να τους φωτήσει, συν εμάς ιδιαιτέρως να τους υπομένουμε.
Καλή μετάνοια σε όλους μας.

Στυλιανός είπε...

Πρός Γεώργιος Κιντσάκης.
Γεώργιε το κάνουν με λάθος τρόπο, με τον φόβο, και με την λατρεία προς τον υποτιθέμενο Αλάχ που είναι ο σατανάς.
Άλωστε να μην ξεχνάμε το βασικό, Ισλαμ σημαίνει υποταγή, αυτό τα λέει όλα.