Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΣΚΩΤΙΑ: Το 95% των θρησκευτικών εγκλημάτων μίσους στρέφονται κατά των χριστιανών


Η Κυβέρνηση της Σκωτίας έδωσε στατιστικά στοιχεία που παρέχουν νέες λεπτομέρειες σχετικά με την κλίμακα των θρησκευτικών εγκλημάτων μίσους σε ολόκληρη τη Σκωτία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2010-11: Υπήρχαν 693 κατηγορίες που σχετίζονται με θρησκευτικές προκαταλήψεις – ένα ποσοστό αυξημένο μέχρι και σχεδόν 10 τοις εκατό μέσα σε ένα χρόνο, ενώ είναι και το υψηλότερο τα τέσσερα τελευταία χρόνια

Το 58 τοις εκατό των αδικημάτων στρέφονται κατά του Ρωμαιοκαθολικισμού και το 37 τοις εκατό κατά του Προτεσταντισμού. Το 2,3 τοις εκατό σχετίζεται με τον Ιουδαϊσμό, και το 2,1 τοις εκατό σχετίζεται με το Ισλάμ.

Επιδείνωση υπήρχε σε 27 από τις 32 περιφέρειες της Σκωτίας. Το ένα τρίτο των αδικημάτων συνδέεται άμεσα με το ποδόσφαιρο.

Σε 60 μόλις πάνω από εκατό των περιπτώσεων, οι κατηγορούμενοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ πριν από το έγκλημα.

Λιγότεροι από το 5 τοις εκατό των περιστατικών είχαν σχέση με πορείες και παρελάσεις.

Η Υπουργός για την Ασφάλεια της Κοινότητας, Roseanna Cunningham δήλωσε: «Αυτά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν την επαίσχυντη πραγματικότητα των θρησκευτικών εγκλημάτων μίσους στη Σκωτία. Όπως και ο ρατσισμός, αυτό το είδος συμπεριφοράς απλά δεν πρέπει να συμβαίνει σε μια σύγχρονη Σκωτία, αλλά δυστυχώς, φαίνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι το μίσος βάσει της θρησκείας είναι αποδεκτό.

"Χρειαζόμαστε μια δραστική αλλαγή νοοτροπίας, και αυτή η νέα έκθεση παρέχει μια πολύτιμη γνώση για τη φύση και τη κλίμακα των θρησκευτικών εγκλημάτων μίσους σε ολόκληρη τη Σκωτία. Δείχνει ότι τα ποσοστά καταδικών για θρησκευτικό μίσος είναι μέχρι δέκα τοις εκατό πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι, με το υψηλότερο επίπεδο σε τέσσερα χρόνια, και αυτό δείχνει επίσης ότι ένας δυσανάλογα μεγάλος αριθμός θρησκευτικών εγκλημάτων μίσους είναι άμεσα συνδεδεμένες με το ποδόσφαιρο, τόσο στα γήπεδα, όσο και στις δημόσιες μεταφορές και στα μπαρ.Σύνδεσμος

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σεχταρισμό με τον ίδιο τρόπο όπως και τον ρατσισμό, και την οδήγηση σε κατάσταση μέθης. Το εν λόγω νομοσχέδιο δεν θα είναι η οριστική απάντηση ή η μόνη λύση, αλλά είναι η αρχή του τέλους.

Η έκθεση δεν παρουσιάζει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων που ευθύνονται για την επιθετική συμπεριφορά.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Κάποιος δεν χωνεύει τους Χριστιανούς.
Ξέρει οτι ακολουθούν τον Νικητή.